Uitvaart Miedum

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken het geregel graag draaglijker voor je. Zoek jij hulp voor de uitvaart in Miedum?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Miedum verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het beste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Miedum – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2022 en verder.

Uitvaartondernemer Miedum gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Miedum vinden

Uitvaart Miedum
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 78 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Miedum aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Miedum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Oentsjerk, Burdaard en Munein bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Miedum

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Miedum kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer in Miedum. Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Miedum kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Miedum

Een overlijden is iedere keer een schokkende gebeurtenis. Er is uiteraard het leed en mogelijkerwijs de shock bij een onverwachts heengaan. Het is tevens een tijd waarin er enorm veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het organiseren van een uitvaart. Als eerste moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene overgebracht worden naar een uitvaartcentrum in Miedum. In de dagen ogenblikkelijk na het overlijden moeten er diverse keuzes gemaakt worden, zoals de keus van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • Koffie of thee
 • Hoe wordt de uitvaartdienst ingevuld

Als de overledene zelf al wensen over de invulling heeft gedocumenteerd, dan is het eenvoudiger om beslissingen te maken. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds vaker mogelijk om bij een uitvaart in Miedum unieke wijzigingen aan een uitvaart aan te brengen.

Geheid zul je in deze hectische periode meerdere dingen missen. Daarom is het regelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer relevant? Lees meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Miedum

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Miedum te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Miedum contacteren

Als iemand heengaat die je geliefd is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Miedum Lang niet iedereen weet wat de rol is van een dergelijk centrum. Op deze locatie vindt het laatste afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden dierbaren klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewild is. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het vertrek. Thuis opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je afspreken met jouw betreffende uitvaartondernemer in Miedum. Een apart koelelement huren behoort ook tot de mogelijkheden. Hierdoor is het mogelijk om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Wanneer je verzorging wenst van je geliefde is dit ook een optie in de uitvaartcentra in Miedum. Hier kan je denken aan het gereedmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een afbeelding aanleveren. Ook kun je bij meerdere uitvaartcentra bijstaan met de verzorging voor het vertrek. Tevens kunt je in uitvaartcentrum Miedum bijeenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de geliefde. Ook kun je ervoor kiezen om een privé ogenblik te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Daarna bestaat er vaak de mogelijkheid om gemeenschappelijk een kopje koffie te nuttigen en om het gezamenlijk af te ronden.

Op de dag van de crematie of begrafenis zal de rouwstoet afreizen van het uitvaartcentrum in Miedum. Soms is het een optie om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Miedum

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Miedum

Het is noodzakelijk dat je nadenkt over de vraag of je liever gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Hiermee wil je jouw achtergeblevenen eigenlijk niet mee belasten. Meestal is een begrafenis wat duurder dan een crematie. Voornaamste reden hiervoor is dat er bij een begrafenis in Miedum een rustplaats georganiseerd moet worden. De prijzen hiervoor kunnen hard oplopen. Elke gemeente in Nederland rekent zijn eigen tarieven voor een begrafenis. Het is dan wel aan te raden om eerst wat onderzoek te doen. Behalve de kosten voor het graf zelf zal je ook tarieven kwijt zijn aan de grafsteen en een (graf)kist. Afhankelijk van je persoonlijke wensen kunnen de kosten hierin uiteraard ook weer enorm verschillen.

Een crematie in Miedum brengt minder tarieven met zich mee. Het duurste aan het cremeren is de asurn. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit dikwijls geoorloofd tegen een vergoeding. Het is tevens een optie om zelfstandig de as uit te strooien, indien dit in overleg wordt gedaan. Los van de kwestie of je een begrafenis of crematie in Miedum wilt is het van betekenis om de kosten altijd goed te vergelijken. Onderling zitten er namelijk omvangrijke verschillen tussen de aanbieders. Door dit te bekijken zal je in staat zijn om flink geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Miedum

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Miedum

Het lijkt misschien wat wrang om na een heengaan te moeten stilstaan bij de prijzen van een uitvaart in Miedum. Het is toch echt noodzakelijk gezien het regelen van een heengaan best duur kan zijn. Hier heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een kist, de laatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Verder is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Rouwvervoer
 • Mogelijk in te huren dragers van de grafkist
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een advertentie voor kennisgeving van overlijden

Een gemiddelde uitvaartdienst kost tegenwoordig bij benadering € 7.000,-. Hier zitten weliswaar allerlei mogelijkheden inbegrepen. De tarieven voor de uitvaart kun je afhankelijk van de behoeften zelf inschatten. Denk aan koffie en cake maar daarnaast aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Dan zullen de kosten hoger zijn. De tarieven zijn dus een beetje beïnvloedbaar, maar niet volledig. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een alledaags graf zal goedkoper zijn dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Miedum en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Miedum inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Miedum inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Miedum

Een uitvaartverzekering in Miedum is de voornaamste keuze rondom je uitvaart. Als je in Miedum een uitvaartverzekering afsluit, ben je ervan verzekerd dat een aanzienlijk onderdeel van de uitvaartkosten zijn afgedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen keren een vaststaand geldbedrag uit bij overlijden, wat gebruikt kan worden voor de uitvaart. Bij genoemde optie spaar je als het ware een bedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet gedwongen. Wel is het wenselijk, het maakt het je namelijk echt een stuk eenvoudiger in tijden van de uitvaart.

De premie van de uitvaartverzekering in Miedum zal steevast afhankelijk zijn van een aantal factoren. Daarom varieert de verzekeringspremie ook per verzekerd bedrag, per individu en per verzekeraar. Een jonger individu betaalt doorgaans minder verzekeringspremie dan een persoon op latere leeftijd. Dit is logisch, de verzekeraar loopt anders buitensporig risico. Tevens zal de verzekeringspremie afhankelijk zijn van de soort verzekering die je wilt afnemen en van jouw gezondheid. Een aanbieder is niet geforceerd om je te aanvaarden voor een uitvaartverzekering. Indien een uitvaartverzekeraar in Miedum je een te groot risico vindt, mogen ze je afwijzen. Het afsluiten van een verzekering gaat dan ook meestal samen met het opsturen van een gezondheidsverklaring en in een aantal gevallen het aanleveren van een medisch dossier. Mocht je het zelf liever doen dan kun je uiteraard ook gewoon een geldbedrag opzij zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit gedaan wordt, anders komen je nabestaanden straks geld tekort bij het betalen van jouw uitvaartdienst. Wanneer dit niet gebeurt zal de gemeente mogelijk jouw familie aansprakelijk stellen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Miedum

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Miedum verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Miedum

Het is verstandig om een uitvaartverzorger in Miedum in te huren voor een afscheid in Miedum. We hebben het al even kort vermeld in dit artikel, maar is het verstandig om hier wat langer bij stil te staan. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het organiseren van een uitvaartdienst uit handen te nemen. Zij zorgen gelijk voor een schitterend persoonlijke uitvaartdienst waarin alles gesmeerd verloopt.

Alle formaliteiten en de vlekkeloze planning wordt georganiseerd door hen. Vergelijken van uitvaartondernemers is verstandig daar het een enorm persoonlijke dag is. Je kunt dit via onze site makkelijk en gauw doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Zo kun je even vluchtig in contact komen en heb je al snel een goed idee door wie jij het liefste de laatste dag van jouw dierbare laat verzorgen. Ook is het handig om de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan doen te analyseren en te vergelijken.

Horen bloemen en kaarten onder andere ook tot de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan regelen? Of bijvoorbeeld muziek (al dan niet live) ook binnen de mogelijkheden valt? Dit zijn allemaal vragen die je mogelijk kunt stellen bij het zoeken. In deze periode van verdriet wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een lange pittige zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Miedum

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Miedum

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Miedum. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Miedumse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Miedum. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Miedum bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Miedum die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Miedum

Persoonlijke begeleiding afscheid

12 juli 2022

De uitvaart is snel, zorgeloos en persoonlijk begeleid.

- Daniëlle Willems

Fantastische uitvaart

8 juli 2022

Het was zo aantrekkelijk! Ondanks de rouw na het overlijden van oma hadden we geen beter afscheid georganiseerd kunnen krijgen. De snelheid van de offerte heeft hier ook aan bijgedragen, hierdoor was er flink wat ruimte om de uitvaart te regelen.

- Sanne van de Pol

Betrouwbaar

1 juli 2022

Huiselijk en alleen met familie was de wens. Binnen een paar uur hadden we contact met onze uitvaart ondernemer en konden we snel de teraardebestelling regelen. Merci.

- Inge Evers

Een steun in deze lastige tijd

23 juni 2022

Niet verwacht om via uitvaartplek iemand te vinden die zoveel ondersteuning kon bieden. Chapeau voor de snelle en persoonlijke begeleiding.

- Lisette van den Heuvel

Betrokken en behulpzaam

13 juni 2022

Deze uitvaart is gedenkwaardig, de uitvaartverzorger was erg doorgewinterd. Hij was erg vriendelijk en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij kunnen staan.

- Caroline de Bruijn

Uitvaart schitterend zoals gehoopt

6 juni 2022

Precies zoals mijn pappa het wilde! Echt bijzonder mooi (en met betrekkelijk lage kosten) hoe we dit afscheid hebben kunnen vormgeven. Het was buitengewoon mooi met alle ‘vreemde’ voorkeuren die we hadden en dit kon ook allemaal. Ook achteraf was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Vanessa Blom

De begrafenis van grootvader was eerbiedig

29 mei 2022

Aangezien dit de eerste keer was dat we een overlijden in de familie hadden was het best indrukwekkend. Gelukkig hadden we fijne ondersteuning, wat zo belangrijk is voor een goede en waardige uitvaart!

- Sabine Hofman

Betrokken en behulpzaam

27 mei 2022

Deze uitvaart is gedenkwaardig, de uitvaartverzorger was zeer doorgewinterd. Deze was zeer nauw betrokken en hielp ons echt met alles.

- Robertus de Vos

Erg tevreden door attente hulp

20 mei 2022

De mensen van het uitvaartcentrum hebben mij enorm geholpen bij de uitvaart van mijn lieve echtgenoot. Ik stond er niet in mijn eentje meer voor. Ik hoefde alleen de allereerste dag te zoeken naar wie mij kon helpen. De eerstvolgende dag was het geregeld.

- Pascal van de Velde

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Miedum

Vereniging “Jelsumerhof”

Sem Dresdenstraat 6
8915 BZ Leeuwarden
Nederland

058 212 7843
http://jelsumerhof.nl/

Noorderhof Uitvaartcentrum

Sem Dresdenstraat 6
8915 BZ Leeuwarden
Nederland

058 216 2021
https://noorderhofuitvaartcentrum.nl/

Afscheidshuis Leeuwarden

Harlingerstraatweg 130
8915 CP Leeuwarden
Nederland

058 202 3080
https://afscheidshuisleeuwarden.nl/