Uitvaart Amsterdam

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken het geregel graag draaglijker voor je. Ben jij opzoek naar een gemoedelijke uitvaartondernemer uit Amsterdam die bij jouw wensen past?

Dan ben je aan het juiste adres.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Amsterdam verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het fijnste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Amsterdam – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Amsterdam gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Amsterdam
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 141 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Amsterdam aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Amsterdam, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Oostzaan, Koog aan de Zaan en Amsterdam Zuidoost bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Amsterdam

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Amsterdam kan best een lastige zijn. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Amsterdam vindt die hart heeft voor jouw zaak. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Amsterdam

Het regelen van een overlijden is iedere keer heftig. Er is natuurlijk het verdriet en wellicht de schok bij een onverwacht heengaan. Maar een overlijden houdt ook een zware tijd in, waarin in een korte tijd de uitvaart geregeld moet worden. Er moet van alles geregeld worden bij een begrafenis. Ten eerste de administratieve melding bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene gebracht worden naar een uitvaartcentrum in Amsterdam. Hierna moet er over belangrijke zaken een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • De executie van het testament

Als de overledene zelf al wensen over de uitwerking heeft gedocumenteerd, dan is het gemakkelijker om beslissingen te maken. Als dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo correct mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er momenteel steeds meer ruimte voor het initiëren van een zo persoonlijk mogelijke begrafenis in Amsterdam.

Ongetwijfeld zul je in deze drukke periode veel dingen over het hoofd zien. Daarom is het inzetten van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer belangrijk? Vindt meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Amsterdam

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Amsterdam te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Amsterdam contacteren

Bij een teraardebestelling in Amsterdam kun je kiezen uit een afwisseling aan uitvaartcentra die verdeeld over de stad aanwezig zijn. Een uitvaartcentrum speelt een bepalende rol bij zowel alle werkzaamheden vantevoren aan de teraardebestelling als de begrafenis zelf. In elk uitvaartcentrum in Amsterdam zijn geweldige opties om je geliefde vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de begrafenis is. Daarnaast is daar alles in gereedheid om je geliefde netjes te laten verzorgen.

De belangrijkste activiteit van een uitvaartcentrum Amsterdam zijn de plekken waar de overledene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt gehouden. Uiteraard mag het opbaren ook in huis gebeuren, maar als je dit het liefste niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt voorafgaand een ogenblik voor condoleances inrichten voor alle personen die de geliefde kenden. Eveneens kun je het afgesloten houden voor louter genodigden of naverwanten.

De meerderheid aan uitvaartcentra in Amsterdam hebben een zaal waar de dienst gehouden kan worden. Als nabestaanden van de overledene kun je het uitleiden erg uniek maken. De voorkeur voor muziek (live, cd of usb), wie er een zegje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. Allerlei uitvaartcentra in Amsterdam kun je daarnaast media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Na de begrafenis zijn er opties voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Je kunt normaliter kiezen voor iets eenvoudigs zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er uitgebreide mogelijkheden. Vergelijk daarom de verschillende uitvaartcentra in Amsterdam met mekaar en maak een weloverwogen selectie voor een uitvaartcentrum die aan alle voorkeuren kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Amsterdam

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Amsterdam

De selectie tussen een begrafenis of een crematie is een belangrijke en zeer intieme keuze van personen. Graag wil je deze moeilijke keuzemogelijkheid niet aan nabestaanden overlaten. Gemiddeld genomen is een begrafenis wat kostbaarder dan een crematie. Dit heeft grotendeels te maken met het feit dat voor een begrafenis in Amsterdam een grafkuil gehuurd moet worden. De tarieven daarvoor kunnen hard oplopen. Elke gemeente in Holland rekent zijn eigen tarieven voor een begrafenis. Het is dan zeker om eerst wat onderzoek te plegen. Je bent behalve de prijzen voor de rustplaats zelf ook geld kwijt aan een grafkist en een steen. Afhankelijk van je eigen voorkeuren kunnen de tarieven hierin uiteraard ook weer enorm verschillen.

Een crematie in Amsterdam brengt lagere prijzen met zich mee. Bij een crematie gaan de allermeeste tariefstelling in de urn zitten. Tegen een compensatie kun je iemand zijn as ook uit laten strooien. Je kunt er vanzelfsprekend tevens voor kiezen om het zelf te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Amsterdam, is het immer verstandig om de tariefstelling tegen elkaar af te wegen. Er bestaan flink wat prijsverschillen tussen partijen. Je kunt dus al snel fors besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Amsterdam

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Amsterdam

Het voelt misschien wat zuur om na een heengaan te moeten stilstaan bij de tariefstelling van een uitvaart in Amsterdam. Het is toch echt noodzakelijk gezien het regelen van een heengaan aanzienlijk kostbaar kan zijn. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een kist, de laatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de wensen komen er nog extra kosten bij, zoals:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaart
 • Het vervoer van de overledene
 • Eventueel in te huren dragers van de (graf)kist
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een aankondiging voor melding van overlijden

Een gemiddelde uitvaartdienst kost momenteel ongeveer € 7.000,-. Een aantal zaken zitten hier normaal bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Amsterdam zo exclusief maken als je zelf wilt. Een koffietafel onder andere, is standaard met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Denk je aan het laatste, dan zijn de kosten aanzienlijker dan wanneer je slechts voor koffie en cake kiest. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een regulier graf is namelijk beter geprijsd dan een particulier graf.

Regelmatig zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Amsterdam en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Amsterdam inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Amsterdam inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Amsterdam

Wij raden iedereen in Amsterdam aan om een uitvaartverzekering af te sluiten. Evenzeer jij als je nabestaanden hebben dan de zekerheid dat zij niet voor flinke prijzen komen te staan. In de regel zijn er twee verschillende soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Kenmerkend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een onvoorwaardelijk dienstenpakket waarin de door jou gekozen services zijn opgenomen. Hierbij ben je dan gegarandeerd van een degelijk georganiseerde uitvaartdienst.

Tekenend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een bedrag uitbetaald krijgt waarmee een uitvaart kan worden georganiseerd. Deze versie is uitstekend als je persoonlijke voorkeuren losstaand van een dienstenpakket hebt.

Tenslotte is er ook nog een optie waarbij er een combinatie wordt geboden tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Het is niet simpel om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel bedrijven voor een uitvaartverzekering in Amsterdam dat het vergelijken ervan overweldigend lijkt. Toch is een vergelijking cruciaal. Zo betaal je niet buitensporig voor de keuze die het allermeeste aansluit bij jouw wensen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Amsterdam

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Amsterdam verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Amsterdam

Direct na het overlijden van een geliefde kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Amsterdam Na een heengaan zul je niet in de sfeer zijn om direct al zaken te organiseren. Indien dit de allereerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Daarom bestaan er uitvaartverzorgers.

Om veel zaken uit je handen te nemen in een tijd van treurnis zijn er uitvaartverzorgers. Zij regelen alle dingen rondom een uitvaartdienst. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de aangifte regelt alsmede het vervoer van de overledene naar een uitvaartcentrum. Hierna zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel zitten over het uitwerken van de uitvaartdienst en alle voorkeuren hieromtrent bespreken.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een enorme hulp bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Amsterdam zorgen voor een mooie laatste groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Amsterdam

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Amsterdam

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Amsterdam. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Amsterdamse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Amsterdam. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Amsterdam bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Amsterdam die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Amsterdam

Persoonlijke steun en toeverlaat

15 juni 2024

Dit gaan we niet snel vergeten want de man van het crematie centrum was fantastisch. Deze was heel nauw betrokken en hielp ons echt met alles.

- Nicole Huisman

Bijzonder handige hulp

12 juni 2024

Mensen die opereren in de uitvaartzorg zijn speciaal. Zo betrokken zijn bij zoiets persoonlijks en het dan doen zoals wij wilde hebben… in 1 woord fantastisch!

- Johannes Smits

Op verzoek haast onmiddellijk een waardige begeleider

5 juni 2024

Voor het echte overlijden van mijn tante zochten wij al contact met allerlei uitvaartcentra. Aan het sterfbed konden de voorkeuren al besproken worden. Om dit samen zo te doen was het een indrukwekkende belevenis dankzij deze uitvaartbegeleiders waarmee we snel in contact stonden. Dank jullie wel voor het mogelijk maken ervan.

- Robert Post

Merci!

30 mei 2024

We hadden binnen een paar uur de eerste offertes binnen. Zelf hebben we vrijwel niks alleen hoeven doen.
Enorm dankjewel!

- Jacoba de Lange

Persoonlijke begeleiding afscheid

20 mei 2024

Fijne mensen die alles pijlsnel en degelijk regelen gevonden.

- Eva Visser

Wel betrokken bij de uitvaart

15 mei 2024

Incidenteel in het leven kom je mensen tegen die oprecht met je betrokken zijn. We zijn een fijne ervaring rijker door deze uitvaart, hoe gek dat misschien klinkt.

- Hanneke van Wijk

Goedkoop en eervol

10 mei 2024

Een zowel betaalbare als eervolle uitvaartdienst was meer dan we verwacht hadden. Aangezien ons inkomen beperkt is was dit perfect.

- Roy Hofman

Goedkoop en eervol

28 april 2024

Een evenzeer goedkope als eervolle uitvaartdienst was uitgebreider dan we verwacht hadden. We hebben niet zo veel geld dus was noodzakelijk.

- Laura Kramer

Uitvaartdienst schitterend zoals verlangd

23 april 2024

Exact zoals mijn pappa het wilde! Ongelofelijk hoe persoonlijk en relatief voordelig deze begrafenis geregeld is. Niks was apart of te veel voor het afscheid, alle mogelijkheden die we wilden konden ook. Achteraf is er ook nog even gepolst hoe het met ons ging en of alles naar wens was geweest.

- Irene de Bruijn

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Amsterdam

VeerKracht Uitvaarten – Uitvaartonderneming

Planciusstraat 25B
1013 MD Amsterdam
Nederland

020 215 7188
http://www.veerkrachtuitvaarten.nl/

Uitvaren, uitvaartonderneming

Witte de Withstraat 117HS
1057 XR Amsterdam
Nederland

06 51218253
https://www.uitvaren.amsterdam/

Passend Afscheid Uitvaartzorg

Eudorinastraat 6
1035 VE Amsterdam
Nederland

020 699 1990
https://www.passendafscheid.nl/