Uitvaart Oentsjerk

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken het geregel graag behapbaarder voor je. Wil jij een professionele uitvaartondernemer in Oentsjerk die bij jouw wensen past?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Oentsjerk verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het fijnste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Oentsjerk – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Oentsjerk gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Oentsjerk
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 108 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Oentsjerk aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Oentsjerk, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Roodkerk, Burdaard en Wanswert bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Oentsjerk

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Oentsjerk kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer uit Oentsjerk. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Oentsjerk

Een teraardebestelling organiseert zichzelf niet en hier komt behoorlijk wat bij kijken. Omdat je onjuistheden wilt voorkomen is het te adviseren om dit door een ander te laten regelen. Je kunt dit bijvoorbeeld verzoeken aan kennissen of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te vragen. Zij assisteren je met het organiseren van alles wat er belangrijk is op deze dag. Welke fasen doorloop je tijdens dit proces? De belangrijkste stap is om aangifte te doen bij de gemeente. Bij een uitvaart organiseren in Oentsjerk is dit altijd de eerste actie die genomen moet worden. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in beweging kunt zetten. Buiten dit verlof kun je niet de daaropvolgende stappen ondernemen voor het regelen. Natuurlijk zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten stellen rondom het heengaan. Dit kan discreet binnen de directe kring van de overledene, of publiekelijk door iedereen in te lichten die de overledene kent.

Daarna is het tijd voor de daadwerkelijke invulling van de begrafenis. Hier bedoelen we dus op de uitvaartdiensten en op het regelen van een rustplaats of asurn. Het is altijd wijs om in het testament te kijken van de overledene, hier is veelal wat in gedocumenteerd over de finale wensen. Als er geen testament aanwezig is zul je je als naverwanten moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? Vaak kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Dit geldt voor dingen als:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de uitvaart is het verstandig om de overgebleven zaken te organiseren. Hier kan je onder andere denken aan de boekhouding van de overledene of aan de geldelijke zaken. Als laatste is er dan nog de afhandeling van de (mogelijke) erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Oentsjerk

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Oentsjerk te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Oentsjerk contacteren

Voor een begrafenis in Oentsjerk heb je de opties uit diverse soorten uitvaartcentra die door de hele stad vindbaar zijn. Een uitvaartcentrum behelst een bepalende rol bij zowel alle werkzaamheden voorafgaand aan de dag als de dag zelf. In iedere uitvaartcentrum in Oentsjerk zijn indrukwekkende opties om je geliefde vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de begrafenis is. Tevens is daar alles in gereedheid om je dierbare proper te laten verzorgen.

Het belangrijkste in de uitvaartcentra in Oentsjerk zijn de plekken waar de dierbaren opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Uiteraard kun je de dierbare ook in huis opbaren. Indien je dit het liefste in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle mogelijkheden voor aanwezig. Je kunt hier een moment kiezen om voorafgaande aan de teraardebestelling een condoleance te initiëren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook exclusief houden voor louter intimi.

In bijna alle uitvaartcentra in Oentsjerk kun je gebruik maken van een speciale ruimte voor het afscheid. Als dierbaren van de overledene kun je het uitleiden erg sluitend maken. De keuzemogelijkheid voor muziek (live, cd of usb), wie er een praatje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. In menig uitvaartcentrum Oentsjerk zijn er ook opties voor video- of foto presentaties tijdens de dienst.

Na de begrafenis zijn er opties voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Dit kan een eenvoudige koffietafel zijn, maar ook veelomvattend. Vergelijk daarom de andere uitvaartcentra in Oentsjerk met mekaar en maak een afgewogen selectie voor een uitvaartcentrum die aan alle wensen kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Oentsjerk

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis & Oentsjerk

Bij een overlijden is een belangrijke keuzemogelijkheid waar de achtergeblevenen mee geconfronteerd worden de keus tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste gevallen is het wel helder wat de wens van de overledene was en deze voorkeur wordt normaal ook opgevold. De keuzemogelijkheid kan ook overgelaten zijn aan de directe familie.

Wat het verschil tussen een crematie of begrafenis exact inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is het effect op de uitvaart zelf? Weet dat los van de selectie van een uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie kan regelen en dat de plechtigheid daardoor in praktisch alle uitvaartcentra in Oentsjerk gehouden kan worden.

Wanneer iemand kiest voor een begrafenis, zal de gestorvene na afloop naar een kerkhof worden getransporteerd. Enkele uitvaartcentra zijn gelegen onmiddellijk behalve een kerkhof. Anders moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Ingeval er voor een crematie wordt gekozen, is het gewoon om te kiezen voor een uitvaartcentrum waar eveneens gecremeerd kan worden. Dit hoeft trouwens niet. Je mag gelijktijdig van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het noodzakelijk om de tarieven van een begrafenis en crematie Oentsjerk in het oog te houden. Meestal is een begrafenis kostbaarder dan een crematie. Dit komt vooral door de afdracht van grafrechten aan de gemeente en de extra tarieven voor een (graf)steen of monument op het graf. Overigens is de wens van de overledene doorgaans leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Oentsjerk

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Oentsjerk

Het lijkt mogelijkerwijs wat bitter om na een heengaan na te denken over de tarieven van een uitvaart in Oentsjerk. Helaas is dit echt nodig, want een uitvaartdienst kan aanzienlijk in de kosten lopen. Je gaat überhaupt een aantal kosten maken, denk daarbij aan een (graf)kist of een urn. Ook de verzorging van de geliefde en de tarieven van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de behoeften komen hier nog extra kosten bij, zoals:

  • Het opbaren in een uitvaartcentrum
  • Het transport van de gestorvene
  • Mogelijk in te huren dragers van de (graf)kist
  • Bloemen
  • Overlijdenskaarten
  • Een rouwadvertentie

Een gemiddelde uitvaartdienst kost hedendaags rond de € 7.000,-. Daar zitten wel een aantal opties inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Oentsjerk zo hooggeprijsd maken als je zelf wilt. Een koffietafel onder andere, is gebruikelijk met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Denk je aan het laatste, dan zijn de prijzen hoger dan indien je slechts voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een alledaags graf zal goedkoper zijn dan een particulier graf.

Meestal zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Oentsjerk en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Oentsjerk inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Oentsjerk inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Oentsjerk

Een uitvaartverzekering in Oentsjerk uitzoeken is een van de voornaamste keuzes die je zelfstandig kunt maken. Met het hebben van een uitvaartverzekering in Oentsjerk zul je er tenslotte niet helemaal afzonderlijk voor staan als het neerkomt op de onkosten. De allermeeste uitvaartverzekeringen betalen een vastgesteld bedrag uit bij overlijden, wat ingezet kan worden voor de uitvaart. Je verzamelt bij deze uitvaartverzekering een bepaald geldbedrag bij elkaar. Het is overigens niet verplicht om zo’n uitvaartverzekering af te sluiten. Maar, omdat het zaken zoveel zorgelozer maakt bij een uitvaart organiseren, is het zeer raadzaam.

Hoeveel je aan verzekeringspremie moet betalen voor je uitvaartverzekering in Oentsjerk is afhankelijk van meerdere zaken. Dit is dan eveneens de aanleiding dat de premie voor elk persoon zal uiteenlopen. Zo valt een verzekeringspremie lager uit wanneer je die op een jongere leeftijd aangaat. Verstandig, want een ouder iemand overlijdt normaliter gezien sneller dan een jonger persoon. Tevens zal de premie afhankelijk zijn van het soort verzekering die je wilt vastleggen en van jouw gezondheid. Een aanbieder is niet verplicht om je te accepteren voor een verzekering. Indien een uitvaartverzekeraar in Oentsjerk je een te fors gevaar vindt, kunnen ze je afwijzen. Het afsluiten van een verzekering gaat dan ook vaak gepaard met het opsturen van een gezondheidsverklaring en in een aantal gevallen het aanleveren van een medisch dossier. Je kunt er logischerwijs ook voor kiezen om zelf een bedrag apart te leggen in plaats van te verzekeren. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt namelijk wel zeker zijn dat de uitvaart betaald kan worden. Als dit niet gebeurt zal de gemeente mogelijk jouw familie aanspreken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Oentsjerk

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Oentsjerk verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Oentsjerk

Het is verstandig om direct na het overlijden een uitvaartondernemer in Oentsjerk te bellen. De rouw overheerst nadat een individu overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is dingen regelen. Indien dit de allereerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die direct na een heengaan georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de nabestaanden. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor mekaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de melding regelt als ook het vervoer van de overledene naar een uitvaartcentrum. Daarna zal de uitvaartondernemer met de nabestaanden om tafel zitten over het invullen van de uitvaartdienst en alle voorkeuren hieromtrent bespreken.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een enorme toegevoegde waarde bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Oentsjerk zorgen voor een mooie laatste groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Oentsjerk

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Oentsjerk

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Oentsjerk. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Oentsjerkse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Oentsjerk. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Oentsjerk bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Oentsjerk die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Oentsjerk

Dank jullie wel!

29 februari 2024

Vlug waren we in contact met diverse uitvaartcentra. Daarom hoefde we zelf amper iets te organiseren.
Enorm bedankt!

- Willem de Bruin

Snel in contact met de correcte persoon

19 februari 2024

Vlak voor het heengaan kwamen wij in contact met de juiste persoon voor de uitvaartdienst van onze tante. Aan het sterfbed konden de wensen al doorgenomen worden. Dit was erg onvergelijkelijk en mogelijk door dat we snel verschillende uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Dank je wel voor het mede mogelijk maken daarvan.

- Elizabeth van de Ven

Een integere uitvaart

12 februari 2024

We wilden het graag klein en besloten houden en dat is geslaagd. Binnen een paar uur hadden we contact met onze begrafenis ondernemer en konden we vlug de begrafenis regelen. Bedankt.

- Eva Post

Uitvaartverzorger enorm lief

6 februari 2024

Na de shock van het opeens sterven van mijn schoonmoeder konden we gelukkig snel iemand inzetten (via uitvaartplek.nl) om ons te assisteren. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten regelen en vooral verrast met hoe vriendelijk en op maat deze begeleiding voor ons was. Niks geen zakelijk gedoe, oprecht heel persoonlijk en niets was vreemd.Niks anders dan respect hiervoor.

- Caroline Bosman

Dankbaar voor warme ondersteuning

25 januari 2024

Ik heb hele fijne ondersteuning gehad toen ik het overlijden van mijn man moest regelen. Ik stond er niet alleen meer voor. Alles werd voor mij georganiseerd na het contact zoeken met deze mensen. De eerstvolgende dag was het geregeld.

- Adriaan Evers

Op verzoek haast onmiddellijk een waardige begeleider

14 januari 2024

Voor het echte overlijden van mijn tante zochten wij al contact met meerdere uitvaartcentra. Aan het sterfbed konden de wensen al doorgenomen worden. Om dit gezamenlijk zo te doen was het een indrukwekkende ervaring door deze uitvaartbegeleiders waarmee we vlot in contact stonden. Dank je wel voor het mede mogelijk maken daarvan.

- Jacqueline de Bruijn

Prachtig afscheid begeleid

11 januari 2024

Vlug en loffelijk gedaan. Erg content met hoe dit verlopen is.

- Annemieke Sanders

Volkomen de zorg uit handen

3 januari 2024

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij nauwelijks aan iets hoeven denken. Van het ongecompliceerd aan mogen vragen van de offertes (en voor onszelf nog even en vergelijk op de verzekering gedaan achteraf) tot de echte uitvaart. Vlug en gemakkelijk kwamen wij in contact met de passende uitvaartcentra. Super geregeld.

- Jacqueline Groen

Betrouwbaar

27 december 2023

Huiselijk en alleen met genodigden was de wens. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon regelen. Merci.

- Thomas Post

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Oentsjerk

Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân

Rondweg-West 158
9101 BG Dokkum
Nederland

0519 235 002
http://www.crematoriumnoordoostfryslan.frl/

comes uitvaartzorg

Speenkruid 46
8935 JW Leeuwarden
Nederland

06 11644774
https://www.comesuitvaartzorg.nl/

Uitvaartverzorging Joh vd Galiën

Groningerstraatweg 214d
8921 TX Leeuwarden
Nederland

058 266 7772
http://www.jvdgalien.nl/