Uitvaart Onstwedde

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken dingen graag behapbaarder voor je. Behoefte aan een gemoedelijke uitvaartondernemer in Onstwedde die bij jouw wensen past?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Onstwedde verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het belangrijkste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Onstwedde – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Onstwedde gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Onstwedde
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 120 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Onstwedde aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Onstwedde, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Mussel, Vledderveen en Alteveer bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Onstwedde

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Onstwedde is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer uit Onstwedde. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Onstwedde

Een heengaan is iedere keer een ingrijpende situatie. Denk aan de schrik bij een onverhoeds heengaan en het daaruit voortkomende verdriet. Maar een overlijden houdt ook een drukke periode in, waarin in een korte tijd de teraardebestelling geregeld moet worden. Er moet veel besloten worden bij een begrafenis. Als eerste moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene gebracht worden naar een uitvaartcentrum in Onstwedde. Vervolgens moet er over belangrijke zaken een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstukken
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Het vervoer van de overledene
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • De uitvoering van de wilsbeschikking

Als de overledene zelf al voorkeuren over de invulling heeft gedocumenteerd, dan is het gemakkelijker om keuzes te maken. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Gelukkig is er tegenwoordig steeds meer ruimte voor het organiseren van een zo persoonlijk mogelijke teraardebestelling in Onstwedde.

Ongetwijfeld zul je in deze indrukwekkende tijd veel zaken over het hoofd zien. Dus is het regelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer relevant? Vindt aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Onstwedde

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Onstwedde te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Onstwedde contacteren

Wanneer een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in aanraking komen met een uitvaartcentrum in Onstwedde. Lang niet iedereen weet wat de toegevoegde waarde is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de bewaarplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak mooi gemaakt en opgebaard wanneer dit gewild is door de nabestaanden. Door de bijzondere koelcellen blijft het lichaam goed bewaard. In eigen woning opbaren behoort ook tot de opties, dit kun je afspreken met jouw betreffende uitvaartondernemer in Onstwedde. Een apart koelelement huren behoort ook tot de mogelijkheden. Daardoor is het mogelijk om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Wanneer je behandeling wenst van je dierbare is dit ook een optie in de uitvaartcentra in Onstwedde. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een afbeelding aanleveren. Bij sommige uitvaartcentra mag je zelf bijdragen aan het klaarmaken. Voor de begrafenis kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Onstwedde met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Wil je nog een klein 1 op 1 moment met de geliefde, dan is dit het ogenblik hiervoor. Na het afscheid behoren de bekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de uitvaart af te ronden.

Op de dag van de crematie of uitvaart zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Onstwedde. Tenslotte kun je ook na het vertrek samen te komen in het uitvaartcentrum voor een finale afsluiting.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Onstwedde

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Onstwedde

De keuze tussen een begrafenis of een crematie is een belangrijke en zeer persoonlijke keuze van mensen. Hiermee wil je jouw nabestaanden bij voorkeur niet mee belasten. Gemiddeld is een begrafenis wat prijziger dan een crematie. Voornaamste aanleiding hiervoor is dat er bij een begrafenis in Onstwedde een rustplaats georganiseerd moet worden. De tariefstellingen kunnen fiks stijgen hiervoor. Elke gemeente in Holland rekent zijn eigen tarieven voor een begrafenis. Het is dan ook om eerst wat onderzoek te doen. Behalve de kosten voor de grafkuil zelf zal je tevens prijzen kwijt zijn aan de steen en een kist. Ook hier kunnen de kosten oplopen, afhankelijk van wat jouw wensen zijn.

Een crematie in Onstwedde brengt mindere tariefstelling met zich mee. Het duurste aan het cremeren is de asurn. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit doorgaans mogelijk tegen een compensatie. Het is eveneens een optie om zelfstandig de as uit te strooien, wanneer dit in overleg wordt gedaan. Los van de vraag of je een begrafenis of crematie in Onstwedde wilt is het van nut om de tarieven altijd goed te vergelijken. Onderling zitten er namelijk stevige verschillen tussen de aanbieders. Je kunt daarom al snel aardig besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Onstwedde

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Onstwedde

Piekeren over een uitvaartdienst kan een ellendig gevoel geven, met name als je aan de kosten denkt. Jammer genoeg is dit toch echt noodzakelijk, want een uitvaart kan enorm in de papieren lopen. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een kist, de laatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Verder is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Overlijdenskaarten
 • Een rouwadvertentie

De kosten na overlijden lopen gemiddeld op tot tenminste 7.000,- euro. Hier zitten wel flink wat opties inbegrepen. De prijzen voor de uitvaart kun je afhankelijk van de wensen zelf bepalen. Denk aan koffie en cake maar eveneens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de kosten hoger dan wanneer je uitsluitend voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een regulier graf is namelijk goedkoper dan een particulier graf.

Doorgaans zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Onstwedde en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Onstwedde inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Onstwedde inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Onstwedde

Het is voor elk persoon in Onstwedde raadzaam om een uitvaartverzekering te nemen. Je weet dan zeker dat je nabestaanden niet voor onverwachte hoge tarieven van de uitvaart komen te staan. Meestal kun je een keuze maken tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin allemaal basis diensten zijn opgenomen en waarmee je gegarandeerd bent van een fatsoenlijk georganiseerde uitvaart.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitgekeerd krijgt waarvoor een uitvaart kan worden georganiseerd. Deze optie is volmaakt voor wanneer je specifieke wensen buiten een dienstenpakket hebt.

Verder is er ook nog een versie waarbij er een combinatie wordt aangereikt tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Het is niet eenvoudig om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel instanties voor een uitvaartverzekering in Onstwedde dat het vergelijken ervan imposant lijkt. Toch is een vergelijk noodzakelijk. Zo betaal je niet buitensporig voor de keuzemogelijkheid die het allermeeste aansluit bij jouw wensen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Onstwedde

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Onstwedde verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Onstwedde

Direct na het overlijden van een geliefde kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Onstwedde Na een overlijden zul je niet in de sfeer zijn om onmiddellijk al zaken te regelen. Wanneer je nog nooit met een overlijden te maken hebt gehad, heb je ook geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken georganiseerd moeten worden. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

Om meerdere zaken uit je handen te nemen in een tijd van treurnis zijn er uitvaartverzorgers. Zij regelen alle dingen rondom een uitvaartdienst. De achtergeblevene kan dan stilstaan bij het rouwproces. Onderwijl zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de finale verzorging en vervoer naar een rouwcentrum regelen. Vervolgens kunnen jullie gezamenlijk bespreken wat de wensen rondom het afscheid zijn.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een flinke toegevoegde waarde bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Onstwedde zorgen voor een mooie finale groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Onstwedde

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Onstwedde

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Onstwedde. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Onstweddese uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Onstwedde. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Onstwedde bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Onstwedde die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Onstwedde

Uitvaartbegeleider was enorm vriendelijk

29 mei 2024

Na de schrik van het plotseling heengaan van mijn schoonmama konden we gelukkig snel iemand inschakelen (via uitvaartplek.nl) om ons te assisteren. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten regelen en vooral verbaasd met hoe vriendelijk en persoonlijk deze begeleiding voor ons was. Niks geen nuchter gedoe, gewoon heel eigen en niets was vreemd.Niks anders dan respect hiervoor.

- Nicolaas Willems

Blij met warme begeleiding

20 mei 2024

Ik heb hele attente hulp gehad toen ik het overlijden van mijn man moest regelen. Ik stond er niet alleen meer voor. Alles werd voor mij georganiseerd na het contact zoeken met deze mensen. De eerstvolgende dag was het geregeld.

- Ellen van de Pol

Een intieme begrafenis

17 mei 2024

Onze persoon van de uitvaart begeleiding was snel bij ons en hielp ons met alles. Zelfs het assisteren met de persoonlijke teksten was niet teveel en de assistentie was enorm gewaardeerd.

- Vincent van de Velde

Betaalbaar en eervol

6 mei 2024

Een zowel betaalbare als eervolle uitvaart was meer dan we verwacht hadden. Aangezien ons inkomen beperkt is was dit uitmuntend.

- Deborah de Jong

Zeer medelevend

30 april 2024

Na het heengaan wisten we even niet wat we echt moesten doen. Gelukkig kwamen we dankzij uitvaartplek.nl vlug in verbinding met een zeer liefdevolle begeleidster. Ze nam razendsnel contact met ons op en heeft ons heel prettig geholpen.

- Jasper Bakker

Zeer fijne plechtigheid gehad!

23 april 2024

Het is exact gegaan zoals vader het graag had gewild. Echt geweldig mooi (en met betrekkelijk beperkte onkosten) hoe we dit vertrek hebben mogen invullen. Niets was vreemd of teveel voor de uitvaart, alle opties die we wilden konden ook. Ook achteraf was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Nathalie de Vries

Tot in de puntjes verzorgd

15 april 2024

Nagenoeg onzichtbare begeleiding op de dag van de uitvaartdienst gehad. Zo nu en dan werden er vragen en keuzes aan ons voorgelegd waardoor de crematie snel en tot in de puntjes geregeld werd. Ook hadden we gauw contact met de uitvaartcentra na de offerteaanvraag.

- Jasper de Graaf

Het vertrek was adembenemend

7 april 2024

Snel en uitstekend alles in orde gemaakt na de offerteaanvraag. Naderhand nog gevraagd of ik nog vragen had.

- Bart de Vries

Houvast in deze moeilijke tijd

30 maart 2024

Onverwacht hebben wij via uitvaartplek.nl de geschikte persoon gevonden die ons zo goed kon helpen Chapeau voor de vlotte en persoonlijke begeleiding.

- Jasper van Vliet

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Onstwedde

Lichtenberg uitvaartzorg

Palmenhage 19
9501 TT Stadskanaal
Nederland

06 53575978
http://www.lichtenberguitvaartzorg.nl/

bert mulder uitvaartzorg

Spechtenhof 7
9502 SM Stadskanaal
Nederland

0599 611 145
https://www.bmuz.nl/

Dierencrematorium Stadskanaal

Mandenmaker 7
9502 KK Stadskanaal
Nederland

0599 613 431
http://www.dierencrematoriumstadskanaal.nl/