Uitvaart Munein

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken het geregel graag draaglijker voor je. Ben jij op zoek naar ondersteuning voor de uitvaart in Munein?

Kijk dan niet verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Munein verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het mooiste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Munein – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2020 en verder.

Uitvaartondernemer Munein gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Munein
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 30 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Munein aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Munein, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Gijtsjerk, Oentsjerk en Aldtsjerk bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Munein

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Munein is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Munein vindt die hart heeft voor jouw zaak. Lees hieronder verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Munein kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Munein

Een overlijden is immer een heftige aangelegenheid. Er is natuurlijk het leed en misschien de schok bij een plotseling overlijden. Maar een overlijden houdt ook een drukke periode in, waarin in een korte tijd de uitvaart geregeld moet worden. Er komt veel kijken bij het organiseren van een teraardebestelling. Ten eerste de administratieve kennisgeving bij de gemeente. Dan moet de overledene overgebracht worden naar een uitvaartcentrum in Munein. In de dagen ogenblikkelijk na het heengaan dienen er meerdere keuzes gemaakt worden, zoals de keus van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • Aanvullende voorkeuren

Als de overledene zelf al wensen over de uitwerking heeft gedocumenteerd, dan is het eenvoudiger om beslissingen te maken. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Gelukkig is er tegenwoordig steeds meer aandacht voor het regelen van een zo persoonlijk mogelijke teraardebestelling in Munein.

Geheid zul je in deze indrukwekkende tijd een aantal zaken vergeten. Dus is het regelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog bij stil staan? Lees meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Munein

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Munein te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Munein contacteren

Als iemand overlijdt die je dierbaar is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Munein Lang niet iedereen weet wat de toegevoegde waarde is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de uitvaart zal plaatsvinden. In het uitvaartcentrum worden geliefden voorbereid op de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewild is. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het vertrek. Thuis opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je regelen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Munein. Zo is het onder andere mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Hierdoor is het een optie om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Wanneer je behandeling wenst van je geliefde is dit ook voorstelbaar in de uitvaartcentra in Munein. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een foto aanleveren. Ook kun je bij diverse uitvaartcentra helpen met de behandeling voor het vertrek. Voor de begrafenis kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Munein met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Wil je nog een klein 1 op 1 moment met de dierbare, dan is dit het ogenblik hiervoor. Na het vertrek behoren de welbekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de begrafenis af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Munein kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematorium. Soms is het een optie om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Munein

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Munein

Bij een overlijden is een significante keus waar de nabestaanden mee geconfronteerd worden de optie tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste gevallen is het wel duidelijk wat de voorkeur van de overledene was en deze voorkeur wordt normaal bovendien gevolgd. De keuzemogelijkheid kan evenals overgelaten zijn aan de naaste familie.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zullen de meesten wel weten. Maar wat is de impact op de uitvaart zelf? Vast staat dat de uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in bijna alle uitvaartcentra in Munein gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de uitvaartdienst naar een kerkhof gebracht worden. Er zijn uitvaartcentra die gevestigd zijn bij een kerkhof en af en toe moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Als er voor een crematie wordt gekozen, is het normaal om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarin daarnaast gecremeerd kan worden. Dat hoeft overigens niet. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een extern crematorium te rijden.

Wel is het belangrijk om de prijzen van een begrafenis en crematie Munein in het oog te houden. Een begrafenis zal prijziger zijn dan een crematie. Dit komt in het bijzonder door de storting van grafrechten aan de gemeente en de extra tarieven voor een steen of monument op het graf. Overigens is de wens van de gestorvene doorgaans bepalend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis Munein

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Munein

Het voelt misschien wat zuur om na een heengaan te moeten stilstaan bij de kosten van een uitvaart in Munein. Jammer genoeg is dit toch echt noodzakelijk, want een uitvaart kan behoorlijk in de papieren lopen. Hier heb je te maken met onvermijdelijke prijzen, zoals een kist, de allerlaatste verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Tevens is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Het transport van de overledene
 • Eventuele dragers
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een advertentie voor mededeling van overlijden

Een gemiddelde uitvaart kost hedendaags circa € 7.000,-. Een veelheid aangelegenheden zitten hier standaard bij in. De prijzen voor de uitvaart kun je afhankelijk van de behoeften zelf bepalen. Een koffietafel bijvoorbeeld, is standaard met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de tarieven hoger dan wanneer je enkel voor koffie en cake kiest. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een alledaags graf is namelijk minder duur dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Munein en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Munein inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Munein inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Munein

Een uitvaartverzekering in Munein afsluiten is een van de slimste keuzes die je zelf kunt maken. Door middel van een uitvaartverzekering in Munein zal je er tenslotte niet helemaal afzonderlijk voor staan als het neerkomt op de onkosten. De meeste uitvaartverzekeringen betalen een vaststaand bedrag uit bij overlijden, wat gebruikt kan worden voor de uitvaart. Je spaart bij deze uitvaartverzekering een bepaald bedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet gedwongen. Wel is het te adviseren, het maakt het je wel echt een stuk zorgelozer rondom de uitvaart.

De premie van de uitvaartverzekering in Munein zal altijd afhankelijk zijn van een aantal factoren. Daarom wisselt de verzekeringspremie ook per verzekerd geldbedrag, per individu en per verzekeraar. Zo valt een premie lager uit wanneer je hem op een vroegere leeftijd aangaat. Logisch, want een ouder mens overlijdt normaliter gezien sneller dan een jonger persoon. Tevens is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort verzekering wat je wilt vergelijken en van je persoonlijke gezondheid. Het is zo dat een verzekering in Munein niet geaccepteerd kan worden als de verzekeraar je een te risicovol geval vindt. Vrijwel altijd zul je dan ook jouw medische dossier moeten overleggen als je een verzekering wilt afsluiten. Mocht je het zelf wensen te doen dan kun je uiteraard ook gewoonweg een geldbedrag opzij zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit wordt gerealiseerd, anders komen je nabestaanden later een bedrag tekort bij het bekostigen van jouw uitvaartdienst. Bij een tekort zal de gemeente soms jouw familie aansprakelijk stellen om de overige kosten te voldoen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Munein

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Munein verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Munein

Het is wijselijk om meteen na het heengaan een uitvaartondernemer in Munein te bellen. Na een heengaan zul je niet in de gemoedstoestand zijn om meteen al dingen te regelen. Indien dit de eerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die direct na een heengaan geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de nabestaanden. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger onder andere de melding regelt alsmede het transport van de overledene naar een uitvaartcentrum. Dan zal de uitvaartondernemer met de nabestaanden om tafel zitten over het uitwerken van de uitvaart en alle behoeften hieromtrent bespreken.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een enorme hulp bij een overlijden. Vergelijk vandaar meerdere uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer Munein zal er een fijne uitvaartdienst plaatsvinden voor een prettige laatste herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Munein

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Munein

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Munein. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Muneinse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Munein. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Munein bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Munein die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Munein

Betrouwbaar

30 augustus 2020

We wilden het graag klein en besloten houden en dat is gelukt. Binnen een paar uur hadden we contact met onze uitvaart ondernemer en konden we vlug de teraardebestelling regelen. Dank jullie wel.

- Adrianus Kuiper

Een intieme teraardebestelling

29 augustus 2020

Onze man van de uitvaart begeleiding was snel bij ons en hielp ons met alles. De teksten werden ook herschreven met zijn assistentie en ook meedenken over alles was klasse.

- Anita Bosch

Uitvaartverzorger heel erg zorgzaam

17 augustus 2020

Na de schrik van het abrupt heengaan van mijn schoonmoeder konden we gelukkig snel iemand inzetten (via uitvaartplek.nl) om ons te helpen. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten organiseren en hoofdzakelijk verrast met hoe vriendelijk en persoonlijk deze begeleiding voor ons was. Niks geen koel gedoe, oprecht heel eigen en niets was raar.Niks anders dan respect hiervoor.

- Robin van Dam

Eervol afscheid begeleid

13 augustus 2020

Vlot en respectvol geregeld. Heel gelukkig.

- Frank Brouwer

Het vertrek was adembenemend

8 augustus 2020

Rap en volmaakt alles in orde gemaakt na de offerteaanvraag. Tevens nog na de uitvaart even gebeld of we nog vragen hadden.

- Ingrid Prins

Persoonlijke uitvaart

1 augustus 2020

Na het snelle eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke behoeften in het afscheid verwerken. Aangezien dit er behoorlijk wat waren was het een geweldig persoonlijke uitvaart zoals onze papa dat het liefste wilde. De prijs was aantrekkelijk dus uitvaartplek heeft ons daarmee goed kunnen helpen.

- Petrus van de Velden

Een bijzonder afscheid

14 maart 2020

Aangezien we na de aanvraag vlug contact met een uitvaartbegeleider hadden was er plaats voor alle persoonlijke ideeën. Omdat dit er behoorlijk wat waren was het een geweldig persoonlijke uitvaart zoals onze pappa dat graag wilde. De prijs was keurig dus uitvaartplek heeft ons daarmee goed kunnen helpen.

- Wilhelmus de Jong

Op verzoek praktisch onmiddellijk een geschikte begeleider

13 februari 2020

Voor het echte overlijden van onze tante zochten wij al contact met verschillende uitvaartcentra. Daardoor waren we in staat de opties en voorkeuren reeds door te nemen. Om dit samen zo te doen was het een indrukwekkende ervaring dankzij deze uitvaartbegeleiders waarmee we vlot in contact stonden. Dank je wel voor het mogelijk maken daarvan.

- Bianca Hofman

Een respectvol vertrek

22 januari 2020

Er is geen andere uitvaartverzorger te bedenken die meer betrokken is dan de onze. We hebben alleen achteraf niets meer mogen horen, jammer.

- Sjoerd Groen

Erg content door attente hulp

1 januari 2020

De personen van het uitvaartcentrum hebben mij heel erg geholpen bij de uitvaart van mijn lieve man. Ik hoefde niks zelfstandig te doen. Alles werd voor mij georganiseerd na het contact zoeken met deze mensen. Gelukkig was dit in minder dan 1 dag gelukt.

- Michel Prins

De laatste groet was perfect

10 december 2019

Ik heb werkelijk niet de geschikte woorden om te definiëren hoe geschikt het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. We hadden gauw de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de wensen van grootpapa echt werden gehoord. We hebben echt een mooie ultieme groet mogen houden aan onze liefste grootvader.

- Marco Kuiper

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Munein

Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân

Rondweg-West 158
9101 BG Dokkum
Nederland

0519 235 002
http://www.crematoriumnoordoostfryslan.frl/

Kaspersma Uitvaartkistenfabriek B.V.

Bocksmeulen 2
9101 RA Dokkum
Nederland

088 603 1200
https://kaspersmadokkum.nl/

Uitvaartzorg Zeilinga

De Schans 9
9101 HR Dokkum
Nederland

0519 297 280
http://www.uitvaartzorgnoordoostfriesland.nl/