Uitvaart Regelen

Regel moeiteloos jouw uitvaart, net als vele voorgangers.

✓ Lokale uitvaartondernemers
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Uitvaart regelen

Vul het formulier in en wij introduceren jou vrijblijvend aan uitvaartondernemers uit jouw regio. Meer informatie nodig? Lees dan even verder. We hebben alle info voor jou op een rijtje gezet. Dan beantwoorden wij zo snel mogelijk jouw vragen over een uitvaart regelen.

Vandaag nog je uitvaart regelen met professionals uit je regio.

✓ gratis - ✓ vrijblijvend

laatste aanvraag 14 minuten geleden

4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 30 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Heel erg betrokken

4 september 2020

Na het overlijden wisten we even niet wat we precies moesten doen. Gelukkig kwamen we door uitvaartplek.nl gauw in verbinding met een hele attente begeleidster. Ze nam snel contact met ons op en heeft ons enorm aangenaam geholpen.

- Mariska Bakker

Google is je grootste vriend

29 augustus 2020

Na even googelen kwam ik uit op Uitvaartplek. Mijn eerste gedachte was positief dus direct een offerte aangevraagd en zeer positief over dit bedrijf. Dank voor jullie hulp om de juiste professional voor de juiste prijs te vinden.

- Guido van den Bosch

Een intieme begrafenis

20 augustus 2020

Onze man van de uitvaart begeleiding was razendsnel bij ons en hielp ons met alles. De teksten werden ook herschreven met zijn assistentie en ook meedenken over alles was goed.

- Jan Kuipers

Betrokken en behulpzaam

11 augustus 2020

Deze uitvaart is gedenkwaardig, de uitvaartverzorger was flink doorgewinterd. Hij was erg vriendelijk en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij mogen staan.

- Paulus Schipper

Gevonden via forum

4 augustus 2020

Via een forum deze site gevonden. Blij met de ontvangen offerte. De specialist heeft goed werk geleverd

- Simone Vermeulen

Snel in contact met de correcte personen

29 juli 2020

Voor het echte overlijden van mijn tante zochten wij al contact met diverse uitvaartcentra. Daardoor waren we in staat de mogelijkheden en voorkeuren reeds door te spreken. Om dit gezamenlijk zo te doen was het een indrukwekkende ervaring dankzij deze uitvaartbegeleiders waarmee we vlot in contact waren. Bedankt voor het mogelijk maken ervan!

- Jolanda van de Velden

Vader met corona…

19 maart 2020

Vader van 75 met corona, het zou niet meer lang duren zijden ze dus toch maar eens contact opgenomen. Dat verliep heel fijn en vrijblijvend, mijn respect voor jullie service!

- Bastiaan Smits

Perfecte website

17 februari 2020

Mijn verwachting was hele hoge kosten te maken, maar dit bleek gelukkig niet het geval te zijn!

- Eric van Loon

Fijn dat Uitvaartplek bestaat!

30 januari 2020

Lang op zoek geweest naar een website zoals dit, totdat een kennis mij tipte op Uitvaartplek. Ik werk namelijk in dezelfde sector, maar krijg soms verzoeken van ver weg. Omdat ik mijn klanten toch wil helpen stuur ik ze voortaan naar uitvaartplek.nl!

- Femke Hoekstra

Forum bood hulp

30 december 2019

Via een forum deze site gevonden. Blij met de offerte die ik heb ontvangen. Ook de specialist heeft goed werk geleverd

- Susanne van Beek

zeer rap geholpen

3 december 2019

Het duurde niet lang voordat ik een aangename deskundige vond via uitvaartplek.nl. Fijn dicht in de omgeving, goed persoonlijk contact en niet onbelangrijk: een mooie prijs.

- Danny Mol

Alles wat je moet weten rondom een uitvaart regelen

Er komt veel werk kijken bij het regelen van een uitvaart. Dit is dan ook de reden dat de meeste mensen ervoor kiezen om een uitvaartcentrum in te schakelen voor deze diensten. Echter is het ook mogelijk om zelf een uitvaart te regelen. Om te weten wat er allemaal komt kijken bij een uitvaart regelen is het handig om dit artikel even goed door te nemen. Dankzij de informatie uit dit artikel weet je precies waar je op moet letten bij een uitvaart regelen, zo kom je niet meer voor verrassingen te staan.

 

Aangifte bij de burgerlijke stand

Wanneer iemand komt te overlijden dan is het van belang dat u aangifte doet bij de burgerlijke stand. Wanneer je kennis hebt van het overlijden kunt u aangifte doen. Je kunt dit zelf doen, echter is het ook mogelijk om een uitvaartondernemer in te schakelen. Voor het doen van de aangifte dien je over een overlijdensverklaring te beschikken. Deze wordt door de gemeente uitgegeven. Je kunt deze akte ook wel zien als het bewijs van het overlijden. Deze afschriften zijn nodig voor het afwikkelen van de zaken bij de notaris, hier komen wij later op terug. De ambtenaar van de burgerlijke stand zal je tevens het verlof geven om te mogen begraven of cremeren. Deze stap is van cruciaal belang voor een uitvaart regelen. Zonder dit verlof kun je namelijk niet een begraafplaats inrichten voor de overleden persoon.

Wie moet je bellen?

De tweede stap ten tijde van het overlijden is om de juiste mensen op de hoogte te stellen. Maak de “eerste gesprekken” om de juiste partijen op de hoogte te stellen en laat de overledene vervoeren naar een uitvaart centrum. Denk hier met name aan de hechte vrienden en aan de familieleden. Bel tevens het uitvaartcentrum om te informeren rondom het vervoer van de overledene. Het is uiteraard niet nodig om iedereen te bellen, wij raden je echt aan om alleen de directe naasten direct te informeren. Kennissen en verre vrienden kun je op een later moment op de hoogte stellen van het overlijden van de persoon in kwestie. Ondertussen kun je verder met de volgende stappen die komen kijken bij de uitvaart regelen.

Vervoer van overledene

De eerste oproep resulteert in een eerste overbrenging van de overledene van de plaats van overlijden naar een uitvaartcentrum of andere locatie. In sommige gevallen kan een tweede overbrenging nodig zijn, dit krijg je vanzelf te horen van het uitvaartcentrum als dit nodig blijkt te zijn. Ook als je ervoor kiest om iemand thuis op te baren zal de persoon eerst naar het uitvaartcentrum moeten. Het lichaam moet namelijk worden ingesmeerd met balsem om het te preserveren. Het vervoer zal altijd worden gehouden in een rouwwagen. Dit is dan ook gelijk de plek van waaruit de rouwstoet zal gaan vertrekken ten tijde van de daadwerkelijke uitvaart.

Kijk naar het testament

Kijk of de overledene een vooraf afgesproken begrafenisplan heeft achtergelaten. In een vooraf opgesteld plan wordt doorgaans aangegeven welke uitvaart verstrekker de overledene heeft gekozen. Dit kan altijd worden teruggevonden in het testament van de overledene. Mocht dit niet zijn geregeld dan is het van belang dat je als familielid of als vriend deze taak op je neemt. In het testament wordt ook vaak opgenomen welke bloemen er moeten zijn op de begrafenis en of er specifieke muziek gedraaid moet worden. Meer informatie kun je altijd bij de notaris van de overledene opvragen. Het testament komt immers vrij bij het overlijden, dit kun je vervolgens inkijken. Door dit testament wordt een uitvaart regelen aanzienlijk makkelijker.

Regel de uitvaartdiensten

Maak een afspraak met een begrafenisondernemer om de uitvaart te regelen. Tijdens de bijeenkomst bespreek je hoe de overledene wordt verzorgd, of er een begrafenis of crematie plaatsvindt en wat voor soort ceremonie er wordt gehouden. Tevens zal je tijdens deze ontmoeting bekijken hoe de ceremonie precies in gang zal worden gezet. Als je bijvoorbeeld muziek wilt laten horen dan kun je dit aangeven. De uitvaartdiensten zullen ervoor zorgen dat je niet meer alles zelf hoeft te doen. Mocht je een uitvaartverzekering hebben dan zullen de kosten voor deze diensten worden vergoed. Je kunt via internet meer informatie vinden rondom de diverse soorten uitvaartondernemers die er gekozen kunnen worden. Je doet er verstandig aan om te kiezen voor een betrouwbare en professionele partij, het is immers niet de bedoeling dat er bij de uitvaart regelen iets mis blijkt te gaan.

Zoek naar een begraafplaats

Als de overledene zal worden begraven en er nog geen begraafplaats is aangekocht dan moet u bepaalde begrafenisgoederen aanschaffen (bv. grafperceel, crypte, een nis voor een urn). De begrafenisondernemer kan deze afspraken wellicht namens jouw familie maken. Door dit uit handen te geven zal je hier zelf niet meer mee bezig hoeven zijn, zo heb je ook de tijd om te kunnen rouwen. Het is van belang dat je goed nadenkt over de begraafplaats waar de persoon wordt begraven, er zitten namelijk grote verschillen als het aankomt op de kosten. Zo is een natuurbegraafplaats aanvankelijk duurder dan een normale begraafplaats. Het vergelijken is een must voor een uitvaart regelen.

De financiële en administratieve zaken na afloop

Na de begrafenis moeten de zaken van de overledene op orde worden gebracht. Deze zaken variëren van het versturen van overlijdensberichten tot het indienen van aanvragen voor een overlijdensuitkering en het wijzigen van de titel van het vermogen van de overledene. Hiervoor kun je altijd hulp inschakelen van vrienden of familie, zij zullen je nagenoeg altijd te hulp kunnen schieten.

Dankzij de informatie uit dit artikel weet je beter wat er komt kijken bij een uitvaart regelen. Uiteraard is het van belang dat je weet dat er meer komt kijken bij een begrafenis of crematie dan bij in dit artikel hebben verteld. Zo moet er bijvoorbeeld ook een grafsteen gemaakt worden en zo zal je de kleding van de overleden persoon moeten uitzoeken voor de ceremonie. Wij raden je echt aan om hulp te vragen van de mensen in jouw omgeving. Door er hulp bij te vragen zal je niet meer alles zelf hoeven doen. Dit stelt je in de gelegenheid om tijdens de uitvaart ook de tijd te nemen om waardig afscheid te nemen van de persoon in kwestie.

Veelgestelde vragen wanneer je een uitvaart wil regelen

Wanneer je een aanvraag doet heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten. Lees verder over de kosten bij een uitvaart.

Ja. De kosten van een uitvaart kunnen erg snel hoog oplopen. Uitvaartverzekeringen verschillen onderling veel. Er zijn diverse factoren (premiekosten, uitkeringsbedrag, polisvoorwaarden, uitkeringswijze, etc) die relevant zijn voor een begrafenis of crematie. Door het vergelijken van de uitvaartverzekeringen kun je dus precies kiezen wat voor jou belangrijk is. Hierdoor ontlast je tevens jouw nabestaanden in een tijd van rouw. Vergeet bij het opzeggen van je oude uitvaartverzekering te informeren naar een eventuele opzegtermijn.