Uitvaart Boksum

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken dingen graag draaglijker voor je. Heb jij behoefte aan ondersteuning voor de uitvaart in Boksum?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Boksum verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het mooiste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Boksum – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Boksum gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Boksum
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 112 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Boksum aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Boksum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Bears, Jellum en Hilaard bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Boksum

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Boksum is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Boksum vindt die hart heeft voor jouw zaak. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Boksum

Een begrafenis organiseert zichzelf niet en hier komt aardig wat bij kijken. Omdat je onjuistheden wilt voorkomen is het te adviseren om dit door iemand anders te laten organiseren. Je kunt dit niet alleen verzoeken aan bekenden of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te vragen. Dit is de partij die je zal helpen bij het afstemmen van de verschillende dingen. Wat zijn nu feitelijk de stappen die genomen moeten worden? Alles begint bij het melden van overlijden bij de gemeente. Bij een uitvaart regelen in Boksum is dit altijd de belangrijkste stap die genomen moet worden. Dankzij deze aangifte zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Zonder dit verlof kun je niet de daaropvolgende stappen ondernemen voor het regelen. Vanzelfsprekend zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten stellen rondom het heengaan. Dit kan ingetogen binnen de directe kring van de overledene, of publiekelijker door iedereen in te lichten die de overledene kent.

Vervolgens is het tijd voor de daadwerkelijke uitwerking van de uitvaart. Hiermee bedoelen we natuurlijk het organiseren van de uitvaartdienst en het vinden van een begraafplaats of strooigebied. Het is altijd verstandig om in de wilsbeschikking te kijken van de overledene, hier is regelmatig wat in vastgelegd rondom de finale voorkeuren. Als er geen wilsbeschikking beschikbaar is zul je je als naverwanten moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden afgestemd. Dit geldt voor dingen als:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na afloop van de uitvaart is het belangrijk om de overige zaken te organiseren. Hier kan je onder andere denken aan de boekhouding van de overledene of aan de financiële zaken. Dit is dan ook de tijd waarin er gekeken zal worden naar de erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Boksum

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Boksum te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Boksum contacteren

Als iemand heengaat die je dierbaar is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Boksum Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk organiseert. Je kunt dit centrum ook wel zien als de bewaarplaats voor de overledene voordat de uitvaart zal plaatsvinden. In het uitvaartcentrum worden dierbaren klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewild is. Door de bijzondere koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. Het is ook een optie om iemand thuis op te baren, dit kan meestal worden overeengekomen met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Boksum. Een speciaal koelelement huren behoort ook tot de opties. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Wanneer je verzorging wenst van je geliefde is dit ook een optie in de uitvaartcentra in Boksum. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Foto’s aanleveren is aan te raden. Ook kun je bij diverse uitvaartcentra bijstaan met de behandeling voor het afscheid. Voor de uitvaart kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Boksum met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Bovendien kun je ervoor kiezen om een privé ogenblik te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het afscheid behoren de welbekende koffie en cake tot de opties om de teraardebestelling af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Boksum kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematorium. Tot slot kun je ook na het vertrek samen te komen in het uitvaartcentrum voor een finale afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Boksum

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Boksum

Een van de eerste beslissingen die achtergeblevenen moeten maken is de selectie tussen een begrafenis of een crematie. Doorgaans heeft de overledene aan familie of via een testament laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. Alsmede kan het zijn dat de naaste familie hier een keuze in moet maken.

Het verschil tussen begrafenis en crematie in Boksum zal begrijpelijk zijn, maar wat hebben deze verschillen voor invloed op de uitvaart zelf? Vast staat dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in vrijwel alle uitvaartcentra in Boksum gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de uitvaartdienst naar een begraafplaats gebracht worden. Enige uitvaartcentra zijn gelegen meteen behalve een begraafplaats. Anders moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Ingeval er voor een crematie wordt gekozen, is het gewoon om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarbij gelijktijdig gecremeerd kan worden. Dat is overigens niet noodzakelijk. Je mag daarnaast van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het noodzakelijk om de prijzen van een begrafenis en crematie Boksum in het oog te houden. Een begrafenis zal duurder zijn dan een crematie. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en aanvullende prijzen voor een (graf)steen of gedenkteken op het graf. Uiteraard is de wens van de overledene immer leidend in de keuzemogelijkheid voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Boksum

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Boksum

Het voelt mogelijkerwijs wat zuur om na een heengaan te moeten stilstaan bij de tariefstelling van een uitvaart in Boksum. Jammer genoeg is dit echt nodig, want een uitvaartdienst kan enorm in de kosten lopen. Je gaat sowieso sommige kosten maken, denk hier aan een (graf)kist of een (as)urn. Ook de verzorging van de geliefde en de kosten van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de voorkeuren komen hier nog aanvullende kosten bij, zoals:

  • Het opbaren in een uitvaartcentrum
  • Het vervoer van de gestorvene
  • Eventueel in te huren dragers van de (graf)kist
  • Bloemstukken
  • Overlijdenskaarten
  • Een rouwadvertentie

De kosten na overlijden lopen gemiddeld op tot minimaal 7.000,- euro. Een aantal dingen zitten hier gebruikelijk bij in. De prijzen voor de uitvaart kun je afhankelijk van de wensen zelf vaststellen. Een koffietafel bijvoorbeeld, is normaal met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Dan zullen de kosten hoger zijn. De prijzen zijn dus enigszins beïnvloedbaar, maar niet volledig. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een algemeen graf is namelijk goedkoper dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Boksum en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Boksum inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Boksum inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Boksum

Wij advisreren iedereen in Boksum aan om een uitvaartverzekering te regelen. Evenzeer jij als je nabestaanden hebben dan de geruststelling dat zij niet voor hoge kosten komen te staan. Over het algemeen zijn er twee aparte soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin alle basis diensten zijn opgenomen en waarbij je gegarandeerd bent van een fatsoenlijk georganiseerde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering bouw je een spaarpotje op waarvan de uitvaart georganiseerd kan worden. Deze verzekering biedt iets uitgebreider vrijheid, aangezien je uitgebreidere keuzes hebt. Dit is een uiterst praktische uitvaartverzekering als je persoonlijke wensen hebt.

Verder is er ook nog een variant waarbij er een combinatie wordt geboden tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Boksum enorm fors is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering uitermate aan te raden. Zo betaal je niet buitensporig voor de keuzemogelijkheid die het meeste aansluit bij jouw wensen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Boksum

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Boksum verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Boksum

Het is wijselijk om direct na het overlijden een uitvaartondernemer in Boksum te bellen. De rouw overheerst nadat een persoon overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is dingen regelen. Wanneer dit de eerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overweldigend om aan alles te denken. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

Om allerlei dingen uit je handen te nemen in een tijd van verdriet zijn er uitvaartverzorgers. Zij organiseren alle dingen bij een uitvaartdienst. De nabestaande kan dan stilstaan bij het rouwproces. Onderwijl zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de allerlaatste verzorging en transport naar een rouwcentrum regelen. Daarna kunnen jullie tezamen doorspreken wat de behoeften rondom het afscheid zijn.

De uitvaartondernemer geldt na een heengaan als een steun en toeverlaat voor de familie. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Boksum zorgen voor een fijne laatste groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Boksum

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Boksum

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Boksum. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Boksumse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Boksum. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Boksum bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Boksum die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Boksum

Warmhartig bijgestaan

27 februari 2024

Ons moeder stond zelf enorm mooi in het leven dus de attente opvang was ontzettend fijn. Niets was te vreemd en het was geweldig persoonlijk.

- Eveline van Leeuwen

Verwachtingen zijn overtroffen

18 februari 2024

Omdat onze familie het niet helemaal eens was werden er op het laatste ogenblik zaken gewijzigd. Dit was geen probleem dus heel soepel deze mensen die gevonden hebben.

- Eveline Veenstra

Prachtig afscheid

13 februari 2024

De uitvaartdienst was behoorlijk imponerend. De troosteloosheid was aanzienlijk na het sterven van grootmoeder maar de uitvaart had niet beter geregeld kunnen worden. Buitengewoon fijn hoe razendsnel we de offertes binnen hadden.

- Albert van Vliet

Geweldig afscheid

8 februari 2024

De uitvaartdienst was behoorlijk indrukwekkend. Ondanks het verdriet na het overlijden van grootmoeder hadden we geen fijner afscheid geregeld kunnen krijgen. Erg fijn hoe snel we de offertes binnen hadden.

- Daniëlle Willems

Een eigen afscheid georganiseerd

25 januari 2024

Mensen die echt meedenken zijn uitzonderlijk. Geenszins verwacht dat we dit bij de uitvaartdienst zo fijn geregeld konden krijgen.

- Angelique van de Berg

De uitvaart was schitterend

16 januari 2024

Vlot en uitmuntend alles in orde gemaakt na de aanvraag. Daarnaast nog na de uitvaart even gebeld of we nog vragen hadden.

- Natasja Schouten

Dankbaar voor een eigen afscheid

9 januari 2024

Het uitvaart centrum van onze voorkeur was handig en erg attent. De teksten werden ook herschreven met zijn assistentie en ook meedenken over alles was klasse.

- Jelle van de Velde

Fijne mensen voor de begrafenis

4 januari 2024

De uitvaart is vlug, onbekommerd en persoonlijk begeleid.

- Dave van der Linden

Een integere uitvaartdienst

30 december 2023

We wilden het graag klein en besloten houden en dat is geslaagd. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon organiseren. Dank jullie wel.

- Kevin Martens

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Boksum

Afscheidshuis Leeuwarden

Harlingerstraatweg 130
8915 CP Leeuwarden
Nederland

058 202 3080
https://afscheidshuisleeuwarden.nl/

Uitvaartverzorging Schoustra

De Greft 19
9022 CB Mantgum
Nederland

058 250 1380
http://www.uitvaartschoustra.nl/

Fender Uitvaart

Harlingerstraatweg 130
8915 CP Leeuwarden
Nederland

085 016 1313
https://www.fenderuitvaart.nl/