Uitvaart Leeuwarden

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken het geregel graag draaglijker voor je. Zoek jij ontzorging voor de uitvaart in Leeuwarden?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Leeuwarden verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het beste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Leeuwarden – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Leeuwarden gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Leeuwarden

Uitvaart Leeuwarden
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 121 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Leeuwarden aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Leeuwarden, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Wergea, Cornjum en Jelsum bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Leeuwarden

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Leeuwarden kan best een lastige zijn. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer uit Leeuwarden. Wij vertellen je met alle plezier waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Leeuwarden

Het regelen van een heengaan is immer zwaarwegend. Er is natuurlijk het verdriet en wellicht de schrik bij een onverwacht heengaan. Maar een heengaan houdt ook een zware periode in, waarin in een kort tijdsbestek de uitvaart georganiseerd moet worden. Er moet veel besloten worden bij een teraardebestelling. Allereerst de administratieve mededeling bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Leeuwarden gebracht worden. In de dagen meteen na het heengaan dienen er diverse keuzes gemaakt worden, zoals de keuze van:

  • De kist
  • De (graf)steen of de urn
  • Bloemstukken
  • Berichtgeving naar nabestaanden
  • Het vervoer van de overledene
  • Wel of niet opbaren
  • De koffietafel
  • Hoe wordt de uitvaartdienst ingevuld

Wanneer er vooraf helderheid is over de voorkeuren van de overledene, helpt dit enorm. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Gelukkig is er momenteel steeds meer ruimte voor het initiëren van een zo persoonlijk mogelijke teraardebestelling in Leeuwarden.

Zeker zul je in deze indrukwekkende periode enkele dingen vergeten. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer beslissend? Lees aanvullende informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Leeuwarden

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Leeuwarden te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Leeuwarden contacteren

Voor een begrafenis in Leeuwarden heb je de opties uit allerlei soorten uitvaartcentra die door de hele plaats zitten. Het uitvaartcentra heeft een flinke invloed op alle dingen voor en na de begrafenis. In elk uitvaartcentra in Leeuwarden zijn er goede faciliteiten om de overledene professioneel en met trots te behouden tot de datum van de begrafenis. Tegelijkertijd is hier alles aanwezig om de overledene de finale behandeling te kunnen geven.

Het belangrijkste in de uitvaartcentra in Leeuwarden zijn de plekken waar de dierbaren opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Vanzelfsprekend kun je de overledene ook in huis opbaren. Indien je dit het liefste in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle opties voor aanwezig. Je kunt vantevoren een ogenblik voor condoleances plannen voor alle personen die de overledene kenden. Eveneens kun je het privé houden voor alleen genodigden of naverwanten.

In zowat alle uitvaartcentra in Leeuwarden kun je gebruik maken van een bijzondere ruimte voor het afscheid. Als dierbaren van de overledene kun je het uitleiden erg uniek maken. De voorkeur voor muziek (live, cd of usb), wie er een zegje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. Verscheidene uitvaartcentra in Leeuwarden kun je ook media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Op het moment dat het afscheid is genomen kun je daarna veelal nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Je kunt vaak kiezen voor iets eenvoudigs zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er uitgebreide mogelijkheden. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de diverse uitvaartcentra in Leeuwarden en kies voor wat past bij jullie uitleiden.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Leeuwarden

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Leeuwarden

Bij een overlijden is een significante optie waar de achtergeblevenen mee geconfronteerd worden de keus tussen een begrafenis of een crematie. Dikwijls heeft de overledene aan familie of via een wilsbeschikking laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. Alsmede kan het zijn dat de naaste familie hier een keuze in moet maken.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Leeuwarden zal duidelijk zijn, maar wat hebben deze afwijken voor invloed op de uitvaart zelf? Weet dat los van de selectie van een uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie kan regelen en dat de plechtigheid daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Leeuwarden gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de overledene na de plechtigheid naar een begraafplaats gebracht worden. Er zijn uitvaartcentra die gezeten zijn bij een kerkhof en soms moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wordt er voor een crematie gekozen, dan is het gangbaar om te kiezen voor een crematorium waar ook de mogelijkheid is om een uitvaartdienst te organiseren. Dat hoeft overigens niet. Het staat je vrij om vanuit een uitvaartcentrum naar een losgelegen crematorium te rijden.

Wel is het belangrijk om de prijzen van een begrafenis en crematie Leeuwarden in het oog te houden. Doorgaans is een begrafenis duurder dan een crematie. Dit komt voornamelijk door de storting van grafrechten aan de gemeente en de aanvullende tariefstelling voor een grafsteen of monument op de rustplaats. Logischerwijs is de wil van de gestorvene steevast leidend in de keuzemogelijkheid voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie en Begrafenis Leeuwarden

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Leeuwarden

Bij individuele behoeften bij een uitvaart in Leeuwarden kan dit erg in de kosten lopen. Het is moeilijk om een indicatie te geven nu lang niet elk persoon hetzelfde wilt afnemen. Mocht je van plan zijn om uitvaartverzorging in te roepen kost dit gemiddeld €1.500,-. Dat wordt (in de meeste gevallen) volledig afgedekt door de uitvaartverzekering. Dit is beslist raadzaam, door deze ondersteuning zul je immers niet langer alles zelf te hoeven doen. Dat maakt het een optie om op de dag van het laatste afscheid de taken uit handen te geven. De methode van afscheid nemen kun je zelf regelen afhankelijk van je voorkeuren. Als je het in een uitvaartcentrum wilt doen dan ben je tenminste €500 kwijt. De prijs voor het verplaatsen van je geliefde is afhankelijk van de uitvaartondernemer. Dikwijls kun je van tevoren de gemiddelde tarieven van de verschillende uitvaartcentra zien op de website van het vervoerbedrijf.

Overige extra kosten zijn afhankelijk van de behoeften bij een uitvaart in Leeuwarden. Hierbij kan iemand denken aan potentiële bloemstukken of aan kaarten. Afhankelijk van de aanvullende kosten van een teraardebestelling of een crematie lopen de uitgaven op. Bij een teraardebestelling heb je verder te maken met extra uitgaven voor een (graf)kist, een bepaald graf en een steen. Bij een crematie zijn de prijzen over het algemeen minder hoog maar hier dien je ook te denken aan een asurn en een eindbestemming. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Nieuwsgierig naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Leeuwarden en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Leeuwarden inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Leeuwarden inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Leeuwarden

Het is voor elk persoon in Leeuwarden raadzaam om een uitvaartverzekering te nemen. Je weet dan immers dat je nabestaanden niet voor onverwachte forse tarieven van de uitvaart komen te staan. Grofweg zijn er twee verschillende soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering verzeker je je van een dienstenpakket waarin allemaal basis diensten zijn geïntegreerd en waardoor je verzekerd bent van een fatsoenlijk georganiseerde uitvaart.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitbetaald krijgt waarmee een uitvaart kan worden georganiseerd. Deze optie is perfect als je persoonlijke voorkeuren uitgezonderd van een dienstenpakket hebt.

Tenslotte is er ook nog een optie waarbij er een combinatie wordt aangereikt tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Omdat het aanbod voor een uitvaartverzekering Leeuwarden best fors is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering absoluut aan te raden. Zo betaal je niet teveel voor de keuze die het meeste aansluit bij jouw leven.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Leeuwarden

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Leeuwarden verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Leeuwarden

Het is wijselijk om onmiddellijk na het heengaan een uitvaartondernemer in Leeuwarden te bellen. De rouw overheerst nadat iemand overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is zaken organiseren. Als je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je meestal geen idee waar je moet zijn en hoe er dingen georganiseerd moeten worden. Daarom bestaan er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die meteen na een heengaan georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de nabestaanden. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor mekaar zijn terwijl de uitvaartverzorger onder andere de aangifte regelt alsmede het rouwvervoer van de overledene richting een uitvaartcentrum. Vervolgens zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel zitten over het uitwerken van de uitvaartdienst en alle voorkeuren hieromtrent bespreken.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een belangrijke toegevoegde waarde bij een overlijden. Vergelijk daarom verschillende uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer Leeuwarden zal er een prachtige dag plaatsvinden voor een prettige allerlaatste herinnering aan de gestorvene.

Uitvaarthulp inschakelen in Leeuwarden

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Leeuwarden

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Leeuwarden. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Leeuwardense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Leeuwarden. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Leeuwarden bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Leeuwarden die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Leeuwarden

Persoonlijke uitvaart

21 mei 2024

Na het snelle eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke behoeften in de plechtigheid opnemen. Aangezien dit er redelijk wat waren was het een enorm persoonlijke uitvaart zoals onze papa dat het liefste wilde. De prijs was keurig dus uitvaartplek heeft ons daarmee goed kunnen helpen.

- Evelien Bakker

Direct in contact met de correcte personen

14 mei 2024

Voor het echte overlijden van onze tante zochten wij al contact met verschillende uitvaartcentra. Hierdoor waren we in staat de mogelijkheden en wensen alvast door te nemen. Om dit gezamenlijk zo te doen was het een indrukwekkende belevenis dankzij deze uitvaartbegeleiders waarmee we vlug in contact waren. Dank jullie wel voor het mogelijk maken ervan!

- Ramona Jonker

Een eigen afscheid

8 mei 2024

Na het vlotte eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke voorkeuren in de plechtigheid verwerken. Omdat dit er nogal wat waren was het een heel persoonlijke uitvaartdienst zoals onze pappa dat graag wilde. De prijs was keurig dus uitvaartplek heeft ons daarmee goed kunnen helpen.

- Cornelia van de Berg

Het vertrek van opa was erg mooi!

3 mei 2024

Het was het eerste overlijden wat wij meemaakten en moesten organiseren. Gelukkig hadden we fijne begeleiding, wat zo belangrijk is voor een goede en passende begrafenis!

- Dave de Jong

Persoonlijke begeleiding afscheid

25 april 2024

Fijne mensen die alles pijlsnel en betrouwbaar regelen ontdekt.

- Marieke de Vries

Lage prijzen en sereen

13 april 2024

Een evenzeer goedkope als eervolle uitvaartdienst was uitgebreider dan we verwacht hadden. Aangezien ons inkomen beperkt is was dit uitstekend.

- Petronella Brouwer

Liefdevol bijgestaan

7 april 2024

Ons mamma stond zelf heel mooi in het leven dus de attente opvang was erg welkom. Niks was te raar en het was geweldig persoonlijk.

- Jan de Haan

Liefdevol opgevangen

3 april 2024

Ons mamma stond zelf heel mooi in het leven dus de liefdevolle opvang was erg fijn. Alles was mogelijk en voornamelijk afgestemd op wat wij wilden.

- Hendrika Smit

Algeheel ontzorgt

24 maart 2024

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij nauwelijks aan iets hoeven denken. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even checken tot het echte afscheid, alles was georganiseerd. Het verliep gemakkelijk en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Geweldig geregeld.

- Alexander de Wit

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Leeuwarden

Vereniging “Jelsumerhof”

Sem Dresdenstraat 6
8915 BZ Leeuwarden
Nederland

058 212 7843
http://jelsumerhof.nl/

Noorderhof Uitvaartcentrum

Sem Dresdenstraat 6
8915 BZ Leeuwarden
Nederland

058 216 2021
https://noorderhofuitvaartcentrum.nl/

Afscheidshuis Leeuwarden

Harlingerstraatweg 130
8915 CP Leeuwarden
Nederland

058 202 3080
https://afscheidshuisleeuwarden.nl/