Uitvaart Nijmegen

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Vandaar dat we het jou ietwat gemakkelijker willen maken. Heb jij behoefte aan ondersteuning voor de uitvaart in Nijmegen?

Dan ben je aan het juiste adres.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Nijmegen verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het fijnste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Nijmegen – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Nijmegen gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Nijmegen
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 110 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Nijmegen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Nijmegen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Ubbergen, Persingen en Malden bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Nijmegen

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Nijmegen is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Nijmegen vindt die hart heeft voor jouw zaak. Wij vertellen je met alle plezier waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Nijmegen

Een teraardebestelling regelt zichzelf niet en hier komt flink wat bij kijken. Omdat je ongemakken wilt voorkomen is het aan te raden om dit door iemand anders te laten doen. Je kunt dit bijvoorbeeld verzoeken aan kennissen of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te benaderen. Dit is de partij die je zal ondersteunen bij het afstemmen van de verschillende dingen. Welke stappen doorloop je gedurende dit proces? De belangrijkste stap is om aangifte te doen bij de gemeente. Bij een teraardebestelling regelen in Nijmegen is dit altijd de belangrijkste stap die genomen moet worden. Dankzij deze verklaring zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Dit verlof is verplicht om de daaropvolgende stap te mogen zetten. De logische vervolgstap is om het heengaan kenbaar te maken aan anderen. Dit kan ingetogen binnen de directe cirkel van de overledene, of publiekelijker door iedereen te informeren die de overledene kent.

Vervolgens is het tijd voor de concrete invulling van de teraardebestelling. Hiermee bedoelen we natuurlijk het regelen van de uitvaartdienst en het vinden van een begraafplaats of strooigebied. Het is altijd slim om in de wilsbeschikking te kijken van de overledene, hier is regelmatig wat in vastgelegd rondom de finale voorkeuren. Als er geen testament beschikbaar is zul je je als naverwanten moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden aangepast. Dit geldt voor dingen als:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de plechtigheid is het tijd voor de concrete afronding. Over het algemeen is dit de fase waarin financiëel de balans wordt opgesteld en de laatste facturen worden voldaan. Als laatste is er dan nog de afhandeling van de (mogelijke) erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Nijmegen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Nijmegen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Nijmegen contacteren

Voor een teraardebestelling in Nijmegen heb je de opties uit allerlei soorten uitvaartcentra die door de hele plaats zitten. Het uitvaartcentra heeft een significante invloed op alle dingen voor en na de teraardebestelling. In elk uitvaartcentra in Nijmegen zijn er belangrijke faciliteiten om de overledene vakkundig en met aanzien te bewaren tot de dag van de begrafenis. Tevens is hier alles beschikbaar om de overledene de allerlaatste behandeling te kunnen geven.

De primaire rol van een uitvaartcentrum Nijmegen zijn de ruimtes waar de overledene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt georganiseerd. Natuurlijk kun je de overledene ook in huis opbaren. Als je dit liever in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle mogelijkheden voor aanwezig. Je kunt hier een ogenblik kiezen om voorafgaande aan de uitvaart een condoleance te organiseren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook exclusief houden voor louter intimi.

In bijna alle uitvaartcentra in Nijmegen kun je gebruik maken van een speciale aula voor het vertrek. Als dierbaren van de overledene kun je het vertrek erg uniek maken. De voorkeur voor muziek (live, cd of usb), wie er een praatje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. Meerdere uitvaartcentra in Nijmegen kun je daarnaast media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Na de dag zijn er mogelijkheden voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Dit kan een eenvoudige koffietafel zijn, maar ook overvloedig. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de diverse uitvaartcentra in Nijmegen en kies voor wat past bij jullie afscheid.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Nijmegen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie Nijmegen

De selectie tussen een begrafenis of een crematie is een belangrijke en buitengewoon persoonlijke keuze van mensen. Hiermee wil je jouw nabestaanden graag niet mee belasten. Over het algemeen is een begrafenis wat prijziger dan een crematie. Voornaamste aanleiding hiervoor is dat er bij een begrafenis in Nijmegen een grafkuil georganiseerd moet worden. De prijzen daarvoor kunnen hard stijgen. Elke gemeente in Nederland rekent zijn eigen tarieven voor een begrafenis. Het is dan echt om eerst wat onderzoek te doen. Je bent behalve de kosten voor de rustplaats zelf ook geld kwijt aan een (graf)kist en een steen. Ook hierbij kunnen de prijzen oplopen, afhankelijk van wat jouw wensen zijn.

Een crematie in Nijmegen brengt lagere tariefstelling met zich mee. Het prijzigste aan het cremeren is de urn. Tegen een vergoeding kun je iemand zijn as ook uit laten strooien. Je kunt er logischerwijs tevens voor kiezen om het eigenhandig te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Nijmegen, is het altijd wijs om de tarieven tegen elkaar af te wegen. Onderling zitten er namelijk forse afwijkingen tussen de aanbieders. Je kunt daarom al snel flink besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Nijmegen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Nijmegen

Nadenken over een uitvaartdienst kan een ellendig gevoel geven, vooral als je aan de tarieven denkt. Helaas is dit wel noodzakelijk, want een uitvaartdienst kan behoorlijk in de kosten lopen. Hier heb je te maken met onvermijdelijke tarieven, zoals een kist, de finale verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de voorkeuren komen er nog extra kosten bij, zoals:

  • De locatie van opbaren voor de uitvaart
  • Rouwvervoer
  • Eventueel in te huren dragers van de grafkist
  • Bloemstukken
  • Overlijdenskaarten
  • Een rouwadvertentie

De kosten na overlijden lopen doorgaans op tot tenminste 7.000,- euro. Een aantal aangelegenheden zitten hier standaard bij in. De tarieven voor het afscheid kun je afhankelijk van de behoeften zelf inschatten. Denk aan koffie en cake maar ook aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Denk je aan het laatste, dan zijn de prijzen hoger dan indien je enkel voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een alledaags graf zal minder duur zijn dan een particulier graf.

Dikwijls zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Nijmegen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Nijmegen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Nijmegen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Nijmegen

Wij raden iedereen in Nijmegen aan om een uitvaartverzekering af te sluiten. Je weet dan geheid dat je familie niet voor onverwachte enorme kosten van de uitvaart komen te staan. Meestal zijn er twee verschillende soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin allemaal basis diensten zijn geïntegreerd en waarmee je verzekerd bent van een goed georganiseerde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering bouw je een kapitaal op waarvan de uitvaart geregeld kan worden. Deze verzekering geeft iets meer vrijheid, omdat je uitgebreidere keuzemogelijkheden hebt. Dit is een zeer handige uitvaartverzekering als je specifieke voorkeuren hebt.

Tenslotte is er ook nog een optie waarbij er een combinatie wordt aangeboden tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Nijmegen aanzienlijk groot is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering zeer aan te raden. Zo betaal je niet buitensporig voor de keuze die het beste aansluit bij jouw leven.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Nijmegen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Nijmegen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Nijmegen

Meteen na het overlijden van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Nijmegen Na een heengaan zul je niet in de gemoedstoestand zijn om meteen al zaken te regelen. Als dit de allereerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overweldigend om aan alles te denken. Daarom bestaan er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die onmiddellijk na een overlijden geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor mekaar zijn terwijl de uitvaartverzorger onder andere de melding regelt als ook het transport van de overledene richting een uitvaartcentrum. Dan zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel zitten over het uitwerken van de uitvaartdienst en alle behoeften hieromtrent doorspreken.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een belangrijke toegevoegde waarde bij een overlijden. Vergelijk daarom verschillende uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer Nijmegen zal er een mooie uitvaart plaatsvinden voor een prettige finale herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Nijmegen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Nijmegen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Nijmegen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Nijmegense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Nijmegen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Nijmegen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Nijmegen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Nijmegen

Respectvol en sober vertrek

15 juni 2024

Respectvol afscheid kunnen nemen van mijn broer. De koffie was iets minder smakelijk maar verder alles goed geregeld.

- Marc Kuipers

Het afscheid van opa was zo mooi!

8 juni 2024

Omdat dit de allereerste keer was dat we een overlijden in de kring hadden was het behoorlijk spannend. Gelukkig hadden we fijne ondersteuning, wat zo bepalend is voor een goede en waardige uitvaart!

- Ronald Vermeulen

Eerbiedige uitvaartdienst

2 juni 2024

Respectvol afscheid kunnen nemen van onze broer. De koffie was enigszins minder smakelijk maar verder alles goed gegaan.

- David van Dijk

Eervol afscheid begeleid

31 mei 2024

Vlot en waardig geregeld. Heel gelukkig.

- Willem Meijer

Buitengewoon blij door lieve hulp

18 mei 2024

Ik heb zeer lieve hulp gehad toen ik het overlijden van mijn partner moest regelen. Ik hoefde niks afzonderlijk te doen. Alles werd voor mij georganiseerd na het contact zoeken met deze mensen. De opvolgende dag was het geregeld.

- Hendrika Peters

De ultieme groet was perfect

13 mei 2024

Ik heb echt niet de juiste woorden om te definiëren hoe overeenstemmend het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. We hadden gauw de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. We hebben echt een mooie allerlaatste groet mogen geven aan onze fijne grootvader.

- David van Leeuwen

Heel fijn opgevangen

8 mei 2024

Het schitterende bestaan van onze moeder is formidabel omgezet in haar afscheid en de warme opvang was aangrijpend. Niks was te eigenaardig en het was zeer persoonlijk.

- Frank Smit

Het afscheid was geweldig georganiseerd

3 mei 2024

Ik heb werkelijk niet de passende woorden om te definiëren hoe gepast het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al gelijk contact met deze mensen en het was vanaf begin af aan volmaakt. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. Hierdoor hebben we een schitterend afscheid voor onze liefste opa kunnen regelen.

- Steven van der Linden

Een integere uitvaart

23 april 2024

We wilden het graag klein en persoonlijk houden en dat is geslaagd. Binnen een paar uur hadden we contact met onze begrafenis ondernemer en konden we vlug de begrafenis regelen. Merci.

- Barbara Veenstra

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Nijmegen

Meijer en ten Hove Uitvaartzorg

Steltsestraat 1
6663 BM Nijmegen
Nederland

06 34045001
https://www.uitvaartverzorgernijmegen.nl/

Najade Uitvaarten

Meerkolstraat 21
6542 TJ Nijmegen
Nederland

06 34342117
http://www.najade-uitvaarten.nl/

Claudia Rossen Uitvaartverzorging

Pastoor van der Marckstraat 44
6551 ZV Weurt
Nederland

06 22382404
http://www.rossenuitvaartverzorging.nl/