Uitvaart Eindhoven

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Dit is de reden dat we het jou iets makkelijker willen maken. Wil jij een fijne uitvaartondernemer in Eindhoven die bij jouw wensen past?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Eindhoven verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het beste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Eindhoven – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Eindhoven gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Eindhoven vinden

Uitvaart Eindhoven
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 135 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Eindhoven aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Eindhoven, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Valkenswaard, Riethoven en Waalre bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Eindhoven

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Eindhoven kan best een lastige zijn. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer in Eindhoven. Lees snel verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Eindhoven kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Eindhoven

Een begrafenis organiseert zichzelf niet en hier komt behoorlijk wat bij kijken. Omdat iedere stap van fundamenteel belang is raden wij je aan om hulp te vragen bij het organiseren van de teraardebestelling. Vaak willen familieleden of kennissen je hiermee assisteren, maar je kunt dit daarnaast aan een uitvaartondernemer over laten. Zij ondersteunen je met het inregelen van alles wat er belangrijk is op deze dag. Wat zijn nu eigenlijk de stappen die genomen moeten worden? Alles start bij het melden van overlijden bij de gemeente. Wanneer je een teraardebestelling in Eindhoven wilt organiseren, zul je eerst deze stap te zetten voordat je verder kunt. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in gang kunt zetten. Buiten dit verlof kun je niet de daaropvolgende stappen zetten voor het regelen. Uiteraard zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten brengen rondom het overlijden. Je kunt ervoor opteren om iedereen te benaderen die de overledene kende, maar het is vaak gangbaar om louter de directe kring te informeren.

Daarna is het tijd voor de daadwerkelijke invulling van de uitvaart. Hier doelen we dus op de uitvaartdiensten en op het regelen van een rustplaats of urn. Raadpleeg altijd de wilsbeschikking om te achterhalen hoe de overledene wil dat de dag ingericht wordt. Indien er geen wilsbeschikking is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden aangepast. Denk aan dingen zoals:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de ceremonie is het tijd voor de praktische afronding. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan de administratie van de overledene of aan de geldelijke aangelegenheden. Dit is dan ook de tijd waarin er gekeken zal worden naar de nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Eindhoven

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Eindhoven te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Eindhoven contacteren

Indien een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in contact komen met een uitvaartcentrum in Eindhoven. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk doet. Je kunt dit centrum ook wel zien als de bewaarplaats voor de overledene voordat de uitvaart zal plaatsvinden. In het uitvaartcentrum worden geliefden voorbereid op de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewild is. Door de bijzondere koelcellen blijft het lichaam goed bewaard. Het is ook geoorloofd om iemand thuis op te baren, dit kan vaak worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Eindhoven. Een apart koelelement huren behoort ook tot de mogelijkheden. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Indien je behandeling wenst van je geliefde is dit ook voorstelbaar in de uitvaartcentra in Eindhoven. De opties zijn onder andere make-up en ook het aandoen van bepaalde kleren. Hiervoor kun je een foto aanleveren. Bij sommige uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Ook kunt je in uitvaartcentrum Eindhoven samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de persoon. Wil je nog een klein 1 op 1 momentje met de geliefde, dan is dit het ogenblik ervoor. Na afloop bestaat er vaak de gelegenheid om gemeenschappelijk een kopje koffie te drinken en om het gezamenlijk af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Eindhoven kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematorium. Soms is het geoorloofd om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Eindhoven

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Eindhoven

Het is belangrijk dat je nadenkt over de vraag of je liever gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Liever wil je deze moeilijke keuzemogelijkheid niet aan nabestaanden overlaten. Een crematie is over het algemeen genomen beter geprijsd dan een begrafenis. Voornaamste reden hiertoe is dat er bij een begrafenis in Eindhoven een rustplaats georganiseerd moet worden. De prijzen daarvoor kunnen hard stijgen. De tariefstellingen voor een begrafenis in Holland zullen per gemeente afwijken. Je doet er dus wijs aan om dit eerst even goed te onderzoeken voor je besluit om een keuze te maken. Je bent naast de prijzen voor de grafkuil zelf ook geld kwijt aan een grafkist en een steen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren kunnen de tariefstelling hierin logischerwijs ook weer zeer veel verschillen.

Crematies in Eindhoven zijn flink minder duur. Bij een crematie gaan de meeste prijzen in de asurn zitten. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit dikwijls mogelijk tegen een compensatie. Het is eveneens een optie om eigenhandig de as uit te strooien, indien dit in overleg wordt gedaan. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Eindhoven, is het immer verstandig om de prijzen tegen elkaar af te wegen. Onderling zitten er namelijk stevige afwijkingen tussen de aanbieders. Door dit te signaleren zal je in staat zijn om flink geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Eindhoven

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Eindhoven

Piekeren over een uitvaartdienst kan een vervelend gevoel geven, vooral als je aan de prijzen denkt. Het is wel noodzaak gezien het regelen van een overlijden enorm duur kan zijn. Hier heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een grafkist, de finale verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Ook is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

  • De plaats van opbaren voor de uitvaart
  • Rouwvervoer
  • Mogelijk in te huren dragers van de (graf)kist
  • Bloemen
  • Rouwkaarten
  • Een advertentie voor melding van overlijden

De prijzen na overlijden lopen gemiddeld op tot minimaal 7.000,- euro. Een veelheid aangelegenheden zitten hier gebruikelijk bij in. De tarieven voor de uitvaart kun je afhankelijk van de voorkeuren zelf inschatten. Een koffietafel als voorbeeld, is standaard met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Denk je aan het laatste, dan zijn de prijzen hoger dan wanneer je slechts voor koffie en cake kiest. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een alledaags graf zal minder duur zijn dan een privaat graf.

Doorgaans zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Eindhoven en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Eindhoven inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Eindhoven inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Eindhoven

Het is voor elk persoon in Eindhoven slim om een uitvaartverzekering af te sluiten. Je weet dan geheid dat je achtergeblevenen niet voor onverwachte forse kosten van de uitvaart komen te staan. Over het algemeen zijn er twee verschillende soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin alle basis diensten zijn opgenomen en waarmee je verzekerd bent van een goed geregelde uitvaart.

Tekenend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een bedrag uitbetaald krijgt waarvoor een uitvaart kan worden geregeld. Deze versie is volmaakt als je unieke voorkeuren losstaand van een dienstenpakket hebt.

Verder is er ook nog een versie waarbij er een combinatie wordt aangeboden tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Eindhoven best omvangrijk is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering zeer aan te raden. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het meeste bij jouw leven past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Eindhoven

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Eindhoven verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Eindhoven

Het is een verstandig besluit om een uitvaartondernemer in Eindhoven in te schakelen voor het organiseren van een uitvaartdienst in Eindhoven. Even kort opnieuw stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is verstandig. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het regelen van een uitvaartdienst uit handen te nemen. Zij regelen gelijk voor een schitterend persoonlijke uitvaartdienst waarin alles soepel loopt.

Denk onder meerdere aan de formaliteiten die plaats zullen vinden of aan de organisatie van de dag op zichzelf. Alvorens je ervoor kiest om direct in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Eindhoven is het iedere keer goed om moeiteloos via onze webpagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Zo kun je even kort in contact komen en heb je direct een goed idee door wie jij graag de laatste dag van jouw dierbare laat verzorgen. Ook is het een slim plan om altijd even te kijken naar de diensten die er uitgevoerd kunnen worden.

Behoren bloemstukken en rouwkaarten onder andere ook tot de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan organiseren? Of is deze uitvaartondernemer in Eindhoven ook in staat om mogelijk live muziek te regelen als de overledene dit heeft gewild? Deze persoonlijke wensen kun je meenemen in je zoektocht naar de juiste uitvaartondernemer. In deze tijd van rouw wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een langdurige moeizame zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Eindhoven

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Eindhoven

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Eindhoven. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Eindhovense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Eindhoven. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Eindhoven bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Eindhoven die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Eindhoven

Volledig ontzorgt

14 april 2024

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij nauwelijks aan iets hoeven denken. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even checken tot het werkelijke afscheid, alles was georganiseerd. Snel en gemakkelijk kwamen wij in contact met de passende uitvaartcentra. Erg tevreden.

- Janneke Prins

Een integere begrafenis

10 april 2024

We wilden het het liefste klein en persoonlijk houden en dat is geslaagd. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon regelen. Dank jullie wel.

- Suzanne van den Broek

Passende uitvaart geregeld

4 april 2024

Snel en waardig geregeld. Erg blij met hoe dit verlopen is.

- Nienke Huisman

Uitvaartbegeleider was heel vriendelijk

29 maart 2024

Na de schok van het plotseling sterven van mijn schoonmoeder konden we gelukkig snel iemand inzetten (via uitvaartplek.nl) om ons te helpen. Zeer dankbaar dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de interesse en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was zeer bijzonder. Persoonlijk contact en alles was bespreekbaar.Niks anders dan respect hiervoor.

- Johannes Evers

Een integere uitvaart

22 maart 2024

We wilden het het liefste klein en privé houden en dat is geslaagd. Binnen een paar uur hadden we contact met onze begrafenis ondernemer en konden we vlug de begrafenis regelen. Bedankt.

- Natascha Mol

Een integere uitvaartdienst

14 maart 2024

We wilden het het liefste klein en privé houden en dat is gelukt. Binnen een paar uur hadden we contact met onze uitvaart ondernemer en konden we vlug de teraardebestelling regelen. Dank jullie wel.

- Judith van den Bosch

Eerbiedige uitvaart

5 maart 2024

Respectvol afscheid genomen van onze broer. Het enige minpunt was de koffie, deze was niet zo aangenaam maar de rest was super georganiseerd.

- Joost Verbeek

Uitvaart prachtig zoals gehoopt

27 februari 2024

Exact zoals mijn pappa het wilde! Ongelofelijk hoe op maat en relatief voordelig deze uitvaart geregeld is. Het was enorm mooi met alle ‘aparte’ voorkeuren die we hadden en dit kon ook stuk voor stuk. Ook na de plechtigheid was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Eric de Jong

Snel en moeiteloos uit handen genomen uitvaart

17 februari 2024

De uitvaartorganisatie van onze keuze was buitengewoon betrokken. Het afscheid (en de plaats) voelde erg ontspannen ondanks het verdriet. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar smaakvol en warm.

- Tim van de Velde

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Eindhoven

van der Stappen uitvaartverzorging

Ds. Th. Fliednerstraat 1 bij het Máxima Medisch Centrum
5631 BM Eindhoven
Nederland

040 211 2064
https://www.vdstappen.nl/

Hommage Uitvaarten

Zwembadweg 22
5611 KS Eindhoven
Nederland

06 16698767
http://hommage-uitvaarten.nl/

BobbieFinns Uitvaart Eindhoven

Jacob van Maerlantlaan 4
5615 JT Eindhoven
Nederland

040 304 6789
http://www.bobbiefinns.com/