Uitvaart Parrega

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Dit is de reden dat we het jou iets makkelijker willen maken. Wil jij een top uitvaartondernemer uit Parrega die bij jouw wensen past?

Kijk dan niet verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Parrega verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het mooiste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Parrega – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2022 en verder.

Uitvaartondernemer Parrega gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Parrega
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 72 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Parrega aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Parrega, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Sandfirden, Greonterp en Bolsward bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Parrega

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Parrega kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Parrega vindt die hart heeft voor jouw zaak. Wij vertellen je met alle plezier waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Parrega

Het regelen van een heengaan is immer intensief. Denk aan de schok bij een plotseling overlijden en het daaruit voortkomende leed. Het is daarnaast een tijd waarin er heel veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het organiseren van een uitvaart. Als eerste de administratieve kennisgeving bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene overgebracht worden naar een uitvaartcentrum in Parrega. In de dagen ogenblikkelijk na het overlijden dienen er verschillende keuzes gemaakt worden, zoals de keuze van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • De koffietafel
 • Aanvullende wensen

Indien er van tevoren helderheid is over de wensen van de overledene, geeft dit een hoop richting. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds vaker mogelijk om bij een uitvaart in Parrega unieke aanpassingen aan een uitvaart aan te brengen.

Ongetwijfeld zul je in deze hectische tijd meerdere zaken vergeten. Dus is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer relevant? Lees aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Parrega

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Parrega te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Parrega contacteren

Als iemand heengaat die je dierbaar is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Parrega Lang niet iedereen weet wat de rol is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. In het uitvaartcentrum worden dierbaren voorbereid op de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewild is. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene mooi opgebaard kan worden tot het afscheid. Het is ook een optie om iemand thuis op te baren, dit kan regelmatig worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Parrega. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Daardoor is het een optie om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Als je behandeling wenst van je dierbare is dit ook een optie in de uitvaartcentra in Parrega. De mogelijkheden zijn bijvoorbeeld make-up en ook het aantrekken van bepaalde kleding. Plaatjes aanleveren is aan te raden. Ook kun je bij verschillende uitvaartcentra assisteren met de behandeling voor het afscheid. Voor de begrafenis kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Parrega met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een privé ogenblik te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na afloop bestaat er vaak de mogelijkheid om gemeenschappelijk een kopje thee te drinken en om het samen af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Parrega kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematorium. Zo nu en dan kun je ook na het vertrek samen te komen in het uitvaartcentrum voor een allerlaatste afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Parrega

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis & Parrega

Een van de eerste keuzes die nabestaanden moeten maken is de keuze tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel begrijpelijk wat de voorkeur van de overledene was en deze voorkeur wordt in de regel ook opgevold. De keuzemogelijkheid kan ook overgelaten zijn aan de directe familie.

Wat het verschil tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is de impact op de uitvaart op zichzelf? Besef dat ongeacht de selectie van een uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie kan regelen en dat de plechtigheid daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Parrega gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de overledene na de uitvaartdienst naar een begraafplaats getransporteerd worden. Er zijn uitvaartcentra die gelocaliseerd zijn bij een kerkhof en af en toe moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Indien er voor een crematie wordt gekozen, is het gewoon om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarin tevens gecremeerd kan worden. Dat hoeft trouwens niet. Je mag eveneens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Zorg er daarnaast voor dat je de kosten van een begrafenis of crematie in Parrega in het oog hebt. Een begrafenis zal duurder zijn dan een crematie. Dit heeft voornamelijk te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en bijomende tarieven voor een steen of gedenkteken op het graf. Vanzelfsprekend is de wil van de overledene steevast leidend in de keuze voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Parrega

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Parrega

Piekeren over een uitvaart kan een rot gevoel geven, zeker als je aan de tariefstelling denkt. Het is toch echt noodzakelijk gezien het organiseren van een heengaan aanzienlijk prijzig kan zijn. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke tarieven, zoals een grafkist, de allerlaatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de behoeften komen er nog allerlei kosten bij, zoals:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaart
 • Het transport van de overledene
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Een aankondiging voor melding van overlijden

De kosten na overlijden lopen doorgaans op tot minimaal 7.000,- euro. Een veelheid dingen zitten hier standaard bij in. De prijzen voor de uitvaart kun je afhankelijk van de voorkeuren zelf inschatten. Denk aan koffie en cake maar ook aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de tariefstelling hoger dan indien je uitsluitend voor koffie en cake kiest. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een alledaags graf zal goedkoper zijn dan een privaat graf.

Meestal zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Parrega en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Parrega inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Parrega inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Parrega

Het is voor iedereen uit Parrega verstandig om een uitvaartverzekering te nemen. Je weet dan immers dat je achtergeblevenen niet voor onverwachte forse tarieven van de uitvaart komen te staan. Bij benadering zijn er twee verschillende soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Kenmerkend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een onvoorwaardelijk dienstenpakket waarin de door jou uitgekozen services zijn opgenomen. Hiermee ben je dan gegarandeerd van een degelijk geregelde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering spaar je een geldbedrag op waarmee de uitvaart georganiseerd kan worden. Deze verzekering biedt iets uitgebreider onafhankelijkheid, aangezien je meer keuzemogelijkheden hebt. Dit is een uiterst praktische uitvaartverzekering als je aanvullende voorkeuren hebt.

Tenslotte is er ook nog een optie waarbij er een combinatie wordt aangereikt tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Parrega behoorlijk omvangrijk is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering uitermate aan te raden. Zo betaal je niet buitensporig voor de keuzemogelijkheid die het meeste aansluit bij jouw voorkeuren.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Parrega

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Parrega verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Parrega

Het is wijselijk om onmiddellijk na het heengaan een uitvaartondernemer in Parrega te bellen. Na een overlijden zul je niet in de sfeer zijn om direct al dingen te organiseren. Als je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je doorgaans geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken georganiseerd moeten worden. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

Om allerlei zaken uit je handen te nemen in een periode van rouw zijn er uitvaartverzorgers. Zij organiseren alle zaken rondom een uitvaartdienst. De nabestaande kan dan stilstaan bij het rouwproces. Ondertussen zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de finale verzorging en rouwvervoer naar een rouwcentrum regelen. Aansluitend kunnen jullie gezamenlijk doorspreken wat de voorkeuren rondom het afscheid zijn.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een belangrijke toegevoegde waarde bij een overlijden. Vergelijk daarom een aantal uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Parrega zal er een prachtige dag plaatsvinden voor een prettige laatste herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Parrega

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Parrega

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Parrega. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Parregase uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Parrega. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Parrega bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Parrega die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Parrega

Dank jullie wel!

18 juli 2022

We hadden binnen een paar uur de belangrijkste offertes binnen. Zelf hebben we vrijwel niks zelfstandig hoeven doen.
Enorm dankjewel!

- Petrus van der Meulen

Het afscheid was uitstekend georganiseerd

10 juli 2022

De woorden ontbreken om te verwoorden hoe smaakvol de ervaring met de uitvaartorganisatie was. We hadden snel de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. We hebben echt een mooie ultieme groet kunnen geven aan onze lieve grootpapa.

- Pieter de Jong

Uitvaartdienst prachtig zoals gehoopt

3 juli 2022

Het is precies gegaan zoals papa het graag had gewild. Echt bizar mooi (en met betrekkelijk lage onkosten) hoe we dit vertrek hebben mogen invullen. Het was enorm mooi met alle ‘gekke’ wensen die we hadden en dit kon ook stuk voor stuk. Zelfs na de plechtigheid was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Maaike Jansen

Afscheid prachtig zoals gehoopt

1 juli 2022

Precies zoals mijn vader het wilde! Echt geweldig mooi (en met betrekkelijk lage prijzen) hoe we dit afscheid hebben mogen invullen. Niets was vreemd of te veel voor het afscheid, alle opties die we wilden konden ook. Naderhand is er ook nog even gevraagd hoe het met ons was en of alles naar wens was geweest.

- Ruben Dekker

Uitvaartbegeleider was erg vriendelijk

20 juni 2022

Na de schrik van het abrupt heengaan van mijn schoonmoeder konden we gelukkig snel iemand inschakelen (via uitvaartplek.nl) om ons te helpen. Enorm dankbaar dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de interesse en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was heel bijzonder. Niks geen nuchter gedoe, gewoon heel persoonlijk en niets was eigenaardig.Petje af.

- Johanna Molenaar

Een uitkomst bij rouw

18 juni 2022

Onverwacht hebben wij via uitvaartplek.nl de juiste persoon gevonden die ons zo goed kon helpen Chapeau voor de snelle en persoonlijke begeleiding.

- Tamara van den Heuvel

Lage tarieven en vreedzaam

7 juni 2022

Een zowel goedkope als eervolle uitvaart was meer dan we verwacht hadden. We hebben niet zoveel geld dus was noodzakelijk.

- Hanneke van der Meer

Een integere uitvaart

3 juni 2022

We wilden het het liefste klein en besloten houden en dat is geslaagd. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon organiseren. Dank jullie wel.

- Michel Mol

De uitvaartdienst was prachtig

27 mei 2022

Vlot en vlekkeloos alles in orde gemaakt na de aanvraag. Achteraf nog gebeld of ik nog vragen had.

- Marije van de Velde

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Parrega

Begrafenis- & Crematieverzorging J AE de Boer & Zn

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 416 114
http://www.deboeruitvaart.nl/

Eelco de Vries Uitvaartverzorging

De Haven 3
8831 ZP Winsum
Nederland

0517 201 028
http://eelcodevriesuitvaartverzorging.nl/

Uitvaartcentrum & Crematorium Sneek

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 428 700
http://www.crematoriumsneek.nl/