Uitvaart Dedgum

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken dingen graag draaglijker voor je. Wil jij een professionele uitvaartondernemer in Dedgum die bij jouw wensen past?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Dedgum verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het fijnste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Dedgum – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Dedgum gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Dedgum

Uitvaart Dedgum
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 130 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Dedgum aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Dedgum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Longerhouw, Allingawier en Exmorra bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Dedgum

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Dedgum is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Dedgum vindt die hart heeft voor jouw zaak. Lees hieronder verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Dedgum kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Dedgum

Het regelen van een overlijden is immer zwaarwegend. Er is natuurlijk het leed en mogelijkerwijs de schrik bij een onverwacht heengaan. Maar een heengaan houdt ook een drukke periode in, waarin in een korte tijd de uitvaart geregeld moet worden. Er moet veel besloten worden bij een begrafenis. Als eerste moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Dan moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Dedgum overgebracht worden. In de dagen ogenblikkelijk na het heengaan dienen er verschillende keuzes gemaakt worden, zoals de selectie van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • Aanvullende voorkeuren

Wanneer er van tevoren helderheid is over de voorkeuren van de overledene, geeft dit een hoop richting. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Gelukkig is er tegenwoordig steeds meer ruimte voor het organiseren van een zo persoonlijk mogelijke begrafenis in Dedgum.

Ongetwijfeld zul je in deze drukke tijd een aantal zaken over het hoofd zien. Dus is het inzetten van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Waar moet je verder nog bij stil staan? Vindt meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Dedgum

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Dedgum te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Dedgum contacteren

Bij een teraardebestelling in Dedgum kun je kiezen uit een afwisseling aan uitvaartcentrums die verdeeld over de stad aanwezig zijn. Het uitvaartcentra heeft een omvangrijke impact op alle zaken voor en na de begrafenis. In elk uitvaartcentrum in Dedgum zijn schitterende opties om je geliefde vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de teraardebestelling is. Tevens is daar alles in paraatheid om je dierbare netjes te laten verzorgen.

Het voornaamste in de uitvaartcentra in Dedgum zijn de plekken waar de overledenen opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Natuurlijk kun je de dierbare ook thuis opbaren. Indien je dit het liefste in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle mogelijkheden voor aanwezig. Je kunt vooraf een moment voor condoleances houden voor alle personen die de geliefde kenden. Daarnaast kun je het exclusief houden voor uitsluitend genodigden of familie.

De meerderheid aan uitvaartcentra in Dedgum hebben een zaaltje waar de dienst gehouden kan worden. De gedienstigheid is het meest intieme onderdeel van de teraardebestelling en mag je als nabestaanden zelf indelen. De keuze voor muziek (live, cd of usb), wie er een zegje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. In veel uitvaartcentrum Dedgum zijn er ook mogelijkheden voor video- of foto presentaties bij de dienst.

Op het moment dat het afscheid is geweest kun je vervolgens veelal nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Dit mag een eenvoudige koffietafel zijn, maar ook uitgebreid. Vergelijk daarom de verschillende uitvaartcentra in Dedgum met mekaar en maak een weloverwogen keuze voor een uitvaartcentrum die aan alle wensen kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Dedgum

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Dedgum

Een van de eerste keuzes die nabestaanden moeten maken is de keuze tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste gevallen is het wel duidelijk wat de voorkeur van de overledene was en deze voorkeur wordt in de regel daarnaast opgevold. De keuze kan alsmede overgelaten zijn aan de naaste familie.

Wat het verschil tussen een crematie of begrafenis exact inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is de impact op de uitvaart op zichzelf? Feit is dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in bijna alle uitvaartcentra in Dedgum gehouden kan worden.

Indien iemand kiest voor een begrafenis, zal de overledene daarna naar een kerkhof worden getransporteerd. Er zijn uitvaartcentra die gelocaliseerd zijn bij een begraafplaats en af en toe moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gekozen, dan is het gebruikelijk om te kiezen voor een crematorium waar ook de mogelijkheid is om een uitvaartdienst te organiseren. Dit hoeft overigens niet. Het staat je vrij om vanuit een uitvaartcentrum naar een extern crematorium te rijden.

Wel is het belangrijk om de tariefstellingen van een begrafenis en crematie Dedgum in het oog te houden. Meestal is een begrafenis kostbaarder dan een crematie. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en extra tarieven voor een (graf)steen of gedenkteken op de rustplaats. Uiteraard is de voorkeur van de gestorvene doorgaans bepalend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis Dedgum

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Dedgum

Het voelt misschien wat naar om na een overlijden te moeten stilstaan bij de tariefstelling van een uitvaart in Dedgum. Jammer genoeg is dit toch echt noodzakelijk, want een uitvaart kan aanzienlijk in de papieren lopen. Je gaat überhaupt sommige kosten maken, denk hier aan een (graf)kist of een (as)urn. Ook de verzorging van de dierbare en de tarieven van een uitvaartverzorger. Verder is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Een advertentie voor mededeling van overlijden

De kosten na overlijden lopen doorgaans op tot minimaal 7.000,- euro. Een veelheid dingen zitten hier standaard bij in. De tarieven voor het afscheid kun je afhankelijk van de behoeften zelf afwegen. Denk aan koffie en cake maar daarnaast aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Dan zullen de uitgaven aanzienlijker zijn. De tariefstellingen zijn dus iets beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een alledaags graf zal goedkoper zijn dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Dedgum en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Dedgum inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Dedgum inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Dedgum

Een uitvaartverzekering in Dedgum vergelijken is een van de voornaamste keuzes die je zelfstandig kunt maken. Wanneer je in Dedgum een uitvaartverzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een groot deel van de kosten zijn afgedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen keren een bepaald geldbedrag uit bij overlijden, wat ingezet kan worden voor de uitvaart. Je verzamelt bij deze uitvaartverzekering een afgesproken bedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet vereist. Wel is het aan te raden, het maakt het je immers echt een stuk makkelijker rondom de uitvaart.

De verzekeringspremie van de uitvaartverzekering in Dedgum zal voortdurend afhankelijk zijn van een aantal factoren. Dat is dan ook de reden dat de premie voor elk persoon zal wisselen. Zo valt een premie lager uit indien je hem op een jongere leeftijd afsluit. Dit is logisch, de verzekeraar loopt anders buitensporig risico. Ook is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort uitvaartverzekering wat je wilt uitzoeken en van je persoonlijke gezondheid. Een aanbieder is niet geforceerd om je te aanvaarden voor een uitvaartverzekering. Als een uitvaartverzekeraar in Dedgum je een te fors gevaar vindt, mogen ze je afwijzen. Het afsluiten van een uitvaartverzekering gaat dan ook vaak samen met het opsturen van een gezondheidsverklaring en in sommige gevallen het opsturen van een medisch dossier. Mocht je het zelf wensen te doen dan kun je uiteraard ook gewoonweg een geldbedrag apart zetten. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt immers wel zeker zijn dat de uitvaart bekostigd kan worden. Als dit niet zo is zal de gemeente mogelijk jouw naasten aanspreken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Dedgum

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Dedgum verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Dedgum

Het is raadzaam om meteen na het heengaan een uitvaartondernemer in Dedgum te bellen. De rouw overheerst nadat een mens overlijdt en het laatste waar je aan wil denken is dingen organiseren. Indien dit de eerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overweldigend om aan alles te denken. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

Om veel zaken uit je handen te nemen in een periode van verdriet zijn er uitvaartverzorgers. Zij organiseren alle dingen rondom een uitvaart. De familie kan dan stilstaan bij het rouwproces. Ondertussen zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de laatste verzorging en transport naar een rouwcentrum regelen. Dan zal de uitvaartondernemer met de nabestaanden om tafel gaan over het invullen van de uitvaart en alle behoeften hieromtrent bespreken.

De uitvaartondernemer geldt na een heengaan als een steun en toeverlaat voor de familie. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Dedgum zorgen voor een mooie allerlaatste groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Dedgum

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Dedgum

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Dedgum. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Dedgumse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Dedgum. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Dedgum bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Dedgum die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Dedgum

Goedkoop en eervol

14 juni 2024

Een zowel betaalbare als eervolle uitvaartdienst was uitgebreider dan we verwacht hadden. We hebben niet zo veel geld dus was belangrijk.

- Dirk van den Bosch

Prachtig afscheid begeleid

1 juni 2024

Vlug en respectvol geregeld. Erg blij met hoe dit verlopen is.

- Joris Wolters

Persoonlijke begeleiding afscheid

25 mei 2024

Liefdevolle mensen die alles vlot en betrouwbaar regelen gevonden.

- Annemarie van Veen

Bijzonder geschikte hulp

23 mei 2024

Alleen heel bijzondere mensen kunnen werken in de uitvaartzorg. Wat een fijne belevenis hebben wij gehad, zo eigen dat was echt heel gewenst in deze zware tijd.

- Wouter van de Velde

De ultieme groet was perfect

11 mei 2024

De woorden ontbreken om te beschrijven hoe keurig de ervaring met de uitvaartorganisatie was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al meteen contact met deze mensen en het was vanaf begin af aan uitmuntend. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de voorkeuren van grootpapa echt werden gehoord. Daarom hebben we een schitterend uitvaart voor onze liefste opa kunnen regelen.

- Bram Boer

Bijzonder handige begeleiding

9 mei 2024

Alleen heel bijzondere mensen kunnen bewegen in de uitvaartzorg. Wat een lieve belevenis hebben wij gehad, zo eigen dat was echt heel gewenst in deze zware tijd.

- Jasper van Dongen

Een waardig vertrek

27 april 2024

We hebben een zeer geschikte begeleider kunnen vinden. Enkel de nazorg kon mogelijk wat beter.

- Jasper van Wijk

Een uitkomst bij rouw

25 april 2024

Niet verwacht om via uitvaartplek iemand te vinden die zoveel ondersteuning kon bieden. Chapeau voor de snelle en persoonlijke begeleiding.

- Koen Bakker

Persoonlijke hulp en toeverlaat

13 april 2024

Dit gaan we niet gauw vergeten daar de persoon van het crematie centrum was geweldig. Hij was erg vriendelijk en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij mogen staan.

- Johan van Wijk

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Dedgum

Begrafenis- & Crematieverzorging J AE de Boer & Zn

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 416 114
http://www.deboeruitvaart.nl/

Eelco de Vries Uitvaartverzorging

De Haven 3
8831 ZP Winsum
Nederland

0517 201 028
http://eelcodevriesuitvaartverzorging.nl/

Uitvaartcentrum & Crematorium Sneek

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 428 700
http://www.crematoriumsneek.nl/