Uitvaart Den Andel

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken de situatie graag draaglijker voor je. Behoefte aan een top uitvaartondernemer uit Den Andel die bij jouw wensen past?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Den Andel verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het mooiste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Den Andel – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Den Andel gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Den Andel
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 110 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Den Andel aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Den Andel, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Eenrum, Westernieland en Baflo bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Den Andel

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Den Andel kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Den Andel vindt die hart heeft voor jouw zaak. Lees hieronder verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Den Andel kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Den Andel

Bij het wegvallen van een geliefde spelen er verscheidene gevoelens. Er is uiteraard het verdriet en wellicht de schrik bij een onverwacht overlijden. Maar een heengaan houdt ook een drukke tijd in, waarin in een kort tijdsbestek de uitvaart geregeld moet worden. Er moet van alles georganiseerd worden bij een begrafenis. Als eerste moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Dan moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Den Andel gebracht worden. Daarna moet er over belangrijke zaken een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Rouwboeket
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Het vervoer van de overledene
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • Aanvullende voorkeuren

Wanneer er vooraf helderheid is over de voorkeuren van de overledene, helpt dit enorm. Wanneer dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo goed mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds vaker mogelijk om bij een teraardebestelling in Den Andel unieke aanpassingen aan een uitvaart aan te brengen.

Zeker zul je in deze drukke tijd veel zaken missen. Dus is het inzetten van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Waar moet je verder nog aan denken? Lees aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Den Andel

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Den Andel te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Den Andel contacteren

Bij een begrafenis in Den Andel kun je kiezen uit een verscheidenheid aan uitvaartcentrums die verdeeld over de stad aanwezig zijn. Het uitvaartcentra heeft een flinke invloed op alle dingen voor en na de begrafenis. In alle uitvaartcentra in Den Andel zijn er adequate faciliteiten om de overledene vakkundig en met trots te bewaren tot de datum van de begrafenis. Ook is daar alles in paraatheid om je geliefde proper te laten verzorgen.

De zwaarstwegende functie van een uitvaartcentrum Den Andel zijn de ruimtes waar de overledene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt gehouden. Vanzelfsprekend mag het opbaren ook in huis gebeuren, maar als je dit liever niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt hier een ogenblik kiezen om voorafgaande aan de teraardebestelling een condoleance te organiseren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook besloten houden voor alleen intimi.

De meeste uitvaartcentra in Den Andel hebben een aula waar de dienst gehouden kan worden. De gedienstigheid is het meest persoonlijke stukje van de teraardebestelling en mag je als nabestaanden zelf indelen. Er is de gelegenheid voor persoonlijk gekozen muziek, al dan niet live, sprekers en er is mogelijkheid voor alle verschillende religies. In veel uitvaartcentrum Den Andel zijn er ook opties voor video- of foto voorstellingen bij de uitvaartdienst.

Zodra het afscheid is genomen kun je later vaak nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Dit kan een simpele koffietafel zijn, maar ook uitgebreid. Vergelijk daarom de diverse uitvaartcentra in Den Andel met mekaar en maak een bewuste selectie voor een uitvaartcentrum die aan alle verlangens kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Den Andel

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Den Andel

Een van de eerste beslissingen die nabestaanden moeten maken is de selectie tussen een begrafenis of een crematie. Dikwijls heeft de overledene aan familie of via een testament laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. Ook kan het zijn dat de directe familie hier een keuze in moet maken.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis exact inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is het effect op de teraardebestelling op zichzelf? Besef dat ongeacht de selectie van een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat de dienst daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Den Andel gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de overledene na de uitvaartdienst naar een kerkhof getransporteerd worden. Een paar uitvaartcentra zijn gelegen direct naast een kerkhof. Als alternatief moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wordt er voor een crematie gekozen, dan is het gebruikelijk om te kiezen voor een crematorium waar ook de gelegenheid is om een uitvaartdienst te regelen. Dit hoeft overigens niet. Het staat je vrij om vanuit een uitvaartcentrum naar een extern crematorium te rijden.

Zorg er wel voor dat je de prijzen van een begrafenis of crematie in Den Andel in de gaten houdt. Een begrafenis zal duurder zijn dan een crematie. Dit heeft vooral te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en aanvullende kosten voor een steen of monument op het graf. Logischerwijs is de wens van de gestorvene meestal bepalend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis Den Andel

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Den Andel

Nadenken over een uitvaart kan een vervelend gevoel geven, zeker als je aan de tarieven denkt. Helaas is dit wel nodig, want een uitvaartdienst kan behoorlijk in de kosten lopen. Je gaat sowieso diverse kosten maken, denk hier aan een kist of een urn. Ook de verzorging van de dierbare en de kosten van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de voorkeuren komen hier nog extra kosten bij, zoals:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Eventueel in te huren dragers van de grafkist
 • Bloemstukken
 • Overlijdenskaarten
 • Een advertentie voor mededeling van overlijden

De prijzen na overlijden lopen doorgaans op tot tenminste 7.000,- euro. Hierin zitten wel veel mogelijkheden inbegrepen. De kosten voor het afscheid kun je afhankelijk van de wensen zelf bepalen. Denk aan koffie en cake maar ook aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Dan zullen de uitgaven aanzienlijker zijn. De tarieven zijn dus iets beïnvloedbaar, maar niet volledig. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een alledaags graf zal goedkoper zijn dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Den Andel en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Den Andel inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Den Andel inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Den Andel

Een uitvaartverzekering in Den Andel regelen is een van de voornaamste beslissingen die je zelf kunt maken. Door middel van een uitvaartverzekering in Den Andel zal je er namelijk niet helemaal alleen voor staan als het aankomt op de kosten. De meeste uitvaartverzekeringen betalen een vast bedrag uit bij overlijden, wat ingezet kan worden voor de uitvaart. Je verzamelt bij deze uitvaartverzekering een bepaald geldbedrag bij elkaar. Het is overigens niet gedwongen om zo’n uitvaartverzekering af te sluiten. Maar, aangezien het dingen zoveel eenvoudiger maakt bij een uitvaart regelen, is het absoluut te adviseren.

Hoeveel je aan verzekeringspremie kwijt bent voor je uitvaartverzekering in Den Andel is afhankelijk van een aantal zaken. Dat is dan ook de reden dat de verzekeringspremie voor iedereen zal afwijken. Zo valt een verzekeringspremie minder hoog uit als je deze op een jongere leeftijd aangaat. Verklaarbaar, want een ouder iemand overlijdt statistisch gezien sneller dan een jonger persoon. Verder is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort verzekering wat je wilt afsluiten en van je persoonlijke welzijn. Het is zo dat een uitvaartverzekering in Den Andel niet geaccepteerd kan worden als de verzekeraar je een te risicovol geval vindt. Nagenoeg altijd zul je dan ook jouw medische dossier moeten overleggen alvorens je een verzekering wilt aanvragen. Mocht je het zelf willen doen dan kun je uiteraard ook zelfstandig een geldbedrag apart zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit wordt gerealiseerd, anders komen je nabestaanden straks een geldbedrag tekort bij het bekostigen van jouw uitvaartdienst. Als dit niet zo is zal de gemeente mogelijk jouw naasten aanspreken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Den Andel

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Den Andel verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Den Andel

Direct na het overlijden van een geliefde kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Den Andel De rouw overheerst nadat een persoon overlijdt en het laatste waar je aan wil denken is zaken regelen. Als je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je over het algemeen geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken geregeld moeten worden. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

Om meerdere dingen uit je handen te nemen in een tijd van verdriet zijn er uitvaartverzorgers. Zij organiseren alle zaken bij een uitvaart. Daardoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de aangifte regelt als ook het transport van de overledene naar een uitvaartcentrum. Daarna kunnen jullie samen bespreken wat de behoeften rondom het afscheid zijn.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een flinke toegevoegde waarde bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Den Andel zorgen voor een fijne finale groet aan je geliefde.

Uitvaarthulp inschakelen in Den Andel

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Den Andel

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Den Andel. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Den Andelse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Den Andel. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Den Andel bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Den Andel die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Den Andel

Heel fijn opgevangen

1 maart 2024

Ons moeder stond zelf enorm kleurrijk in het leven dus de attente opvang was ontzettend fijn. Niets was te vreemd en het was geweldig persoonlijk.

- Cornelis Schouten

Geheel de zorg uit handen

18 februari 2024

Via uitvaartplek zijn we algeheel ontzorgt. Van het simpel aan kunnen vragen van de offertes (en voor onszelf nog even en vergelijk op de verzekering gedaan achteraf) tot de echte uitvaart. Snel en gemakkelijk kwamen wij in contact met de juiste uitvaartcentra. Absoluut tevreden.

- Petra de Boer

Persoonlijke begeleiding afscheid

16 februari 2024

De uitvaart is vlot, onbekommerd en persoonlijk begeleid.

- Nancy Huisman

Wel betrokken bij de uitvaart

9 februari 2024

Incidenteel in het leven kom je mensen tegen die oprecht met je betrokken zijn. Nooit verwacht dat we dit bij de uitvaartdienst zo goed geregeld konden krijgen.

- Anita de Vries

Erkentelijk voor een eigen afscheid

23 januari 2024

Het uitvaart centrum van onze keuze was snel en erg vriendelijk. De teksten werden ook herschreven met zijn hulp en ook meedenken over alles was goed.

- Susanne van Doorn

Persoonlijke begeleiding afscheid

14 januari 2024

Attente mensen die alles vlug en betrouwbaar organiseren ontdekt.

- Patricia Willems

De laatste groet was perfect

12 januari 2024

De woorden ontbreken om te vertellen hoe smaakvol de ervaring met de uitvaartorganisatie was. We hadden vlug de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de wensen van grootvader echt werden gehoord. Daarom hebben we een geweldig afscheid voor onze liefste opa kunnen regelen.

- Erik Bosch

Het vertrek was prachtig

6 januari 2024

Gauw en keurig georganiseerd. Naderhand nog gevraagd of ik nog vragen had.

- Johanna de Jonge

Zeer fijne dienst gehad!

29 december 2023

Exact zoals mijn papa het wilde! Echt bizar mooi (en met betrekkelijk beperkte kosten) hoe we dit vertrek hebben kunnen invullen. Het was buitengewoon mooi met alle ‘vreemde’ behoeften die we hadden en dit kon ook allemaal. Ook na de plechtigheid was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Ingrid van de Velden

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Den Andel

Uitvaartverzorging Koster

Zuiderweg 191
9744 AD Groningen
Nederland

050 309 5674
http://begrafenis-crematieverzorging.nl/

Sakura Uitvaartverzorging

Nieuwbrugsterweg 1021
9832 TH Den Horn
Nederland

06 46642828
http://www.sakura-uitvaart.nl/

Memorum Uitvaartzorg Groningen

Langewoldlaan 31
9727 DE Groningen
Nederland

06 50258085
http://www.memorum.nl/