Uitvaart Longerhouw

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken de situatie graag behapbaarder voor je. Zoek jij hulp voor de uitvaart in Longerhouw?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Longerhouw verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het mooiste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Longerhouw – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2022 en verder.

Uitvaartondernemer Longerhouw gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Longerhouw
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 80 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Longerhouw aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Longerhouw, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Pingjum, Allingawier en Exmorra bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Longerhouw

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Longerhouw is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Longerhouw vindt die het beste met je voor heeft. Lees hieronder verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Longerhouw kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Longerhouw

Bij het heengaan van een medemens spelen er diverse gevoelens. Er is vanzelfsprekend het leed en wellicht de shock bij een onverwacht overlijden. Maar een overlijden houdt ook een moeilijke periode in, waarin in een korte tijd de teraardebestelling georganiseerd moet worden. Er moet veel besloten worden bij een uitvaart. Als eerste moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Daarna moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Longerhouw overgebracht worden. Hierna moet er over belangrijke aangelegenheden een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstukken
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • De koffietafel
 • Hoe wordt de dienst ingevuld

Als de overledene zelf al voorkeuren over de uitwerking heeft vastgelegd, dan is het gemakkelijker om beslissingen te maken. Wanneer dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo correct mogelijk willen laten verbinden met de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een teraardebestelling in Longerhouw persoonlijke aanpassingen aan een begrafenis aan te brengen.

Ongetwijfeld zul je in deze hectische periode een aantal zaken vergeten. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer bepalend? Lees meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Longerhouw

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Longerhouw te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Longerhouw contacteren

Als een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in aanraking komen met een uitvaartcentrum in Longerhouw. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk organiseert. Op deze plek vindt het finale afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak attractief gemaakt en opgebaard wanneer dit gewenst is door de nabestaanden. Door de speciale koelcellen blijft het lichaam goed bewaard. Het is ook mogelijk om iemand in eigen woning op te baren, dit kan vaak worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Longerhouw. Zo is het onder andere mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Hierdoor is het mogelijk om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Naast het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Longerhouw er voor je als het neerkomt op de behandeling van de overledene. Hier kan je denken aan het gereedmaken en aan het aankleden. Foto’s aanleveren is wenselijk. Bij een paar uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Eveneens kunt je in uitvaartcentrum Longerhouw samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de overledene. Wil je nog een klein 1 op 1 afscheid met de geliefde, dan is dit het moment ervoor. Na het afscheid behoren de bekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de teraardebestelling af te ronden.

Op de dag van de crematie of uitvaart zal de rouwstoet afreizen van het uitvaartcentrum in Longerhouw. Soms is het een optie om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Longerhouw

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis & Longerhouw

Bij een overlijden is een belangrijke optie waar de nabestaanden mee geconfronteerd worden de optie tussen een begrafenis of een crematie. Doorgaans heeft de overledene aan familie of via een testament laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. De keuze kan bovendien overgelaten zijn aan de directe familie.

Het verschil tussen begrafenis en crematie in Longerhouw zal helder zijn, maar wat hebben deze verschillen voor impact op de uitvaart zelf? Weet dat ongeacht de keuze een uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie kan regelen en dat de dienst daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Longerhouw gehouden kan worden.

Als iemand kiest voor een begrafenis, zal de gestorvene daarna naar een kerkhof worden getransporteerd. Enkele uitvaartcentra zijn gelegen meteen behalve een begraafplaats. Als alternatief moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gegaan, dan is het gewoon om te kiezen voor een crematorium waar ook de gelegenheid is om een uitvaartdienst te organiseren. Dat hoeft overigens niet. Je mag ook van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het van belang om de tarieven van een begrafenis en crematie Longerhouw in het oog te houden. Meestal is een begrafenis duurder dan een crematie. Dit ontstaat voornamelijk door de storting van grafrechten aan de gemeente en de aanvullende kosten voor een steen of monument op het graf. Vanzelfsprekend is de wil van de gestorvene doorgaans leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Longerhouw

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Longerhouw

Het lijkt mogelijk wat zuur om na een overlijden na te denken over de tarieven van een uitvaart in Longerhouw. Helaas is dit echt nodig, want een uitvaartdienst kan aanzienlijk in de kosten lopen. Je gaat überhaupt sommige kosten maken, denk hierbij aan een grafkist of een (as)urn. Ook de verzorging van de geliefde en de tarieven van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de voorkeuren komen er nog extra kosten bij, zoals:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een advertentie voor melding van overlijden

Een gemiddelde uitvaart kost hedendaags circa € 7.000,-. Daar zitten wel allerlei opties inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Longerhouw zo exclusief maken als je zelf wilt. Een koffietafel bijvoorbeeld, is standaard met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Denk je aan het laatste, dan zijn de prijzen hoger dan wanneer je alleen voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een algemeen graf zal goedkoper zijn dan een particulier graf.

Regelmatig zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Longerhouw en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Longerhouw inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Longerhouw inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Longerhouw

Een uitvaartverzekering in Longerhouw regelen is een van de voornaamste beslissingen die je zelf kunt maken. Indien je in Longerhouw een verzekering afsluit, ben je ervan verzekerd dat een flink deel van de kosten zijn afgedekt. De meeste uitvaartverzekeringen betalen een bepaald geldbedrag uit bij overlijden, wat ingezet kan worden voor de uitvaart. Bij genoemde variant spaar je als het ware een bedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet gedwongen. Wel is het te adviseren, het maakt het je wel echt een stuk eenvoudiger ten tijde van de uitvaart.

De verzekeringspremie van de uitvaartverzekering in Longerhouw zal steevast afhankelijk zijn van bepalende factoren. Dit is dan ook de oorzaak dat de premie voor elk persoon zal uiteenlopen. Zo valt een premie lager uit wanneer je hem op een vroegere leeftijd aangaat. Dit is begrijpelijk, de verzekeraar loopt anders teveel risico. Verder is de premie afhankelijk van het soort verzekering wat je wilt uitzoeken en van je persoonlijke gezondheid. Een aanbieder is niet gedwongen om je te accepteren voor een verzekering. Als een uitvaartverzekeraar in Longerhouw je een te omvangrijk risico vindt, mogen ze je afwijzen. Nagenoeg altijd zul je dan ook jouw medische dossier moeten aanleveren als je een verzekering wilt afsluiten. Mocht je het zelf wensen te doen dan kun je natuurlijk ook gewoonweg een bedrag apart zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit gedaan wordt, anders komen de achtergeblevenen straks een bedrag tekort bij het bekostigen van jouw uitvaart. Bij een gebrek zal de gemeente wellicht jouw familie aansprakelijk stellen om de overige kosten te dekken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Longerhouw

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Longerhouw verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Longerhouw

Het is verstandig om onmiddellijk na het overlijden een uitvaartondernemer in Longerhouw te bellen. De rouw overheerst nadat een persoon overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is dingen regelen. Als je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je vaak geen idee waar je moet zijn en hoe er dingen geregeld moeten worden. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

Om meerdere zaken uit je handen te nemen in een tijd van treurnis zijn er uitvaartverzorgers. Zij organiseren alle dingen rondom een uitvaartdienst. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger onder andere de melding regelt alsmede het rouwvervoer van de overledene richting een uitvaartcentrum. Aansluitend zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel gaan over het uitwerken van de uitvaart en alle behoeften hieromtrent doorspreken.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een enorme toegevoegde waarde bij een overlijden. Vergelijk daarom meerdere uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer Longerhouw zal er een prachtige uitvaart plaatsvinden voor een prettige laatste herinnering aan de gestorvene.

Uitvaarthulp inschakelen in Longerhouw

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Longerhouw

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Longerhouw. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Longerhouwse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Longerhouw. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Longerhouw bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Longerhouw die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Longerhouw

Bijzondere mensen

14 juli 2022

Alleen heel speciale mensen kunnen bewegen in de uitvaartzorg. Zo betrokken zijn bij zoiets persoonlijks en het dan doen zoals wij wilde hebben… in 1 woord fantastisch!

- Sanne van Dongen

Eerbiedige uitvaartdienst

3 juli 2022

We hebben mijn broer een waardige en fijne uitvaartdienst kunnen geven. Het enige punt van kritiek was de koffie, deze was niet erg aangenaam maar de rest was top geregeld.

- Niels Peters

Hele mooie plechtigheid gehad!

27 juni 2022

Precies zoals mijn vader het wilde! Ongelofelijk hoe persoonlijk en relatief goedkoop deze begrafenis georganiseerd is. Niks was vreemd of te veel voor het afscheid, alle opties die we wilden konden ook. Ook later was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Paulus van den Bosch

Waardige uitvaart geregeld

21 juni 2022

Razendsnel en waardig geregeld. Heel blij.

- David de Vries

Lage kosten en sereen

13 juni 2022

Een evenzeer goedkope als eervolle uitvaart was uitgebreider dan we verwacht hadden. We hebben niet zoveel geld dus was van belang.

- Wilhelmus Huisman

Boven verwachting meegaand

6 juni 2022

De veranderingen in inrichting van de dag was geen probleem. De uitvaartverzorgster was flink meegaand dus dit was pijlsnel geregeld.

- Deborah Bosch

Tot in de puntjes georganiseerd

4 juni 2022

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw aanwezig. Zo nu en dan werden er vragen en keuzes aan ons voorgelegd waardoor de crematie snel en tot in detail georganiseerd werd. Bovendien hadden we vlot contact met de uitvaartcentra na de offerteaanvraag.

- Jeffrey Vink

Een respectvol vertrek

23 mei 2022

We hebben een uitermate geschikte begeleider kunnen vinden. Enkel de nazorg kon mogelijk wat beter.

- Jacobus van den Heuvel

Zeer betrokken

15 mei 2022

Na het overlijden wisten we even niet wat we echt moesten doen. Gelukkig kwamen we door uitvaartplek.nl direct in aanraking met een hele lieve begeleidster. We hadden heel vlug contact en ze heeft ons enorm goed geholpen met het organiseren.

- Remco Post

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Longerhouw

Begrafenis- & Crematieverzorging J AE de Boer & Zn

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 416 114
http://www.deboeruitvaart.nl/

Eelco de Vries Uitvaartverzorging

De Haven 3
8831 ZP Winsum
Nederland

0517 201 028
http://eelcodevriesuitvaartverzorging.nl/

Uitvaartcentrum & Crematorium Sneek

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 428 700
http://www.crematoriumsneek.nl/