Uitvaart Breda

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken het geregel graag behapbaarder voor je. Ben jij op zoek naar ontzorging voor de uitvaart in Breda?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Breda verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het beste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Breda – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Breda gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Breda
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 107 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Breda aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Breda, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Teteringen, Dorst en Ulvenhout bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Breda

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Breda kan best een lastige zijn. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer uit Breda. Wij vertellen je met alle plezier waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Breda

Een begrafenis regelt zichzelf niet en hier komt behoorlijk wat bij kijken. Omdat je ongemakken wilt voorkomen is het aan te raden om dit door iemand anders te laten organiseren. Je kunt dit bijvoorbeeld vragen aan kennissen of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te benaderen. Zij helpen je met het inregelen van alles wat er fundamenteel is op deze dag. Wat zijn nu werkelijk de stappen die genomen moeten worden? De eerste actie is om melding te doen bij de gemeente. Bij een teraardebestelling organiseren in Breda is dit altijd de belangrijkste stap die genomen moet worden. Dankzij deze aangifte zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Zonder dit verlof kun je niet de daaropvolgende stappen zetten voor het regelen. Natuurlijk zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten brengen rondom het overlijden. Dit kan discreet binnen de directe kring van de overledene, of publiekelijker door iedereen in te lichten die de overledene kent.

Dan is het moment aangebroken om de begrafenis zelfstandig te gaan regelen. Hiermee bedoelen we natuurlijk het afstemmen van de uitvaartdienst en het vinden van een begraafplaats of strooigebied. Het is altijd praktisch om in het testament te kijken van de overledene, hier is doorgaans wat in vastgelegd omtrent de finale voorkeuren. Indien er geen wilsbeschikking is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden aangepast. Denk aan zaken zoals:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na afloop van de dag is het belangrijk om de andere zaken te organiseren. Over het algemeen is dit de periode waarin financiëel de balans wordt opgesteld en de laatste rekeningen worden voldaan. Tot slot is er dan nog de afwikkeling van de (mogelijke) nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Breda

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Breda te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Breda contacteren

Bij een uitvaart in Breda kun je kiezen uit een verscheidenheid aan uitvaartcentra die verspreid in de stad aanwezig zijn. Een uitvaartcentrum behelst een bijzondere functie bij zowel alle activiteiten vooraf aan de dag als de begrafenis zelf. In elk uitvaartcentrum in Breda zijn prachtige opties om je geliefde vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de begrafenis is. Ook is daar alles in paraatheid om je dierbare passend te laten verzorgen.

De zwaarstwegende rol van een uitvaartcentrum Breda zijn de ruimtes waar de gestorvene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt gehouden. Uiteraard kun je de geliefde ook in huis opbaren. Indien je dit het liefste in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle mogelijkheden voor aanwezig. Je kunt hier een tijdstip kiezen om voorafgaande aan de begrafenis een condoleance te regelen voor alle belangstellenden, maar je mag het ook privé houden voor enkel familieleden.

In zowat alle uitvaartcentra in Breda kun je gebruik maken van een aparte ruimte voor het vertrek. De gedienstigheid is het meest persoonlijke stuk van de begrafenis en mag je als nabestaanden zelf invullen. De keuze voor muziek (live, cd of usb), wie er een zegje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. Allerlei uitvaartcentra in Breda kun je bovendien media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Na de begrafenis zijn er mogelijkheden voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Je kunt dikwijls kiezen voor iets standaards zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er uitgebreidere opties. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de diverse uitvaartcentra in Breda en kies voor wat past bij jullie afscheid.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Breda

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Breda

Het is van belang dat je nadenkt over de vraag of je liever gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Hiermee wil je jouw nabestaanden liever niet mee opzadelen. Doorgaans is een begrafenis wat duurder dan een crematie. Belangrijkste aanleiding hiertoe is dat er bij een begrafenis in Breda een graf geregeld moet worden. De tariefstelling hiervoor kunnen hard oplopen. De tarieven voor een begrafenis in Holland zullen per gemeente afwijken. Het is dan echt aan te raden om eerst wat onderzoek te plegen. Je bent behalve de kosten voor de rustplaats zelf ook geld kwijt aan een grafkist en een grafsteen. Ook hier kunnen de tarieven stijgen, afhankelijk van wat jouw voorkeuren zijn.

Een crematie in Breda brengt lagere tariefstelling met zich mee. Het prijzigste aan het cremeren is de asurn. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit veelal een optie tegen een vergoeding. Het is eveneens geoorloofd om eigenhandig de as uit te strooien, wanneer dit in overleg wordt gedaan. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Breda, is het altijd verstandig om de tarieven tegen elkaar af te wegen. Onderling zitten er namelijk flinke afwijkingen tussen de aanbieders. Door dit te inspecteren zal je in staat zijn om behoorlijk geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie en Begrafenis Breda

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Breda

Bij persoonlijke voorkeuren bij een uitvaart in Breda kan dit flink in de kosten lopen. Het is ingewikkeld om een schatting te geven zo lang niet iedereen hetzelfde wilt afsluiten. Mocht je van plan zijn om uitvaartverzorging in te schakelen kost dit doorgaans €1.500,-. Dat wordt (in de allermeeste gevallen) volledig afgedekt door de verzekering. Dit is absoluut aan te raden, door deze ondersteuning zul je immers niet langer alles zelf te hoeven doen. Dat maakt het een optie om op de dag van het allerlaatste afscheid de regie uit handen te geven. De methode van afscheid nemen kun je zelf regelen afhankelijk van je wensen. Als je het in een uitvaartcentrum wilt doen dan ben je in ieder geval €500 lichter. De tariefstelling voor het verplaatsen van je dierbare is afhankelijk van de uitvaartondernemer. Vaak kun je op voorhand de gemiddelde bedragen van de diverse uitvaartcentra zien op de website van het vervoerbedrijf.

Logischerwijs kunnen er bijkomende uitgaven ontstaan bij een uitvaart in Breda. Hierbij kan men denken aan potentiële bloemen of aan kaarten. Daarnaast zal je moeten denken aan de tarieven die gepaard gaan met een begrafenis of een crematie. Wanneer je graag een teraardebestelling wilt regelen dan zal er ook een geldbedrag moeten worden besteed aan het graf, aan een grafkist en aan een (graf)steen. Bij een crematie zul je te maken krijgen met gereduceerde uitgaven, maar zul je ook een asurn en dergelijke moeten kopen. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Wil je meer weten over de doorsnee aangelegenheden en tariefstellingen bij een heengaan? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Breda en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Breda inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Breda inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Breda

Een uitvaartverzekering in Breda is de voornaamste keuze rondom je uitvaart. Door middel van een uitvaartverzekering in Breda zul je er immers niet helemaal alleen voor staan als het betrekking heeft op de onkosten. De meeste uitvaartverzekeringen vergoeden de algemene onkosten die komen kijken bij een uitvaart. Bij genoemde versie spaar je als het ware een geldbedrag bij elkaar. Het is trouwens niet verplicht om een dergelijke verzekering af te sluiten. Maar, omdat het zaken zoveel zorgelozer maakt bij een uitvaart regelen, is het absoluut aan te raden.

Wat je aan premie betaalt voor je uitvaartverzekering in Breda is afhankelijk van een aantal zaken. Daarom verschilt de verzekeringspremie ook per verzekerd bedrag, per persoon en per aanbieder. Zo valt een verzekeringspremie minder hoog uit als je hem op een vroegere leeftijd aangaat. Dit is vanzelfsprekend, de verzekeraar neemt anders een te groot risico. Verder is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort uitvaartverzekering wat je wilt vergelijken en van je persoonlijke welzijn. Een aanbieder is niet geforceerd om je te accepteren voor een verzekering. Wanneer een uitvaartverzekeraar in Breda je een te omvangrijk gevaar vindt, mogen ze je afslaan. Het aanvragen van een verzekering gaat dan ook meestal samen met het aanleveren van een gezondheidsverklaring en in sommige gevallen het meesturen van een medisch dossier. Je kunt er simpelweg daarnaast voor kiezen om zelf een bedrag apart te leggen in plaats van te verzekeren. Zorg er dan wel écht voor dat dit gedaan wordt, anders komen de achtergeblevenen straks geld tekort bij het financieren van jouw uitvaart. Als dit niet gebeurt zal de gemeente mogelijk jouw naasten aanspreken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Breda

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Breda verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Breda

Het is een goed besluit om een uitvaartondernemer in Breda in te schakelen voor het regelen van een uitvaartdienst in Breda. We hebben het al even kort benoemd in dit artikel, maar is het belangrijk om hier wat langer bij stil te staan. Het regelen van het afscheid is veel werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Dat is dan tevens meteen de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de correcte wijze zal worden geregeld.

De meeste plechtigheden en de strakke planning wordt georganiseerd door hen. Vergelijken van uitvaartondernemers is verstandig omdat het een hele persoonlijke dag is. Je kunt dit middels onze site eenvoudig en snel doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Het finale afscheid is heel erg belangrijk en op deze wijze heb je gauw een indruk van de personen die dit voor jou kunnen doen. Daarnaast is het een slim idee om altijd even te kijken naar de werkzaamheden die er uitgevoerd kunnen worden.

Behoren bloemen en kaarten bijvoorbeeld ook tot de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan organiseren? Of is deze uitvaartondernemer in Breda ook in staat om wellicht live muziek te organiseren als de gestorvene dit heeft gewild? Dit zijn allemaal vragen die je wellicht kunt stellen tijdens je zoektocht. In deze periode van treurnis wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een lange moeizame zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Breda

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Breda

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Breda. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Bredase uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Breda. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Breda bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Breda die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Breda

Passende uitvaart geregeld

21 mei 2024

Vlug en eervol gedaan. Erg blij met hoe dit gegaan is.

- Manon van Dongen

Uitvaartdienst begeleiding was super

11 mei 2024

Dag en nacht bereikbaar was heel erg prettig. Kop koffie kon uitgebreid worden met het lievelingsgebak van oma. Echt geweldig georganiseerd.

- Erwin Verhoeven

Speciale mensen

10 mei 2024

Enkel heel bijzondere mensen kunnen werken in de uitvaartzorg. Wat een lieve ervaring hebben wij gehad, zo persoonlijk dat was echt heel gewenst in deze zware tijd.

- Sabine Bakker

Schitterend afscheid

30 april 2024

De uitvaart was erg imponerend. De troosteloosheid was aanzienlijk na het sterven van oma maar de uitvaartdienst had niet fijner georganiseerd kunnen worden. De snelheid van de offerte heeft hier oprecht aan bijgedragen, daardoor was er veel tijd om de uitvaart te regelen.

- Johannes Kuijpers

Heel fijn opgevangen

21 april 2024

Het schitterende leven van onze moeder is prachtig omgezet in haar afscheid en de warme opvang was aangrijpend. Niks was te raar en het was enorm persoonlijk.

- Marjolein van de Wal

Respectvol en eenvoudig vertrek

16 april 2024

Respectvol afscheid genomen van mijn broer. Het enige punt van kritiek was de koffie, deze was niet erg aangenaam maar de rest was super georganiseerd.

- Koen Scholten

Erg meevoelend

10 april 2024

We waren absoluut radeloos toen we geconfronteerd werden met een overlijden. Gelukkig kwamen we door uitvaartplek.nl direct in contact met een zeer fijne begeleidster. Ze nam razendsnel contact met ons op en heeft ons geweldig aangenaam geholpen.

- Antonius van de Velden

Direct in contact met de correcte personen

1 april 2024

Voor het echte overlijden van onze tante zochten wij al contact met meerdere uitvaartcentra. Daardoor waren we in staat de opties en wensen alvast door te nemen. Dit was erg uniek en mogelijk door dat we snel allerlei uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Dank je wel voor het mogelijk maken ervan.

- Ilse Vermeulen

Hele fijne dienst gehad!

28 maart 2024

Het is exact gegaan zoals vader het graag had gewild. Onvoorstelbaar hoe op maat en relatief voordelig deze begrafenis georganiseerd is. Niets was vreemd of te veel voor de uitvaart, alle mogelijkheden die we wilden konden ook. Daarna is er ook nog even gevraagd hoe het met ons ging en of alles naar wens was geweest.

- Jan Bakker

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Breda

Uitvaartuwwens

Prins Hendrikstraat 82
4835 PR Breda
Nederland

076 514 3765
http://www.uitvaartuwwens.nl/

Marlies Masereeuw uitvaartverzorging

Overakkerstraat 2
4834 XN Breda
Nederland

06 14605975
https://www.marliesmasereeuw.nl/

Opstal Uitvaartverzorging Wilma van

Schalkeveld 11
4838 BG Breda
Nederland

076 520 1799
http://www.wilmavanopstal.nl/