Uitvaart Bolsward

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Vandaar dat we het jou ietwat gemakkelijker willen maken. Wil jij een top uitvaartondernemer in Bolsward die bij jouw wensen past?

Dan ben je op de goede plek.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Bolsward verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het mooiste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Bolsward – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Bolsward gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Bolsward vinden

Uitvaart Bolsward
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 115 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Bolsward aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Bolsward, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Greonterp, Hartwerd en Burgwerd bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Bolsward

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Bolsward kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer uit Bolsward. Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Bolsward kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Bolsward

Een heengaan is immer een ingrijpende gebeurtenis. Er is uiteraard het leed en mogelijkerwijs de schrik bij een plotsklaps overlijden. Het is tevens een periode waarin er heel veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het organiseren van een uitvaart. Als eerste de administratieve mededeling bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene gebracht worden naar een uitvaartcentrum in Bolsward. Hierna moet er over belangrijke aangelegenheden een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstukken
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • Koffie of thee
 • Aanvullende wensen

Wanneer er vooraf duidelijkheid is over de voorkeuren van de overledene, helpt dit enorm. Wanneer dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo goed mogelijk willen laten verbinden met de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er tegenwoordig steeds meer aandacht voor het regelen van een zo persoonlijk mogelijke teraardebestelling in Bolsward.

Geheid zul je in deze hectische tijd veel zaken vergeten. Dus is het inzetten van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Waar moet je verder nog aan denken? Lees meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Bolsward

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Bolsward te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Bolsward contacteren

Als iemand heengaat die je geliefd is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Bolsward Lang niet iedereen weet wat de rol is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de bewaarplaats voor de overledene voordat de uitvaart zal plaatsvinden. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak aantrekkelijk gemaakt en opgebaard wanneer dit gewild is door de nabestaanden. Door de bijzondere koelcellen blijft het lichaam goed bewaard. Het is ook mogelijk om iemand in eigen woning op te baren, dit kan vaak worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Bolsward. Zo is het onder andere mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Daardoor is het mogelijk om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Behalve het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Bolsward er voor je als het aankomt op de behandeling van de overledene. De opties zijn bijvoorbeeld make-up en ook het aantrekken van bepaalde kleren. Plaatjes aanleveren is wenselijk. Ook kun je bij allerlei uitvaartcentra bijstaan met de verzorging voor het afscheid. Voor de begrafenis kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Bolsward met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Wil je nog een klein 1 op 1 afscheid met de dierbare, dan is dit het tijdstip hiervoor. Daarna bestaat er vaak de gelegenheid om gemeenschappelijk een kopje koffie te nuttigen en om het samen af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Bolsward kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematorium. Soms is het een optie om na afloop nog een laatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Bolsward

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Bolsward

Bij een heengaan is een belangrijke keus waar de achtergeblevenen mee geconfronteerd worden de keus tussen een begrafenis of een crematie. Dikwijls heeft de overledene aan familie of via een wilsbeschikking laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. De keuze kan evenals overgelaten zijn aan de directe familie.

Wat het verschil tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zullen de meesten wel weten. Maar wat is het effect op de uitvaart op zichzelf? Weet dat los van de keuze een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie kan regelen en dat de plechtigheid daardoor in praktisch alle uitvaartcentra in Bolsward gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de overledene na de dienst naar een begraafplaats gebracht worden. Enige uitvaartcentra zijn gelegen meteen behalve een kerkhof. Anders moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wordt er voor een crematie gegaan, dan is het gebruikelijk om te kiezen voor een crematorium waar ook de plaats is om een uitvaartdienst te regelen. Dat is simpelweg niet noodzakelijk. Je mag ook van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Zorg er eveneens voor dat je de kosten van een begrafenis of crematie in Bolsward in het oog hebt. Een begrafenis zal duurder zijn dan een crematie. Dit ontstaat in het bijzonder door de afdracht van grafrechten aan de gemeente en de bijomende prijzen voor een grafsteen of gedenkteken op de rustplaats. Vanzelfsprekend is de wil van de gestorvene steevast leidend in de keuze voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie en Begrafenis Bolsward

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Bolsward

Nadenken over een uitvaart kan een vervelend gevoel geven, zeker als je aan de kosten denkt. Helaas is dit wel noodzakelijk, want een uitvaartdienst kan enorm in de kosten lopen. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een kist, de laatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Tevens is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaart
 • Het vervoer van de gestorvene
 • Eventueel in te huren dragers van de grafkist
 • Bloemstukken
 • Overlijdenskaarten
 • Een rouwadvertentie

Een gemiddelde uitvaartdienst kost momenteel circa € 7.000,-. Een aantal zaken zitten hier normaal bij in. De tarieven voor het afscheid kun je afhankelijk van de wensen zelf bepalen. Denk aan koffie en cake maar tevens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Dan zullen de kosten hoger zijn. De tariefstellingen zijn dus iets beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een alledaags graf zal minder duur zijn dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Bolsward en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Bolsward inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Bolsward inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Bolsward

Een uitvaartverzekering in Bolsward vergelijken is een van de voornaamste beslissingen die je zelf kunt maken. Door een uitvaartverzekering in Bolsward zul je er tenslotte niet helemaal afzonderlijk voor staan als het neerkomt op de kosten. De meeste uitvaartverzekeringen betalen een vast geldbedrag uit bij overlijden, wat ingezet kan worden voor de uitvaart. Bij deze variant spaar je als het ware een geldbedrag bij elkaar. Het is overigens niet gedwongen om een dergelijke verzekering af te sluiten. Wel is het wenselijk, het maakt het je namelijk echt een stuk eenvoudiger rondom de uitvaart.

De premie van de uitvaartverzekering in Bolsward zal altijd afhankelijk zijn van meerdere factoren. Daarom wisselt de verzekeringspremie ook per verzekerd geldbedrag, per persoon en per verzekeraar. Zo valt een verzekeringspremie minder hoog uit als je die op een vroegere leeftijd afsluit. Begrijpelijk, want een ouder persoon overlijdt statistisch gezien sneller dan een jonger mens. Verder zal de premie afhankelijk zijn van de soort verzekering die je wilt hebben en van jouw gezondheid. Een aanbieder is niet gedwongen om je te aanvaarden voor een uitvaartverzekering. Wanneer een uitvaartverzekeraar in Bolsward je een te omvangrijk gevaar vindt, zullen ze je afslaan. Het afsluiten van een verzekering gaat dan ook regelmatig gepaard met het opsturen van een gezondheidsverklaring en in sommige gevallen het opsturen van een medisch dossier. Je kunt er logischerwijs bovendien voor kiezen om zelf een geldbedrag opzij te leggen in plaats van te verzekeren. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt namelijk wel zeker zijn dat de uitvaart bekostigd kan worden. Bij een tekort zal de gemeente misschien jouw familie aansprakelijk stellen om de overige kosten te voldoen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Bolsward

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Bolsward verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Bolsward

Het is raadzaam om direct na het heengaan een uitvaartondernemer in Bolsward te bellen. De rouw overheerst nadat een mens overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is dingen regelen. Indien je nog nooit met een overlijden te maken hebt gehad, heb je meestal geen idee waar je moet zijn en hoe er dingen geregeld moeten worden. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

Om veel dingen uit je handen te nemen in een periode van rouw zijn er uitvaartverzorgers. Zij regelen alle dingen rondom een uitvaartdienst. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor mekaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de aangifte regelt alsmede het transport van de overledene richting een uitvaartcentrum. Daarna kunnen jullie samen doorspreken wat de wensen rondom het afscheid zijn.

De uitvaartondernemer geldt na een heengaan als een steun en toeverlaat voor de achtergeblevenen. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Bolsward zorgen voor een fijne allerlaatste groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Bolsward

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Bolsward

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Bolsward. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Bolswardse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Bolsward. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Bolsward bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Bolsward die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Bolsward

Enorm betrokken

16 april 2024

Na het overlijden wisten we even niet wat we exact moesten doen. Dankzij uitvaartplek.nl kwamen we enorm snel in contact met een persoon die ons verder kon helpen. Ze nam vlot contact met ons op en heeft ons geweldig fijn geholpen.

- Raymond Sanders

Een warme uitvaart

7 april 2024

We hebben een buitengewoon geschikte ondersteuner kunnen vinden. Alleen de nazorg kon mogelijk wat netter.

- Irene van der Meer

Echt betrokken bij de uitvaartdienst

1 april 2024

Soms in het leven kom je personen tegen die echt met je betrokken zijn. We zijn een fijne ervaring rijker door deze uitvaart, hoe gek dat misschien klinkt.

- Marianne Martens

Volkomen de zorg uit handen

27 maart 2024

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij nauwelijks aan iets hoeven denken. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even checken tot het werkelijke afscheid, alles was besloten . Vlug en eenvoudig kwamen wij in contact met de passende uitvaartcentra. Geweldig geregeld.

- Jelle Hofman

Persoonlijke begeleiding afscheid

18 maart 2024

De uitvaart is vlot, onbezorgd en persoonlijk begeleid.

- Guido Jacobs

Enorm betrokken

11 maart 2024

We waren helemaal radeloos toen wij geconfronteerd werden met een overlijden. Dankzij uitvaartplek.nl kwamen we zeer vlot in contact met iemand die ons verder kon helpen. Ze nam gauw contact met ons op en heeft ons geweldig fijn geholpen.

- Gerardus Kuipers

De uitvaart was prachtig

8 maart 2024

Snel en netjes geregeld. Daarnaast nog na de uitvaart even gebeld of we nog vragen hadden.

- Chantal Verhoeven

Een integere uitvaart

29 februari 2024

Vertrouwelijk en alleen met genodigden was de wens. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon regelen. Dank jullie wel.

- Daniëlle van de Berg

Bijzonder geschikte hulp

19 februari 2024

Alleen heel bijzondere mensen kunnen werken in de uitvaartzorg. Wat een lieve belevenis hebben wij gehad, zo eigen dat was echt heel wenselijk in deze moeilijke tijd.

- Rutger Jansen

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Bolsward

Begrafenis- & Crematieverzorging J AE de Boer & Zn

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 416 114
http://www.deboeruitvaart.nl/

Eelco de Vries Uitvaartverzorging

De Haven 3
8831 ZP Winsum
Nederland

0517 201 028
http://eelcodevriesuitvaartverzorging.nl/

Uitvaartcentrum & Crematorium Sneek

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 428 700
http://www.crematoriumsneek.nl/