Uitvaart Hilaard

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Vandaar dat we het jou ietwat gemakkelijker willen maken. Heb jij behoefte aan hulp voor de uitvaart in Hilaard?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Hilaard verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het belangrijkste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Hilaard – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2022 en verder.

Uitvaartondernemer Hilaard gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Hilaard vinden

Uitvaart Hilaard
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 76 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Hilaard aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Hilaard, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Huns, Baard en Mantgum bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Hilaard

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Hilaard is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zomaar een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Hilaard vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Hilaard

Een overlijden is altijd een ingrijpende aangelegenheid. Denk aan de schok bij een onverwachts overlijden en het daaruit voortkomende leed. Maar een heengaan houdt ook een moeilijke tijd in, waarin in een korte tijd de teraardebestelling georganiseerd moet worden. Er komt veel kijken bij het regelen van een teraardebestelling. Als eerste de administratieve kennisgeving bij de gemeente. Daarna moet de overledene overgebracht worden naar een uitvaartcentrum in Hilaard. Hierna moet er over belangrijke zaken een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • De koffietafel
 • De uitvoering van de wilsbeschikking

Als de overledene zelf al voorkeuren over de uitwerking heeft vastgelegd, dan is het makkelijker om keuzes te maken. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Gelukkig is er hedendaags steeds meer ruimte voor het organiseren van een zo persoonlijk mogelijke teraardebestelling in Hilaard.

Zeker zul je in deze indrukwekkende tijd veel dingen missen. Dus is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer belangrijk? Lees meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Hilaard

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Hilaard te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Hilaard contacteren

Indien een geliefde komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in contact komen met een uitvaartcentrum in Hilaard. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk organiseert. Op deze plaats vindt het laatste afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak mooi gemaakt en opgebaard wanneer dit gewild is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het vertrek. Thuis opbaren behoort ook tot de opties, dit kun je afstellen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Hilaard. Een apart koelelement huren behoort ook tot de opties. Door deze optie zal je in staat zijn om langduriger afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Wanneer je behandeling wenst van je geliefde is dit ook voorstelbaar in de uitvaartcentra in Hilaard. De mogelijkheden zijn bijvoorbeeld make-up en ook het aantrekken van bepaalde kleren. Hiervoor kun je een illustratie aanleveren. Ook kun je bij meerdere uitvaartcentra bijstaan met de verzorging voor het vertrek. Tevens kunt je in uitvaartcentrum Hilaard samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de geliefde. Tevens kun je ervoor kiezen om een privé moment te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het afscheid behoren de welbekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de uitvaart af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Hilaard kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematiecentrum. Soms is het mogelijk om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Hilaard

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Hilaard

De keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie is een belangrijke en buitengewoon intieme keuze van mensen. Bij voorkeur wil je deze complexe keuzemogelijkheid niet aan nabestaanden overlaten. Meestal is een begrafenis wat prijziger dan een crematie. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met het feit dat voor een begrafenis in Hilaard een graf gehuurd moet worden. De tarieven hiervoor kunnen hard oplopen. Elke gemeente in Nederland rekent zijn eigen tariefstelling voor een begrafenis. Je doet er dus goed aan om dit eerst even degelijk uit te zoeken voor je besluit om een keuze te maken. Naast de kosten voor het graf zelf zal je ook tariefstelling kwijt zijn aan de steen en een kist. Ook hierbij kunnen de tarieven oplopen, afhankelijk van wat jouw voorkeuren zijn.

Een crematie in Hilaard brengt mindere tarieven met zich mee. Het prijzigste aan het cremeren is de asurn. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit vaak mogelijk tegen een vergoeding. Je kunt er uiteraard daarnaast voor kiezen om het zelf te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Hilaard, is het immer wijs om de tariefstelling tegen elkaar af te wegen. Over en weer zitten er namelijk behoorlijke afwijkingen tussen de aanbieders. Door dit te signaleren zul je in staat zijn om behoorlijk geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis Hilaard

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Hilaard

Piekeren over een uitvaartdienst kan een ellendig gevoel geven, vooral als je aan de prijzen denkt. Helaas is dit toch echt nodig, want een uitvaart kan behoorlijk in de kosten lopen. Je gaat überhaupt een aantal kosten maken, denk hierbij aan een (graf)kist of een urn. Ook de verzorging van de geliefde en de tarieven van een uitvaartverzorger. Ook is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Het vervoer van de overledene
 • Mogelijk in te huren dragers van de grafkist
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een rouwadvertentie

De prijzen na overlijden lopen gemiddeld op tot minimaal 7.000,- euro. Een aantal dingen zitten hier normaal bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Hilaard zo duur maken als je zelf wilt. Een koffietafel als voorbeeld, is normaal met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Dan zullen de tarieven aanzienlijker zijn. De tariefstellingen zijn dus een beetje beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een generaal graf zal goedkoper zijn dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Hilaard en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Hilaard inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Hilaard inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Hilaard

Het is voor iedereen uit Hilaard raadzaam om een uitvaartverzekering te nemen. Je weet dan echt dat je achtergeblevenen niet voor onverwachte forse prijzen van de uitvaart komen te staan. Bij benadering zijn er twee aparte soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Kenmerkend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een vastgesteld dienstenpakket waarin de door jou gekozen diensten zijn geïntegreerd. Hierbij ben je dan verzekerd van een degelijk geregelde uitvaartdienst.

Met een kapitaal uitvaartverzekering spaar je een spaarpotje op waarvan de uitvaart georganiseerd kan worden. Deze verzekering geeft iets uitgebreider vrijheid, omdat je meer keuzemogelijkheden hebt. Dit is een zeer praktische uitvaartverzekering als je persoonlijke voorkeuren hebt.

Verder is er ook nog een versie waarbij er een combinatie wordt aangeboden tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Het is niet simpel om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel bedrijven voor een uitvaartverzekering in Hilaard dat het vergelijken ervan overweldigend lijkt. Toch is een vergelijking noodzakelijk. Zo kies je de uitvaartverzekering die het meeste bij jouw leven past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Hilaard

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Hilaard verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Hilaard

Vlak na het overlijden van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Hilaard De rouw overheerst nadat iemand overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is dingen regelen. Indien dit de eerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overweldigend om aan alles te denken. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die direct na een overlijden georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de familie. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger onder andere de melding regelt alsmede het rouwtransport van de overledene naar een uitvaartcentrum. Dan kunnen jullie gezamenlijk bespreken wat de wensen rondom het afscheid zijn.

De uitvaartondernemer geldt na een overlijden als een steun en toeverlaat voor de familie. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Hilaard zorgen voor een gedenkwaardige finale groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Hilaard

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Hilaard

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Hilaard. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Hilaardse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Hilaard. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Hilaard bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Hilaard die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Hilaard

Tot in de puntjes verzorgd

19 juli 2022

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw voorhanden. Met regelmaat werden er vragen en keuzes aan ons voorgelegd waardoor de crematie snel en tot in detail geregeld werd. Snel contact ook.

- Chantal van Wijk

Verwachtingen zijn overtroffen

15 juli 2022

De veranderingen in organisatie van de dag was geen probleem. Dit was geen probleem dus heel flexibel deze mensen die ontdekt hebben.

- Thijs van Vliet

Enorm geholpen

3 juli 2022

Wij konden eerst goed voelen wie wij aangenaam vonden. Al vlug waren we met iemand in gesprek die ons zelf benaderde en dingen uit handen wilde nemen. Zelfs het aangeven bij de gemeente (van het overlijden van mijn zusje) was geregeld.

- Paul Vink

Geheel de zorg uit handen

26 juni 2022

Via uitvaartplek zijn we compleet ontzorgt. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even checken tot het werkelijke afscheid, alles was overeengekomen. Vlot en simpel kwamen wij in contact met de passende uitvaartcentra. Fantastisch geregeld.

- Gerrit Hermans

Enorm betrokken

19 juni 2022

Na het heengaan wisten we even niet wat we precies moesten doen. Door uitvaartplek.nl kwamen we heel snel in aanraking met een persoon die ons verder kon helpen. We hadden enorm snel contact en ze heeft ons enorm fijn geholpen met het organiseren.

- Sharon van Leeuwen

Een integere uitvaartdienst

14 juni 2022

Huiselijk en alleen met genodigden was de wens. Binnen een paar uur hadden we contact met onze begrafenis ondernemer en konden we snel de begrafenis regelen. Dank jullie wel.

- Caroline Mulder

Een integere begrafenis

9 juni 2022

We wilden het bij voorkeur klein en privé houden en dat is geslaagd. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon regelen. Bedankt.

- Antonius van Vliet

Bijzondere mensen

4 juni 2022

Mensen die werken in de uitvaartzorg zijn uniek. Zo betrokken zijn bij zoiets prive’s en het dan doen zoals wij wilde hebben… in 1 term fantastisch!

- Evelien de Vos

Echt betrokken bij de uitvaart

28 mei 2022

Personen die echt meedenken zijn sporadisch. We zijn een prettige ervaring rijker door deze uitvaart, hoe gek dat ook klinkt.

- Eva de Wit

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Hilaard

Anne de Jong Uitvaartzorg

Buorren 23
9012 DK Raerd
Nederland

0566 602 922
http://www.dejonguitvaartzorg.nl/

Eelco de Vries Uitvaartverzorging

De Haven 3
8831 ZP Winsum
Nederland

0517 201 028
http://eelcodevriesuitvaartverzorging.nl/

Vereniging “Jelsumerhof”

Sem Dresdenstraat 6
8915 BZ Leeuwarden
Nederland

058 212 7843
http://jelsumerhof.nl/