Uitvaart Sauwerd

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken dingen graag behapbaarder voor je. Wil jij een gemoedelijke uitvaartondernemer uit Sauwerd die bij jouw wensen past?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Sauwerd verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het belangrijkste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Sauwerd – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Sauwerd gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Sauwerd
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 119 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Sauwerd aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Sauwerd, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Groningen, Den Andel en Wetsinge bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Sauwerd

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Sauwerd kan best een lastige zijn. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Sauwerd vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je met alle plezier waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Sauwerd

Een teraardebestelling regelt zichzelf niet en hier komt behoorlijk wat bij kijken. Omdat elke fase van elementair belang is adviseren wij je aan om assistentie te vragen bij het regelen van de teraardebestelling. Vaak willen familieleden of bekenden je hiermee assisteren, maar je kunt dit daarnaast aan een uitvaartondernemer over laten. Dit is de partij die je zal assisteren bij het organiseren van de verschillende dingen. Welke fasen doorloop je tijdens dit proces? Alles start bij het melden van heengaan bij de gemeente. Bij een teraardebestelling organiseren in Sauwerd is dit altijd de eerste actie die genomen moet worden. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in beweging kunt zetten. Dit verlof is noodzakelijk om de volgende stap te mogen zetten. Vanzelfsprekend zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten brengen rondom het heengaan. Dit kan discreet binnen de directe cirkel van de overledene, of publiekelijk door iedereen in te lichten die de overledene kent.

Hierna is het moment aangebroken om de teraardebestelling zelf te gaan organiseren. Hier bedoelen we dus op de uitvaartdiensten en op het bestellen van een rustplaats of askruik. Het is altijd verstandig om in de wilsbeschikking te kijken van de overledene, hier is regelmatig wat in gedocumenteerd rondom de laatste wensen. Als er geen testament beschikbaar is zul je je als familie moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? Doorgaans kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Denk aan zaken zoals:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de ceremonie is het tijd voor de praktische afronding. Hier kan je onder andere denken aan de administratie van de overledene of aan de financiële aangelegenheden. Als laatste is er dan nog de afwikkeling van de (eventuele) nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Sauwerd

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Sauwerd te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Sauwerd contacteren

Bij een uitvaart in Sauwerd kun je kiezen uit een verscheidenheid aan uitvaartcentra die verspreid in de stad beschikbaar zijn. Het uitvaartcentra heeft een grote invloed op alle zaken voor en na de begrafenis. In elk uitvaartcentra in Sauwerd zijn er belangrijke faciliteiten om de overledene bekwaam en met eerbaarheid te behouden tot de datum van de uitvaart. Ook is hier alles present om de overledene de laatste verzorging te kunnen geven.

De zwaarstwegende rol van een uitvaartcentrum Sauwerd zijn de ruimtes waar de gestorvene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt georganiseerd. Zonder twijfel mag het opbaren ook thuis gebeuren, maar als je dit het liefste niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt vooraf een moment voor condoleances inrichten voor alle personen die de dierbare kenden. Verder kun je het besloten houden voor louter genodigden of familie.

De meeste uitvaartcentra in Sauwerd hebben een gehoorzaal waar de dienst gehouden kan worden. Als dierbaren van de overledene kun je het vertrek erg persoonlijk maken. De keuze voor muziek (live, cd of usb), wie er een zegje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. In menig uitvaartcentrum Sauwerd zijn er ook mogelijkheden voor video- of foto presentaties tijdens de uitvaartdienst.

Op het moment dat het afscheid is geweest kun je aansluitend veelal nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Dit kan een simpele koffietafel zijn, maar ook veelomvattend. Vergelijk daarom de verschillende uitvaartcentra in Sauwerd met elkaar en maak een bewuste selectie voor een uitvaartcentrum die aan alle wensen kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Sauwerd

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie Sauwerd

Het is raadzaam dat je nadenkt over de vraag of je liever gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Hiermee wil je jouw nabestaanden liever niet mee opzadelen. Gemiddeld genomen is een begrafenis wat kostbaarder dan een crematie. Belangrijkste reden hiertoe is dat er bij een begrafenis in Sauwerd een grafkuil georganiseerd moet worden. De prijzen kunnen flink oplopen hiervoor. Elke gemeente in Holland rekent zijn eigen tarieven voor een begrafenis. Het is dan echt om eerst wat onderzoek te doen. Je bent naast de tariefstelling voor het graf zelf ook geld kwijt aan een kist en een steen. Afhankelijk van je persoonlijke wensen kunnen de kosten hierin logischerwijs ook weer heel erg verschillen.

Een crematie in Sauwerd brengt lagere tariefstelling met zich mee. Bij een crematie gaan de allermeeste tariefstelling in de urn zitten. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit vaak een optie tegen een kostenvergoeding. Je kunt er vanzelfsprekend ook voor kiezen om het zelf te doen, mits dit in overleg gebeurt. Los van de vraag of je een begrafenis of crematie in Sauwerd wilt is het van belang om de tariefstelling altijd goed te vergelijken. Er bestaan behoorlijk wat prijsverschillen tussen partijen. Je kunt daarom al snel behoorlijk besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Sauwerd

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Sauwerd

Piekeren over een uitvaart kan een rot gevoel geven, met name als je aan de tarieven denkt. Het is ook noodzaak gezien het regelen van een overlijden best prijzig kan zijn. Je gaat hoe dan ook diverse kosten maken, denk hierbij aan een (graf)kist of een (as)urn. Ook de verzorging van de geliefde en de kosten van een uitvaartverzorger. Tevens is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

  • Het opbaren in een uitvaartcentrum
  • Rouwvervoer
  • Eventueel in te huren dragers van de grafkist
  • Bloemstukken
  • Rouwkaarten
  • Een aankondiging voor melding van overlijden

De prijzen na overlijden lopen doorgaans op tot minimaal 7.000,- euro. Hierin zitten wel flink wat mogelijkheden inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Sauwerd zo exclusief maken als je zelf wilt. Een koffietafel bijvoorbeeld, is standaard met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Dan zullen de kosten hoger zijn. De tariefstellingen zijn dus enigszins beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een algemeen graf is namelijk beter geprijsd dan een privaat graf.

Meestal zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Sauwerd en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Sauwerd inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Sauwerd inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Sauwerd

Een uitvaartverzekering in Sauwerd is de belangrijkste selectie van je uitvaart. Door een uitvaartverzekering in Sauwerd zal je er immers niet helemaal alleen voor staan als het aankomt op de onkosten. De allermeeste uitvaartverzekeringen vergoeden de algemene kosten die komen kijken bij een uitvaartdienst. Je verzamelt bij deze uitvaartverzekering een vaststaand bedrag bij elkaar. Het is natuurlijk niet verplicht om zo’n verzekering af te sluiten. Maar, omdat het dingen zoveel makkelijker maakt bij een uitvaart regelen, is het zeer raadzaam.

Wat je aan premie betaalt voor je uitvaartverzekering in Sauwerd is afhankelijk van meerdere zaken. Dit is dan zeker de reden dat de premie voor iedereen zal uiteenlopen. Zo valt een premie minder hoog uit als je deze op een jongere leeftijd aangaat. Verklaarbaar, want een ouder mens overlijdt statistisch gezien eerder dan een jonger iemand. Tevens is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort verzekering wat je wilt uitzoeken en van je persoonlijke welzijn. Een aanbieder is niet geforceerd om je te aanvaarden voor een verzekering. Indien een uitvaartverzekeraar in Sauwerd je een te omvangrijk gevaar vindt, zullen ze je weigeren. Vrijwel iedere keer zul je dan wel jouw medische verslag moeten aanleveren indien je een verzekering wilt afsluiten. Mocht je het zelf liever doen dan kun je uiteraard ook gewoon geld apart zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit gebeurt, anders komen de achtergeblevenen straks een bedrag tekort bij het financieren van jouw uitvaart. Als dit niet zo is zal de gemeente mogelijk jouw familie aansprakelijk stellen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Sauwerd

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Sauwerd verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Sauwerd

Vlak na het overlijden van een geliefde kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Sauwerd Na een overlijden zul je niet in de stemming zijn om direct al dingen te organiseren. Indien je nog nooit met een overlijden te maken hebt gehad, heb je over het algemeen geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken geregeld moeten worden. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

Om allerlei dingen uit je handen te nemen in een tijd van rouw zijn er uitvaartverzorgers. Zij organiseren alle dingen rondom een uitvaart. De achtergeblevene kan dan stilstaan bij het rouwproces. Onderwijl zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de finale verzorging en transport naar een rouwcentrum organiseren. Daarna zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel gaan over het uitwerken van de uitvaart en alle voorkeuren hieromtrent bespreken.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een flinke toegevoegde waarde bij een overlijden. Vergelijk dus verschillende uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Sauwerd zal er een prachtige uitvaart plaatsvinden voor een prettige allerlaatste herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Sauwerd

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Sauwerd

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Sauwerd. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Sauwerdse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Sauwerd. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Sauwerd bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Sauwerd die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Sauwerd

Fijne helpende hand

27 mei 2024

Toen mijn mama overleed was ik erg zwaarmoedig en had ik geen zin om alles uit te zoeken en te pluizen. Dus kon ik via uitvaartplek.nl vlug in aanraking komen met de passende mensen. Ze was zo behulpzaam en begripvol.
Na de uitvaart heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Oprecht heel sympathiek.

- Kirsten van der Meer

Verwachtingen zijn overtroffen

23 mei 2024

Omdat onze familie het niet volstrekt eens was werden er op het laatste ogenblik zaken gewijzigd. Dit was geen probleem dus heel flexibel deze mensen die gevonden hebben.

- Rogier Bakker

Afscheid prachtig zoals verlangd

17 mei 2024

Exact zoals mijn vader het wilde! Onvoorstelbaar hoe op maat en relatief goedkoop deze begrafenis georganiseerd is. Niks was apart of teveel voor het afscheid, alle mogelijkheden die we wilden konden ook. Ook na de plechtigheid was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Simon Dijkstra

Liefdevolle mensen voor de uitvaartdienst

6 mei 2024

De uitvaart is snel, onbezorgd en persoonlijk begeleid.

- Dirk Peters

Verwachtingen zijn overtroffen

1 mei 2024

Omdat onze familie het niet volkomen eens was werden er op het laatste moment dingen gewijzigd. Dit was geen probleem dus heel flexibel deze mensen die gevonden hebben.

- Koen de Boer

Dank jullie wel!

20 april 2024

We hadden binnen een paar uur de eerste offertes binnen. Zelf hebben we vrijwel niks alleen hoeven doen.
Onwijs dankbaar!

- Marjolein Dekker

Geweldig geholpen

13 april 2024

Vrijblijvend eerst kunnen kijken wie er bij ons paste. We vonden iemand die ons erg steunde en die zaken direct voor ons regelde. Zelfs het aangeven bij de gemeente (van het overlijden van mijn zusje) was georganiseerd.

- Johanna van de Wal

Uitvaartverzorger enorm lief

11 april 2024

Na de schrik van het opeens sterven van mijn schoonmoeder konden we gelukkig snel iemand inzetten (via uitvaartplek.nl) om ons te helpen. Enorm dankbaar dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de betrokkenheid en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was heel speciaal. Persoonlijk contact en alles was bespreekbaar.Petje af.

- Kelly van Dongen

Dank jullie wel!

5 april 2024

Vlug waren we in contact met diverse uitvaartcentra. Daarom hoefde we zelf nauwelijks iets te regelen.
Enorm bedankt!

- Johanna van der Horst

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Sauwerd

Uitvaartverzorging Koster

Zuiderweg 191
9744 AD Groningen
Nederland

050 309 5674
http://begrafenis-crematieverzorging.nl/

Marijke Buursink Uitvaartverzorging

Oosterseweg 1
9785 AD Zuidwolde
Nederland

06 41108520
http://www.marijkebuursink.nl/

Sakura Uitvaartverzorging

Nieuwbrugsterweg 1021
9832 TH Den Horn
Nederland

06 46642828
http://www.sakura-uitvaart.nl/