Begrafenis

Regel moeiteloos jouw begrafenis zoals 14700+ voorgangers

✓ Lokale uitvaartondernemers
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Begrafenis

Vul het formulier in en wij introduceren jou vrijblijvend aan uitvaartondernemers uit jouw regio. Meer informatie nodig? Lees dan even verder. We hebben alle info voor jou op een rijtje gezet. Dan beantwoorden wij zo snel mogelijk jouw vragen over de begrafenis regelen.

Kom vandaag nog in contact met hele fijne uitvaartondernemers uit je regio

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

laatste aanvraag 14 minuten geleden

4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 26 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Warme helpende hand

2 september 2020

Toen mijn moeder overleed was ik erg rouwig en had ik geen zin om het uit te zoeken en te pluizen. Dus kon ik via uitvaartplek.nl vlug in contact komen met de geschikte mensen. Ze was zo vriendelijk en begripvol.
Na de uitvaart heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Oprecht heel lief.

- Robin van Dongen

Google is je grootste vriend

29 augustus 2020

Na even googelen kwam ik uit op Uitvaartplek. Mijn eerste gedachte was positief dus direct een offerte aangevraagd en heel erg tevreden over dit bedrijf. Dank voor jullie hulp om de juiste professional voor de juiste prijs te vinden.

- Pascal de Boer

Snel en moeiteloos uit handen genomen afscheid

19 augustus 2020

Het bedrijf wat contact met ons zocht was erg persoonlijk. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg knus. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar smaakvol en warm.

- Joost van Loon

Waardige uitvaart geregeld

15 augustus 2020

Razendsnel en waardig geregeld. Heel tevreden.

- Edwin Verhoeven

Duidelijke website

1 augustus 2020

Ik vermoedde flinke kosten te maken, maar dit viel me heel erg mee!

- Michael Peeters

Betrokken en behulpzaam

25 juli 2020

Deze uitvaart is memorabel, de uitvaartverzorger was flink doorgewinterd. Deze was zeer nauw betrokken en hielp ons echt met alles.

- Margaretha Prins

Ideale match

8 maart 2020

Via Uitvaartplek de mogelijkheid gehad uit meerdere offertes. Vanuit hier het juiste bedrijf benadert voor onze situatie. Heel erg bedankt!

- Kirsten Evers

Vader met corona…

19 maart 2020

Vader van 75 met corona, het zou niet meer lang duren zijden ze dus toch maar eens contact opgenomen. Dat verliep heel fijn en vrijblijvend, mijn respect voor jullie service!

- Bastiaan Smits

Goed contact met begrafenisondernemer

18 februari 2020

Na de offerte had ik nog enkele vragen. Deze werden naar behoren beantwoord. Supertevreden over de communicatie met dit bedrijf! Ook de juiste persoon gevonden.

- Annemarie Janssen

snel de begrafenis kunnen regelen

29 januari 2020

Het duurde niet lang voordat ik een fijne deskundige vond via uitvaartplek.nl. Lekker dicht in de omgeving, fijn persoonlijk contact en niet te vergeten een mooie prijs.

- Ivo de Ruiter

Via forum hier terechtgekomen

23 december 2019

Via een forum deze site gevonden. Tevreden over de ontvangen offerte. Juiste persoon na mislukte pogingen

- Leonie Janssen

Perfecte tip

5 december 2019

Via bekenden beland bij deze site. concreet en helder. Ook tevreden over de gekozen specialist.

- Willem Janssen

Begrafenis regelen

Wanneer je te maken krijgt het overlijden van een naaste zal je veel moeten regelen. Erg vervelend als je aan het rouwen bent. Veel mensen vinden dit erg overweldigend, ze weten immers niet waar ze op moeten letten bij het regelen van de begrafenis of crematie. Mocht ook jij hier moeite mee hebben dan is het verstandig om dit artikel even goed door te lezen. Wij zullen je vandaag namelijk alles laten zien rondom het regelen van een begrafenis of crematie. Door middel van deze informatie zal je in staat zijn om alles zo snel mogelijk geregeld te hebben. Dit bezorgt jouw hele familie aanzienlijk meer rust.

Wat moet ik regelen voor een begrafenis?

Er zijn meerdere zaken die geregeld moeten worden voor het regelen van een begrafenis. Wat zijn dit precies voor zaken? Om het jou wat makkelijker te maken hebben we de belangrijkste dingen hieronder voor u op een rijtje gezet. Door middel van dit lijstje weet je precies waar je op moet letten vooraf of ten tijde van de uitvaart:

  • Een goede begrafenisverzekering afsluiten

Het vergelijken en afsluiten van een begrafenisverzekering is iets wat je vooraf moet regelen voor de begrafenis. Deze verzekering is echt aan te raden. Door middel van deze verzekering zullen de naasten immers niet meer alle kosten voor de begrafenis zelf te hoeven dragen. Dit kan aanzienlijk veel geld schelen, een begrafenis kan namelijk veel geld kosten. Hier komen wij straks nog even op terug. Er zijn meerdere verzekeraars waar je terecht kunt voor het afsluiten van een begrafenisverzekering.

  • Een begrafenisondernemer regelen

Het regelen van een begrafenisondernemer is de volgende stap die genomen moet worden om de uitvaart of begrafenis in goede banen te leiden. Gebruik hiervoor bovenstaand formulier. Ga altijd in zee met een begrafenisondernemer van wie je verwacht dat hij/zij het beste met je voor neemt en de tijd neemt die je dierbare verdient. Onze aangesloten begrafenisondernemers zijn hoog aangeschreven en je kunt altijd op internet bekijken wat de kwaliteit is van de diensten die door de begrafenisondernemer worden verricht. Door de reviews te bekijken of door een aanbeveling te krijgen zorg je ervoor dat je op de juiste plek terecht komt. Via bovenstaand formulier vergelijk je de verschillen in kosten middels een overzichtelijke kostenspecificatie.

  • Het regelen van de uitvaart zelf

Je bent al snel een halve week bezig om de details van de uitvaart te regelen. Denk aan belangrijke onderdelen zoals de kist, de muziek en de bloemen uitzoeken voor jouw dierbare. Dit is een belangrijke stap. Vaak is het zo dat de persoon die is komen te overlijden in zijn of haar testament wel een voorkeur heeft opgeschreven bepaalde zaken, maar meestal niet alles. Dit zal de familie dus moeten invullen voor de overledene. Een begrafenisondernemer adviseert hierbij om ervoor te zorgen dat dit aansluit bij de overledene. Weten wat je allemaal moet regelen? Kijk op de pagina uitvaart regelen!

  • Vergelijken van de grafkosten

Indien je ervoor kiest om een begrafenis te houden dan is het belangrijk dat je nadenkt over de grafkosten. Een begrafenis is namelijk aanzienlijk duurder dan een crematie. Doordat er meer kosten bij zijn gemoed doe je er verstandig aan om dit altijd te controleren voordat je besluit om ergens de begrafenis te regelen. Via internet is het mogelijk om deze kosten op een zeer eenvoudige wijze onder elkaar te zetten om het te vergelijken.

 

Onze uitvaartondernemers begeleiden jou bij alle stappen zodat je er niet alleen voor staat.

De kosten van een begrafenis

Zoals we hierboven al even hebben vermeld brengt een begrafenis aanzienlijk wat kosten met zich mee. Veel mensen weten niet met wat voor soort kosten ze rekening moeten houden. Het is dus handig om hier even wat beter bij stil te staan. De kosten zullen afhankelijk zijn van de soort begrafenis die wordt gehouden. Iedereen heeft immers andere wensen voor de uitvaart. De kosten liggen hoger dan bij een crematie nu er bij een begrafenis een graf moet worden gehuurd. De kosten voor het huren van een graf zullen per gemeente kunnen verschillen. De gemiddelde kosten voor een begrafenis bedragen bijna 10.000 euro. Dit bedrag is inclusief de begeleiding van de uitvaartverzorger. Indien je graag geld wilt besparen op de begrafenis is het mogelijk om een goedkopere kist te kiezen of om eens te kijken naar een natuurbegraafplaats. We zien namelijk dat de kosten hiervoor gemiddeld lager liggen dan bij een normaal graf. Kijk op onze pagina kosten uitvaart om hier meer over te lezen.

De kosten voor het graf(steen)

Het is handig om even iets dieper in te gaan op de kosten die komen kijken bij de grafsteen en bij het graf zelf. De bedragen verschillen sterk per gemeente. Soms vraagt een gemeente maar 800 euro, andere gemeenten vragen ruim 7000 euro. Door deze uiteenlopende kosten is het belangrijk dat je goed onderzoek doet naar de kosten bij jou in de gemeente. De grafsteen kost over het algemeen 2000 euro. Echter hangt dit bedrag volledig af van het soort graf wat er gekozen wordt. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld voor een glazen of een houten kruis te kiezen om kosten te besparen. De keuze voor het begraven in de natuur is aanvankelijk duurder dan een normaal graf, echter krijg je hierbij niet te maken met terugkerende kosten na afloop van de periode. Wanneer iemand begraven is op een natuurbegraafplaats mag deze persoon altijd blijven liggen. De graven kunnen dan ook niet worden geruimd. Door deze optie krijg je meer zekerheid rondom de laatste rustplaats van de overledene.

Wat doet een uitvaartverzorger?

Wanneer je een uitvaartverzorger inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De uitvaartverzorger is er voor jou om te luisteren naar de wensen van de familieleden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal tevens de aangifte doen van het overlijden, daarnaast regelt hij de overlijdensakte. Door de uitvaartverzorger hoef je hier zelf niet meer bij stil te staan ten tijde van de begrafenis. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om de begrafenis mee te maken, zonder dat je met gedachten ergens anders bent. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten.

Door de informatie uit dit artikel ben je in staat om alles goed te regelen voor de begrafenis. Ondanks het feit dat een begrafenis een aanzienlijke emotionele klap kan zijn is het van cruciaal belang dat alles goed geregeld wordt. Het makkelijkste is om een verzekering af te sluiten en om in het testament bepaalde zaken op te laten nemen. Door dit te doen zal je ervoor zorgen dat het regelen van de begrafenis aanzienlijk minder werk met zich mee zal brengen. Snel en onder fijne begeleiding de begrafenis regelen van een naaste? Vul dan bovenstaand formulier in.

Veelgestelde vragen wanneer de begrafenis geregeld moet worden

Wanneer je een aanvraag doet heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten. Lees verder over de kosten bij een uitvaart.

Ja. De kosten van een uitvaart kunnen erg snel hoog oplopen. Uitvaartverzekeringen verschillen onderling veel. Er zijn diverse factoren (premiekosten, uitkeringsbedrag, polisvoorwaarden, uitkeringswijze, etc) die relevant zijn voor een begrafenis of crematie. Door het vergelijken van de uitvaartverzekeringen kun je dus precies kiezen wat voor jou belangrijk is. Hierdoor ontlast je tevens jouw nabestaanden in een tijd van rouw. Vergeet bij het opzeggen van je oude uitvaartverzekering te informeren naar een eventuele opzegtermijn.