Uitvaartverzekering vergelijken

Snel de uitvaartverzekering aanbieder vergelijken die bij je past

✓ Lokale uitvaartondernemers
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Uitvaartverzekering Vergelijken

Vul de rekentool in en wij introduceren jou vrijblijvend aan de uitvaartverzekering die het beste bij je past. Meer informatie nodig? Lees dan even verder. We hebben alle info voor jou op een rijtje gezet. Dan beantwoorden wij zo snel mogelijk al jouw vragen over de uitvaartverzekering vergelijken.

Bereken eenvoudig de beste premie van jouw uitvaartverzekering op basis van je wensen
Aanvraag starten


Gemiddelde premie per maand 2020 Nederland, meest recente data:

  • Dela: €5,50
  • Yarden: €5,89
  • Monuta: €6,50

laatste aanvraag 14 minuten geleden

4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 32 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

De uitvaart was geweldig

4 september 2020

Gauw en keurig geregeld. Daarnaast nog na de uitvaart even gebeld of we nog vragen hadden.

- Daniël Dijkstra

Duidelijke website

23 augustus 2020

Mijn verwachting was hoge kosten te maken, maar dit bleek gelukkig niet het geval te zijn!

- Cornelis van Doorn

Heel erg betrokken

20 augustus 2020

We waren absoluut radeloos toen we geconfronteerd werden met een overlijden. Door uitvaartplek.nl kwamen we zeer vlot in aanraking met iemand die ons verder kon helpen. We hadden heel snel contact en ze heeft ons fantastisch goed geholpen met het organiseren.

- Jasper Verhoeven

Waardige uitvaart geregeld

15 augustus 2020

Razendsnel en respectvol geregeld. Erg blij met hoe dit gegaan is.

- Antonius Vermeulen

Geen linkedin nodig

3 augustus 2020

Voor ons bedrijf zijn we redelijk actief op onder andere Linkedin. Als eerste natuurlijk ons eigen netwerk gevraagd voor tips, maar daar kwamen eigenlijk geen geen tips uit waarbij we tevreden waren. Op advies van een bekende kwamen we uit bij uitvaartplek.nl en hier zijn we dan ook direct geslaagd.

- Anita de Bruin

Fijne mensen voor de uitvaartdienst

28 juli 2020

Liefdevolle mensen die alles rap en betrouwbaar organiseren gevonden.

- Ingrid Mol

Uitvaart is verzekerd

19 maart 2020

Ik was eigenlijk veel te laat met het regelen van een uitvaartverzekering, maar nu toch in deze corona tijden maar even gedaan, je weet maar nooit.

- Inge Veenstra

Fijn!

8 februari 2020

Gisteren offertes aangevraagd en ik moet eerlijk zeggen dat ik niet verwacht had dat het zo goed zou werken. Wat een super service!

- Anna Sanders

Uitvaartverzekering snel afgesloten

12 januari 2020

Heel snel uit kunnen vinden waar ik de laagste premie zou betalen voor de uitvaart die ik voor mijzelf zou willen.

- Laura van den Bosch

Via Via maar dan beter

10 januari 2020

Iedereen heeft een andere mening over waar je uitvaart verzekering vergelijken zou moeten. Ik heb toch gekozen voor uitvaartplek.nl omdat jullie echt onafhankelijk advies geven.

- Eveline Mulder

vlot en makkelijk

8 december 2019

Het heeft niet heel lang geduurd voordat ik een fijne deskundige vond via uitvaartplek.nl. Aangenaam persoonlijk contact en een nette prijs.

- Jacob van de Pol

Uitvaartverzekering vergelijken

Liever ben je er helemaal niet mee bezig, uitvaartverzekeringen vergelijken. Het doet je denken aan een vervelende situatie en liever willen we daar als mens van wegblijven. Toch is het enorm belangrijk dat je een begrafenisverzekering hebt uitgekozen. Dit geeft jezelf en je toekomstige nabestaanden veel rust en zekerheid. En dat is ontzettend belangrijk in de hectische tijd rondom een overlijden. Tegelijkertijd wil je bij het uitvaartverzekering vergelijken ook een partij waar je op kunt vertrouwen. Een partij die bij je past en die ook nog eens gunstig geprijsd is. Vergelijk daarom de uitvaartverzekering met onze tool voor een resultaat wat bij jou en je situatie past.

Waar let je op bij uitvaartverzekeringen vergelijken

Bij uitvaartverzekeringen vergelijken is het belangrijk dat je op een aantal verschillende aspecten let. Hierdoor kom je (achteraf) niet voor verrassingen te staan en maak je een keuze voor een begrafenisverzekering die bij je past. We zetten ze even op een rij:

  • Het premiebedrag per maand / per jaar

Elke verzekering kost natuurlijk geld. Met deze verzekering garandeer je jezelf en je nabestaanden ervan dat alles goed geregeld is en dat geld geen probleem vormt bij het overlijden. Maar je wilt natuurlijk niet buitenproportioneel veel voor je begrafenisverzekering betalen. Vergelijk uitvaartverzekeringen dus altijd voordat je een keuze maakt. Zo weet je exact wat je kwijt bent aan maandelijkse of jaarlijkse premies voor je uitvaartverzekering.

  • De soort dekking van de uitvaartverzekeringen

Per uitvaartverzekering kan de dekkingsgraad enorm verschillen. Het is dus heel belangrijk om van tevoren op de hoogte te zijn van de voorwaarden en van wát er precies door een begrafenisverzekering wordt gedekt. Er bestaat bijvoorbeeld een natura dekking, waarbij een bepaald pakket aan diensten wordt aangeboden. Ook bestaat er een kapitaal dekking waarbij er een vast bedrag wordt uitgekeerd bij overlijden. Afhankelijk van de voorkeuren is het dus goed om hier van tevoren een keuze in te maken, zodat dit aansluit je wensen.

  • De looptijd van de uitvaartverzekering

Zodra je weet wat je wilt is het goed om nog even te letten op de looptijd van de uitvaartverzekering. Specifiek bedoelen we daarmee tot en met wanneer je premie moet betalen. Sommige premies lopen door totdat je 80 jaar oud bent, sommige lopen levenslang door. Afhankelijk van je eigen situatie, levensverwachting en inkomstenniveau, kun je daar een keuze in maken die overeenkomt bij je wensen. Elke begrafenisverzekering is uniek, dus een uitvaartverzekering vergelijken is ook hier weer van belang!

Verzeker jezelf van gemak door vrijblijvend enkele offertes op maat te ontvangen via onze website!

Bijna iedereen heeft een uitvaartverzekering

Volgens de Consumentenbond heeft maar liefst 70% van alle Nederlanders (omgerekend zo’n 12 miljoen mensen) een uitvaartverzekering. En dat heeft een reden. Met uitvaartverzekeringen garanderen verzekeringsnemers zichzelf en hun nabestaanden van een verzorgde uitvaart, zonder dat dit nog tot financiële complicaties leidt.

Uitvaartverzekeringen vergelijken is vaak stap 1 die je zet bij het zoeken naar een passende begrafenisverzekering. Dit kun je natuurlijk op eigen houtje doen, of simpelweg via onze website, zodat je direct een overzicht krijgt van uitvaartverzekeringen die bij je passen. Ook wanneer je al een uitvaartverzekering hebt kan het geen kwaad om je huidige uitvaartverzekering te vergelijken met onze vrijblijvende aanbiedingen. Hierdoor ben je ook in de toekomst verzekerd van de scherpste tarieven en de beste dekkingen.

Veelgestelde vragen wanneer je de beste uitvaartverzekering wilt vergelijken

Wanneer je een aanvraag doet heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten. Lees verder over de kosten bij een uitvaart.

Ja. De kosten van een uitvaart kunnen erg snel hoog oplopen. Uitvaartverzekeringen verschillen onderling veel. Er zijn diverse factoren (premiekosten, uitkeringsbedrag, polisvoorwaarden, uitkeringswijze, etc) die relevant zijn voor een begrafenis of crematie. Door het vergelijken van de uitvaartverzekeringen kun je dus precies kiezen wat voor jou belangrijk is. Hierdoor ontlast je tevens jouw nabestaanden in een tijd van rouw. Vergeet bij het opzeggen van je oude uitvaartverzekering te informeren naar een eventuele opzegtermijn.