Uitvaart Onna

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Dit is de reden dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Wil jij een top uitvaartondernemer uit Onna die bij jouw wensen past?

Dan ben je aan het juiste adres.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Onna verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het beste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Onna – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2022 en verder.

Uitvaartondernemer Onna gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Onna
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 68 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Onna aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Onna, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Witte Paarden, De Pol en Willemsoord bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Onna

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Onna is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer in Onna. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Onna

Er komt veel inspanning kijken bij het inregelen van een teraardebestelling. Aangezien iedere fase van cruciaal belang is adviseren wij je aan om ondersteuning te vragen bij het afstemmen van de begrafenis. Je kunt dit niet alleen verzoeken aan kennissen of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te contacteren. Dit is de partij die je zal assisteren bij het regelen van de verschillende dingen. Wat zijn nu werkelijk de stappen die gezet moeten worden? De eerste stap is om melding te doen bij de gemeente. Wanneer je een uitvaart in Onna wilt regelen, dien je allereerst deze stap te zetten voordat je verder kunt. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in beweging kunt zetten. Buiten dit verlof kun je niet de volgende stappen ondernemen voor het regelen. Vanzelfsprekend zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten stellen rondom het heengaan. Je kunt ervoor kiezen om iedereen te benaderen die de overledene kende, maar het is vaak normaal om louter de directe kring te informeren.

Vervolgens is het ogenblik aangebroken om de teraardebestelling persoonlijk te gaan regelen. Daarmee bedoelen we dus het regelen van de uitvaartdienst en het uitzoeken van een begraafplaats of strooigebied. Raadpleeg altijd het testament om te achterhalen hoe de overledene wil dat de dag ingericht wordt. Wanneer er geen testament is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. Doorgaans kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Denk aan zaken zoals:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de ceremonie is het moment voor de praktische afronding. Over het algemeen is dit de periode waarin financiëel de balans wordt opgesteld en de laatste rekeningen worden voldaan. Dit is dan ook de tijd waarin er gekeken zal worden naar de erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Onna

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Onna te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Onna contacteren

Indien een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in verbinding komen met een uitvaartcentrum in Onna. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk regelt. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. In het uitvaartcentrum worden dierbaren voorbereid op de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit wenselijk is. Door de bijzondere koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. Het is ook geoorloofd om iemand thuis op te baren, dit kan vaak worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Onna. Zo is het onder andere mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Hierdoor is het mogelijk om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Behalve het opbaren van de personen is het uitvaartcentrum in Onna er voor je als het neerkomt op de verzorging van de overledene. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een afbeelding aanleveren. Ook kun je bij diverse uitvaartcentra assisteren met de verzorging voor het afscheid. Ook kunt je in uitvaartcentrum Onna samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de overledene. Bovendien kun je ervoor kiezen om een privé tijdstip te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na afloop bestaat er vaak de gelegenheid om tezamen een kopje koffie te drinken en om het gezamenlijk af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Onna kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematorium. Soms is het geoorloofd om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Onna

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Onna

Een van de eerste keuzes die nabestaanden moeten maken is de keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie. Vaak heeft de overledene aan familie of via een wilsbeschikking laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. De voorkeur kan bovendien overgelaten zijn aan de naaste familie.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Onna zal bekend zijn, maar wat hebben deze afwijken voor impact op de uitvaart zelf? Besef dat los van de selectie van een uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat de ceremonie daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Onna gehouden kan worden.

Wanneer iemand kiest voor een begrafenis, zal de overledene daarna naar een begraafplaats worden overgebracht. Er zijn uitvaartcentra die gelocaliseerd zijn bij een begraafplaats en af en toe moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Als er voor een crematie wordt gekozen, is het gangbaar om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarbij eveneens gecremeerd kan worden. Dat hoeft overigens niet. Je mag tevens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Zorg er wel voor dat je de tariefstelling van een begrafenis of crematie in Onna in het oog houdt. Een begrafenis zal kostbaarder zijn dan een crematie. Dit ontstaat voornamelijk door de storting van grafrechten aan de gemeente en de bijomende tariefstelling voor een steen of gedenkteken op het graf. simpelweg is de wens van de overledene immer leidend in de keuzemogelijkheid voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Onna

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Onna

Nadenken over een uitvaart kan een vervelend gevoel geven, voornamelijk als je aan de kosten denkt. Jammer genoeg is dit wel nodig, want een uitvaartdienst kan behoorlijk in de papieren lopen. Je gaat hoe dan ook meerdere kosten maken, denk hier aan een grafkist of een urn. Ook de verzorging van de geliefde en de kosten van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de voorkeuren komen er nog diverse kosten bij, zoals:

  • Het opbaren in een uitvaartcentrum
  • Rouwvervoer
  • Eventueel in te huren dragers van de grafkist
  • Bloemstukken
  • Rouwkaarten
  • Een rouwadvertentie

De kosten na overlijden lopen gemiddeld op tot minimaal 7.000,- euro. Een veelheid dingen zitten hier gebruikelijk bij in. De tariefstelling voor de uitvaartsdienst kun je afhankelijk van de wensen zelf bepalen. Denk aan koffie en cake maar eveneens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Dan zullen de uitgaven aanzienlijker zijn. De tarieven zijn dus iets beïnvloedbaar, maar niet volledig. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een generaal graf is namelijk minder duur dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Onna en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Onna inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Onna inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Onna

Het is voor elk persoon in Onna raadzaam om een uitvaartverzekering te nemen. Je weet dan immers dat je achtergeblevenen niet voor onverwachte flinke tarieven van de uitvaart komen te staan. Over het algemeen zijn er twee verschillende soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Tekenend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een onvoorwaardelijk dienstenpakket waarin de door jou uitgekozen services zijn geïntegreerd. Hierbij ben je dan gegarandeerd van een verstandig geregelde uitvaartdienst.

Met een kapitaal uitvaartverzekering spaar je een bedrag op waarvan de uitvaart geregeld kan worden. Deze verzekering geeft iets uitgebreider vrijheid, omdat je uitgebreidere keuzemogelijkheden hebt. Dit is een hele verstandige uitvaartverzekering als je persoonlijke wensen hebt.

Er zijn eveneens nog varianten waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Omdat het aanbod voor een uitvaartverzekering Onna aanzienlijk omvangrijk is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering uitermate aan te raden. Zo betaal je niet buitensporig voor de keuze die het meeste aansluit bij jouw wensen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Onna

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Onna verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Onna

Direct na het heengaan van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Onna De rouw overheerst nadat een persoon overlijdt en het laatste waar je aan wil denken is dingen regelen. Indien je nog nooit met een overlijden te maken hebt gehad, heb je meestal geen idee waar je moet zijn en hoe er dingen geregeld moeten worden. Daarom bestaan er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die meteen na een heengaan geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. Daardoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de aangifte regelt als ook het transport van de overledene richting een uitvaartcentrum. Later kunnen jullie gezamenlijk bespreken wat de wensen rondom het afscheid zijn.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een flinke hulp bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Onna zorgen voor een gedenkwaardige finale groet aan je geliefde.

Uitvaarthulp inschakelen in Onna

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Onna

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Onna. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Onnase uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Onna. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Onna bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Onna die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Onna

Betrouwbaar

22 juli 2022

Intiem en alleen met familie was de wens. Binnen een paar uur hadden we contact met onze uitvaart ondernemer en konden we snel de begrafenis regelen. Bedankt.

- Ilona Mulder

Vlot geregelde huiselijke uitvaartdienst

14 juli 2022

De uitvaartorganisatie van onze keuze was heel erg betrokken. Het afscheid (en de plaats) voelde erg ontspannen ondanks het leed. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar mooi en warm.

- Marco van der Laan

Bedankt!

7 juli 2022

Vlug waren we in aanraking met diverse uitvaartcentra. Dus hoefde we zelf amper iets te bepalen.
Onwijs dankbaar!

- Chantal Bosman

Afscheid schitterend zoals verlangd

26 juni 2022

Het is precies gegaan zoals papa het graag had gewild. Echt bizar mooi (en met betrekkelijk lage kosten) hoe we dit afscheid hebben kunnen invullen. Het was erg mooi met alle ‘gekke’ wensen die we hadden en dit kon ook allemaal. Daarna is er ook nog even gebeld hoe het met ons ging en of alles naar wens was geweest.

- Margaretha Vos

Uitvaart begeleiding was top

25 juni 2022

Dag en nacht bereikbaarheid was enorm aangenaam. Kop koffie kon aangevuld worden met het lievelingsgebak van grootmoeder. Mooi.

- Iris Hoekstra

Uitvaartverzorger zeer zorgzaam

14 juni 2022

Vooraf komt het verdriet en de dreun en dan besef je dat er van alles besloten moet worden, gelukkig konden we via uitvaartplek vlot mensen inschakelen daarvoor. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten organiseren en hoofdzakelijk verbaasd met hoe vriendelijk en persoonlijk deze begeleiding voor ons was. Niets geen zakelijk gedoe, oprecht heel persoonlijk en niets was vreemd.Niks anders dan respect hiervoor.

- Petra van Vliet

De uitvaartdienst was geweldig

9 juni 2022

Gauw en volmaakt alles georganiseerd na de offerteaanvraag. Bovendien nog na de uitvaartdienst even gebeld of we nog vragen hadden.

- Erik de Graaf

Een bijzonder afscheid

31 mei 2022

Na het snelle eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke wensen in de plechtigheid opnemen. Aangezien dit er behoorlijk wat waren was het een geweldig persoonlijke uitvaart zoals onze pappa dat het liefste wilde. De prijs was aantrekkelijk dus uitvaartplek heeft ons daarmee goed kunnen bijstaan.

- Maaike Hoekstra

Attente mensen voor de uitvaartdienst

26 mei 2022

De uitvaart is snel, zorgeloos en persoonlijk begeleid.

- Annemieke de Haan

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Onna

uitvaartverzorging MadelieF

Burgemeester Boldinghlaan 9
8334 ST Tuk
Nederland

06 33995950
http://www.uitvaartverzorging-madelief.nl/

Tri Limes Uitvaartzorg

Bergweg 66
8334 MC Tuk
Nederland

0521 519 016
http://trilimes.nl/

Annerie Kremer Uitvaartzorg

Noordeinde 9
7941 AS Meppel
Nederland

0522 245 021
http://www.kremeruitvaartzorg.nl/