Begrafenis

Regel moeiteloos jouw begrafenis zoals 14700+ voorgangers

✓ Lokale uitvaartondernemers
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Kom vandaag nog in contact met hele fijne uitvaartondernemers uit je regio
Vul het formulier in en wij introduceren jou vrijblijvend aan uitvaartondernemers uit jouw regio. Meer informatie nodig? Lees dan even verder. We hebben alle info voor jou op een rijtje gezet. Dan beantwoorden wij zo snel mogelijk jouw vragen over de begrafenis regelen.

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

Erkentelijk voor een eigen afscheid

21 november 2023

Onze man van de uitvaart begeleiding was vlot bij ons en hielp ons met alles. Zelfs het ondersteunen met de persoonlijke teksten was niet teveel en de handreiking was enorm gerespecteerd.

- Niels Bos

Perfecte tip

16 november 2023

Via bekenden beland bij deze site. Duidelijk en helder. Ook tevreden over de gekozen specialist.

- Erwin Peters

uitvaartplek.nl heeft me snel verbonden

9 november 2023

Ik ben erg onder de indruk van de snelheid waarin ik een bedrijf gevonden heb dat bij me past. Door google kwam ikop uitvaartplek.nl terecht, en de site zag er allemaal netjes uit dus toen heb ik direct het formuliertje ingevuld. Volgens mij duurde het nog geen uur of ik had al een bedrijf gevonden waarmee ik aan de slag ging.

- Antonius Hendriks

De begrafenis van grootvader was ontzagwekkend

30 oktober 2023

Omdat dit de eerste keer was dat we een overlijden in de kring hadden was het behoorlijk spannend. Voortaan begrijpen wij hoe beslissend de geschikte persoon voor de uitvaartdienst eigenlijk is.

- Leonie Kuijpers

zeer rap geholpen

24 oktober 2023

Het heeft niet heel lang geduurd voordat ik een betrokken deskundige vond via uitvaartplek.nl. Fijn in de buurt, goed persoonlijk contact en niet onbelangrijk: een nette prijs.

- Nancy Bos

snelle service

18 oktober 2023

Het heeft niet heel lang geduurd voordat ik een fijne professional vond via uitvaartplek.nl. Lekker dicht in de buurt, goed persoonlijk contact en niet onbelangrijk: een eerlijke prijs.

- Marianne Hermans

Perfecte tip

8 oktober 2023

Via vrienden beland bij deze website. concreet en helder. Ook tevreden over de gekozen specialist.

- Monique van den Bosch

Speciale mensen

1 oktober 2023

Mensen die opereren in de uitvaartzorg zijn bijzonder. Zo betrokken zijn bij zoiets persoonlijks en het dan uitvoeren zoals wij wilde hebben… in 1 term geweldig!

- Rogier Gerritsen

Fijn dat Uitvaartplek bestaat!

28 september 2023

Ik ben erg lang opzoek geweest naar een website zoals dit, totdat een kennis mij tipte op Uitvaartplek. Ik werk namelijk in dezelfde branche, maar krijg soms aanvragen van ver weg. Omdat ik hen toch wil helpen stuur ik ze vanaf heden naar uitvaartplek.nl!

- Angelique Schouten

4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 101 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Begrafenis regelen & uitvaart regelen bij overlijden

Wanneer je te maken krijgt het overlijden van een naaste zal je veel moeten organiseren. Erg vervelend als je aan het rouwen bent. Veel mensen vinden dit erg overweldigend, ze weten immers niet waar ze op moeten letten bij het organiseren van de begrafenis of crematie. Mocht ook jij hier moeite mee hebben dan is het verstandig om dit artikel even goed door te lezen. Wij zullen je vandaag namelijk alles laten zien rondom het verzorgen van een begrafenis of crematie. Door middel van deze informatie zal je in staat zijn om alles zo snel mogelijk geregeld te hebben. Dit bezorgt jouw hele familie aanzienlijk meer rust. Dit hoef je niet bij yarden, dela of monuta te organiseren. Dit kan gewoon via ons!

Hulp nodig bij een begrafenis? Laat je ontzorgen.

Aangifte overledene – Checklist uitvaart, verklaring & website

Is er een naaste overleden? Dan moet er van alles voor de overledene worden georganiseerd. Op deze website lees je er alles over. Er zijn meerdere zaken die geregeld moeten worden voor het regelen van een begrafenis. Wat zijn dit precies voor zaken? Om het jou wat makkelijker te maken hebben we de belangrijkste dingen hieronder voor u op een rijtje gezet. Door middel van dit lijstje weet je precies waar je op moet letten vooraf of ten tijde van de uitvaart. Je kunt het zien alsof je een checklist gebruikt:

  • Een goede begrafenisverzekering of uitvaartverzekering afsluiten

Het vergelijken en afsluiten van een uitvaartverzekering of begrafenisverzekering is iets wat je vooraf moet regelen voor de begrafenis. Deze verzekering is echt aan te raden. Door middel van deze uitvaartverzekering zullen de naasten immers niet meer alle kosten voor de begrafenis zelf te hoeven dragen. Bekende namen zijn yarden, dela of monuta, maar er zijn er nog veel meer.

Dit kan aanzienlijk veel geld schelen, een begrafenis kan namelijk veel geld kosten. Hier komen wij straks nog even op terug. Er zijn meerdere verzekeraars waar je terecht kunt voor het afsluiten van een begrafenisverzekering.

  • Een begrafenisondernemer regelen

Het zoeken van een begrafenisondernemer is de volgende stap die genomen moet worden om de uitvaart of begrafenis in goede banen te leiden. Gebruik hiervoor bovenstaand formulier. Ga altijd in zee met een begrafenisondernemer van wie je verwacht dat hij/zij het beste met je voor neemt en de tijd neemt die je dierbare verdient. Onze aangesloten begrafenisondernemers zijn hoog aangeschreven en je kunt altijd op internet bekijken wat de kwaliteit is van de diensten die door de begrafenisondernemer worden verricht. Door de reviews te bekijken of door een aanbeveling te krijgen zorg je ervoor dat je op de juiste plek terecht komt. Via bovenstaand formulier vergelijk je de verschillen in kosten middels een overzichtelijke kostenspecificatie.

  • Het regelen van de uitvaart zelf

Je bent al snel een halve week bezig om de details van de uitvaart te regelen. Denk aan belangrijke onderdelen zoals de kist, de muziek en de bloemen uitzoeken voor jouw dierbare. Dit is een belangrijke stap. Vaak is het zo dat de persoon die is komen te overlijden in zijn of haar testament wel een voorkeur heeft opgeschreven bepaalde zaken, maar meestal niet alles. Dit zal de familie dus moeten invullen voor de overledene. Een begrafenisondernemer adviseert hierbij om ervoor te zorgen dat dit aansluit bij de overledene. Weten wat je allemaal moet regelen? Kijk op de pagina uitvaart regelen!

  • Vergelijken van de grafkosten

Indien je ervoor kiest om een begrafenis te houden dan is het belangrijk dat je nadenkt over de grafkosten. Een begrafenis is namelijk aanzienlijk duurder dan een crematie. Doordat er meer kosten bij zijn gemoed doe je er verstandig aan om dit altijd te controleren voordat je besluit om ergens de begrafenis te regelen. Via internet is het mogelijk om deze kosten op een zeer eenvoudige wijze onder elkaar te zetten om het te vergelijken.

 

Onze uitvaartondernemers begeleiden jou bij alle stappen zodat je er niet alleen voor staat.

Uitvaart kosten website – tijdens en voorafgaand

Zoals we hierboven al even hebben vermeld brengt een begrafenis aanzienlijk wat kosten met zich mee. Soms is de overledene verzekerd, maar soms ook niet. Wanneer een familielid is overleden komen er veel zaken om de hoek kijken. Op deze website informeren we jou als bezoeker erover.

Veel mensen weten niet met wat voor soort kosten ze rekening moeten houden. Het is dus handig om hier even wat beter bij stil te staan. De kosten zullen afhankelijk zijn van de soort begrafenis die wordt gehouden. Iedereen heeft immers andere wensen voor de uitvaart. De kosten liggen hoger dan bij een crematie nu er bij een begrafenis een graf moet worden gehuurd. De kosten voor het huren van een graf zullen per gemeente kunnen verschillen. De gemiddelde kosten voor een begrafenis bedragen bijna 10.000 euro. Dit bedrag is inclusief de begeleiding van de uitvaartverzorger. Indien je graag geld wilt besparen op de begrafenis is het mogelijk om een goedkopere kist te kiezen of om eens te kijken naar een natuurbegraafplaats. We zien namelijk dat de kosten hiervoor gemiddeld lager liggen dan indien een normaal graf wordt gebruikt. Kijk op onze website kosten uitvaart om hier als bezoeker meer over te lezen.

Regelen uitvaart – contact tijdens uitvaart

Het is handig om even iets dieper in te gaan op de kosten die komen kijken bij de grafsteen en bij het graf zelf. De bedragen voor een verklaring verschillen sterk per gemeente. Soms vraagt een gemeente maar 800 euro, andere gemeenten vragen ruim 7000 euro. Door deze uiteenlopende kosten is het belangrijk dat je goed onderzoek doet naar de kosten bij jou in de gemeente. De grafsteen kost over het algemeen 2000 euro. Echter hangt dit bedrag volledig af van het soort graf wat er gekozen wordt. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld voor een glazen of een houten kruis te kiezen om kosten te besparen. De keuze voor het begraven in de natuur is aanvankelijk duurder dan een normaal graf, echter krijg je hierbij niet te maken met terugkerende kosten na afloop van de periode. Wanneer iemand begraven is op een natuurbegraafplaats mag deze persoon altijd blijven liggen. De graven kunnen dan ook niet worden geruimd. Door deze optie krijg je meer zekerheid rondom de laatste rustplaats van de overledene in een verklaring.

Wat doet een uitvaartverzorger met overleden?

Wanneer je een uitvaartverzorger inschakelt voor het organiseren van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De uitvaartverzorger is er voor jou om te luisteren naar de wensen van de familieleden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis verklaring. De uitvaartverzorger zal tevens de aangifte doen van het overlijden, daarnaast regelt hij de overlijdensakte middels een verklaring. Door de uitvaartverzorger hoef je hier zelf niet meer bij stil te staan ten tijde van de begrafenis. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om de begrafenis mee te maken, zonder dat je met gedachten ergens anders bent. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten of wanneer er een verklaring van overlijden moet komen.

Door de informatie uit dit artikel ben je in staat om alles goed te organiseren voor de begrafenis. Ondanks het feit dat een begrafenis een aanzienlijke emotionele klap kan zijn is het van cruciaal belang dat alles goed geregeld wordt. Het makkelijkste is om een verzekering af te sluiten en om in het testament bepaalde zaken op te laten nemen. Door dit te doen zal je ervoor zorgen dat het organiseren van de begrafenis aanzienlijk minder werk met zich mee zal brengen. Snel en onder fijne begeleiding de begrafenis organiseren van een naaste? Vul dan bovenstaand formulier in.

Ontvang direct vrijblijvende offertes van begrafenisondernemers

Veelgestelde vragen wanneer de begrafenis geregeld moet worden

Wanneer je een aanvraag doet heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten. Lees verder over de kosten bij een uitvaart.

Ja. De kosten van een uitvaart kunnen erg snel hoog oplopen. Uitvaartverzekeringen verschillen onderling veel. Er zijn diverse factoren (premiekosten, uitkeringsbedrag, polisvoorwaarden, uitkeringswijze, etc) die relevant zijn voor een begrafenis of crematie. Door het vergelijken van de uitvaartverzekeringen kun je dus precies kiezen wat voor jou belangrijk is. Hierdoor ontlast je tevens jouw nabestaanden in een tijd van rouw. Vergeet bij het opzeggen van je oude uitvaartverzekering te informeren naar een eventuele opzegtermijn.