Uitvaart Saaxumhuizen

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Dit is de reden dat we het jou iets makkelijker willen maken. Wil jij een gemoedelijke uitvaartondernemer uit Saaxumhuizen die bij jouw wensen past?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Saaxumhuizen verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het fijnste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Saaxumhuizen – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Saaxumhuizen gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Saaxumhuizen

Uitvaart Saaxumhuizen
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 114 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Saaxumhuizen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Saaxumhuizen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Baflo, Rasquert en Den Andel bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Saaxumhuizen

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Saaxumhuizen kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Saaxumhuizen vindt die hart heeft voor jouw zaak. Lees snel verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Saaxumhuizen kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Saaxumhuizen

Een heengaan is altijd een ingrijpende gebeurtenis. Er is natuurlijk het verdriet en mogelijkerwijs de shock bij een onvoorzien overlijden. Maar een heengaan houdt ook een moeilijke tijd in, waarin in een kort tijdsbestek de uitvaart georganiseerd moet worden. Er moet van alles besloten worden bij een begrafenis. Allereerst de administratieve aangifte bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Saaxumhuizen gebracht worden. Vervolgens moet er over belangrijke aangelegenheden een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstukken
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Het vervoer van de overledene
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • De koffietafel
 • De executie van de wilsbeschikking

Als de overledene zelf al wensen over de invulling heeft gedocumenteerd, dan is het eenvoudiger om beslissingen te maken. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds vaker mogelijk om bij een begrafenis in Saaxumhuizen unieke wijzigingen aan een begrafenis aan te brengen.

Ongetwijfeld zul je in deze indrukwekkende tijd meerdere dingen over het hoofd zien. Dus is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Waar moet je verder nog aan denken? Vindt meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Saaxumhuizen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Saaxumhuizen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Saaxumhuizen contacteren

Als iemand heengaat die je geliefd is moet je op korte termijn contact opnemen met een uitvaartcentrum in Saaxumhuizen Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk regelt. Op deze locatie vindt het finale afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden dierbaren klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit wenselijk is. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene mooi opgebaard kan worden tot het afscheid. Het is ook een optie om iemand in eigen woning op te baren, dit kan doorgaans worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Saaxumhuizen. Zo is het onder andere mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Hierdoor is het een optie om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Behalve het opbaren van de personen is het uitvaartcentrum in Saaxumhuizen er voor je als het neerkomt op de verzorging van de overledene. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Plaatjes aanleveren is wenselijk. Bij een paar uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Ook kunt je in uitvaartcentrum Saaxumhuizen bijeenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de geliefde. Wil je nog een klein 1 op 1 moment met de geliefde, dan is dit het moment hiervoor. Na het vertrek behoren de welbekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de begrafenis af te ronden.

Op de dag van de crematie of begrafenis zal de rouwstoet afreizen van het uitvaartcentrum in Saaxumhuizen. Soms is het denkbaar om na afloop nog een laatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Saaxumhuizen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Saaxumhuizen

De keuze tussen een begrafenis of een crematie is een significante en buitengewoon intieme keuze van mensen. Hiermee wil je jouw nabestaanden bij voorkeur niet mee opzadelen. Doorgaans is een begrafenis wat duurder dan een crematie. Belangrijkste aanleiding hiertoe is dat er bij een begrafenis in Saaxumhuizen een rustplaats georganiseerd moet worden. De tarieven hiervoor kunnen hard oplopen. Elke gemeente in Holland rekent zijn eigen kosten voor een begrafenis. Het is dan wel aan te raden om eerst wat onderzoek te plegen. Je bent naast de tariefstelling voor de grafkuil zelf ook geld kwijt aan een grafkist en een steen. Afhankelijk van je persoonlijke wensen kunnen de prijzen hierin logischerwijs ook weer gigantisch verschillen.

Een crematie in Saaxumhuizen brengt mindere prijzen met zich mee. Bij een crematie gaan de allermeeste tariefstelling in de urn zitten. Tegen een kostenvergoeding kun je iemand zijn as tevens uit laten strooien. Je kunt er natuurlijk tevens voor kiezen om het persoonlijk te doen, mits dit in overleg gebeurt. Los van de kwestie of je een begrafenis of crematie in Saaxumhuizen wilt is het van nut om de kosten altijd goed te vergelijken. Er bestaan flink wat prijsverschillen onder partijen. Door dit te bekijken zal je in staat zijn om behoorlijk geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Saaxumhuizen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Saaxumhuizen

Nadenken over een uitvaart kan een ellendig gevoel geven, zeker als je aan de prijzen denkt. Het is wel noodzakelijk gezien het organiseren van een heengaan best kostbaar kan zijn. Hier heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een grafkist, de allerlaatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Tevens is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaart
 • Het vervoer van de gestorvene
 • Mogelijk in te huren dragers van de kist
 • Bloemstukken
 • Overlijdenskaarten
 • Een rouwadvertentie

Een doorsnee uitvaartdienst kost tegenwoordig ongeveer € 7.000,-. Hier zitten weliswaar een aantal mogelijkheden inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Saaxumhuizen zo duur maken als je zelf wilt. Een koffietafel bijvoorbeeld, is normaal met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Denk je aan het laatste, dan zijn de tarieven hoger dan wanneer je slechts voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een generaal graf zal beter geprijsd zijn dan een particulier graf.

Dikwijls zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Saaxumhuizen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Saaxumhuizen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Saaxumhuizen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Saaxumhuizen

Het is voor elk persoon uit Saaxumhuizen verstandig om een uitvaartverzekering te nemen. Zowel jij als je familie hebben dan de geruststelling dat zij niet voor flinke kosten komen te staan. Kort door de bocht kun je kiezen tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin allemaal basis diensten zijn geïntegreerd en waarbij je gegarandeerd bent van een degelijk geregelde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering bouw je een bedrag op waarmee de uitvaart geregeld kan worden. Deze verzekering geeft iets uitgebreider onafhankelijkheid, omdat je meer keuzemogelijkheden hebt. Dit is een buitengewoon praktische uitvaartverzekering als je persoonlijke wensen hebt.

Er zijn ook nog varianten waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering gecombineerd worden. Het is niet makkelijk om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel aanbieders voor een uitvaartverzekering in Saaxumhuizen dat het vergelijken ervan overdonderend lijkt. Toch is een vergelijk noodzakelijk. Zo betaal je niet buitensporig voor de keuzemogelijkheid die het beste aansluit bij jouw leven.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Saaxumhuizen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Saaxumhuizen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Saaxumhuizen

Het is wijselijk om ogenblikkelijk na het overlijden een uitvaartondernemer in Saaxumhuizen te bellen. De rouw overheerst nadat een individu overlijdt en het laatste waar je aan wil denken is dingen regelen. Als dit de eerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die meteen na een overlijden georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de nabestaanden. De familie kan dan stilstaan bij het rouwproces. Ondertussen zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de laatste verzorging en transport naar een rouwcentrum regelen. Aansluitend zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel gaan over het uitwerken van de uitvaart en alle voorkeuren hieromtrent bespreken.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een flinke hulp bij een overlijden. Vergelijk daarom verschillende uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Saaxumhuizen zal er een prachtige uitvaart plaatsvinden voor een prettige allerlaatste herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Saaxumhuizen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Saaxumhuizen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Saaxumhuizen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Saaxumhuizense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Saaxumhuizen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Saaxumhuizen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Saaxumhuizen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Saaxumhuizen

Passende uitvaart geregeld

17 april 2024

Razendsnel en respectvol geregeld. Erg blij met hoe dit gegaan is.

- Robert Jansen

Magnifiek afscheid

12 april 2024

Het was zo mooi! Ondanks het verdriet na het heengaan van grootmoeder hadden we geen beter afscheid geregeld kunnen krijgen. Zeer fijn hoe snel we de offertes binnen hadden.

- Ilse Hendriks

Welgemeende betrokkenheid

1 april 2024

Toen mijn mama overleed was ik erg bedroefd en had ik geen zin om alles uit te zoeken en te pluizen. Via uitvaartplek.nl had ik binnen 24 uur een fijne uitvaartverzorgster die mij kon helpen. Ik heb zoveel steun gehad van de begeleidster.
Na de uitvaartdienst heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Oprecht heel lief.

- Alexander de Ruiter

Tot in de puntjes geregeld

24 maart 2024

Zowat onzichtbare begeleiding op de dag van de uitvaart gehad. Vooraf veel gesprekken gehad en hierdoor was de crematie zeer soepel geregeld. Tevens hadden we vlot contact met de uitvaartcentra na de aanvraag.

- Raymond Meijer

Een respectvol vertrek

18 maart 2024

We hebben een zeer passende ondersteuner kunnen vinden. Alleen de nazorg kon mogelijk wat netter.

- Steven Mulder

Snel in contact met de juiste personen

9 maart 2024

Voor het werkelijke overlijden van mijn tante zochten wij al contact met allerlei uitvaartcentra. Aan het sterfbed konden de zorgen al doorgenomen worden. Om dit samen zo te doen was het een indrukwekkende ervaring door deze uitvaartbegeleiders waarmee we vlug in contact waren. Dank jullie wel voor het mogelijk maken daarvan.

- Bianca van Beek

Verwachtingen zijn overtroffen

7 maart 2024

Omdat onze familie het niet volledig eens was werden er op het laatste ogenblik zaken gewijzigd. De uitvaartverzorgster was ontzettend meegaand dus dit was pijlsnel georganiseerd.

- Alexander Driessen

Een vertrouwd afscheid

1 maart 2024

Omdat we na de aanvraag gauw contact met een uitvaartbegeleider hadden was er ruimte voor alle eigen ideeën. Aangezien dit er nogal wat waren was het een geweldig persoonlijke uitvaartdienst zoals onze pappa dat het liefste wilde. Ook vielen de kosten ons alles mee dus erg gelukkig met de aanbieding van uitvaartplek achteraf!

- Raymond Koning

Echt betrokken bij de uitvaartdienst

17 februari 2024

Personen die echt meedenken zijn sporadisch. Nooit verwacht dat we dit bij de uitvaartdienst zo mooi georganiseerd konden krijgen.

- Kim Prins

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Saaxumhuizen

Uitvaartverzorging Koster

Zuiderweg 191
9744 AD Groningen
Nederland

050 309 5674
http://begrafenis-crematieverzorging.nl/

Marijke Buursink Uitvaartverzorging

Oosterseweg 1
9785 AD Zuidwolde
Nederland

06 41108520
http://www.marijkebuursink.nl/

Sakura Uitvaartverzorging

Nieuwbrugsterweg 1021
9832 TH Den Horn
Nederland

06 46642828
http://www.sakura-uitvaart.nl/