Uitvaart Utrecht

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Dit is de reden dat we het jou iets makkelijker willen maken. Heb jij behoefte aan hulp voor de uitvaart in Utrecht?

Dan ben je aan het juiste adres.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Utrecht verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het mooiste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Utrecht – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Utrecht gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Utrecht
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 106 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Utrecht aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Utrecht, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit IJsselstein, Schalkwijk en Lopikerkapel bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Utrecht

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Utrecht kan best een lastige zijn. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Utrecht vindt die hart heeft voor jouw zaak. Lees hieronder verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Utrecht kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Utrecht

Bij het wegvallen van een medemens spelen er verscheidene emoties. Er is natuurlijk het verdriet en mogelijkerwijs de shock bij een plotseling overlijden. Het is tevens een periode waarin er zeer veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het regelen van een teraardebestelling. Ten eerste de administratieve melding bij de gemeente. Later moet de overledene vervoerd worden naar een uitvaartcentrum in Utrecht. Vervolgens moet er over belangrijke aangelegenheden een beslissing worden genomen, zoals over:

  • De kist
  • De (graf)steen of de urn
  • Bloemstuk
  • Berichtgeving naar nabestaanden
  • Het vervoer van de overledene
  • Wel of niet opbaren
  • Koffie of thee
  • De executie van de wilsbeschikking

Als de overledene zelf al wensen over de invulling heeft gedocumenteerd, dan is het gemakkelijker om keuzes te maken. Als dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo goed mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds vaker mogelijk om bij een uitvaart in Utrecht persoonlijke wijzigingen aan een uitvaart aan te brengen.

Ongetwijfeld zul je in deze hectische periode enkele dingen over het hoofd zien. Dus is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Waar moet je verder nog bij stil staan? Vindt aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Utrecht

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Utrecht te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Utrecht contacteren

Bij een uitvaart in Utrecht kun je kiezen uit een verscheidenheid aan uitvaartcentrums die verspreid in de stad aanwezig zijn. Het uitvaartcentra heeft een behoorlijke invloed op alle zaken voor en na de begrafenis. In elk uitvaartcentrum in Utrecht zijn prachtige mogelijkheden om je dierbare vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de begrafenis is. Tegelijkertijd is hier alles present om de overledene de laatste verzorging te kunnen geven.

De primaire rol van een uitvaartcentrum Utrecht zijn de plekken waar de overledene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt georganiseerd. Zonder twijfel mag het opbaren ook thuis gebeuren, maar als je dit liever niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt hier een moment kiezen om voorafgaande aan de dag een condoleance te regelen voor alle belangstellenden, maar je mag het ook exclusief houden voor enkel familieleden.

In nagenoeg alle uitvaartcentra in Utrecht kun je gebruik maken van een aparte aula voor het uitleiden. De gedienstigheid is het meest intieme onderdeel van de uitvaart en mag je als nabestaanden zelf indelen. De keuze voor muziek (live, cd of usb), wie er een zegje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. Allerlei uitvaartcentra in Utrecht kun je ook media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Zodra het afscheid is geweest kun je vervolgens veelal nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Dit mag een eenvoudige koffietafel zijn, maar ook overvloedig. Vergelijk daarom de verscheidene uitvaartcentra in Utrecht met elkaar en maak een afgewogen selectie voor een uitvaartcentrum die aan alle verlangens kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Utrecht

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Utrecht

Een van de eerste beslissingen die achtergeblevenen moeten maken is de keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie. Regelmatig heeft de overledene aan familie of via een wilsbeschikking laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. Daarnaast kan het zijn dat de directe familie hier een keuze in moet maken.

Het verschil tussen begrafenis en crematie in Utrecht zal bekend zijn, maar wat hebben deze afwijken voor impact op de uitvaart zelf? Vast staat dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in vrijwel alle uitvaartcentra in Utrecht gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de overledene na de uitvaartdienst naar een kerkhof getransporteerd worden. Er zijn uitvaartcentra die gelocaliseerd zijn bij een begraafplaats en zo nu en dan moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Als er voor een crematie wordt gekozen, is het gangbaar om te kiezen voor een uitvaartcentrum waar ook gecremeerd kan worden. Dit hoeft overigens niet. Het staat je vrij om vanuit een uitvaartcentrum naar een losgelegen crematorium te rijden.

Wel is het noodzakelijk om de tariefstellingen van een begrafenis en crematie Utrecht in het oog te houden. Een begrafenis zal kostbaarder zijn dan een crematie. Dit heeft vooral te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en aanvullende tarieven voor een steen of monument op het graf. Natuurlijk is de wens van de gestorvene altijd leidend in de keuze voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Utrecht

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Utrecht

De prijzen voor een uitvaart in Utrecht kunnen mogelijk behoorlijk uitlopen als je flinke voorkeuren hebt. We kunnen moeilijk een kostenplaatje noemen aangezien een uitvaartdienst heel persoonlijk is. Wanneer je een uitvaartverzorger inschakelt kun je denken aan ongeveer 1.500,- euro, dat wordt gemiddeld gedekt door een uitvaartverzekering. Dit is zeker aan te raden, door deze ondersteuning zul je namelijk niet langer alles zelfstandig te hoeven doen. Dit maakt het mogelijk om op de dag van het allerlaatste afscheid de taken uit handen te geven. De prijzen voor de verzorging en het opbaren zullen afhankelijk zijn van wat je bij voorkeur wilt. Als je dit op een uitvaart locatie laat doen kun je rekenen op minimaal 500,-. De tarieven voor het vervoer verschillen per uitvaartcentrum. Doorgaans kun je op de pagina van de betreffende aanbieder wel zien wat de tariefstellingen zijn die gepaard gaan met het vervoer.

Natuurlijk kunnen er aanvullende uitgaven ontstaan bij een uitvaart in Utrecht. Denk aan bijvoorbeeld bloemen of kaarten. Afhankelijk van de extra kosten van een teraardebestelling of een crematie lopen de kosten op. Bij een teraardebestelling heb je zeker te maken met extra uitgaven voor een grafkist, een bepaald graf en een steen. In het geval van een crematie kun je te maken krijgen met gereduceerde uitgaven, alleen zul je ook een urn en dergelijke moeten aankopen. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Wil je meer weten over de gemiddelde zaken en tarieven bij een overlijden? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Utrecht en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Utrecht inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Utrecht inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Utrecht

Het is voor iedereen uit Utrecht verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Zowel jij als je achtergeblevenen hebben dan de zekerheid dat zij niet voor hoge tarieven komen te staan. Kort door de bocht kun je een keuze maken uit een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Tekenend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een permanent dienstenpakket waarin de door jou uitgekozen services zijn geïntegreerd. Hier ben je dan verzekerd van een degelijk georganiseerde uitvaartdienst.

Tekenend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitgekeerd krijgt waarvoor een uitvaart kan worden geregeld. Deze variant is perfect indien je persoonlijke voorkeuren losstaand van een dienstenpakket hebt.

Er zijn eveneens nog varianten waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Het is niet simpel om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel instanties voor een uitvaartverzekering in Utrecht dat het vergelijken ervan overdonderend lijkt. Toch is een vergelijk nodig. Zo betaal je niet buitensporig voor de keuzemogelijkheid die het meeste aansluit bij jouw wensen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Utrecht

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Utrecht verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Utrecht

Direct na het overlijden van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Utrecht Na een overlijden zul je niet in de sfeer zijn om direct al zaken te organiseren. Als je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je over het algemeen geen idee waar je moet zijn en hoe er dingen geregeld moeten worden. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die meteen na een heengaan georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de nabestaanden. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor mekaar zijn terwijl de uitvaartverzorger onder andere de aangifte regelt als ook het transport van de overledene richting een uitvaartcentrum. Vervolgens kunnen jullie gezamenlijk doorspreken wat de wensen rondom het afscheid zijn.

De uitvaartondernemer geldt na een heengaan als een steun en toeverlaat voor de nabestaanden. Vergelijk vandaar diverse uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Utrecht zal er een indrukwekkende dag plaatsvinden voor een prettige laatste herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Utrecht

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Utrecht

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Utrecht. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Utrechtse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Utrecht. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Utrecht bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Utrecht die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Utrecht

Volkomen de zorg uit handen

28 mei 2024

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij amper aan iets hoeven denken. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even checken tot het echte afscheid, alles was geregeld. Het verliep gesmeerd en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Erg tevreden.

- Roy van de Velde

Betrokken en behulpzaam

24 mei 2024

Dit gaan we niet snel vergeten want de persoon van het crematie centrum was fantastisch. Hij was erg attent en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij mogen staan.

- Jeroen de Jonge

Passende uitvaart geregeld

14 mei 2024

Vlot en respectvol geregeld. Erg blij met hoe dit gegaan is.

- Marcel Gerritsen

Fantastisch afscheid

7 mei 2024

Het was zo smaakvol! Ondanks de rouw na het heengaan van grootmoeder hadden we geen fijner afscheid geregeld kunnen krijgen. Zeer fijn hoe snel we de offertes binnen hadden.

- Richard van de Brink

Persoonlijke hulp en toeverlaat

1 mei 2024

Dit gaan we niet snel vergeten daar de man van het crematie centrum was fantastisch. Deze was heel nauw betrokken en hielp ons echt met alles.

- Marleen van Dongen

Een eigen uitvaart georganiseerd

21 april 2024

Zelden in het leven kom je mensen tegen die echt met je betrokken zijn. We zijn een fijne ervaring rijker door deze uitvaart, hoe gek dat misschien klinkt.

- Maria van der Linden

Het vertrek was mooi

13 april 2024

Vlot en netjes geregeld. Tevens nog na de uitvaart even gebeld of we nog vragen hadden.

- Michel Smeets

Een fijne uitvaartdienst

9 april 2024

We hebben een uitermate passende ondersteuner kunnen vinden. We hebben alleen na de uitvaart niks meer vernomen, jammer.

- Thomas Wolters

Een intieme uitvaart

30 maart 2024

Het uitvaart centrum van onze voorkeur was snel en erg meegaand. De teksten werden ook herschreven met zijn steun en ook meedenken over alles was goed.

- Sjoerd Dijkstra

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Utrecht

Alting Uitvaarten

Geertekerkhof 3
3511 XB Utrecht
Nederland

030 785 0395
http://www.altinguitvaarten.nl/

Uitvaartverzorging Leidsche Rijn

Hogeweide 6
3541 BC Utrecht
Nederland

030 666 7577
http://www.uitvaartverzorgingleidscherijn.nl/

Terra Nova Uitvaartverzorging

Park Arenberg 1
3731 EN De Bilt
Nederland

030 233 3456
http://www.uitvaartvereniging.nl/