Uitvaart Rotterdam

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken de situatie graag behapbaarder voor je. Ben jij opzoek naar een fijne uitvaartondernemer uit Rotterdam die bij jouw wensen past?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Rotterdam verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het beste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Rotterdam – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Rotterdam gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Rotterdam
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 126 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Rotterdam aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Rotterdam, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Bergschenhoek, Bleiswijk en Capelle aan den IJssel bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Rotterdam

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Rotterdam is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer uit Rotterdam. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Rotterdam

Een teraardebestelling regelt zichzelf niet en hier komt flink wat bij kijken. Aangezien je onjuistheden wilt voorkomen is het aan te raden om dit door iemand anders te laten doen. Vaak willen familieleden of vrienden je hiermee ondersteunen, maar je kunt dit ook aan een uitvaartondernemer over laten. Dit is de partij die je zal assisteren bij het organiseren van de verschillende zaken. Wat zijn nu echt de stappen die gezet moeten worden? De eerste actie is om melding te doen bij de gemeente. Indien je een uitvaart in Rotterdam wilt organiseren, moet je eerst deze stap te zetten voor je verder kunt. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in beweging kunt zetten. Dit verlof is noodzakelijk om de volgende stap te mogen zetten. Uiteraard zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten stellen rondom het overlijden. Je kunt ervoor opteren om iedereen te benaderen die de overledene kende, maar het is vaak gewoon om alleen de directe kring op de hoogte te stellen.

Hierna is het ogenblik aangebroken om de begrafenis persoonlijk te gaan regelen. Hier bedoelen we dus op de uitvaartdiensten en op het bestellen van een graf of askruik. Raadpleeg altijd de wilsbeschikking om te ontdekken hoe de overledene wil dat de uitvaart ingericht wordt. Als er geen testament voorhanden is zul je je als naverwanten moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? Doorgaans kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Denk aan zaken zoals:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na afloop van de begrafenis is het van belang om de overgebleven zaken te organiseren. Over het algemeen is dit de fase waarin financiëel de balans wordt opgemaakt en de laatste facturen worden voldaan. Dit is dan ook de periode waarin er gekeken zal worden naar de nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Rotterdam

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Rotterdam te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Rotterdam contacteren

Als iemand heengaat die je dierbaar is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Rotterdam Lang niet iedereen weet wat de rol is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de bewaarplaats voor de overledene voordat de uitvaart zal plaatsvinden. In het uitvaartcentrum worden geliefden voorbereid op de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewenst is. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene mooi opgebaard kan worden tot het afscheid. Het is ook een optie om iemand in eigen woning op te baren, dit kan vaak worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Rotterdam. Zo is het onder andere mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om langduriger afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Indien je behandeling wenst van je dierbare is dit ook voorstelbaar in de uitvaartcentra in Rotterdam. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een foto aanleveren. Bij een paar uitvaartcentra mag je zelf bijdragen aan het klaarmaken. Voor de uitvaart kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Rotterdam met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Wil je nog een klein 1 op 1 moment met de geliefde, dan is dit het tijdstip hiervoor. Na afloop bestaat er vaak de mogelijkheid om gezamenlijk een kopje thee te nuttigen en om het gezamenlijk af te ronden.

Op de dag van de crematie of begrafenis zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Rotterdam. Soms is het geoorloofd om na afloop nog een laatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Rotterdam

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie Rotterdam

Een van de eerste keuzes die achtergeblevenen moeten maken is de keuze tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel helder wat de wens van de overledene was en deze voorkeur wordt in de regel bovendien gevolgd. De keuze kan alsmede overgelaten zijn aan de directe familie.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zullen de meesten wel weten. Maar wat is de impact op de teraardebestelling zelf? Weet dat los van de keuzemogelijkheid een uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat de uitvaartdienst daardoor in praktisch alle uitvaartcentra in Rotterdam gehouden kan worden.

Ingeval iemand kiest voor een begrafenis, zal de gestorvene na afloop naar een begraafplaats worden overgebracht. Er zijn uitvaartcentra die gezeten zijn bij een begraafplaats en soms moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wordt er voor een crematie gegaan, dan is het gewoon om te kiezen voor een crematorium waar ook de mogelijkheid is om een uitvaartdienst te regelen. Dat is natuurlijk niet verplicht. Het staat je vrij om vanuit een uitvaartcentrum naar een extern crematorium te rijden.

Wel is het van belang om de tarieven van een begrafenis en crematie Rotterdam in de gaten te houden. Normaal gesproken is een begrafenis duurder dan een crematie. Dit ontstaat vooral door de afdracht van grafrechten aan de gemeente en de bijomende prijzen voor een (graf)steen of monument op de gedenkplaats. Uiteraard is de wens van de overledene altijd leidend in de keuzemogelijkheid voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Rotterdam

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Rotterdam

Het lijkt mogelijk wat wrang om na een heengaan na te denken over de kosten van een uitvaart in Rotterdam. Helaas is dit wel noodzakelijk, want een uitvaartdienst kan behoorlijk in de kosten lopen. Je gaat hoe dan ook een aantal kosten maken, denk hier aan een (graf)kist of een (as)urn. Ook de verzorging van de dierbare en de kosten van een uitvaartverzorger. Verder is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

  • Het opbaren in een uitvaartcentrum
  • Rouwvervoer
  • Mogelijk in te huren dragers van de (graf)kist
  • Bloemstukken
  • Overlijdenskaarten
  • Een aankondiging voor aangifte van overlijden

Een doorsnee uitvaart kost tegenwoordig rond de € 7.000,-. Hier zitten weliswaar een aantal mogelijkheden inbegrepen. De prijzen voor de uitvaart kun je afhankelijk van de voorkeuren zelf vaststellen. Denk aan koffie en cake maar daarnaast aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de kosten aanzienlijker dan wanneer je slechts voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een alledaags graf is namelijk minder duur dan een particulier graf.

Dikwijls zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Rotterdam en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Rotterdam inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Rotterdam inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Rotterdam

Een uitvaartverzekering in Rotterdam is de voornaamste keuze rondom je uitvaart. Met het hebben van een uitvaartverzekering in Rotterdam zal je er immers niet helemaal afzonderlijk voor staan als het aankomt op de onkosten. De meeste uitvaartverzekeringen betalen een vast geldbedrag uit bij overlijden, wat ingezet kan worden voor de uitvaart. Je verzamelt bij deze uitvaartverzekering een vastgesteld bedrag bij elkaar. Het is trouwens niet verplicht om zo’n uitvaartverzekering af te sluiten. Maar, aangezien het dingen zoveel zorgelozer maakt bij een uitvaart organiseren, is het absoluut raadzaam.

De verzekeringspremie van de uitvaartverzekering in Rotterdam zal voortdurend afhankelijk zijn van bepalende factoren. Dit is dan eveneens de aanleiding dat de verzekeringspremie voor elk persoon zal verschillen. Een jonger iemand betaalt over het algemeen lagere premie dan een mens op oudere leeftijd. Verklaarbaar, want een ouder mens overlijdt normaliter gezien eerder dan een jonger iemand. Daarnaast zal de verzekeringspremie afhankelijk zijn van het soort verzekering die je wilt afnemen en van jouw gezondheid. Een verzekeraar is niet geforceerd om je te accepteren voor een uitvaartverzekering. Als een uitvaartverzekeraar in Rotterdam je een te omvangrijk risico vindt, mogen ze je afwijzen. Nagenoeg iedere keer zul je dan wel jouw medische dossier moeten overleggen voordat je een uitvaartverzekering wilt afsluiten. Je kunt er simpelweg ook voor kiezen om zelf geld apart te leggen in plaats van te verzekeren. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt namelijk wel zeker weten dat de uitvaart bekostigd kan worden. Bij een gebrek zal de gemeente soms jouw naasten benaderen om de overige kosten te voldoen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Rotterdam

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Rotterdam verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Rotterdam

Het is slim om een uitvaartverzorger in Rotterdam in te zetten voor een afscheidsceremonie in Rotterdam. Even vluchtig nogmaals stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is slim. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het regelen van een uitvaart uit handen te nemen. Dit is dan doorgaans gelijk de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de passende wijze zal worden georganiseerd.

De meeste plechtigheden en de strakke planning wordt geregeld door hen. Vergelijken van uitvaartondernemers is verstandig omdat het een erg persoonlijke dag is. Je kunt dit middels onze website simpel en gauw doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Zo kun je even vluchtig in contact komen en heb je al snel een goed idee door wie jij graag de allerlaatste dag van jouw geliefde laat regelen. Doorgaans is het goed om de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan doen te bekijken en te vergelijken.

Horen bloemen en kaarten bijvoorbeeld ook tot de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan organiseren? Of eventueel muziek (al dan niet live) ook binnen de opties valt? Dit zijn allemaal vragen die je misschien kunt stellen tijdens je zoektocht. We wensen jou sterkte in deze lastige tijd, en helpen jou het liefste met het vinden van de juiste uitvaartverzorger zodat alles net even iets dragelijker voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Rotterdam

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Rotterdam

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Rotterdam. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Rotterdamse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Rotterdam. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Rotterdam bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Rotterdam die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Rotterdam

De allerlaatste groet was perfect

16 april 2024

Ik heb eigenlijk niet de passende woorden om te omschrijven hoe gepast het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al meteen contact met deze personen en het was vanaf begin af aan prima. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. We hebben echt een mooie allerlaatste groet mogen geven aan onze beste grootpapa.

- Hanneke Mol

Respectvol en eenvoudig afscheid

9 april 2024

Respectvol afscheid kunnen nemen van mijn broer. De koffie was iets minder smakelijk maar verder alles goed gegaan.

- Albert Kuipers

Magnifiek afscheid

4 april 2024

Het was zo fijn! De verslagenheid was groot na het overlijden van grootmoeder maar de uitvaartdienst had niet waardiger georganiseerd kunnen worden. Buitengewoon fijn hoe razendsnel we de offertes binnen hadden.

- Mirjam Groen

Algeheel ontzorgt

28 maart 2024

Via uitvaartplek zijn we compleet ontzorgt. Van het makkelijk aan kunnen vragen van de offertes (en voor onszelf nog even en vergelijking op de verzekering gedaan achteraf) tot de werkelijke uitvaart. Snel en gemakkelijk kwamen wij in contact met de juiste uitvaartcentra. Super geregeld.

- Vincent Driessen

Betrouwbaar

18 maart 2024

Vertrouwelijk en alleen met familie was de wens. Binnen een paar uur hadden we contact met onze begrafenis ondernemer en konden we snel de begrafenis regelen. Merci.

- Sjoerd van den Bosch

Geheel de zorg uit handen

13 maart 2024

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij amper aan iets hoeven denken. Van het eenvoudig aan kunnen vragen van de offertes (en voor mezelf nog even en vergelijk op de verzekering gedaan naderhand) tot de echte uitvaart. Het verliep soepel en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Enorm tevreden.

- Johannes Kuijpers

Een persoonlijk afscheid geregeld

6 maart 2024

Zelden in het leven kom je personen tegen die oprecht met je betrokken zijn. Nimmer verwacht dat we dit bij de uitvaartdienst zo goed geregeld konden krijgen.

- Ellen Hofman

Op maat hulp was fantastisch!

27 februari 2024

Ongeacht het moment van de dag (of nacht) konden we contact opnemen, dat was erg aangenaam. Kop koffie kon uitgebreid worden met het lievelingsgebakje van grootmoeder. Prachtig.

- Michael Wolters

Fijne helpende hand

22 februari 2024

Het doodgaan van mijn moeder had een behoorlijke invloed op mij, flinke rouw en dus niet in staat zaken te regelen. Dus kon ik via uitvaartplek.nl rap in contact komen met de passende mensen. Ze was zo meegaand en begripvol.
Na de uitvaart heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Werkelijk heel vriendelijk.

- Jeffrey van der Horst

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Rotterdam

Uitvaartverzorging Oud Charlois

Waalhaven Oostzijde 111
3087 BM Rotterdam
Nederland

010 429 9052
http://www.uitvaartverzorging-oudcharlois.nl/

Funerary Services Hess B.V.

Meidoornsingel 50
3053 BS Rotterdam
Nederland

010 418 2333
http://www.hess.nl/

Waal en Zn Uitvaartverzorging

Dorpsweg 152-C
3083 LK Rotterdam
Nederland

010 480 3471
http://www.uitvaartverzorging-vdwaal.nl/