Uitvaart Steenwijk

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken het geregel graag behapbaarder voor je. Wil jij een top uitvaartondernemer uit Steenwijk die bij jouw wensen past?

Dan ben je aan het juiste adres.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Steenwijk verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het beste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Steenwijk – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2021 en verder.

Uitvaartondernemer Steenwijk gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Steenwijk
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 47 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Steenwijk aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Steenwijk, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Tuk, Witte Paarden en De Pol bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Steenwijk

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Steenwijk is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer in Steenwijk. Wij vertellen je met alle plezier waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Steenwijk

Er komt veel werk kijken bij het regelen van een teraardebestelling. Aangezien iedere stap van cruciaal belang is raden wij je aan om ondersteuning te vragen bij het afstemmen van de teraardebestelling. Je kunt dit niet alleen vragen aan bekenden of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te benaderen. Dit is de partij die je zal ondersteunen bij het organiseren van de verschillende aangelegenheden. Welke fasen doorloop je gedurende dit proces? De eerste actie is om aangifte te doen bij de gemeente. Indien je een begrafenis in Steenwijk wilt organiseren, dien je eerst deze stap te zetten voordat je verder kunt. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in beweging kunt zetten. Dit verlof is verplicht om de daaropvolgende stap te mogen zetten. Natuurlijk zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten stellen rondom het overlijden. Je kunt ervoor kiezen om iedereen te contacteren die de overledene kende, maar het is vaak gewoon om louter de directe kring op de hoogte te stellen.

Dan is het moment daar om de begrafenis zelfstandig te gaan organiseren. Daarmee bedoelen we dus het afstemmen van de uitvaartdienst en het vinden van een kerkhof of strooigebied. Raadpleeg altijd het testament om te ontdekken hoe de overledene wil dat de dag ingericht wordt. Indien er geen wilsbeschikking is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden afgestemd. Denk aan zaken zoals:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na afloop van de begrafenis is het van belang om de overgebleven zaken te organiseren. Hier kan je onder andere denken aan de administratie van de overledene of aan de financiële zaken. Tot slot is er dan nog de afwikkeling van de (eventuele) nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Steenwijk

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Steenwijk te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Steenwijk contacteren

Indien een geliefde komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in verbinding komen met een uitvaartcentrum in Steenwijk. Lang niet iedereen weet wat de functie is van een dergelijk centrum. Op deze plek vindt het laatste afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak aantrekkelijk gemaakt en opgebaard wanneer dit wenselijk is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het vertrek. Het is ook geoorloofd om iemand thuis op te baren, dit kan doorgaans worden overeengekomen met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Steenwijk. Een apart koelelement huren behoort ook tot de mogelijkheden. Door deze optie zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Naast het opbaren van de personen is het uitvaartcentrum in Steenwijk er voor je als het aankomt op de behandeling van de overledene. De mogelijkheden zijn bijvoorbeeld make-up en ook het aandoen van bepaalde kleren. Plaatjes aanleveren is raadzaam. Ook kun je bij diverse uitvaartcentra helpen met de verzorging voor het vertrek. Tevens kunt je in uitvaartcentrum Steenwijk samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de geliefde. Wil je nog een klein 1 op 1 afscheid met de geliefde, dan is dit het tijdstip hiervoor. Na het afscheid behoren de bekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de begrafenis af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Steenwijk kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematiecentrum. Af en toe kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een allerlaatste afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Steenwijk

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis & Steenwijk

Het is belangrijk dat je nadenkt over de vraag of je graag gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Hier wil je jouw nabestaanden het liefste niet mee opzadelen. Over het algemeen is een begrafenis wat duurder dan een crematie. Dit heeft vooral te maken met het feit dat voor een begrafenis in Steenwijk een grafkuil gehuurd moet worden. De kosten hiervoor kunnen hard stijgen. De prijzen voor een begrafenis in Nederland zullen per gemeente afwijken. Het is dan zeker aan te raden om eerst wat onderzoek te plegen. Je bent naast de kosten voor de rustplaats zelf ook geld kwijt aan een kist en een grafsteen. Ook hierbij kunnen de tariefstelling oplopen, afhankelijk van wat jouw voorkeuren zijn.

Een crematie in Steenwijk brengt lagere tariefstelling met zich mee. Het duurste aan het cremeren is de asurn. Tegen een vergoeding kun je iemand zijn as ook uit laten strooien. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om het persoonlijk te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Steenwijk, is het immer verstandig om de prijzen tegen elkaar af te wegen. Er bestaan behoorlijk wat prijsverschillen tussen partijen. Je kunt zo al snel veel besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Steenwijk

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Steenwijk

De tarieven voor een uitvaart in Steenwijk kunnen mogelijk behoorlijk oplopen als je meerdere voorkeuren hebt. Het is moeilijk om een indicatie te geven zo lang niet iedereen hetzelfde wilt afnemen. Mocht je van plan zijn om uitvaartverzorging in te schakelen kost dit doorgaans €1.500,-. Dit wordt (in de meeste situaties) volledig gedekt door de uitvaartverzekering. Door een uitvaartondernemer te regelen hoef je zelf aan weinig zaken meer te denken. Dat maakt het denkbaar om op de dag van het laatste vertrek de verantwoordelijkheid uit handen te geven. De wijze van afscheid nemen kun je zelf inrichten afhankelijk van je voorkeuren. Indien je dit op een uitvaart locatie laat doen kun je denken aan in ieder geval 500,-. De kosten voor het vervoer variëren per uitvaartcentrum. Meestal kun je op de pagina van de betreffende aanbieder wel zien wat de tariefstellingen zijn die gepaard gaan met het vervoer.

Overige extra kosten zijn afhankelijk van de behoeften bij een uitvaart in Steenwijk. Denk aan onder andere bloemstukken of kaarten. Tevens zal je moeten denken aan de prijzen die gepaard gaan met een begrafenis of een crematie. Indien je het liefste een begrafenis wilt organiseren dan zal er immers een bedrag moeten worden besteed aan het graf, aan een (graf)kist en aan een grafsteen. In het geval van een crematie kun je te maken krijgen met gereduceerde kosten, echter zal je ook een urn en dergelijke moeten kopen. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Nieuwsgierig naar de doorsnee uitgaven die bij uitvaarten komen kijken? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Steenwijk en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Steenwijk inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Steenwijk inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Steenwijk

Het is voor iedereen in Steenwijk verstandig om een uitvaartverzekering te nemen. Evenzeer jij als je achtergeblevenen hebben dan de geruststelling dat zij niet voor forse tarieven komen te staan. Kort genomen kun je een keuze maken uit een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin de meeste basis diensten zijn geïntegreerd en waardoor je gegarandeerd bent van een goed geregelde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering bouw je een geldbedrag op waarmee de uitvaart georganiseerd kan worden. Deze verzekering biedt iets uitgebreider vrijheid, aangezien je uitgebreidere keuzes hebt. Dit is een uiterst praktische uitvaartverzekering als je specifieke voorkeuren hebt.

Tot slot is er ook nog een variant waarbij er een combinatie wordt geboden tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Het is niet makkelijk om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel aanbieders voor een uitvaartverzekering in Steenwijk dat het vergelijken ervan overdonderend lijkt. Toch is een vergelijking vereist. Zo betaal je niet buitensporig voor de keuze die het allermeeste aansluit bij jouw wensen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Steenwijk

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Steenwijk verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Steenwijk

Vlak na het overlijden van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Steenwijk De rouw overheerst nadat een mens overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is dingen regelen. Indien je nog nooit met een overlijden te maken hebt gehad, heb je doorgaans geen idee waar je moet zijn en hoe er dingen geregeld moeten worden. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die onmiddellijk na een overlijden geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. De familie kan dan stilstaan bij het rouwproces. Tegelijkertijd zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de laatste verzorging en rouwvervoer naar een rouwcentrum regelen. Daarna kunnen jullie gezamenlijk doorspreken wat de voorkeuren rondom het afscheid zijn.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een flinke hulp bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Steenwijk zorgen voor een fijne allerlaatste groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Steenwijk

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Steenwijk

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Steenwijk. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Steenwijkse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Steenwijk. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Steenwijk bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Steenwijk die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Steenwijk

Een waardig vertrek

10 november 2021

We hebben een zeer geschikte begeleider kunnen vinden. Alleen de nazorg kon wellicht wat netter.

- Dirk van de Velde

Betrouwbaar

1 november 2021

Intiem en alleen met genodigden was de wens. Binnen een paar uur hadden we contact met onze uitvaart ondernemer en konden we snel de begrafenis regelen. Dank jullie wel.

- Judith Scholten

Welgemeende betrokkenheid

25 oktober 2021

Toen mijn moeder overleed was ik erg bedroefd en had ik geen zin om het uit te zoeken en te pluizen. Dus kon ik via uitvaartplek.nl rap in aanraking komen met de juiste mensen. Ze was zo attent en begripvol.
Na de uitvaartdienst heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Enorm gewaardeerd.

- Brenda de Bruin

Dankbaar voor warme ondersteuning

23 oktober 2021

Ik heb hele attente hulp gehad toen ik het overlijden van mijn echtgenoot moest organiseren. Ik hoefde niks alleen te doen. Ik hoefde alleen de allereerste dag te zoeken naar wie mij kon ondersteunen. De volgende dag was het geregeld.

- David Jansen

Op maat hulp was super!

13 oktober 2021

Elk ogenblik van de dag (of nacht) konden we contact opnemen, dat was enorm prettig. De lievelings lekkernij van grootmoeder stond gedurende de uitvaart (tijdens de koffie) centraal. Oprecht schitterend geregeld.

- Jacoba Bos

Het afscheid was geweldig geregeld

7 oktober 2021

De woorden ontbreken om te vertellen hoe smaakvol de ervaring met de uitvaartorganisatie was. We hadden vlug de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de wensen van grootpapa echt werden gehoord. Daardoor hebben we een geweldig afscheid voor onze lieve opa kunnen organiseren.

- Natasja Kuiper

De laatste groet was perfect

25 september 2021

Ik heb werkelijk niet de juiste woorden om te definiëren hoe overeenstemmend het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. We hadden vlot de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de wensen van grootpapa echt werden gehoord. Daardoor hebben we een prachtig uitvaart voor onze beste opa kunnen organiseren.

- Eva de Jonge

Welgemeende interesse

13 september 2021

Het heengaan van mijn mama had een behoorlijke invloed op mij, diepe rouw en dus niet in staat dingen te organiseren. Via uitvaartplek.nl had ik in 24 uur een lieve uitvaartverzorgster die mij ondersteunde. Ik heb zoveel hulp gehad van de begeleidster.
Ze was heel hartelijk en begripvol. En ook na het afscheid nam ze nog even contact op. Eigenlijk heel sympathiek.

- Nancy van de Pol

Tot in de puntjes georganiseerd

9 september 2021

Bijna onzichtbare begeleiding op de dag van de uitvaartdienst gehad. Zo nu en dan werden er vragen en keuzes aan ons voorgelegd waardoor de crematie vlot en tot in de puntjes geregeld werd. Tevens hadden we snel contact met de uitvaartcentra na de offerteaanvraag.

- Adriaan Driessen

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Steenwijk

uitvaartverzorging MadelieF

Burgemeester Boldinghlaan 9
8334 ST Tuk
Nederland

06 33995950
http://www.uitvaartverzorging-madelief.nl/

Tri Limes Uitvaartzorg

Bergweg 66
8334 MC Tuk
Nederland

0521 519 016
http://trilimes.nl/

De Laatste Eer – Uitvaartverzorging en -verzekering

Kornputsingel 40
8331 JV Steenwijk
Nederland

0521 513 660
http://www.dlesteenwijk.nl/