Uitvaart Jellum

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Vandaar dat we het jou ietwat gemakkelijker willen maken. Ben jij opzoek naar een top uitvaartondernemer uit Jellum die bij jouw wensen past?

Dan ben je op de goede plek.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Jellum verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het beste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Jellum – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2021 en verder.

Uitvaartondernemer Jellum gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Jellum
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 55 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Jellum aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Jellum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Bears, Hilaard en Boksum bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Jellum

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Jellum kan best een lastige zijn. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer uit Jellum. Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Jellum kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Jellum

Een overlijden is immer een ingrijpende gebeurtenis. Er is vanzelfsprekend het verdriet en misschien de schok bij een onverwachts overlijden. Het is ook een tijd waarin er heel veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het organiseren van een uitvaart. Als eerste moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Daarna moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Jellum overgebracht worden. Vervolgens moet er over belangrijke aangelegenheden een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Rouwboeket
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • Koffie of thee
 • Hoe wordt de dienst ingevuld

Als de overledene zelf al voorkeuren over de invulling heeft gedocumenteerd, dan is het gemakkelijker om beslissingen te maken. Als dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo goed mogelijk willen laten verbinden met de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er hedendaags steeds meer aandacht voor het regelen van een zo persoonlijk mogelijke begrafenis in Jellum.

Geheid zul je in deze indrukwekkende periode een aantal zaken over het hoofd zien. Dus is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog aan denken? Lees aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Jellum

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Jellum te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Jellum contacteren

Voor een teraardebestelling in Jellum heb je de opties uit allerlei soorten uitvaartcentra die door de hele stad zitten. Een uitvaartcentrum speelt een bepalende functie bij zowel alle activiteiten vooraf aan de teraardebestelling als de dag zelf. In iedere uitvaartcentrum in Jellum zijn geweldige mogelijkheden om je geliefde vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de begrafenis is. Tevens is hier alles voorhanden om de overledene de laatste behandeling te kunnen geven.

Het voornaamste in de uitvaartcentra in Jellum zijn de ruimtes waar de overledenen opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Natuurlijk kun je de geliefde ook in huis opbaren. Als je dit het liefste in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle mogelijkheden voor aanwezig. Je kunt hier een ogenblik kiezen om voorafgaande aan de begrafenis een condoleance te initiëren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook exclusief houden voor louter familieleden.

In nagenoeg alle uitvaartcentra in Jellum kun je gebruik maken van een ingerichte aula voor het uitleiden. De gedienstigheid is het meest persoonlijke stukje van de uitvaart en mag je als nabestaanden zelf indelen. Er is de gelegenheid voor persoonlijk geselecteerde muziek, al dan niet live, sprekers en er is mogelijkheid voor alle soorten geloofsthema’s. In menig uitvaartcentrum Jellum zijn er ook opties voor video- of foto voorstellingen tijdens de dienst.

Na de dag zijn er mogelijkheden voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Je kunt veelal kiezen voor iets eenvoudigs zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er uitgebreidere mogelijkheden. Vergelijk daarom de diverse uitvaartcentra in Jellum met elkaar en maak een afgewogen keuze voor een uitvaartcentrum die aan alle wensen kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Jellum

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Jellum

Een van de eerste keuzes die nabestaanden moeten maken is de selectie tussen een begrafenis of een crematie. Vaak heeft de overledene aan familie of via een testament laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. Daarnaast kan het zijn dat de directe familie hier een keuze in moet maken.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Jellum zal bekend zijn, maar wat hebben deze afwijken voor invloed op de uitvaart zelf? Weet dat los van de keuzemogelijkheid een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat de ceremonie daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Jellum gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de overledene na de plechtigheid naar een kerkhof gebracht worden. Een paar uitvaartcentra zijn gelegen direct naast een kerkhof. Anders moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Als er voor een crematie wordt gekozen, is het gebruikelijk om te kiezen voor een uitvaartcentrum waar ook gecremeerd kan worden. Dat hoeft overigens niet. Je mag daarnaast van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het belangrijk om de tariefstellingen van een begrafenis en crematie Jellum in de gaten te houden. Doorgaans is een begrafenis prijziger dan een crematie. Dit ontstaat in het bijzonder door de storting van grafrechten aan de gemeente en de aanvullende tariefstelling voor een steen of monument op de gedenkplaats. simpelweg is de voorkeur van de overledene altijd leidend in de keuze voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Jellum

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Jellum

Het voelt misschien wat naar om na een overlijden te moeten stilstaan bij de kosten van een uitvaart in Jellum. Helaas is dit toch echt nodig, want een uitvaartdienst kan aanzienlijk in de papieren lopen. Hier heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een kist, de finale verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Tevens is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Het vervoer van de overledene
 • Eventueel in te huren dragers van de grafkist
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een aankondiging voor mededeling van overlijden

Een doorsnee uitvaart kost hedendaags bij benadering € 7.000,-. Hier zitten weliswaar veel mogelijkheden inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Jellum zo kostbaar maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar eveneens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Dan zullen de kosten hoger zijn. De prijzen zijn dus nogal beïnvloedbaar, maar niet volledig. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een alledaags graf zal beter geprijsd zijn dan een privaat graf.

Regelmatig zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Jellum en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Jellum inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Jellum inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Jellum

Een uitvaartverzekering in Jellum afsluiten is een van de slimste keuzes die je zelf kunt maken. Wanneer je in Jellum een verzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een belangrijk stuk van de uitgaven zijn afgedekt. De meeste uitvaartverzekeringen compenseren de algemene kosten die komen kijken bij een uitvaartdienst. Bij genoemde variant spaar je als het ware een geldbedrag bij elkaar. Het is natuurlijk niet gedwongen om een dergelijke verzekering af te sluiten. Wel is het wenselijk, het maakt het je wel echt een stuk eenvoudiger in tijden van de uitvaart.

Wat je aan verzekeringspremie moet betalen voor je uitvaartverzekering in Jellum is afhankelijk van meerdere zaken. Dat is dan zeker de oorzaak dat de premie voor elk persoon zal wisselen. Zo valt een premie minder hoog uit wanneer je deze op een vroegere leeftijd aangaat. Dit is vanzelfsprekend, de verzekeraar loopt anders te veel risico. Tevens is de premie afhankelijk van het soort uitvaartverzekering wat je wilt vergelijken en van je persoonlijke gezondheid. Een verzekeraar is niet verplicht om je te aanvaarden voor een verzekering. Indien een uitvaartverzekeraar in Jellum je een te fors risico vindt, kunnen ze je afslaan. Het afsluiten van een uitvaartverzekering gaat dan ook veelal gepaard met het meesturen van een gezondheidsverklaring en in een aantal gevallen het opsturen van een medisch dossier. Mocht je het zelf liever doen dan kun je uiteraard ook zelfstandig geld apart zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit gedaan wordt, anders komen de achtergeblevenen straks geld tekort bij het betalen van jouw uitvaartdienst. Wanneer dit niet zo is zal de gemeente mogelijk jouw naasten aanspreken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Jellum

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Jellum verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Jellum

Het is een goed idee om een uitvaartondernemer in Jellum in te huren voor het organiseren van een uitvaartdienst in Jellum. Even vluchtig opnieuw stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is slim. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het organiseren van een uitvaart uit handen te nemen. Dit is dan daarnaast meteen de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de correcte wijze zal worden geregeld.

Alle formaliteiten en de vlekkeloze planning wordt geregeld door hen. Alvorens je ervoor kiest om rechtstreeks in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Jellum is het altijd verstandig om even via onze site een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Het laatste afscheid is zeer belangrijk en op deze manier heb je vlug een impressie van degene die dit voor jou kunnen doen. Eveneens is het een slim plan om altijd even te kijken naar de diensten die er verricht kunnen worden.

Is de uitvaartondernemer ook in staat om bijkomende diensten te verrichten, zoals het kopen van bloemstukken? Of is deze uitvaartondernemer in Jellum ook in staat om wellicht live muziek te regelen als de gestorvene dit heeft gewenst? Dit zijn allemaal vragen die je misschien kunt stellen bij het zoeken. We wensen jou sterkte in deze lastige periode, en helpen jou het liefste met het vinden van de juiste connectie zodat alles net even iets simpeler voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Jellum

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Jellum

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Jellum. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Jellumse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Jellum. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Jellum bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Jellum die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Jellum

Geweldig afscheid

13 november 2021

Het was zo fijn! De verslagenheid was enorm na het sterven van oma maar de uitvaartdienst had niet fijner geregeld kunnen worden. De snelheid van de offerte heeft hier oprecht aan bijgedragen, daardoor was er veel ruimte om de uitvaart te organiseren.

- Saskia de Haan

De uitvaart was prachtig

6 november 2021

Snel en voortreffelijk alles geregeld na de aanvraag. Daarnaast nog na de uitvaartdienst even gebeld of we nog vragen hadden.

- Roel Gerritsen

Een steun in deze heftige tijd

30 oktober 2021

Onverwachts hebben wij via uitvaartplek.nl de juiste persoon gevonden die ons zo fatsoenlijk kon helpen Enorm fijn en een enorme pluim voor de rappe reacties.

- Eveline Smeets

Persoonlijke begeleiding afscheid

19 oktober 2021

Attente mensen die alles rap en degelijk regelen ontdekt.

- Hendrik van Beek

Hele fijne ceremonie gehad!

15 oktober 2021

Het is exact gegaan zoals papa het het liefste had gewild. Ongelofelijk hoe persoonlijk en relatief betaalbaar deze uitvaartdienst georganiseerd is. Niets was apart of te veel voor de uitvaart, alle mogelijkheden die we wilden konden ook. Ook na de uitvaart was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Klaas Meijer

Welgemeende interesse

6 oktober 2021

Toen mijn mama overleed was ik erg somber en had ik geen zin om alles uit te zoeken en te pluizen. Via uitvaartplek.nl had ik binnen 24 uur een fijne uitvaartverzorgster die mij ondersteunde. Ik heb zoveel bijstand gehad van de begeleidster.
Ze was heel hartelijk en begripvol. En ook na het afscheid nam ze nog even contact op. Enorm gewaardeerd.

- Jelle Kuiper

Bijzonder handige begeleiding

23 september 2021

Alleen heel speciale mensen kunnen werken in de uitvaartzorg. Zo betrokken zijn bij zoiets persoonlijks en het dan doen zoals wij wilde hebben… in 1 woord fantastisch!

- Annemieke Bosman

Tot in de puntjes geregeld

14 september 2021

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw voorhanden. Regelmatig werden er vragen en opties aan ons voorgelegd waardoor de crematie vlot en tot in de puntjes georganiseerd werd. Direct contact ook.

- Saskia Driessen

Bijzondere mensen

8 september 2021

Mensen die werken in de uitvaartzorg zijn uniek. Wat een lieve ervaring hebben wij gehad, zo persoonlijk dat was echt heel gewenst in deze moeilijke tijd.

- Erik Vermeulen

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Jellum

Vereniging “Jelsumerhof”

Sem Dresdenstraat 6
8915 BZ Leeuwarden
Nederland

058 212 7843
http://jelsumerhof.nl/

Noorderhof Uitvaartcentrum

Sem Dresdenstraat 6
8915 BZ Leeuwarden
Nederland

058 216 2021
https://noorderhofuitvaartcentrum.nl/

Afscheidshuis Leeuwarden

Harlingerstraatweg 130
8915 CP Leeuwarden
Nederland

058 202 3080
https://afscheidshuisleeuwarden.nl/