Kosten uitvaart

Snel inzicht in de kosten van een uitvaart met onze handige tool

✓ Lokale uitvaartondernemers
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Kosten uitvaart

Vul de rekentool in en wij informeren jou vrijblijvend over de kosten van een uitvaart die aansluit bij je behoeftes. Meer informatie nodig? Lees dan even verder. We hebben alle info voor jou op een rijtje gezet. Dan beantwoorden wij zo snel mogelijk al jouw vragen over de kosten van een uitvaart.

Vul het formulier in en krijg direct inzicht in de uitvaartkosten

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

laatste aanvraag 14 minuten geleden

4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 29 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Eerbiedige uitvaartdienst

1 september 2020

We hebben mijn broer een waardige en indrukwekkende uitvaart kunnen geven. De koffie was iets minder smakelijk maar verder alles goed geweest.

- Hendrik Dekker

Uitvaartplek werkt erg fijn

25 augustus 2020

Ik heb erg lang gezocht naar een website zoals dit, totdat een kennis mij tipte op Uitvaartplek. Ik werk namelijk in dezelfde branche, maar krijg soms verzoeken op lange afstand. Omdat ik deze mensen toch wil helpen stuur ik ze vanaf nu naar uitvaartplek.nl!

- René van Doorn

Geweldig geholpen

18 augustus 2020

Wij konden eerst goed kijken wie wij prettig vonden. Al snel waren we met iemand in gesprek die ons zelf benaderde en zaken uit handen nam. Zelfs het aangeven bij de gemeente (van het sterven van mijn zusje) was georganiseerd.

- Edwin van der Heijden

Zeer betrokken

15 augustus 2020

We waren helemaal wanhopig toen we geconfronteerd werden met een overlijden. Gelukkig kwamen we door uitvaartplek.nl snel in verbinding met een zeer fijne begeleidster. Ze nam snel contact met ons op en heeft ons heel aangenaam geholpen.

- Susanne van Dam

aangename service

7 augustus 2020

Voor ons bedrijf zoeken we naar een bedrijf dat professionals aanbiedt. Een simpele zoekopdracht in google leverde deze site op. We zijn zeer tevreden over de snelheid waarmee we de offerte ontvingen en hebben een specialist gevonden die past binnen ons bedrijf. Heel erg bedankt Uitvaartplek!

- Thijs de Ruiter

De uitvaart was fantastisch

1 augustus 2020

Razendsnel en fatsoenlijk geregeld. Bovendien nog na de uitvaart even gebeld of we nog vragen hadden.

- Monique Janssen

zeer rap geholpen

28 februari 2020

Het duurde niet lang voordat ik een betrokken professional vond via uitvaartplek.nl. Lekker dicht in de buurt, aangenaam persoonlijk contact en niet te vergeten een mooie prijs.

- Marleen Sanders

Vader met corona…

19 maart 2020

Vader van 75 met corona, het zou niet meer lang duren zijden ze dus toch maar eens contact opgenomen. Dat verliep heel fijn en vrijblijvend, mijn respect voor jullie service!

- Bastiaan Smits

Goed contact

13 januari 2020

Na de offerte had ik nog enkele vragen. Deze werden zeer snel en professioneel beantwoord. Erg tevreden over de communicatie met dit bedrijf! Ook de juiste persoon kunnen vinden.

- Ruben Bakker

Heel positief

26 december 2019

Zeer te spreken over de uitvaartondenemer die ik vond via de offerte van Uitvaartplek. Zeer aangename samenwerking gehad.

- Tom Dijkstra

Prettige service

19 december 2019

We zaten even met het hande in het haar toen mijn vader stierf. Een eenvoudige zoekopdracht in google leverde deze site op. We zijn zeer tevreden over het tempo waarmee we de offerte ontvingen en hebben de juiste persoon gevonden die past. Super bedankt Uitvaartplek!

- Niels Blom

De kosten voor een uitvaart

Mocht u te maken krijgen met een overleden persoon dan zal er een uitvaart georganiseerd moeten worden. Wat veel mensen niet weten is dat een uitvaart aanzienlijk duur kan worden, vooral als u niet over een uitvaartverzekering beschikt. Aangezien niet iedereen bekend is met de kosten voor de uitvaart is het van belang om hier wat dieper op in te gaan. Wij zullen u in dit artikel alles laten zien wat er komt kijken bij een uitvaart als het aankomt op de kosten. Door deze informatie zal u niet meer voor verrassingen komen te staan.

Kosten voor een uitvaart

Als het aankomt op de kosten voor een uitvaart kunnen er verschillende kostenposten worden aangewezen. We hebben het wat makkelijker voor u gemaakt door deze kosten hieronder op een rijtje te zetten. Door hier rekening mee te houden zal u meer inzicht krijgen in de kosten voor de uitvaart:

  • De uitvaartverzorging

Als u ervoor kiest om een uitvaartverzorger in te schakelen dan zal u bij worden gestaan tijdens het regelen van de uitvaart. Deze persoon zorgt onder andere voor het bespreken van de zaken die geregeld moeten worden. Tevens is dit de partij die de formaliteiten op zich zal nemen. Het basistarief van deze persoon is gemiddeld €1500.

  • Verzorging en opbaren

Het is mogelijk om iemand in te huren voor de verzorging van de overledene. Hierdoor moet u denken aan de werkzaamheden zoals het wassen en het aankleden. Tevens is het van belang dat u op zoek gaat naar een locatie waar de overledene kan worden opgebaard. Voor de verzorging van de overledene liggen de kosten rond de €180. Als je ervoor kiest om de persoon in het uitvaartcentrum op te baren zal dan je hiervoor €570 kwijt zijn voor de uitvaart.

  • Het vervoer

De volgende kosten voor de uitvaart zijn de kosten voor het vervoer. Dit is het vervoer wat wordt geregeld naar het uitvaartcentrum of naar het huis van de overledene. Het is mogelijk om volgauto’s mee te laten rijden. Als u graag een ander kleur auto dan zwart wilt hebben dan kan hier extra voor worden bijbetaald. De kosten voor het vervoer bedragen gemiddeld €205. Het laatste vervoer naar de  begraafplaats of naar het crematorium kost gemiddeld €235

  • De kist

De kosten voor de uitvaart voor de kist lopen sterk uiteen. Het hangt namelijk allemaal af van wat u graag wilt realiseren ten tijde van de uitvaart. Als u een populieren houten kist kiest dan zal u minder kwijt zijn dan bij een kist van massief eiken. Het is ook mogelijk om een lijkwade te kiezen, dit is een soort doek die om de overledene zal worden gemiddeld. Een eikenfineer kost €445 gemiddeld, een massief eiken kist is al snel €800.

  • De begrafenis of crematie

Het is geen verrassing dat een begrafenis duurder is dan een crematie. Bij een begrafenis moet er immers een graf worden gehuurd. Om er achter te komen wat u kwijt bent voor het huren van een graf zal u contact op moeten nemen met de gemeente. Deze gaat namelijk over de kosten die gemoeid gaan met de begraafplaatsen. Mocht u kiezen voor een begrafenis dan zal u ook stil moeten staan bij de kosten voor de grafsteen of voor een ander soort graf. Als u kiest voor een crematie dan zullen de kosten voor de uitvaart ook sterk verschillen. Het hangt namelijk af wat u met de as wilt gaan doen. Wilt u graag de as thuis bewaren of wilt u de as in een urnenmuur laten plaatsen. Ook is het mogelijk om de as ui te laten strooien, dit brengt extra kosten met zich mee.

Bijkomende kosten voor de uitvaart

Uit het bovenstaande overzicht kunt u zien wat u gemiddeld kwijt bent voor de uitvaart. Echter is het mogelijk dat er bijkomende kosten voor de uitvaart moeten worden gemaakt. Wilt u bijvoorbeeld een advertentie plaatsen in de krant dan zal u hiervoor moeten betalen. Er zit een groot verschil tussen de tarieven voor een regionale en een nationale krant. Ook voor de rouwkaarten zal u extra geld kwijt zijn bovenop de al reeds gemaakte kosten. De kaarten kosten gemiddeld €250 per 100 stuks. Voor een bloemstuk bent u gemiddeld €110 kwijt, al kunt u uiteraard ook zelf de bloemen inkopen voor de uitvaart.

U kunt ervoor kiezen om een derde partij in te schakelen voor het regelen van de uitvaart. Dit is een uitstekende optie om voor te kiezen. Door een uitvaartondernemer zal u namelijk niet meer alles zelf hoeven doen. Dit geeft u de gelegenheid om zelf ook de tijd te nemen om te kunnen rouwen. Uiteraard zullen hiervoor extra kosten moeten worden gemaakt, deze wegen echter wel op tegen de voordelen.

Sparen voor de uitvaart of uitvaartverzekering?

Veel mensen kiezen ervoor om zelf geld te sparen voor het regelen van hun uitvaart. Dit is een uitstekende manier om de kosten zelf op u te nemen. Echter is het ook mogelijk om te kiezen voor een speciale uitvaartverzekering. Het voordeel van het eigen spaargeld gebruiken is natuurlijk het feit dat u niet zit te kijken met een maandelijkse premie die betaalt moet worden. Door deze mogelijkheid zal u in staat zijn om op maandelijkse basis aanzienlijk wat geld te besparen. Wel is het voor deze optie van belang dat u dit geld echt opzij zet. U kunt namelijk in de problemen komen wanneer u niet spaart en wanneer u ook geen verzekering heeft.

De optie voor een uitvaartverzekering is aan te raden voor de mensen die meer zekerheid willen rondom de uitvaart. Door middel van deze verzekering zal u verzekerd zijn tegen de kosten die komen kijken bij een begrafenis of een crematie. Het is lastig om een richtlijn te geven voor de kosten van deze verzekering, dit zal namelijk geheel afhangen van wat u precies wilt laten verzekeren. U kunt via internet een overzicht vinden van de diverse aanbieders op dit moment. Door een dergelijk overzicht kunt u eenvoudig zien aan wat voor kosten u moet denken voor de uitvaart. Mocht er op het moment van het overleden geen geld zijn om de begrafenis of crematie te regelen dan zal de gemeente deze kosten op zich nemen. Houdt er echter wel rekening mee dat de gemeente op zoek zal gaan naar nabestaanden om de kosten te verhalen, u kunt dus niet zomaar onder de kosten uitkomen.

Veelgestelde vragen over de kosten van een uitvaart

Wanneer je een aanvraag doet heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten. Lees verder over de kosten bij een uitvaart.

Ja. De kosten van een uitvaart kunnen erg snel hoog oplopen. Uitvaartverzekeringen verschillen onderling veel. Er zijn diverse factoren (premiekosten, uitkeringsbedrag, polisvoorwaarden, uitkeringswijze, etc) die relevant zijn voor een begrafenis of crematie. Door het vergelijken van de uitvaartverzekeringen kun je dus precies kiezen wat voor jou belangrijk is. Hierdoor ontlast je tevens jouw nabestaanden in een tijd van rouw. Vergeet bij het opzeggen van je oude uitvaartverzekering te informeren naar een eventuele opzegtermijn.