Uitvaart Tilburg

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken de situatie graag draaglijker voor je. Ben jij op zoek naar ontzorging voor de uitvaart in Tilburg?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Tilburg verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het fijnste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Tilburg – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Tilburg gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Tilburg

Uitvaart Tilburg
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 108 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Tilburg aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Tilburg, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Riel, Sprang Capelle en Kaatsheuvel bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Tilburg

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Tilburg kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer uit Tilburg. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Tilburg

Bij het wegvallen van een geliefde spelen er diverse emoties. Er is natuurlijk het verdriet en mogelijkerwijs de schok bij een plotsklaps heengaan. Het is daarnaast een tijd waarin er heel veel op je afkomt. Er moet van alles besloten worden bij een begrafenis. Ten eerste moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene gebracht worden naar een uitvaartcentrum in Tilburg. In de dagen direct na het overlijden dienen er meerdere keuzes gemaakt worden, zoals de selectie van:

  • De kist
  • De (graf)steen of de urn
  • Rouwboeket
  • Berichtgeving naar nabestaanden
  • Het vervoer van de overledene
  • Wel of niet opbaren
  • Koffie of thee
  • De executie van de wilsbeschikking

Als de overledene zelf al wensen over de invulling heeft vastgelegd, dan is het eenvoudiger om beslissingen te maken. Wanneer dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo correct mogelijk willen laten verbinden met de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds vaker mogelijk om bij een begrafenis in Tilburg unieke aanpassingen aan een begrafenis aan te brengen.

Ongetwijfeld zul je in deze hectische periode een aantal zaken over het hoofd zien. Daarom is het inzetten van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer beslissend? Lees meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Tilburg

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Tilburg te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Tilburg contacteren

Bij een uitvaart in Tilburg kun je kiezen uit een verscheidenheid aan uitvaartcentra die verspreid in de stad aanwezig zijn. Een uitvaartcentrum behelst een bepalende functie bij zowel alle werkzaamheden vantevoren aan de begrafenis als de teraardebestelling zelf. In elk uitvaartcentra in Tilburg zijn er goede faciliteiten om de overledene professioneel en met trots te behouden tot de dag van de uitvaart. Bovendien is daar alles in paraatheid om je geliefde zorgvuldig te laten verzorgen.

Het voornaamste in de uitvaartcentra in Tilburg zijn de ruimtes waar de overledenen opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Vanzelfsprekend kun je de overledene ook thuis opbaren. Wanneer je dit liever in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle opties voor aanwezig. Je kunt hier een tijdstip kiezen om voorafgaande aan de dag een condoleance te regelen voor alle belangstellenden, maar je mag het ook besloten houden voor louter familieleden.

De meerderheid aan uitvaartcentra in Tilburg hebben een zaal waar de uitvaart gehouden kan worden. De plechtigheid is het meest persoonlijke onderdeel van de uitvaart en mag je als nabestaanden zelf invullen. De keuzemogelijkheid voor muziek (live, cd of usb), wie er een praatje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. In menig uitvaartcentrum Tilburg zijn er ook mogelijkheden voor video- of foto voorstellingen gedurende de dienst.

Wanneer het afscheid is geweest kun je daarna regelmatig nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Dit mag een simpele koffietafel zijn, maar ook uitgebreid. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de verscheidene uitvaartcentra in Tilburg en kies voor wat past bij jullie uitleiden.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Tilburg

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Tilburg

De selectie tussen een begrafenis of een crematie is een bepalende en buitengewoon persoonlijke keuze van mensen. Eigenlijk wil je deze persoonlijke keuzemogelijkheid niet aan nabestaanden overlaten. Over het algemeen is een begrafenis wat prijziger dan een crematie. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat voor een begrafenis in Tilburg een grafkuil gehuurd moet worden. De tariefstelling kunnen stevig oplopen hiervoor. Elke gemeente in Holland rekent zijn eigen kosten voor een begrafenis. Het is dan echt aan te raden om eerst wat onderzoek te plegen. Je bent naast de kosten voor het graf zelf ook geld kwijt aan een (graf)kist en een grafsteen. Ook hierbij kunnen de kosten stijgen, afhankelijk van wat jouw voorkeuren zijn.

Een crematie in Tilburg brengt mindere kosten met zich mee. Bij een crematie gaan de meeste kosten in de asurn zitten. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit dikwijls denkbaar tegen een compensatie. Je kunt er vanzelfsprekend daarnaast voor kiezen om het persoonlijk te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Tilburg, is het immer verstandig om de prijzen tegen elkaar af te wegen. Er bestaan flink wat prijsverschillen onder partijen. Door dit te inspecteren zul je in staat zijn om veel geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Tilburg

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Tilburg

Bij individuele wensen bij een uitvaart in Tilburg kan dit flink in de papieren lopen. We kunnen nauwelijks een kostenplaatje vermelden omdat een uitvaart heel persoonlijk is. Als je een uitvaartverzorger aan het werk zet kun je rekenen op ongeveer 1.500,- euro, dit is grofweg gedekt door een uitvaartverzekering. Door een uitvaartondernemer in arm te nemen hoef je zelf aan weinig dingen meer te denken. In de tijd van rouw is het prettig om dit soort zaken niet zelfstandig te moeten organiseren. De kosten voor de verzorging en het opbaren zullen afhankelijk zijn van wat je het liefste wilt. Wanneer je dit op een uitvaart locatie laat uitvoeren kun je denken aan tenminste 500,-. De tariefstelling voor het transporteren van je dierbare is afhankelijk van de uitvaartondernemer. Doorgaans kun je op voorhand de doorsnee bedragen van de diverse uitvaartcentra zien op de webpagina van het vervoerbedrijf.

Uiteraard kunnen er bijkomende uitgaven ontstaan bij een uitvaart in Tilburg. Hier kan men denken aan eventuele bloemen of aan kaarten. Ook zal je moeten denken aan de tarieven die gepaard gaan met een begrafenis of een crematie. Als je het liefste een teraardebestelling wilt organiseren dan zal er immers geld moeten worden uitgegeven aan het graf, aan een kist en aan een steen. Voor een crematie zul je te maken krijgen met mindere uitgaven, alleen zal je ook een (as)urn en dergelijke moeten aankopen. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Benieuwd naar de gemiddelde uitgaven die bij uitvaarten komen kijken? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Tilburg en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Tilburg inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Tilburg inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Tilburg

Het is voor elk persoon in Tilburg verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Je weet dan immers dat je familie niet voor onverwachte flinke tarieven van de uitvaart komen te staan. Kort genomen kun je kiezen tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Kenmerkend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een vastgesteld dienstenpakket waarin de door jou uitgekozen diensten zijn geïntegreerd. Hier ben je dan gegarandeerd van een goed georganiseerde uitvaartdienst.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een bedrag uitbetaald krijgt waarmee een uitvaart kan worden georganiseerd. Deze optie is ideaal als je specifieke voorkeuren losstaand van een dienstenpakket hebt.

Er zijn eveneens nog varianten waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Omdat het aanbod voor een uitvaartverzekering Tilburg aanzienlijk fors is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering uitermate aan te raden. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het meeste bij jouw leven past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Tilburg

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Tilburg verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Tilburg

Het is goed om onmiddellijk na het heengaan een uitvaartondernemer in Tilburg te bellen. Na een heengaan zul je niet in de gemoedstoestand zijn om onmiddellijk al dingen te organiseren. Indien dit de eerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die direct na een overlijden geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. De achtergeblevene kan dan stilstaan bij het rouwproces. Intussen zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de finale verzorging en rouwvervoer naar een rouwcentrum organiseren. Vervolgens kunnen jullie tezamen bespreken wat de voorkeuren rondom het afscheid zijn.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een flinke toegevoegde waarde bij een overlijden. Vergelijk dus verschillende uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer Tilburg zal er een fijne uitvaart plaatsvinden voor een prettige finale herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Tilburg

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Tilburg

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Tilburg. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Tilburgse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Tilburg. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Tilburg bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Tilburg die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Tilburg

Het afscheid was geweldig geregeld

13 april 2024

Ik heb eigenlijk niet de passende woorden om te beschrijven hoe overeenstemmend het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al gelijk contact met deze personen en het was vanaf begin af aan prima. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de wensen van grootvader echt werden gehoord. Daardoor hebben we een schitterend afscheid voor onze lieve opa kunnen organiseren.

- Janneke van de Pol

Lage prijzen en sereen

6 april 2024

Lage tariefstelling en een vredig afscheid was wat we wensten. Omdat ons inkomen beperkt is was dit prima.

- Maria Koster

Het afscheid van opa was erg fijn!

2 april 2024

Dit was het eerste overlijden wat wij meemaakten en moesten organiseren. Gelukkig hadden we meelevende hulp, wat zo bepalend is voor een fijne en passende uitvaart!

- Suzanne Smeets

Respectvol en sober vertrek

27 maart 2024

We hebben onze broer een waardige en prachtige uitvaart kunnen geven. De koffie was wat minder smakelijk maar verder alles goed geweest.

- Lisette van der Linden

Betaalbaar en eervol

22 maart 2024

Een evenzeer betaalbare als eervolle uitvaartdienst was meer dan we verwacht hadden. Aangezien onze inkomsten laag is was dit uitstekend.

- Daniëlle Martens

Een persoonlijk afscheid geregeld

10 maart 2024

Personen die echt meedenken zijn uniek. Wij zijn een positieve ervaring rijker door deze uitvaartdienst, hoe gek dat misschien klinkt.

- Leonie Gerritsen

Persoonlijke steun en toeverlaat

7 maart 2024

Dit gaan we niet snel vergeten want de man van het crematie centrum was super. Hij was erg behulpzaam en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij mogen staan.

- Bram Kok

Een intieme begrafenis

25 februari 2024

Het uitvaart centrum van onze keuze was vlot en erg behulpzaam. De teksten werden ook herschreven met zijn hulp en ook meedenken over alles was goed.

- Annemarie Timmermans

Verwachtingen zijn overtroffen

17 februari 2024

De veranderingen in organisatie van de dag was geen probleem. Dit was geen probleem dus heel soepel deze mensen die ontdekt hebben.

- Christian van de Wal

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Tilburg

crematorium Tilburg

Karel Boddenweg 5
5044 EL Tilburg
Nederland

013 468 6204
http://www.crematoriumtilburg.nl/

Monique van Houtum Uitvaartbegeleiding

Oude Lind 35
5046 AL Tilburg
Nederland

013 572 1822
https://www.uitvaartbegeleidinginharmonie.nl/

Bijnen Uitvaartverzorging

Brucknerlaan 20
5011 DN Tilburg
Nederland

013 455 3379
http://bijnen.nu/