Uitvaart Groningen

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken de situatie graag behapbaarder voor je. Wil jij een gemoedelijke uitvaartondernemer in Groningen die bij jouw wensen past?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Groningen verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het mooiste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Groningen – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Groningen gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Groningen

Uitvaart Groningen
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 121 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Groningen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Groningen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Noordlaren, Waterhuizen en Haren bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Groningen

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Groningen is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer in Groningen. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Groningen

Een overlijden is altijd een heftige gebeurtenis. Er is natuurlijk het verdriet en wellicht de shock bij een onverwacht heengaan. Maar een heengaan houdt ook een drukke tijd in, waarin in een kort tijdsbestek de uitvaart georganiseerd moet worden. Er komt veel kijken bij het organiseren van een uitvaart. Ten eerste de administratieve melding bij de gemeente. Later moet de overledene gebracht worden naar een uitvaartcentrum in Groningen. Hierna moet er over belangrijke aangelegenheden een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Rouwboeket
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Het vervoer van de overledene
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • Koffie of thee
 • Aanvullende verlangen

Wanneer er vooraf duidelijkheid is over de wensen van de overledene, geeft dit een hoop richting. Wanneer dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo correct mogelijk willen laten verbinden met de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er hedendaags steeds meer ruimte voor het regelen van een zo persoonlijk mogelijke begrafenis in Groningen.

Zeker zul je in deze hectische periode enkele dingen vergeten. Daarom is het regelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Waar moet je verder nog bij stil staan? Lees aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Groningen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Groningen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Groningen contacteren

Als iemand overlijdt die je geliefd is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Groningen Lang niet iedereen weet wat de functie is van een dergelijk centrum. Op deze plaats vindt het finale afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden dierbaren voorbereid op de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewild is. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het vertrek. Het is ook een optie om iemand thuis op te baren, dit kan vaak worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Groningen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Daardoor is het mogelijk om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Wanneer je verzorging wenst van je geliefde is dit ook voorstelbaar in de uitvaartcentra in Groningen. Hier kan je denken aan het gereedmaken en aan het aankleden. Foto’s aanleveren is aan te raden. Bij een paar uitvaartcentra mag je zelf bijdragen aan het klaarmaken. Voor de uitvaart kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Groningen met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Wil je nog een klein 1 op 1 momentje met de dierbare, dan is dit het tijdstip hiervoor. Daarna bestaat er vaak de gelegenheid om tezamen een kopje thee te nuttigen en om het samen af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Groningen kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematiecentrum. Af en toe kun je ook na het vertrek samen te komen in het uitvaartcentrum voor een finale afsluiting.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Groningen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Groningen

Een van de eerste keuzes die achtergeblevenen moeten maken is de keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste gevallen is het wel duidelijk wat de voorkeur van de overledene was en deze voorkeur wordt normaal ook opgevold. Ook kan het zijn dat de naaste familie hier een keuze in moet maken.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is het effect op de teraardebestelling op zichzelf? Vast staat dat de uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in bijna alle uitvaartcentra in Groningen gehouden kan worden.

Als men kiest voor een begrafenis, zal de overledene na afloop naar een begraafplaats worden overgebracht. Enige uitvaartcentra zijn gelegen direct behalve een kerkhof. Als alternatief moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wordt er voor een crematie gegaan, dan is het gebruikelijk om te kiezen voor een crematorium waar ook de plaats is om een uitvaartdienst te regelen. Dat hoeft overigens niet. Het staat je vrij om vanuit een uitvaartcentrum naar een losgelegen crematorium te rijden.

Wel is het belangrijk om de tarieven van een begrafenis en crematie Groningen in de gaten te houden. Een begrafenis zal prijziger zijn dan een crematie. Dit ontstaat in het bijzonder door de afdracht van grafrechten aan de gemeente en de extra kosten voor een steen of gedenkteken op het graf. Logischerwijs is de wil van de gestorvene meestal bepalend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Groningen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Groningen

Piekeren over een uitvaartdienst kan een ellendig gevoel geven, zeker als je aan de kosten denkt. Helaas is dit wel noodzakelijk, want een uitvaartdienst kan behoorlijk in de papieren lopen. Hier heb je te maken met onvermijdelijke tarieven, zoals een kist, de allerlaatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Ook is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Het vervoer van de overledene
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Overlijdenskaarten
 • Een aankondiging voor mededeling van overlijden

De prijzen na overlijden lopen doorgaans op tot minimaal 7.000,- euro. Hier zitten weliswaar flink wat opties inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Groningen zo duur maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar ook aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de kosten aanzienlijker dan wanneer je enkel voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een algemeen graf is namelijk beter geprijsd dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Groningen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Groningen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Groningen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Groningen

Wij advisreren iedereen in Groningen aan om een uitvaartverzekering te regelen. Je weet dan echt dat je achtergeblevenen niet voor onverwachte hoge tarieven van de uitvaart komen te staan. Over het algemeen zijn er twee aparte soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Tekenend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een onvoorwaardelijk dienstenpakket waarin de door jou gekozen diensten zijn opgenomen. Hiermee ben je dan verzekerd van een fatsoenlijk georganiseerde uitvaart.

Tekenend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitgekeerd krijgt waarmee een uitvaart kan worden georganiseerd. Deze versie is uitstekend als je aparte voorkeuren uitgezonderd van een dienstenpakket hebt.

Als laatste is er ook nog een variant waarbij er een combinatie wordt aangeboden tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Groningen best fors is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering absoluut aan te raden. Zo betaal je niet buitensporig voor de keuzemogelijkheid die het meeste aansluit bij jouw leven.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Groningen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Groningen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Groningen

Het is verstandig om onmiddellijk na het heengaan een uitvaartondernemer in Groningen te bellen. Na een heengaan zul je niet in de gemoedstoestand zijn om onmiddellijk al dingen te organiseren. Wanneer dit de allereerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overweldigend om aan alles te denken. Daarom bestaan er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die onmiddellijk na een heengaan geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de nabestaanden. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de aangifte regelt als ook het transport van de overledene naar een uitvaartcentrum. Daarna kunnen jullie gezamenlijk bespreken wat de wensen rondom het afscheid zijn.

De uitvaartondernemer geldt na een heengaan als een steun en toeverlaat voor de familie. Vergelijk dus diverse uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Groningen zal er een indrukwekkende dag plaatsvinden voor een prettige laatste herinnering aan de gestorvene.

Uitvaarthulp inschakelen in Groningen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Groningen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Groningen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Groningense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Groningen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Groningen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Groningen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Groningen

Fantastische uitvaart

12 juni 2024

De uitvaartdienst was zeer indrukwekkend. Ondanks het verdriet na het overlijden van grootmoeder hadden we geen mooier afscheid geregeld kunnen krijgen. Erg fijn hoe snel we de offertes binnen hadden.

- Hendrik de Haan

Uitvaartdienst prachtig zoals gewild

5 juni 2024

Het is precies gegaan zoals vader het bij voorkeur had gewild. Ongelofelijk hoe persoonlijk en relatief voordelig deze uitvaartdienst georganiseerd is. Niks was apart of teveel voor het afscheid, alle opties die we wilden konden ook. Achteraf is er ook nog even gepolst hoe het met ons was en of alles naar wens was geweest.

- Roel Jansen

Uitvaartbegeleider was heel lief

28 mei 2024

Allereerst komt het leed en de klap en dan weet je dat er van alles besloten moet worden, gelukkig konden we via uitvaartplek gauw mensen inschakelen daarvoor. Erg dankbaar dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de interesse en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was zeer speciaal. Niks geen nuchter gedoe, oprecht heel persoonlijk en niets was vreemd.Petje af.

- Gerrit Blom

Een persoonlijk uitvaart geregeld

18 mei 2024

Personen die echt meedenken zijn sporadisch. Wij zijn een fijne ervaring rijker door deze uitvaartdienst, hoe gek dat misschien klinkt.

- Hendrikus Kramer

Verwachtingen zijn overtroffen

11 mei 2024

De veranderingen in organisatie van de dag was geen probleem. De uitvaartverzorgster was flink meegaand dus dit was pijlsnel geregeld.

- Sjoerd van der Laan

Enorm medelevend

4 mei 2024

Na het overlijden wisten we even niet wat we exact moesten doen. Dankzij uitvaartplek.nl kwamen we enorm vlug in verbinding met iemand die ons verder kon helpen. We hadden enorm gauw contact en ze heeft ons geweldig goed geholpen met het organiseren.

- Dave van Wijk

Een intieme teraardebestelling

1 mei 2024

Het uitvaart centrum van onze voorkeur was handig en erg attent. De teksten werden ook herschreven met zijn assistentie en ook meedenken over alles was klasse.

- Tom Hermans

Echt betrokken bij de uitvaart

20 april 2024

Mensen die echt meedenken zijn sporadisch. Wij zijn een fijne ervaring rijker door deze uitvaartdienst, hoe gek dat misschien klinkt.

- Dave Smits

Attente mensen voor de uitvaart

18 april 2024

De uitvaart is snel, zorgeloos en persoonlijk begeleid.

- Elisabeth van der Linden

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Groningen

Marijke Buursink Uitvaartverzorging

Oosterseweg 1
9785 AD Zuidwolde
Nederland

06 41108520
http://www.marijkebuursink.nl/

Memorum Uitvaartzorg Groningen

Langewoldlaan 31
9727 DE Groningen
Nederland

06 50258085
http://www.memorum.nl/

Algemeen Belang DELA

Esdoornlaan 187
9741 KC Groningen
Nederland

050 700 1506
http://www.algemeenbelang.nl/