Crematie

Regel eenvoudig en voordelig je crematie, zoals vele anderen voor jou deden.

✓ Lokale uitvaartondernemers
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Kom vandaag nog in contact met hele fijne uitvaartondernemers uit je regio
Vul het formulier in en wij introduceren jou vrijblijvend aan uitvaartondernemers uit jouw regio. Meer informatie nodig? Lees dan even verder. We hebben alle info voor jou op een rijtje gezet. Dan beantwoorden wij zo snel mogelijk jouw vragen over de crematie regelen.

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

Uitvaartbegeleider was erg vriendelijk

19 mei 2024

Na de schok van het abrupt overlijden van mijn schoonmoeder konden we gelukkig snel iemand inschakelen (via uitvaartplek.nl) om ons te helpen. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten regelen en vooral verrast met hoe vriendelijk en op maat deze begeleiding voor ons was. Niks geen nuchter gedoe, gewoon heel eigen en niets was eigenaardig.Niks anders dan respect hiervoor.

- Marco de Leeuw

Super service

15 mei 2024

Afgelopen week het formuliertje ingevuld en ik moet verklappen dat ik niet verwacht had dat het zo goed zou werken. Heel erg fijn!

- Karin Dijkstra

Vlugge offerte

8 mei 2024

Binnen korte tijd na de aanvraag van de offerte had ik deze in mijn mailbox. Bedankt voor de snelle service.

- Melanie Postma

Erkentelijk voor een eigen afscheid

2 mei 2024

Onze persoon van de uitvaart begeleiding was vlot bij ons en hielp ons met alles. De teksten werden ook herschreven met zijn hulp en ook meedenken over alles was klasse.

- Stefan Peeters

Echt betrokken bij de uitvaartdienst

21 april 2024

Personen die echt meedenken zijn sporadisch. Geenszins verwacht dat we dit bij de uitvaart zo goed geregeld konden krijgen.

- Adriaan Maas

Uitvaartverzorger enorm lief

15 april 2024

Na de schok van het abrupt heengaan van mijn schoonmoeder konden we gelukkig snel iemand inzetten (via uitvaartplek.nl) om ons te assisteren. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten regelen en vooral verrast met hoe vriendelijk en persoonlijk deze begeleiding voor ons was. Niks geen nuchter gedoe, oprecht heel eigen en niets was eigenaardig.Petje af.

- Koen Mol

Fijne mensen voor de uitvaart

7 april 2024

De uitvaart is vlot, onbezorgd en persoonlijk begeleid.

- Marc de Leeuw

Eindelijk een goede site gevonden

1 april 2024

Na lang zoeken kwam ik uit op deze website. Een aanvraag doen voor een offerte leek me geen probleem. Ik ben tevreden over de ontvangen offerte!

- Sabine Bos

Uitermate handige hulp

23 maart 2024

Mensen die werken in de uitvaartzorg zijn speciaal. Wat een fijne belevenis hebben wij gehad, zo eigen dat was echt heel gewenst in deze lastige tijd.

- René Molenaar

4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 118 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Crematie regelen

Het overlijden van een dierbare zorgt voor veel regelwerk. Vaak een lastige taak wanneer je in de rouw bent. Veel mensen vinden dit overweldigend, ze weten immers niet precies waar ze op moeten letten bij het regelen van de crematie of begrafenis. We zullen je op deze pagina meenemen in het regelen van de uitvaart. Door middel van deze informatie zal je in staat zijn om alles zo snel mogelijk te regelen. Dit bezorgt jou en jouw familie snel meer rust.

Uitvaart regelen

Hiervoor gaat eigenlijk hetzelfde op als voor een crematie regelen. De zaken die we hieronder schrijven gaan veelal ook op voor een uitvaart. Wanneer er iemand komt te overlijden heb je al genoeg aan je hoofd.

Crematie regelen? Laat je ontzorgen.

Wat moet ik regelen?

Wanneer er door de overledene of door de familie de keuze is gemaakt is het zaak om dit soepel te kunnen regelen. Daarom geven we je hierbij tips om je te helpen.

  • Is er een uitvaartverzekering afgesloten?

Het vergelijken en afsluiten van een uitvaartverzekering is iets wat de overledene mogelijk heeft geregeld. Een verzekering als deze is aan te raden daar de kosten niet voor de rekening voor de nabestaanden zal zijn. Er zijn diverse verzekeringen waar je uit kunt kiezen, ieder met zijn eigen voordelen. Vergelijk hiervoor ook diverse uitvaartverzekeringen.

  • Een uitvaartondernemer regelen

Om je bij te staan in de lastige periode na het overlijden van een dierbare is de volgende stap een uitvaartondernemer in te schakelen. Je kunt snel in contact komen met drie uitvaartondernemers bij jou in de buurt door bovenstaand formulier in te vullen. Na het praten met deze drie uitvaartverzorgers kun je kiezen voor degene waarbij je het fijnste gevoel hebt. Deze persoon neemt namelijk alle zorg en tijd voor jou, je familie en de overledene voor een mooi laatste afscheid. De uitvaartverzorgers waarmee we je in contact brengen zijn hoog aangeschreven en bieden een scherpe prijs op basis van de wensen die er zijn. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en heb je alle rust om het afscheid uit handen te kunnen geven.

  • Het regelen van de crematie

Het regelen is een hoop werk. Vooral omdat je natuurlijk wilt dat alles tot in detail perfect is geregeld. Muziek, welk uitvaartcentrum, bloemen, de urn. Belangrijke details waarvan je wilt dat ze tot in de puntjes geregeld zijn. Omdat je aan veel zaken moet denken in een moeilijke tijd adviseren we onze pagina de uitvaart regelen. Een uitvaartondernemer (en een eventuele uitvaartverzekering) helpt je met het regelen van al deze zaken!

  • Het vergelijken van de crematie kosten

Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Dit omdat je niet te maken hebt met grafkosten. Wel kun je rekening houden met kosten voor een urn, een natuurgraf (strooivelden in de natuur), een assierraad of bijvoorbeeld het begraven van de urn. Bekijk ook de mogelijke uitvaartverzekering en de kosten die hiervoor gedekt kunnen zijn.

De kosten bij een overlijden en uitvaart

Zoals we hierboven al even hebben vermeld brengt het aanzienlijk wat kosten met zich mee. De kosten zullen afhankelijk zijn van de wijze die wordt gekozen. Een gemiddelde crematie ligt rond de 7500 euro. De kosten van de uitvaart van de overledene wordt ook mede bepaald door bijvoorbeeld het aantal mensen dat er komt, waar en wanneer je het afscheid wilt laten plaatsvinden en of je nog een hapje en drankje aan het afscheid wilt toevoegen. Deze kosten zijn meestal inclusief de uitvaartverzorger die het afscheid van A tot Z in orde voor je maakt. Hierbij kan de uitvaartverzorger tevens hulp bieden bij de diensten van de verzekering van de overledene.

Contact na het overlijden en de uitvaart regelen

Het helpt om na het overlijden snel te praten met een uitvaartverzorger waar je je goed bij voelt. Hij of zij gaat je ondersteunen bij alle zaken waaraan je moet denken in een toch al lastige tijd. We helpen je graag met tips en een checklist te maken om de laatste persoonlijke wensen, zoals bloemen of muziek, maar ook de aangifte van het overlijden, zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Wanneer je het formulier invult via onze website kunnen we je helpen om dit snel te regelen. Zodat je hier tijdens de uitvaart geen zorgen meer over hebt. Als nabestaanden wil je niet achteraf of tijdens de uitvaart nog denken over of je wel de juiste kist of bloemen hebt gekozen. Als bezoeker van een uitvaart kun je bloemen meenemen voor bij de kist of zelfs een persoonlijke brief voor in de kist, als dit is toegestaan.Soms heb je hiervoor toestemming nodig, om dat tijdens de uitvaart te doen. Vraag dit altijd van te voren even na.

Laatste stap tijdens uitvaart van de overledene

Er zijn diverse mogelijkheden rondom de asbestemming. Een maand na de uitvaart wordt de as vrijgegeven door het uitvaartcentrum en kunt u (eventueel op wens van de overledene) het afscheid afronden. Hieronder beschrijven we diverse opties waar je aan kunt denken:

  • Het bijzetten van de urn in een urnengalerij
  • Het begraven van de as (in de urn) in een urnentuin
  • De as laten verstrooien op daarvoor bestemde locaties
  • Een assierraad
  • De as thuis bewaren

De kosten van deze mogelijkheden lopen natuurlijk erg uiteen en zijn afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Je uitvaartondernemer helpt je bij het uitkiezen van de perfecte asbestemming van jouw dierbare.

Wat doet een uitvaartverzorger regelen?

Wanneer je een uitvaartverzorger inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De uitvaartverzorger is er voor jou om te luisteren naar de wensen van de familieleden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is. Wanneer je als hoofdpersoon aanspreekpunt tijdens de uitvaart kunt zijn, voor informatie of een bezoeker, heb je vaak de hulp van een uitvaartondernemer nodig.
Zorg er als hoofdpersoon ook voor dat je onze website gebruikt om tijdens de uitvaart niet verrast te worden. Tijdens een uitvaart gebruikt de uitvaartondernemer ook regelmatig een checklist. Deze heeft hij of zij nodig om te maken dat alles soepel verloopt.
Vanaf de verklaring van overlijden tot de asbestemming, alles staat hierop. Jij merkt hier overigens niks van wanneer je dit niet nodig vindt. Ook kun je zelf gebruik maken van een checklist (lees op deze website) tijdens de uitvaart als je dit wilt of nodig vindt.
Vaak brengt dit wel onnodig stress met zich mee, dus adviseren dat je dit het beste bij de uitvaartondernemer kunt laten.
Mocht je het echt nodig vinden, maak dan gebruik van een lijstje met daarop alleen de zaken die jij echt belangrijk vindt tijdens de uitvaart.

Aangifte verklaring overlijden regelen

De uitvaartverzorger zal tevens de aangifte doen van het overlijden, daarnaast regelt hij de overlijdensakte. Door de uitvaartverzorger hoef je hier zelf niet meer bij stil te staan. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om mee te dealen, omdat dat je met gedachten ergens anders bent.

Geen checklist tijdens uitvaart

Een uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een uitvaartverzekering is afgesloten. Om te voorkomen dat je zelf de hele dag bezig bent met een checklist terwijl je in de rouw bent.

Door de informatie uit dit artikel ben je in staat om alles goed te regelen. Ondanks het feit dat het overlijden van een dierbare een emotionele klap kan zijn is het van cruciaal belang dat alles goed geregeld wordt. Het makkelijkste is om een uitvaartverzekering af te sluiten en om in het testament bepaalde zaken op te laten nemen. Door dit te doen zal je ervoor zorgen dat het regelen van de begrafenis aanzienlijk minder werk met zich mee zal brengen. Snel en onder fijne begeleiding een uitvaart regelen van een naaste? Vul dan bovenstaand formulier in.

Ontvang direct vrijblijvende offertes om de crematie goed te regelen

Veelgestelde vragen wanneer de crematie geregeld moet worden

Wanneer je een aanvraag doet heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten. Lees verder over de kosten bij een uitvaart.

Ja. De kosten van een uitvaart kunnen erg snel hoog oplopen. Uitvaartverzekeringen verschillen onderling veel. Er zijn diverse factoren (premiekosten, uitkeringsbedrag, polisvoorwaarden, uitkeringswijze, etc) die relevant zijn voor een begrafenis of crematie. Door het vergelijken van de uitvaartverzekeringen kun je dus precies kiezen wat voor jou belangrijk is. Hierdoor ontlast je tevens jouw nabestaanden in een tijd van rouw. Vergeet bij het opzeggen van je oude uitvaartverzekering te informeren naar een eventuele opzegtermijn.