Uitvaart Blessum

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Vandaar dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Ben jij opzoek naar een fijne uitvaartondernemer in Blessum die bij jouw wensen past?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Blessum verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het belangrijkste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Blessum – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Blessum gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Blessum
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 113 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Blessum aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Blessum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Weidum, Bears en Jellum bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Blessum

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Blessum is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Blessum vindt die hart heeft voor jouw zaak. Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Blessum kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Blessum

Een heengaan is iedere keer een ingrijpende aangelegenheid. Er is natuurlijk het verdriet en misschien de schok bij een onverwacht overlijden. Het is daarnaast een periode waarin er heel veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het organiseren van een teraardebestelling. Allereerst moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Blessum vervoerd worden. Hierna moet er over belangrijke aangelegenheden een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Wel of niet opbaren
 • De koffietafel
 • Aanvullende verlangen

Als de overledene zelf al voorkeuren over de uitwerking heeft gedocumenteerd, dan is het makkelijker om beslissingen te maken. Indien dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo goed mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er momenteel steeds meer aandacht voor het regelen van een zo persoonlijk mogelijke begrafenis in Blessum.

Zeker zul je in deze hectische periode veel dingen missen. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Waar moet je verder nog aan denken? Lees meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Blessum

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Blessum te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Blessum contacteren

Indien een geliefde komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in aanraking komen met een uitvaartcentrum in Blessum. Lang niet iedereen weet wat het nut is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de bewaarplaats voor de overledene voordat de uitvaart zal plaatsvinden. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak aantrekkelijk gemaakt en opgebaard wanneer dit wenselijk is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene mooi opgebaard kan worden tot het vertrek. In eigen woning opbaren behoort ook tot de opties, dit kun je overeenkomen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Blessum. Een apart koelelement huren behoort ook tot de mogelijkheden. Daardoor is het een optie om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Wanneer je behandeling wenst van je geliefde is dit ook mogelijk in de uitvaartcentra in Blessum. De mogelijkheden zijn onder andere make-up en ook het aandoen van bepaalde kleren. Hiervoor kun je een foto aanleveren. Ook kun je bij meerdere uitvaartcentra assisteren met de verzorging voor het vertrek. Voor de begrafenis kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Blessum met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Ook kun je ervoor kiezen om een privé ogenblik te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na afloop bestaat er vaak de mogelijkheid om gelijktijdig een kopje thee te drinken en om het samen af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Blessum kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematorium. Af en toe kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een laatste afsluiting.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Blessum

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Blessum

Bij een overlijden is een cruciale keus waar de nabestaanden mee geconfronteerd worden de optie tussen een begrafenis of een crematie. Regelmatig heeft de overledene aan familie of via een wilsbeschikking laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. Daarnaast kan het zijn dat de directe familie hier een keuze in moet maken.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zullen de meesten wel weten. Maar wat is de impact op de teraardebestelling zelf? Feit is dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in zo goed als alle uitvaartcentra in Blessum gehouden kan worden.

Ingeval men kiest voor een begrafenis, zal de gestorvene daarna naar een begraafplaats worden overgebracht. Er zijn uitvaartcentra die gevestigd zijn bij een begraafplaats en zo nu en dan moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wordt er voor een crematie gekozen, dan is het gebruikelijk om te kiezen voor een crematorium waar ook de gelegenheid is om een uitvaartdienst te organiseren. Dit hoeft trouwens niet. Je mag gelijktijdig van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het belangrijk om de tariefstellingen van een begrafenis en crematie Blessum in het oog te houden. Meestal is een begrafenis kostbaarder dan een crematie. Dit komt voornamelijk door de afdracht van grafrechten aan de gemeente en de aanvullende prijzen voor een (graf)steen of monument op het graf. Vanzelfsprekend is de wens van de gestorvene meestal leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Blessum

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Blessum

Het voelt misschien wat bitter om na een overlijden te moeten stilstaan bij de prijzen van een uitvaart in Blessum. Helaas is dit toch echt nodig, want een uitvaart kan behoorlijk in de papieren lopen. Je gaat überhaupt diverse kosten maken, denk hierbij aan een kist of een asurn. Ook de verzorging van de dierbare en de tarieven van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de voorkeuren komen hier nog extra kosten bij, zoals:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Mogelijk in te huren dragers van de kist
 • Bloemstukken
 • Overlijdenskaarten
 • Een rouwadvertentie

De kosten na overlijden lopen doorgaans op tot tenminste 7.000,- euro. Daarbij zitten wel veel opties inbegrepen. De tariefstelling voor de uitvaartsdienst kun je afhankelijk van de voorkeuren zelf afwegen. Een koffietafel als voorbeeld, is meestal met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Dan zullen de uitgaven hoger zijn. De prijzen zijn dus enigszins beïnvloedbaar, maar niet volledig. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een generaal graf is namelijk goedkoper dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Blessum en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Blessum inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Blessum inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Blessum

Wij raden iedereen in Blessum aan om een uitvaartverzekering af te sluiten. Evenzeer jij als je achtergeblevenen hebben dan de garantie dat zij niet voor enorme kosten komen te staan. Doorgaans kun je een keuze maken tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin de meeste basis diensten zijn geïntegreerd en waardoor je verzekerd bent van een goed geregelde uitvaart.

Tekenend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitgekeerd krijgt waarvoor een uitvaart kan worden geregeld. Deze versie is volmaakt voor wanneer je aparte voorkeuren uitgezonderd van een dienstenpakket hebt.

Er zijn ook nog vormen waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering gecombineerd worden. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Blessum enorm groot is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering absoluut aan te raden. Zo betaal je niet teveel voor de keuzemogelijkheid die het meeste aansluit bij jouw wensen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Blessum

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Blessum verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Blessum

Direct na het overlijden van een geliefde kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Blessum De rouw overheerst nadat een mens overlijdt en het laatste waar je aan wil denken is zaken regelen. Wanneer dit de eerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overweldigend om aan alles te denken. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

Om meerdere zaken uit je handen te nemen in een tijd van treurnis zijn er uitvaartverzorgers. Zij regelen alle zaken bij een uitvaart. Daardoor kunnen jij en je familie er voor mekaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de aangifte regelt als ook het transport van de overledene naar een uitvaartcentrum. Aansluitend kunnen jullie tezamen doorspreken wat de voorkeuren rondom het afscheid zijn.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een belangrijke toegevoegde waarde bij een overlijden. Vergelijk dus verschillende uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Blessum zal er een indrukwekkende uitvaartdienst plaatsvinden voor een prettige finale herinnering aan de gestorvene.

Uitvaarthulp inschakelen in Blessum

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Blessum

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Blessum. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Blessumse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Blessum. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Blessum bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Blessum die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Blessum

De ultieme groet was perfect

25 februari 2024

De woorden ontbreken om te verwoorden hoe prachtig de ervaring met de uitvaartorganisatie was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al gelijk contact met deze personen en het was vanaf begin af aan vlekkeloos. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de wensen van opa echt werden gehoord. We hebben echt een mooie allerlaatste groet kunnen houden aan onze liefste grootvader.

- Claudia van Doorn

Enorm meevoelend

17 februari 2024

Na het heengaan wisten we even niet wat we exact moesten doen. Dankzij uitvaartplek.nl kwamen we zeer snel in verbinding met een persoon die ons verder kon helpen. We hadden heel vlug contact en ze heeft ons enorm goed geholpen met het regelen.

- Marleen van Veen

Een integere uitvaartdienst

11 februari 2024

Intiem en alleen met familie was de wens. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon organiseren. Merci.

- Jeffrey van Wijk

Persoonlijke begeleiding afscheid

6 februari 2024

Attente mensen die alles rap en degelijk regelen ontdekt.

- Tim Sanders

Uitvaartverzorger erg zorgzaam

27 januari 2024

Na de schok van het abrupt heengaan van mijn schoonmama konden we gelukkig snel iemand inschakelen (via uitvaartplek.nl) om ons te helpen. Zeer dankbaar dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de betrokkenheid en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was erg speciaal. Niks geen zakelijk gedoe, oprecht heel eigen en niets was vreemd.Niks anders dan respect hiervoor.

- David Willemsen

Heel fijn opgevangen

16 januari 2024

Ons moeder stond zelf heel mooi in het leven dus de liefdevolle opvang was enorm fijn. Niets was te raar en het was geweldig persoonlijk.

- Thomas de Ruiter

De uitvaart was prachtig

13 januari 2024

Rap en vlekkeloos alles georganiseerd na de offerteaanvraag. Ook nog na de uitvaart even gebeld of we nog vragen hadden.

- Sabine van der Linden

Respectvol en eenvoudig vertrek

3 januari 2024

We hebben onze broer een waardige en indrukwekkende teraardebestelling kunnen geven. De koffie was iets minder lekker maar verder alles goed geweest.

- Jeroen Schipper

Perfect geregeld

30 december 2023

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw voorhanden. Vooraf veel gesprekken gehad en daarom was de crematie zeer prettig georganiseerd. Bovendien hadden we snel contact met de uitvaartcentra na de offerteaanvraag.

- Sabrina Kuiper

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Blessum

Anne de Jong Uitvaartzorg

Buorren 23
9012 DK Raerd
Nederland

0566 602 922
http://www.dejonguitvaartzorg.nl/

Eelco de Vries Uitvaartverzorging

De Haven 3
8831 ZP Winsum
Nederland

0517 201 028
http://eelcodevriesuitvaartverzorging.nl/

Vereniging “Jelsumerhof”

Sem Dresdenstraat 6
8915 BZ Leeuwarden
Nederland

058 212 7843
http://jelsumerhof.nl/