Uitvaart Moddergat

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Vandaar dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Ben jij op zoek naar ondersteuning voor de uitvaart in Moddergat?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Moddergat verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het belangrijkste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Moddergat – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Moddergat gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Moddergat
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 114 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Moddergat aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Moddergat, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Metslawier, Anjum en Lioessens bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Moddergat

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Moddergat kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer uit Moddergat. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Moddergat

Er komt veel werk kijken bij het inregelen van een begrafenis. Omdat je fouten wilt voorkomen is het te adviseren om dit door een ander te laten regelen. Vaak willen familieleden of kennissen je hierbij assisteren, maar je kunt dit ook aan een uitvaartondernemer over laten. Zij assisteren je met het regelen van alles wat er relevant is op deze dag. Wat zijn nu echt de stappen die genomen moeten worden? Alles begint bij het melden van heengaan bij de gemeente. Wanneer je een uitvaart in Moddergat wilt organiseren, dien je allereerst deze stap te zetten alvorens je verder kunt. Dankzij deze verklaring zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Dit verlof is noodzakelijk om de volgende stap te mogen zetten. Uiteraard zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten brengen rondom het overlijden. Je kunt ervoor kiezen om iedereen te contacteren die de overledene kende, maar het is vaak gewoon om slechts de directe kring te informeren.

Vervolgens is het tijd voor de daadwerkelijke uitwerking van de teraardebestelling. Hier doelen we dus op de uitvaartdiensten en op het bestellen van een rustplaats of asurn. Raadpleeg altijd het testament om te achterhalen hoe de overledene wil dat de dag ingericht wordt. Als er geen testament aanwezig is zul je je als naverwanten moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden afgestemd. Dit geldt voor zaken als:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de uitvaart is het van belang om de resterende zaken te regelen. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan de boekhouding van de overledene of aan de financiële dingen. Als laatste is er dan nog de afwikkeling van de (mogelijke) nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Moddergat

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Moddergat te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Moddergat contacteren

Als iemand overlijdt die je dierbaar is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Moddergat Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk regelt. Op deze plaats vindt het laatste afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak attractief gemaakt en opgebaard wanneer dit verlangd is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene mooi opgebaard kan worden tot het vertrek. Het is ook een optie om iemand in eigen woning op te baren, dit kan doorgaans worden overeengekomen met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Moddergat. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Hierdoor is het een optie om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Indien je verzorging wenst van je geliefde is dit ook een optie in de uitvaartcentra in Moddergat. De opties zijn onder andere make-up en ook het aantrekken van bepaalde kleren. Foto’s aanleveren is aan te raden. Ook kun je bij verschillende uitvaartcentra bijstaan met de verzorging voor het afscheid. Voor de begrafenis kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Moddergat met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Wil je nog een klein 1 op 1 afscheid met de geliefde, dan is dit het moment hiervoor. Na het afscheid behoren de welbekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de uitvaart af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Moddergat kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematorium. Zo nu en dan kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een finale afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Moddergat

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Moddergat

Het is raadzaam dat je nadenkt over de vraag of je liever gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Hier wil je jouw nabestaanden bij voorkeur niet mee belasten. Een crematie is over het algemeen genomen beter geprijsd dan een begrafenis. Voornaamste reden hiertoe is dat er bij een begrafenis in Moddergat een grafkuil geregeld moet worden. De kosten hiervoor kunnen hard oplopen. Elke gemeente in Holland rekent zijn eigen tariefstelling voor een begrafenis. Het is dan ook aan te raden om eerst wat onderzoek te plegen. Je bent behalve de tarieven voor het graf zelf ook geld kwijt aan een kist en een grafsteen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren kunnen de kosten hierin overigens ook weer beduidend verschillen.

Een crematie in Moddergat brengt minder prijzen met zich mee. Bij een crematie gaan de meeste prijzen in de asurn zitten. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit veelal mogelijk tegen een compensatie. Het is eveneens geoorloofd om eigenhandig de as uit te strooien, indien dit in overleg wordt gedaan. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Moddergat, is het immer wijs om de tarieven tegen elkaar af te wegen. Er bestaan tamelijk wat prijsverschillen tussen partijen. Je kunt daarom al snel aardig besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Moddergat

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Moddergat

Bij persoonlijke voorkeuren bij een uitvaart in Moddergat kan dit behoorlijk in de papieren lopen. Het is lastig om een indicatie te geven zo lang niet iedereen hetzelfde wilt afsluiten. Als je een uitvaartverzorger inschakelt kun je rekenen op ongeveer 1.500,- euro, dat is doorgaans gedekt door een uitvaartverzekering. Dit is zeker aan te raden, gedurende deze ondersteuning zul je immers niet langer alles zelf te hoeven doen. Dit maakt het een optie om op de dag van het laatste afscheid de regie uit handen te geven. De kosten voor de verzorging en het opbaren zullen afhankelijk zijn van wat je het liefste wilt. Indien je het in een uitvaartcentrum wilt doen dan ben je in ieder geval €500 kwijt. De tariefstelling voor het transport verschillen per uitvaartcentrum. Vaak kun je op de internetpagina van de betreffende aanbieder wel zien wat de tariefstellingen zijn die gepaard gaan met het vervoer.

Uiteraard kunnen er bijkomende uitgaven ontstaan bij een uitvaart in Moddergat. Denk aan onder andere bloemen of rouwkaarten. Afhankelijk van de aanvullende kosten van een begrafenis of een crematie lopen de uitgaven op. Indien je bij voorkeur een begrafenis wilt regelen dan zal er zeker geld moeten worden uitgegeven aan het graf, aan een kist en aan een (graf)steen. Bij een crematie zijn de tariefstelling meestal lager maar hier dien je ook te denken aan een urn en een eindbestemming. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Wil je meer begrijpen over de doorsnee aangelegenheden en prijzen bij een overlijden? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Moddergat en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Moddergat inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Moddergat inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Moddergat

Een uitvaartverzekering in Moddergat uitzoeken is een van de beste beslissingen die je zelfstandig kunt maken. Door middel van een uitvaartverzekering in Moddergat zal je er namelijk niet helemaal alleen voor staan als het neerkomt op de onkosten. De allermeeste uitvaartverzekeringen vergoeden de algemene onkosten die komen kijken bij een uitvaart. Je verzamelt bij deze uitvaartverzekering een vaststaand bedrag bij elkaar. Het is natuurlijk niet verplicht om zo’n uitvaartverzekering af te sluiten. Wel is het aan te raden, het maakt het je namelijk echt een stuk eenvoudiger rondom de uitvaart.

Hoeveel je aan verzekeringspremie moet betalen voor je uitvaartverzekering in Moddergat is afhankelijk van een aantal zaken. Daarom wisselt de premie ook per verzekerd geldbedrag, per individu en per aanbieder. Zo valt een verzekeringspremie minder hoog uit als je hem op een jongere leeftijd afsluit. Verklaarbaar, want een ouder mens overlijdt normaliter gezien sneller dan een jonger mens. Eveneens zal de verzekeringspremie afhankelijk zijn van de soort verzekering die je wilt afnemen en van jouw welzijn. Het is zo dat een verzekering in Moddergat afgewezen kan worden als de verzekeraar je een te riskant geval vindt. Vrijwel altijd zul je dan ook jouw medische dossier moeten aanleveren alvorens je een uitvaartverzekering wilt aanvragen. Je kunt er logischerwijs bovendien voor kiezen om zelf een bedrag opzij te leggen in plaats van te verzekeren. Zorg er dan wel écht voor dat dit gebeurt, anders komen je nabestaanden later een geldbedrag tekort bij het betalen van jouw uitvaartdienst. Bij een tekort zal de gemeente soms jouw familie aanspreken om de overige kosten te dekken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Moddergat

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Moddergat verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Moddergat

Het is verstandig om ogenblikkelijk na het heengaan een uitvaartondernemer in Moddergat te bellen. Na een overlijden zul je niet in de gemoedstoestand zijn om onmiddellijk al dingen te organiseren. Als je nog nooit met een overlijden te maken hebt gehad, heb je vaak geen idee waar je moet zijn en hoe er dingen geregeld moeten worden. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die onmiddellijk na een overlijden geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. De familie kan dan stilstaan bij het rouwproces. Onderwijl zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de laatste verzorging en vervoer naar een rouwcentrum regelen. Aansluitend zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel gaan over het invullen van de uitvaartdienst en alle wensen hieromtrent bespreken.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een belangrijke hulp bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Moddergat zorgen voor een mooie laatste groet aan je geliefde.

Uitvaarthulp inschakelen in Moddergat

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Moddergat

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Moddergat. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Moddergatse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Moddergat. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Moddergat bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Moddergat die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Moddergat

Betrouwbaar

19 november 2023

Intiem en alleen met familie was de wens. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon organiseren. Bedankt.

- Inge Gerritsen

De uitvaartdienst van opa was eerbiedig

18 november 2023

Aangezien dit de allereerste keer was dat we een overlijden in de familie hadden was het behoorlijk indrukwekkend. Gelukkig hadden we zorgzame hulp, wat zo beslissend is voor een goede en passende uitvaartdienst!

- Danny Prins

Warmhartig bijgestaan

11 november 2023

Het schitterende bestaan van onze mamma is formidabel omgezet in haar afscheid en de liefdevolle opvang was ontroerend. Alles was een optie en vooral afgestemd op wat wij wilden.

- Eveline Post

Bijzondere mensen

3 november 2023

Alleen heel bijzondere mensen kunnen werken in de uitvaartzorg. Zo betrokken zijn bij zoiets prive’s en het dan doen zoals wij wilde hebben… in 1 woord fantastisch!

- Guido de Wit

De ultieme groet was perfect

26 oktober 2023

De woorden ontbreken om te vertellen hoe mooi de ervaring met de uitvaartorganisatie was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al gelijk contact met deze personen en het was vanaf begin af aan vlekkeloos. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de voorkeuren van grootvader echt werden gehoord. Daardoor hebben we een geweldig uitvaart voor onze lieve opa kunnen organiseren.

- Wilhelmus Vermeulen

Wel betrokken bij de uitvaart

21 oktober 2023

Personen die echt meedenken zijn uitzonderlijk. Geenszins verwacht dat we dit bij de uitvaartdienst zo keurig geregeld konden krijgen.

- Barry Bakker

Op verzoek bijna onmiddellijk een geschikte begeleider

14 oktober 2023

Voor het echte overlijden van onze tante zochten wij al contact met diverse uitvaartcentra. Hierdoor waren we in staat de mogelijkheden en wensen alvast door te spreken. Om dit samen zo te doen was het een indrukwekkende ervaring door deze uitvaartbegeleiders waarmee we gauw in contact stonden. Dank jullie wel voor het mogelijk maken hiervan!

- Bianca van den Bosch

Zeer fijne plechtigheid gehad!

1 oktober 2023

Precies zoals mijn papa het wilde! Onvoorstelbaar hoe op maat en relatief goedkoop deze uitvaart georganiseerd is. Niks was apart of te veel voor het afscheid, alle opties die we wilden konden ook. Zelfs achteraf was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Mirjam van de Brink

Bedankt!

26 september 2023

We hadden binnen een paar uur de eerste offertes in huis. Daarom hoefde we zelf nauwelijks iets te bepalen.
Onwijs erkentelijk!

- Johannes Willems

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Moddergat

Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân

Rondweg-West 158
9101 BG Dokkum
Nederland

0519 235 002
http://www.crematoriumnoordoostfryslan.frl/

Kaspersma Uitvaartkistenfabriek B.V.

Bocksmeulen 2
9101 RA Dokkum
Nederland

088 603 1200
https://kaspersmadokkum.nl/

Uitvaartzorg Zeilinga

De Schans 9
9101 HR Dokkum
Nederland

0519 297 280
http://www.uitvaartzorgnoordoostfriesland.nl/