Uitvaartcentrum

Vind het uitvaartcentrum wat het beste bij jou past, net zoals 15.000 anderen eerder al deden.

✓ Lokale uitvaartondernemers
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Uitvaartcentrum

Vul het formulier in en wij introduceren jou vrijblijvend aan uitvaartcentra uit jouw regio. Meer informatie nodig? Lees dan even verder. We hebben alle info voor jou op een rijtje gezet. Dan beantwoorden wij zo snel mogelijk jouw vragen over het kiezen van het juiste uitvaartcentrum.

Kom vandaag nog in contact met het beste uitvaartcentrum uit je regio

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

laatste aanvraag 14 minuten geleden

4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 31 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Vlug geregelde huiselijke uitvaart

29 augustus 2020

Het bedrijf wat contact met ons zocht was erg persoonlijk. Het afscheid (en de plaats) voelde volkomen relaxed ondanks het verdriet. Doordat het ook snel geregeld was en niet in een kille omgeving vonden wij het fijn dat het uit handen werd genomen.

- Maarten van de Ven

via uitvaartplek.nl snel gekoppeld

29 augustus 2020

Ik ben erg onder de indruk van de snelheid waarmee ik een bedrijf gevonden heb dat bij me past. Door google kwam ikop uitvaartplek.nl terecht, en de pagina zag er allemaal heel netjes uit dus toen heb ik direct het formuliertje ingevuld. Mijns inziens duurde het nog dag of ik had al een organisatie gevonden waarmee ik aan de slag wilde.

- Ruud Post

Op maat begeleiding was fantastisch!

21 augustus 2020

Dag en nacht bereikbaar was enorm aangenaam. Kop koffie kon uitgebreid worden met het lievelingsgebakje van oma. Werkelijk prachtig georganiseerd.

- Bianca Kuipers

Volledig ontzorgt

15 augustus 2020

Via uitvaartplek zijn we volledig ontzorgt. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even checken tot het werkelijke afscheid, alles was overeengekomen. Het verliep gemakkelijk en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Fantastisch geregeld.

- Daniël Gerritsen

betaalbaarder dan ik dacht

8 augustus 2020

Ik dacht echt veel te moeten betalen maar gelukkig viel het reuze mee! Via Uitvaartplek een offerte opgevraagd, 3 offertes ontvangen en gewoon lekker de voordeligste gepakt. Dit is me erg bevallen! Bedankt.

- Kirsten Dekker

Een waardig afscheid

28 juli 2020

We hebben een uitermate passende begeleider kunnen vinden. We hebben alleen achteraf niets meer vernomen, helaas.

- Maria Visser

De juiste uitvaartondernemers

26 februari 2020

Via Uitvaartplek de keuze kunnen maken uit meerdere offertes. Vanuit hier de juiste uitvaartondenemer benadert voor onze klus. Vriendelijk bedankt!

- Tom Dijkstra

Professionele uitvaartondernemer

14 februari 2020

Na even googelen kwam ik uit op Uitvaartplek. Mijn eerste gedachte was positief dus direct het formulier ingevuld en tevreden over de uitvaartondernemers die contact opnamen. Dank voor jullie hulp om de juiste professional voor de juiste prijs te vinden.

- Femke Mulder

zeer rap geholpen

30 december 2019

Het heeft niet heel lang geduurd voordat ik een aangename deskundige vond via uitvaartplek.nl. Lekker in de omgeving, fijn persoonlijk contact en niet onbelangrijk: een hele fijne prijs.

- Guido Molenaar

Vader met corona…

19 maart 2020

Vader van 75 met corona, het zou niet meer lang duren zijden ze dus toch maar eens contact opgenomen. Dat verliep heel fijn en vrijblijvend, mijn respect voor jullie service!

- Bastiaan Smits

Wat is een uitvaartcentrum

Een uitvaartcentrum is een locatie die erin is gespecialiseerd om een uitvaart of begrafenis te begeleiden. In een uitvaartcentrum werken professionals die vooraf en tijdens de dag van de uitvaart zelf, meedenken met de nabestaanden en zorgen voor een waardig afscheid wat past bij de wensen van de overledene. Naast de begeleiding van de dag zelf zijn de meeste uitvaartcentra uitgerust met koelcellen, algemene receptieruimtes en horeca-mogelijkheden (voor o.a. koffie, thee, fris, etc.)

Hoe kies je het beste uitvaartcentrum

Er is weinig meer persoonlijker dan een uitvaartceremonie. Voor nabestaanden is een goed uitvaartcentrum een enorme opluchting, er komt namelijk al heel veel op ze af bij het overlijden van een dierbare. Voor zowel jezelf als voor je dierbaren, wil je een uitvaartcentrum kiezen wat het beste past bij jouw wensen. Maar hoe doe je dat? We geven even een aantal punten mee waar je rekening mee moet houden.

 • De grootte van het uitvaartcentrum

Size matters. En dat is voor een uitvaartcentrum niet anders. Zoveel mensen, zoveel wensen en dat geldt voor uitvaartcentrums natuurlijk ook. Er zijn uitvaartcentra die enorm groot zijn, maar er zijn er ook die veel kleiner en intiemer aandoen. Wanneer je verwacht dat er een paar honderd man op je uitvaart verschijnt, heeft het geen zin om een uitvaartcentrum te kiezen waar er maar plek is voor vijftig personen. Andersom: wanneer je je uitvaart het liefst zo klein en intiem mogelijk houdt, met slechts een paar familieleden en je beste vrienden, heeft een ruimte waar duizend mensen in passen ook geen zin.

 • De bereikbaarheid van het uitvaartcentrum

Net zoals de grootte is de locatie ook belangrijk. Als een uitvaartlocatie lastig te bereiken is, kost dat nabestaanden moeite. Hou hierin ook rekening met nabestaanden die met het openbaar vervoer moeten reizen. En is de parkeerplaats groot genoeg voor het aantal gasten wat je verwacht op de ceremonie?

 • De diensten die worden aangeboden

Niet elk begrafeniscentrum of crematorium biedt dezelfde diensten aan. De ene heeft een splinternieuwe media-installatie waarmee je hoge resolutie-films kunt afspelen, de andere heeft alleen een sobere microfoon. Het ene is niet beter dan het andere. De vraag is vooral wat bij jou en je situatie past. Je hebt immers niets aan flitsende video-technologie als je daar wel voor moet betalen en er geen gebruik van wilt maken.

 • De kosten van het uitvaartcentrum

Dit behoeft weinig verdere uitleg. Omdat elk centrum weer anders is, verschillen ook de tarieven per locatie. Goedkoop is niet altijd beter. Inventariseer altijd goed hoeveel het kost en wat je er vervolgens voor mag verwachten en maak op basis daarvan een afweging voor het uitvaartcentrum wat bij jou past.

 • Je ‘persoonlijke klik’ met het personeel

Vaak vergeten, maar een hele belangrijke wanneer je een uitvaartcentra gaat vergelijken: hoe is je klik met het personeel? Daarmee bedoelen we niet alleen de uitvaartverzorger of de begrafenisondernemer zelf. Maar ook de koffiedame, de receptioniste, de chauffeur van de rouwwagen. Hoe beter het personeel aansluit bij jou als persoon, hoe groter de kans is dat je met vertrouwen deze belangrijke dag aan iemand anders over laat.

Vragen die je voorafgaand aan je keuze kunt stellen

Het is belangrijk dat je vooraf een goed gevoel krijgt over het uitvaartcentrum van jouw keuze. Om tot een passend besluit te komen, hebben we een aantal vragen opgesteld die je vooraf kunt vragen aan de verschillende uitvaartondernemers om zo tot een centrum te komen wat bij jouw wensen aansluit.

 1. Waarin vindt het uitvaartcentrum zichzelf onderscheidend ten opzichte van andere centra?
 2. Staan de producten en diensten die aangeboden vast of is er ruimte voor een persoonlijkere invulling?
 3. Schakel je met één direct contactpersoon? Of krijg je een algemeen telefoonnummer?
 4. Is er ruimte voor al jouw specifieke wensen en kan het uitvaartcentrum daar ook aan voldoen?
 5. Is het mogelijk om vrijblijvend een offerte te ontvangen waarop per dienst gespecificeerd staat wat de kosten zijn?
 6. Is het mogelijk om alle afspraken schriftelijk vastgelegd te krijgen, met daarbij de bijbehorende kosten?

Met deze vragen vooraf kom je goed beslagen ten ijs en kun je een kwalitatief goed onderbouwde keuze maken.

Vragen die je na je keuze kunt stellen

Wanneer je een keuze hebt gemaakt voor een uitvaartcentrum wat past bij jouw wensen, is het handig om de details door te nemen. Zo weet je precies wat er wel en niet kan en wat het effect is van bepaalde wensen.

 1. Hoe lang duurt een uitvaart? Kan dit ook langer of korter? En wat doet dit qua kosten?
 2. Kan de uitvaartondernemer je adviseren binnen je budget qua mogelijkheden en kunnen ze het budget bewaken?
 3. Begraafplaats/crematorium; Kan de ondernemer een lijst opleveren met beschikbare begraafplaatsen of crematoria?
 4. Wat kan er worden afgesproken over de laatste verzorging en de openbaring? Kun je dit volledig uitbesteden of volledig zelf doen?
 5. Invulling van de uitvaart (denk aan de kaart, de bloemen, locatie, de kist of wade, rouwvervoer); Kan de uitvaartondernemer met verschillende ideeën en voorbeelden komen?

Wanneer je voor jezelf alles op een rijtje hebt gezet óf voor jezelf de vragen helder hebt, is het tijd om een uitvaartcentrum te kiezen! Vul het formulier in en wij introduceren jou vrijblijvend aan uitvaartcentra uit jouw regio.

Veelgestelde vragen wanneer je het beste uitvaartcentrum zoekt

Wanneer je een aanvraag doet heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten. Lees verder over de kosten bij een uitvaart.

Ja. De kosten van een uitvaart kunnen erg snel hoog oplopen. Uitvaartverzekeringen verschillen onderling veel. Er zijn diverse factoren (premiekosten, uitkeringsbedrag, polisvoorwaarden, uitkeringswijze, etc) die relevant zijn voor een begrafenis of crematie. Door het vergelijken van de uitvaartverzekeringen kun je dus precies kiezen wat voor jou belangrijk is. Hierdoor ontlast je tevens jouw nabestaanden in een tijd van rouw. Vergeet bij het opzeggen van je oude uitvaartverzekering te informeren naar een eventuele opzegtermijn.