Crematie

Regel eenvoudig en voordelig je crematie, zoals vele anderen voor jou deden.

✓ Lokale uitvaartondernemers
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Crematie

Vul het formulier in en wij introduceren jou vrijblijvend aan uitvaartondernemers uit jouw regio. Meer informatie nodig? Lees dan even verder. We hebben alle info voor jou op een rijtje gezet. Dan beantwoorden wij zo snel mogelijk jouw vragen over de crematie regelen.

Kom vandaag nog in contact met hele fijne uitvaartondernemers uit je regio

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

laatste aanvraag 14 minuten geleden

4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 27 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Wel betrokken bij de uitvaart

3 september 2020

Personen die echt meedenken zijn zeldzaam. Wij zijn een fijne ervaring rijker door deze uitvaartdienst, hoe gek dat ook klinkt.

- Joost van de Berg

Super service

29 augustus 2020

Afgelopen week offertes aangevraagd en we moeten eerlijk zeggen dat we niet verwacht hadden dat het zo goed zou werken. We staan in contact met een super fijn bedrijf!

- Jacoba de Bruijn

Het vertrek was adembenemend

16 augustus 2020

Gauw en fatsoenlijk georganiseerd. Achteraf nog gebeld of ik nog vragen had.

- Johan Sanders

Op maat hulp was super!

11 augustus 2020

Ieder ogenblik van de dag (of nacht) konden we contact opnemen, dat was zeer aangenaam. Kopje koffie kon aangevuld worden met het lievelingsgebak van grootmoeder. Oprecht schitterend geregeld.

- Angela de Bruijn

Snelle match via uitvaartplek.nl

6 augustus 2020

Ik ben erg onder de indruk van het tempo waarin ik een bedrijf gevonden heb dat bij me past. Door google kwam ikop uitvaartplek.nl terecht, en de site zag er allemaal degelijk uit dus toen heb ik direct het formuliertje ingevuld. Mijns inziens duurde het nog dag of ik had al een bedrijf gevonden waarmee ik aan de slag wilde gaan.

- Jeroen van Vliet

Persoonlijke steun en toeverlaat

26 juli 2020

Deze uitvaart is gedenkwaardig, de uitvaartverzorger was zeer ervaren. Deze was heel nauw betrokken en hielp ons echt met alles.

- Steven Bos

Vader met corona…

19 maart 2020

Vader van 75 met corona, het zou niet meer lang duren zijden ze dus toch maar eens contact opgenomen. Dat verliep heel fijn en vrijblijvend, mijn respect voor jullie service!

- Bastiaan Smits

Crematie snel kunnen regelen

5 maart 2020

Als eerste natuurlijk ons eigen netwerk gevraagd voor hulp, maar daar kwamen eigenlijk geen hulpmiddelen uit waar wij een goed gevoel bij hadden. Iemand anders raadde uitvaartplek.nl aan en hier zijn we dan ook direct geslaagd met een fijne uitvaartondernemer.

- Petrus van de Velden

Snel contact met crematie ondernemer

6 februari 2020

Vlak na de aanvraag van de offerte had ik deze in mijn mailbox. Bedankt voor de snelle service.

- Willem van den Bosch

Aangenaam verrast

18 januari 2020

Afgelopen maand het formuliertje ingevuld en ik moet eerlijk toegeven dat ik niet verwacht had dat het zo goed zou werken. 100% tevreden!

- Marc de Graaf

vlot en makkelijk

6 december 2019

Het duurde niet lang voordat ik een betrokken professional vond via uitvaartplek.nl. Lekker dicht in de omgeving, fijn persoonlijk contact en niet onbelangrijk: een mooie prijs.

- Koen van Veen

Crematie regelen

Het overlijden van een dierbare zorgt voor veel regelwerk. Vaak een lastige taak wanneer je in de rouw bent. Veel mensen vinden dit overweldigend, ze weten immers niet precies waar ze op moeten letten bij het regelen van de crematie of begrafenis. Wij zullen je op deze pagina meenemen in het regelen van een crematie. Door middel van deze informatie zal je in staat zijn om alles zo snel mogelijk te regelen. Dit bezorgt jou en jouw familie snel meer rust.

Wat moet ik regelen voor een crematie?

Wanneer er door de overledene of door de familie de keuze is gemaakt voor een crematie is het zaak om dit soepel te kunnen regelen. Daarom geven wij je hierbij tips om je te helpen.

  • Is er een uitvaartverzekering afgesloten?

Het vergelijken en afsluiten van een uitvaartverzekering is iets wat de overledene mogelijk heeft geregeld. Een verzekering als deze is aan te raden daar de kosten van de crematie niet voor de rekening voor de nabestaanden zal zijn. Er zijn diverse uitvaartverzekeringen waar je uit kunt kiezen, ieder met zijn eigen voordelen. Vergelijk hiervoor ook diverse uitvaartverzekeringen.

  • Een uitvaartondernemer regelen

Om je bij te staan in de lastige periode na het overlijden van een dierbare is de volgende stap een uitvaartondernemer in te schakelen. Je kunt snel in contact komen met drie uitvaartondernemers bij jou in de buurt door bovenstaand formulier in te vullen. Na het contact met deze drie uitvaartverzorgers kun je kiezen voor degene waarbij je het fijnste gevoel hebt. Deze persoon neemt namelijk alle zorg en tijd voor jou, je familie en de overledene voor een mooi laatste afscheid. De uitvaartverzorgers waarmee wij je in contact brengen zijn hoog aangeschreven en bieden een scherpe prijs op basis van de wensen die er zijn. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en heb je alle rust om het afscheid uit handen te kunnen geven.

  • Het regelen van de crematie

Het regelen van een crematie is een hoop werk. Vooral omdat je natuurlijk wil dat alles tot in detail perfect is geregeld. Muziek, welk uitvaartcentrum, bloemen, de urn. Belangrijke details waarvan je wilt dat ze tot in de puntjes geregeld zijn. Omdat je aan veel zaken moet denken in een moeilijke tijd adviseren wij onze pagina de uitvaart regelen. Een uitvaartondernemer (en een eventuele uitvaartverzekering) helpt je met het regelen van al deze zaken!

  • Het vergelijken van de crematie kosten

Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Dit omdat je niet te maken hebt met grafkosten. Wel kun je rekening houden met kosten voor een urn, een natuurgraf (strooivelden in de natuur), een assierraad of bijvoorbeeld het begraven van de urn. Bekijk ook de mogelijke uitvaartverzekering en de kosten die hiervoor gedekt kunnen zijn.

De kosten van een crematie

Zoals we hierboven al even hebben vermeld brengt een crematie aanzienlijk wat kosten met zich mee. De kosten zullen afhankelijk zijn van de soort crematie die wordt gehouden. Een gemiddelde crematie ligt rond de 7500 euro. De kosten van een crematie wordt ook mede bepaald door bijvoorbeeld het aantal mensen dat er komt, waar en wanneer je het afscheid wil laten plaatsvinden en of je nog een hapje en drankje aan het afscheid wil toevoegen. Deze kosten zijn meestal inclusief de uitvaartverzorger die het afscheid van A tot Z voor je regelt. Hierbij kan de uitvaartverzorger tevens hulp bieden bij de diensten van de uitvaartverzekering.

De kosten voor het bewaren van de as

Er zijn diverse mogelijkheden rondom de asbestemming. Een maand na crematie wordt de as vrijgegeven door het uitvaartcentrum en kunt u (eventueel op wens van de overledene) het afscheid afronden. Hieronder beschrijven we diverse opties waar je aan kunt denken:

  • Het bijzetten van de urn in een urnengalerij
  • Het begraven van de as (in de urn) in een urnentuin
  • De as laten verstrooien op daarvoor bestemde locaties
  • Een assierraad
  • De as thuis bewaren

De kosten van deze mogelijkheden lopen natuurlijk erg uiteen en zijn afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Je uitvaartondernemer helpt je bij het uitkiezen van de perfecte asbestemming van jouw dierbare.

Wat doet een uitvaartverzorger?

Wanneer je een uitvaartverzorger inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De uitvaartverzorger is er voor jou om te luisteren naar de wensen van de familieleden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal tevens de aangifte doen van het overlijden, daarnaast regelt hij de overlijdensakte. Door de uitvaartverzorger hoef je hier zelf niet meer bij stil te staan ten tijde van de crematie. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om de crematie mee te maken, zonder dat je met gedachten ergens anders bent. Een uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een uitvaartverzekering is afgesloten.

Door de informatie uit dit artikel ben je in staat om alles goed te regelen voor de crematie. Ondanks het feit dat een crematie een emotionele klap kan zijn is het van cruciaal belang dat alles goed geregeld wordt. Het makkelijkste is om een uitvaartverzekering af te sluiten en om in het testament bepaalde zaken op te laten nemen. Door dit te doen zal je ervoor zorgen dat het regelen van de begrafenis aanzienlijk minder werk met zich mee zal brengen. Snel en onder fijne begeleiding de crematie regelen van een naaste? Vul dan bovenstaand formulier in.

Veelgestelde vragen wanneer de crematie geregeld moet worden

Wanneer je een aanvraag doet heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten. Lees verder over de kosten bij een uitvaart.

Ja. De kosten van een uitvaart kunnen erg snel hoog oplopen. Uitvaartverzekeringen verschillen onderling veel. Er zijn diverse factoren (premiekosten, uitkeringsbedrag, polisvoorwaarden, uitkeringswijze, etc) die relevant zijn voor een begrafenis of crematie. Door het vergelijken van de uitvaartverzekeringen kun je dus precies kiezen wat voor jou belangrijk is. Hierdoor ontlast je tevens jouw nabestaanden in een tijd van rouw. Vergeet bij het opzeggen van je oude uitvaartverzekering te informeren naar een eventuele opzegtermijn.