Uitvaart Hieslum

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken dingen graag behapbaarder voor je. Zoek jij een professional voor de uitvaart in Hieslum?

Kijk dan niet verder.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Hieslum verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het mooiste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Hieslum – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Hieslum gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Hieslum
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 97 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Hieslum aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Hieslum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Sandfirden, Greonterp en Workum bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Hieslum

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Hieslum kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Hieslum vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Hieslum

Een overlijden is altijd een ingrijpende gebeurtenis. Denk aan de schok bij een onverwachts overlijden en het daaruit voortkomende verdriet. Het is daarnaast een periode waarin er zeer veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het regelen van een uitvaart. Allereerst moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene gebracht worden naar een uitvaartcentrum in Hieslum. Hierna moet er over belangrijke aangelegenheden een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Rouwboeket
 • Rouwkaarten
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • De koffietafel
 • Aanvullende wensen

Als de overledene zelf al wensen over de invulling heeft vastgelegd, dan is het eenvoudiger om beslissingen te maken. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Gelukkig is er hedendaags steeds meer aandacht voor het organiseren van een zo persoonlijk mogelijke uitvaart in Hieslum.

Zeker zul je in deze hectische periode meerdere dingen over het hoofd zien. Daarom is het inzetten van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer bepalend? Lees meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Hieslum

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Hieslum te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Hieslum contacteren

Bij een uitvaart in Hieslum kun je kiezen uit een variatie aan uitvaartcentra die verdeeld over de stad beschikbaar zijn. Het uitvaartcentra heeft een indrukwekkende invloed op alle aangelegenheden voor en na de uitvaart. In elk uitvaartcentrum in Hieslum zijn geweldige mogelijkheden om je geliefde vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de uitvaart is. Bovendien is daar alles in gereedheid om je geliefde netjes te laten verzorgen.

De primaire functie van een uitvaartcentrum Hieslum zijn de plekken waar de gestorvene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt gehouden. Vanzelfsprekend mag het opbaren ook in huis gebeuren, maar als je dit het liefste niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt hier een moment kiezen om voorafgaande aan de dag een condoleance te initiëren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook exclusief houden voor alleen familieleden.

In zowat alle uitvaartcentra in Hieslum kun je gebruik maken van een speciale zaal voor het vertrek. Als nabestaanden van de overledene kun je het afscheid erg sluitend maken. De keuze voor muziek (live, cd of usb), wie er een praatje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. Allerlei uitvaartcentra in Hieslum kun je ook media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Zodra het afscheid is geweest kun je later doorgaans nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Dit mag een simpele koffietafel zijn, maar ook veelomvattend. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de diverse uitvaartcentra in Hieslum en kies voor wat past bij jullie uitleiden.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Hieslum

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Hieslum

Bij een heengaan is een cruciale optie waar de achtergeblevenen mee geconfronteerd worden de keus tussen een begrafenis of een crematie. Dikwijls heeft de overledene aan familie of via een wilsbeschikking laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. De keuzemogelijkheid kan daarnaast overgelaten zijn aan de naaste familie.

Wat het verschil tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is de impact op de teraardebestelling zelf? Vast staat dat de uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in vrijwel alle uitvaartcentra in Hieslum gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de overledene na de plechtigheid naar een begraafplaats gebracht worden. Enkele uitvaartcentra zijn gelegen direct naast een kerkhof. Anders moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Als er voor een crematie wordt gekozen, is het gangbaar om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarbij eveneens gecremeerd kan worden. Dit hoeft overigens niet. Je mag gelijktijdig van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Zorg er gelijktijdig voor dat je de tarieven van een begrafenis of crematie in Hieslum in de gaten houdt. Normaliter is een begrafenis prijziger dan een crematie. Dit heeft grotendeels te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en extra tariefstelling voor een (graf)steen of gedenkteken op de gedenkplaats. Overigens is de wens van de gestorvene meestal leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Hieslum

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Hieslum

Nadenken over een uitvaart kan een naar gevoel geven, vooral als je aan de tariefstelling denkt. Jammer genoeg is dit wel nodig, want een uitvaartdienst kan aanzienlijk in de papieren lopen. Hier heb je te maken met onvermijdelijke prijzen, zoals een grafkist, de allerlaatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de behoeften komen er nog diverse kosten bij, zoals:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaart
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een advertentie voor mededeling van overlijden

Een doorsnee uitvaartdienst kost tegenwoordig ongeveer € 7.000,-. Een veelheid zaken zitten hier standaard bij in. De tariefstelling voor het afscheid kun je afhankelijk van de voorkeuren zelf inschatten. Denk aan koffie en cake maar ook aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de kosten aanzienlijker dan wanneer je louter voor koffie en cake kiest. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een alledaags graf is namelijk goedkoper dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Hieslum en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Hieslum inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Hieslum inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Hieslum

Wij raden iedereen in Hieslum aan om een uitvaartverzekering te regelen. Zowel jij als je familie hebben dan de geruststelling dat zij niet voor forse tarieven komen te staan. In de regel zijn er twee aparte soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin allemaal basis diensten zijn geïntegreerd en waarbij je gegarandeerd bent van een degelijk geregelde uitvaart.

Tekenend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een bedrag uitgekeerd krijgt waarmee een uitvaart kan worden georganiseerd. Deze variant is volmaakt voor wanneer je bijzondere voorkeuren losstaand van een dienstenpakket hebt.

Als laatste is er ook nog een versie waarbij er een combinatie wordt aangeboden tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Het is niet eenvoudig om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel bedrijven voor een uitvaartverzekering in Hieslum dat het vergelijken ervan overweldigend lijkt. Toch is een vergelijking cruciaal. Zo betaal je niet teveel voor de keuze die het meeste aansluit bij jouw voorkeuren.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Hieslum

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Hieslum verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Hieslum

Het is verstandig om onmiddellijk na het overlijden een uitvaartondernemer in Hieslum te bellen. De rouw overheerst nadat een persoon overlijdt en het laatste waar je aan wil denken is dingen organiseren. Als dit de eerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overweldigend om aan alles te denken. Daarom bestaan er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die onmiddellijk na een overlijden geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de familie. Daardoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger onder andere de melding regelt als ook het vervoer van de overledene naar een uitvaartcentrum. Daarna zal de uitvaartondernemer met de nabestaanden om tafel gaan over het invullen van de uitvaartdienst en alle behoeften hieromtrent doorspreken.

De uitvaartondernemer geldt na een overlijden als een steun en toeverlaat voor de familie. Vergelijk daarom diverse uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer Hieslum zal er een prachtige dag plaatsvinden voor een prettige laatste herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Hieslum

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Hieslum

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Hieslum. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Hieslumse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Hieslum. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Hieslum bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Hieslum die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Hieslum

Wel betrokken bij de uitvaart

19 mei 2023

Zelden in het leven kom je mensen tegen die oprecht met je betrokken zijn. We zijn een prettige ervaring rijker door deze uitvaartdienst, hoe gek dat ook klinkt.

- Jolanda Kuiper

Tot in de puntjes georganiseerd

9 mei 2023

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw aanwezig. Vooraf veel gesprekken gehad en daardoor was de crematie zeer prettig geregeld. Snel contact ook.

- Tim Molenaar

Erg medelevend

5 mei 2023

Na het heengaan wisten we even niet wat we nou moesten doen. Dankzij uitvaartplek.nl kwamen we zeer vlug in verbinding met iemand die ons verder kon helpen. We hadden heel vlug contact en ze heeft ons enorm goed geholpen met het regelen.

- Johan de Leeuw

De uitvaartdienst was fantastisch

27 april 2023

Vlot en uitmuntend alles georganiseerd na de offerteaanvraag. Achteraf nog gebeld of ik nog vragen had.

- Anna Schouten

Het afscheid was adembenemend

18 april 2023

Gauw en perfect alles in orde gemaakt na de aanvraag. Tevens nog na de uitvaartdienst even gebeld of we nog vragen hadden.

- Robertus van den Heuvel

Betrokken en hulpvaardig

14 april 2023

Deze uitvaart is gedenkwaardig, de uitvaartverzorger was flink doorgewinterd. Hij was erg aardig en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij mogen staan.

- René Smit

Een persoonlijk uitvaart geregeld

7 april 2023

Soms in het leven kom je mensen tegen die oprecht met je betrokken zijn. We zijn een positieve ervaring rijker door deze uitvaartdienst, hoe gek dat misschien klinkt.

- Jeffrey de Wit

Volkomen de zorg uit handen

21 maart 2023

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij nauwelijks aan iets hoeven denken. Van het eenvoudig aan kunnen vragen van de offertes (en voor mezelf nog even en vergelijk op de verzekering gedaan achteraf) tot de werkelijke uitvaart. Vlot en simpel kwamen wij in contact met de passende uitvaartcentra. Absoluut tevreden.

- Maarten Groen

Wel betrokken bij de uitvaartdienst

12 maart 2023

Mensen die echt meedenken zijn uitzonderlijk. Wij zijn een prettige ervaring rijker door deze uitvaartdienst, hoe gek dat misschien klinkt.

- Daniël Blom

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Hieslum

Begrafenis- & Crematieverzorging J AE de Boer & Zn

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 416 114
http://www.deboeruitvaart.nl/

Eelco de Vries Uitvaartverzorging

De Haven 3
8831 ZP Winsum
Nederland

0517 201 028
http://eelcodevriesuitvaartverzorging.nl/

Uitvaartcentrum & Crematorium Sneek

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 428 700
http://www.crematoriumsneek.nl/