Uitvaart Metslawier

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken dingen graag behapbaarder voor je. Heb jij behoefte aan hulp voor de uitvaart in Metslawier?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Metslawier verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het beste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Metslawier – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2021 en verder.

Uitvaartondernemer Metslawier gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Metslawier

Uitvaart Metslawier
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 56 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Metslawier aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Metslawier, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Wetzens, Jouswier en Oostrum bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Metslawier

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Metslawier kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer uit Metslawier. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Metslawier

Een teraardebestelling organiseert zichzelf niet en hier komt flink wat bij kijken. Aangezien je ongemakken wilt voorkomen is het aan te raden om dit door een ander te laten regelen. Je kunt dit niet alleen verzoeken aan bekenden of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te vragen. Dit is de partij die je zal ondersteunen bij het inregelen van de verschillende aangelegenheden. Wat zijn nu werkelijk de stappen die genomen moeten worden? De belangrijkste stap is om aangifte te doen bij de gemeente. Wanneer je een uitvaart in Metslawier wilt organiseren, zul je allereerst deze stap te zetten alvorens je verder kunt. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in gang kunt zetten. Buiten dit verlof kun je niet de volgende stappen zetten voor het regelen. De logische vervolgstap is om het heengaan kenbaar te maken aan anderen. Dit kan discreet binnen de directe kring van de overledene, of publiekelijk door iedereen te informeren die de overledene kent.

Dan is het ogenblik aangebroken om de teraardebestelling eigenhandig te gaan organiseren. Hiermee bedoelen we dus het afstemmen van de uitvaartdienst en het vinden van een begraafplaats of strooigebied. Raadpleeg altijd de wilsbeschikking om te achterhalen hoe de overledene wil dat de ceremonie ingericht wordt. Als er geen wilsbeschikking voorhanden is zul je je als gezin moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? Dikwijls kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Denk aan zaken zoals:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de ceremonie is het moment voor de praktische afronding. Hier kan je onder andere denken aan de boekhouding van de overledene of aan de financiële zaken. Tot slot is er dan nog de afhandeling van de (eventuele) erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Metslawier

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Metslawier te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Metslawier contacteren

Als iemand overlijdt die je dierbaar is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Metslawier Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk organiseert. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de uitvaart zal plaatsvinden. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak knap gemaakt en opgebaard wanneer dit verlangd is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het vertrek. Het is ook geoorloofd om iemand thuis op te baren, dit kan regelmatig worden overeengekomen met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Metslawier. Een apart koelelement huren behoort ook tot de opties. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Behalve het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Metslawier er voor je als het neerkomt op de verzorging van de overledene. De opties zijn bijvoorbeeld make-up en ook het aandoen van bepaalde kleding. Afbeeldingen aanleveren is raadzaam. Bij enkele uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Tevens kunt je in uitvaartcentrum Metslawier bijeenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de overledene. Eveneens kun je ervoor kiezen om een privé tijdstip te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het vertrek behoren de bekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de uitvaart af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Metslawier kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematiecentrum. Soms is het denkbaar om na afloop nog een laatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Metslawier

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Metslawier

Het is belangrijk dat je nadenkt over de vraag of je graag gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Hier wil je jouw nabestaanden liever niet mee opzadelen. Een crematie is doorgaans genomen beter geprijsd dan een begrafenis. Voornaamste aanleiding hiervoor is dat er bij een begrafenis in Metslawier een graf geregeld moet worden. De prijzen daarvoor kunnen hard oplopen. De tarieven voor een begrafenis in Nederland zullen per gemeente afwijken. Het is dan zeker om eerst wat onderzoek te doen. Behalve de kosten voor de rustplaats zelf zal je ook tariefstelling kwijt zijn aan de grafsteen en een (graf)kist. Afhankelijk van je eigen voorkeuren kunnen de tarieven hierin overigens ook weer enorm verschillen.

Crematies in Metslawier zijn fors minder duur. Bij een crematie gaan de allermeeste kosten in de urn zitten. Tegen een kostenvergoeding kun je iemand zijn as bovendien uit laten strooien. Je kunt er natuurlijk tevens voor kiezen om het zelfstandig te doen, mits dit in overleg gebeurt. Los van de kwestie of je een begrafenis of crematie in Metslawier wilt is het van nut om de prijzen altijd goed te vergelijken. Er bestaan flink wat prijsverschillen tussen partijen. Je kunt dus al snel flink besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Metslawier

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Metslawier

Bij individuele behoeften bij een uitvaart in Metslawier kan dit erg in de kosten lopen. We kunnen moeilijk een bedrag vermelden omdat een uitvaart volstrekt persoonlijk is. Indien je een uitvaartverzorger inhuurt kun je rekenen op ongeveer 1.500,- euro, dit wordt over het algemeen afgedekt door een uitvaartverzekering. Door een uitvaartondernemer in te huren hoef je zelf aan weinig dingen meer te denken. In de tijd van rouw is het prettig om dit soort zaken niet zelfstandig te moeten regelen. De methode van afscheid nemen kun je eigenhandig inrichten afhankelijk van je behoeften. Indien je dit op een uitvaart locatie laat doen kun je rekening houden met tenminste 500,-. De tarieven voor het vervoer verschillen per uitvaartcentrum. Regelmatig kun je op de pagina van de betreffende aanbieder wel zien wat de kosten zijn die samen gaan met het vervoer.

Overige extra kosten zijn afhankelijk van de wensen bij een uitvaart in Metslawier. Hier kan iemand denken aan potentiële bloemstukken of aan kaarten. Ook zal je moeten denken aan de tarieven die gepaard gaan met een begrafenis of een crematie. Bij een teraardebestelling heb je verder te maken met extra kosten voor een kist, een bepaald graf en een (graf)steen. Bij een crematie kun je te maken krijgen met gereduceerde uitgaven, alleen zal je ook een urn en dergelijke moeten aanschaffen. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Wil je meer lezen over de doorsnee aangelegenheden en tariefstellingen bij een heengaan? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Metslawier en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Metslawier inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Metslawier inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Metslawier

Een uitvaartverzekering in Metslawier is de voornaamste selectie rondom je uitvaart. Indien je in Metslawier een verzekering afsluit, ben je ervan verzekerd dat een fors gedeelte van de kosten zijn afgedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen compenseren de logische onkosten die komen kijken bij een uitvaart. Je verzamelt bij deze uitvaartverzekering een vastgesteld geldbedrag bij elkaar. Het is natuurlijk niet verplicht om zo’n uitvaartverzekering af te sluiten. Wel is het wenselijk, het maakt het je immers echt een stuk zorgelozer in tijden van de uitvaart.

De premie van de uitvaartverzekering in Metslawier zal altijd afhankelijk zijn van een aantal factoren. Daarom varieert de verzekeringspremie ook per verzekerd geldbedrag, per mens en per verzekeraar. Zo valt een premie lager uit indien je die op een jongere leeftijd aangaat. Logisch, want een ouder mens overlijdt statistisch gezien eerder dan een jonger persoon. Gelijktijdig zal de verzekeringspremie afhankelijk zijn van de soort verzekering die je wilt vastleggen en van jouw welzijn. Het is zo dat een uitvaartverzekering in Metslawier geweigerd kan worden als de verzekeraar je een te risicovol geval vindt. Bijna altijd zul je dan wel jouw medische verslag moeten inleveren voordat je een verzekering wilt aanvragen. Je kunt er simpelweg daarnaast voor kiezen om zelf een bedrag opzij te leggen in plaats van te verzekeren. Zorg er dan wel écht voor dat dit gebeurt, anders komen je nabestaanden straks een geldbedrag tekort bij het betalen van jouw uitvaartdienst. Indien dit niet zo is zal de gemeente mogelijk jouw familie aanspreken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Metslawier

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Metslawier verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Metslawier

Het is slim om een uitvaartverzorger in Metslawier in de arm te nemen voor een afscheidsdienst in Metslawier. Even beknopt weer stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is slim. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het regelen van een uitvaartdienst uit handen te nemen. Zij regelen gelijk voor een schitterend persoonlijke uitvaartdienst waarin alles gesmeerd verloopt.

Alle formaliteiten en de strakke planning wordt geregeld door hen. Vergelijken van uitvaartondernemers is handig omdat het een enorm persoonlijke dag is. Je kunt dit middels onze internetpagina makkelijk en vlug doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Het allerlaatste afscheid is zeer belangrijk en op deze wijze heb je vlug een impressie van de professionals die dit voor jou kunnen doen. Verder is het een goed idee om altijd even te kijken naar de werkzaamheden die er verricht kunnen worden.

Horen bloemen en (rouw)kaarten bijvoorbeeld ook tot de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan organiseren? Of is deze uitvaartondernemer in Metslawier ook in staat om wellicht live muziek te organiseren als de overledene dit heeft gewild? Dit zijn allemaal vragen die je mogelijk kunt stellen bij het zoeken. We wensen jou sterkte in deze moeilijke periode, en helpen jou bij voorkeur met het vinden van de juiste partij zodat alles net even iets simpeler voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Metslawier

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Metslawier

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Metslawier. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Metslawierse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Metslawier. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Metslawier bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Metslawier die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Metslawier

Persoonlijke begeleiding afscheid

7 november 2021

De uitvaart is snel, onbezorgd en persoonlijk begeleid.

- Johanna de Boer

De uitvaartdienst was schitterend

1 november 2021

Vlot en perfect alles georganiseerd na de aanvraag. Tevens nog na de uitvaartdienst even gebeld of we nog vragen hadden.

- Alexander Kuiper

De uitvaart was prachtig

24 oktober 2021

Snel en uitstekend alles georganiseerd na de offerteaanvraag. Daarnaast nog na de uitvaart even gebeld of we nog vragen hadden.

- Danny van der Linden

De laatste groet was perfect

22 oktober 2021

De woorden ontbreken om te beschrijven hoe fijn de ervaring met de uitvaartorganisatie was. We hadden gauw de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. Daarom hebben we een prachtig afscheid voor onze lieve opa kunnen organiseren.

- Marieke de Vos

Een respectvol afscheid

11 oktober 2021

We hebben een buitengewoon geschikte ondersteuner kunnen vinden. Alleen de nazorg kon mogelijk wat netter.

- Leonie Brouwer

Op maat begeleiding was super!

9 oktober 2021

Dag en nacht bereikbaarheid was zeer aangenaam. Kopje koffie kon uitgebreid worden met het lievelingsgebak van grootmoeder. Mooi.

- Nathalie Jacobs

Oprechte interesse

23 september 2021

Toen mijn moeder overleed was ik erg bedroefd en had ik geen zin om het uit te zoeken en te pluizen. Via uitvaartplek.nl had ik in 24 uur een prettige uitvaartverzorgster die mij ondersteunde. Ze was zo lief en begripvol.
Ze was heel hartelijk en begripvol. En ook na het afscheid nam ze nog even contact op. Enorm gewaardeerd.

- Jacobus Vermeulen

Vlug en gemakkelijk uit handen genomen uitvaart

12 september 2021

De uitvaartorganisatie van onze keuze was enorm betrokken. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg huiselijk. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar smaakvol en warm.

- Manon Bosch

Uitvaartbegeleider was heel vriendelijk

11 september 2021

Na de schok van het ineens overlijden van mijn schoonmoeder konden we gelukkig snel iemand inzetten (via uitvaartplek.nl) om ons te helpen. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten organiseren en vooral verbaasd met hoe vriendelijk en persoonlijk deze begeleiding voor ons was. Persoonlijk contact en alles was bespreekbaar.Niks anders dan respect hiervoor.

- Steven van Dijk

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Metslawier

Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân

Rondweg-West 158
9101 BG Dokkum
Nederland

0519 235 002
http://www.crematoriumnoordoostfryslan.frl/

Kaspersma Uitvaartkistenfabriek B.V.

Bocksmeulen 2
9101 RA Dokkum
Nederland

088 603 1200
https://kaspersmadokkum.nl/

Uitvaartzorg Zeilinga

De Schans 9
9101 HR Dokkum
Nederland

0519 297 280
http://www.uitvaartzorgnoordoostfriesland.nl/