Uitvaart Den Bosch

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Vandaar dat we het jou ietwat makkelijker willen maken. Wil jij een professionele uitvaartondernemer uit Den Bosch die bij jouw wensen past?

Dan ben je aan het juiste adres.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Den Bosch verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het beste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Den Bosch – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Den Bosch gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Den Bosch
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 117 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Den Bosch aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Den Bosch, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Cromvoirt, Helvoirt en Sint Michielsgestel bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Den Bosch

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Den Bosch is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer uit Den Bosch. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Den Bosch

Een heengaan is iedere keer een heftige gebeurtenis. Er is vanzelfsprekend het leed en misschien de shock bij een onvoorzien heengaan. Het is tevens een tijd waarin er zeer veel op je afkomt. Er moet van alles besloten worden bij een teraardebestelling. Als eerste de administratieve bekendmaking bij de gemeente. Dan moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Den Bosch overgebracht worden. In de dagen direct na het heengaan moeten er verschillende keuzes gemaakt worden, zoals de selectie van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Rouwkaarten
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • Hoe wordt de dienst ingevuld

Als de overledene zelf al voorkeuren over de invulling heeft vastgelegd, dan is het eenvoudiger om keuzes te maken. Wanneer dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo goed mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er momenteel steeds meer aandacht voor het initiëren van een zo persoonlijk mogelijke begrafenis in Den Bosch.

Zeker zul je in deze hectische periode enkele dingen over het hoofd zien. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Waar moet je verder nog aan denken? Vindt aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Den Bosch

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Den Bosch te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Den Bosch contacteren

Voor een teraardebestelling in Den Bosch heb je de opties uit allerlei verschillende uitvaartcentra die door de hele stad zijn gevestigd. Een uitvaartcentrum speelt een significante functie bij zowel alle activiteiten vooraf aan de teraardebestelling als de uitvaart zelf. In ieder uitvaartcentra in Den Bosch zijn er fatsoenlijke faciliteiten om de overledene professioneel en met eerbaarheid te behouden tot de datum van de begrafenis. Tevens is hier alles present om de overledene de allerlaatste behandeling te kunnen geven.

Het voornaamste in de uitvaartcentra in Den Bosch zijn de ruimtes waar de overledenen opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Natuurlijk kun je de dierbare ook thuis opbaren. Wanneer je dit liever in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle mogelijkheden voor aanwezig. Je kunt hier een moment kiezen om voorafgaande aan de uitvaart een condoleance te organiseren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook besloten houden voor uitsluitend familieleden.

In nagenoeg alle uitvaartcentra in Den Bosch kun je gebruik maken van een ingerichte ruimte voor het afscheid. De gedienstigheid is het meest intieme deel van de teraardebestelling en mag je als nabestaanden zelf indelen. Er is de ruimte voor zelf gekozen muziek, al dan niet live, sprekers en er is gelegenheid voor alle soorten geloofsthema’s. In veel uitvaartcentrum Den Bosch zijn er ook mogelijkheden voor video- of foto presentaties tijdens de dienst.

Wanneer het afscheid is geweest kun je aansluitend veelal nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Je kunt vaak kiezen voor iets algemeens zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er overvloedige opties. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de verschillende uitvaartcentra in Den Bosch en kies voor wat past bij jullie uitleiden.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Den Bosch

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Den Bosch

Een van de eerste beslissingen die achtergeblevenen moeten maken is de keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel begrijpelijk wat de voorkeur van de overledene was en deze wens wordt normaal ook opgevold. Daarnaast kan het zijn dat de directe familie hier een keuze in moet maken.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is de impact op de uitvaart op zichzelf? Besef dat los van de keuzemogelijkheid een uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie kan regelen en dat de ceremonie daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Den Bosch gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de dienst naar een begraafplaats gebracht worden. Er zijn uitvaartcentra die gevestigd zijn bij een begraafplaats en af en toe moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gekozen, dan is het gewoon om te kiezen voor een crematorium waar ook de mogelijkheid is om een uitvaartdienst te organiseren. Dat hoeft trouwens niet. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een losgelegen crematorium te rijden.

Wel is het van belang om de tarieven van een begrafenis en crematie Den Bosch in de gaten te houden. Normaliter is een begrafenis kostbaarder dan een crematie. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en extra tarieven voor een grafsteen of gedenkteken op het graf. Natuurlijk is de wil van de gestorvene doorgaans leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Den Bosch

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Den Bosch

Piekeren over een uitvaart kan een rot gevoel geven, zeker als je aan de kosten denkt. Het is toch echt noodzakelijk gezien het regelen van een heengaan behoorlijk prijzig kan zijn. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een kist, de laatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Ook is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Het transport van de overledene
 • Eventuele dragers
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een rouwadvertentie

Een doorsnee uitvaartdienst kost tegenwoordig rond de € 7.000,-. Hier zitten wel allerlei opties inbegrepen. De prijzen voor de uitvaartsdienst kun je afhankelijk van de behoeften zelf afwegen. Denk aan koffie en cake maar tevens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Denk je aan het laatste, dan zijn de tarieven hoger dan indien je slechts voor koffie en cake kiest. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een alledaags graf zal minder duur zijn dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Den Bosch en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Den Bosch inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Den Bosch inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Den Bosch

Een uitvaartverzekering in Den Bosch uitzoeken is een van de slimste keuzes die je maar kunt maken. Indien je in Den Bosch een uitvaartverzekering afsluit, ben je ervan verzekerd dat een fors stuk van de uitgaven zijn gedekt. De meeste uitvaartverzekeringen keren een bepaald geldbedrag uit bij overlijden, wat gebruikt kan worden voor de uitvaart. Je spaart bij deze uitvaartverzekering een bepaald bedrag bij elkaar. Het is natuurlijk niet gedwongen om een dergelijke uitvaartverzekering af te sluiten. Maar, omdat het omstandigheden zoveel makkelijker maakt bij een uitvaart organiseren, is het zeer te adviseren.

De verzekeringspremie van de uitvaartverzekering in Den Bosch zal voortdurend afhankelijk zijn van een aantal factoren. Daarom varieert de premie ook per verzekerd geldbedrag, per mens en per verzekeraar. Een jonger mens betaalt grofweg lagere verzekeringspremie dan een persoon op latere leeftijd. Logisch, want een ouder iemand overlijdt normaliter gezien sneller dan een jonger mens. Gelijktijdig zal de premie afhankelijk zijn van het soort verzekering die je wilt hebben en van jouw welzijn. Het is zo dat een verzekering in Den Bosch niet geaccepteerd kan worden als de verzekeraar je een te riskant geval vindt. Het afsluiten van een verzekering gaat dan ook meestal samen met het meesturen van een gezondheidsverklaring en in een paar gevallen het meesturen van een medisch dossier. Je kunt er logischerwijs bovendien voor kiezen om zelf een geldbedrag opzij te leggen in plaats van te verzekeren. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt namelijk wel zeker weten dat de uitvaart bekostigd kan worden. Bij een tekort zal de gemeente misschien jouw naasten aanspreken om de overige kosten te dekken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Den Bosch

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Den Bosch verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Den Bosch

Het is een verstandig idee om een uitvaartondernemer in Den Bosch in te schakelen voor het regelen van een uitvaartdienst in Den Bosch. We hebben het al even eerder vermeld in dit artikel, echter is het handig om hier wat langer bij stil te staan. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het organiseren van een uitvaart uit handen te nemen. Dat is dan doorgaans gelijk de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de correcte wijze zal worden geregeld.

De meeste formaliteiten en de strakke planning wordt geregeld door hen. Vergelijken van uitvaartondernemers is slim omdat het een erg persoonlijke dag is. Je kunt dit middels onze site eenvoudig en snel doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Het allerlaatste afscheid is zeer belangrijk en op deze wijze heb je vlug een impressie van de mensen die dit voor jou kunnen doen. Ook is het een verstandig idee om altijd even te kijken naar de diensten die er uitgevoerd kunnen worden.

Behoren bloemen en (rouw)kaarten onder andere ook tot de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan organiseren? Of bijvoorbeeld muziek (al dan niet live) ook binnen de mogelijkheden valt? Dit zijn allemaal vragen die je eventueel kunt stellen tijdens je zoektocht. In deze tijd van verdriet wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een lange intense zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Den Bosch

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Den Bosch

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Den Bosch. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Den Boschse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Den Bosch. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Den Bosch bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Den Bosch die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Den Bosch

Ontzettend tevreden door attente hulp

19 mei 2024

Ik heb zeer attente ondersteuning gehad toen ik het overlijden van mijn partner moest organiseren. Ik hoefde niks afzonderlijk te doen. Ik hoefde alleen de eerste dag te zoeken naar wie mij kon ondersteunen. Gelukkig was dit binnen 1 dag gelukt.

- Miranda Vink

Een intieme teraardebestelling

16 mei 2024

Het uitvaart centrum van onze keuze was vlot en erg meegaand. Zelfs het ondersteunen met de persoonlijke teksten was niet teveel en de assistentie was enorm gerespecteerd.

- Astrid Janssen

Een eigen uitvaart geregeld

8 mei 2024

Incidenteel in het leven kom je mensen tegen die echt met je betrokken zijn. Geenszins verwacht dat we dit bij de uitvaart zo fijn georganiseerd konden krijgen.

- Thomas Vos

Wel betrokken bij de uitvaartdienst

2 mei 2024

Soms in het leven kom je personen tegen die oprecht met je betrokken zijn. Nimmer verwacht dat we dit bij de uitvaart zo mooi geregeld konden krijgen.

- Eric de Jong

Het afscheid was top geregeld

25 april 2024

De woorden ontbreken om te beschrijven hoe mooi de ervaring met de uitvaartorganisatie was. We hadden gauw de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. Hierdoor hebben we een schitterend afscheid voor onze lieve opa kunnen regelen.

- Renate van der Linden

Lage tarieven en vreedzaam

16 april 2024

Lage prijzen en een vredig afscheid was wat we wensten. We hebben niet zoveel geld dus was van belang.

- Paulus Martens

Betrokken en hulpvaardig

9 april 2024

Deze uitvaart is gedenkwaardig, de uitvaartverzorger was flink doorgewinterd. Hij was erg behulpzaam en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij mogen staan.

- Susanne Bakker

Passende uitvaart geregeld

4 april 2024

Vlug en loffelijk geregeld. Heel gelukkig.

- Monique van Veen

Betrokken en behulpzaam

24 maart 2024

Dit gaan we niet snel vergeten want de man van het crematie centrum was super. Hij was erg behulpzaam en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij kunnen staan.

- René Janssen

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Den Bosch

LauDika uitvaartverzorging

Kota Inten 12
5263 MG Vught
Nederland

06 23862353
https://www.laudika-uitvaartverzorging.nl/

Els Bakker Uitvaartzorg

Glorieuxlaan 2
5261 SJ Vught
Nederland

073 303 4606
http://elsbakkeruitvaartzorg.nl/

Bijnen Berlicum

Jacob van Maerlantstraat 100
5216 JM 's-Hertogenbosch
Nederland

073 503 1518
http://bijnen.nu/