Uitvaart Kollum

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken de situatie graag behapbaarder voor je. Heb jij behoefte aan ondersteuning voor de uitvaart in Kollum?

Dan ben je aan het juiste adres.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Kollum verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het mooiste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Kollum – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Kollum gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Kollum vinden

Uitvaart Kollum
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 115 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Kollum aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Kollum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Engwierum, Buitenpost en Augsbuurt bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Kollum

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Kollum kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer in Kollum. Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Kollum kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Kollum

Er komt veel werk kijken bij het regelen van een uitvaart. Aangezien elke fase van doorslaggevend belang is adviseren wij je aan om assistentie te vragen bij het regelen van de teraardebestelling. Je kunt dit bijvoorbeeld vragen aan bekenden of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te benaderen. Dit is de partij die je zal ondersteunen bij het afstemmen van de verschillende dingen. Wat zijn nu echt de stappen die genomen moeten worden? Alles ontstaat bij het melden van heengaan bij de gemeente. Wanneer je een begrafenis in Kollum wilt regelen, moet je eerst deze stap te zetten alvorens je verder kunt. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in beweging kunt zetten. Dit verlof is noodzakelijk om de daaropvolgende stap te mogen zetten. Vanzelfsprekend zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten brengen rondom het overlijden. Dit kan veilig binnen de directe kring van de overledene, of publiekelijk door iedereen te informeren die de overledene kent.

Vervolgens is het moment daar om de uitvaart persoonlijk te gaan organiseren. Daarmee bedoelen we natuurlijk het organiseren van de uitvaartdienst en het uitzoeken van een begraafplaats of strooigebied. Raadpleeg altijd het testament om te achterhalen hoe de overledene wil dat de ceremonie ingericht wordt. Indien er geen wilsbeschikking is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden afgestemd. Denk aan dingen zoals:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de ceremonie is het tijd voor de praktische afronding. Over het algemeen is dit de periode waarin financiëel de balans wordt opgemaakt en de laatste facturen worden voldaan. Tot slot is er dan nog de afwikkeling van de (mogelijke) nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Kollum

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Kollum te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Kollum contacteren

Bij een teraardebestelling in Kollum kun je kiezen uit een afwisseling aan uitvaartcentrums die verspreid in de stad beschikbaar zijn. Een uitvaartcentrum speelt een bepalende rol bij zowel alle activiteiten vooraf aan de begrafenis als de begrafenis zelf. In elk uitvaartcentrum in Kollum zijn geweldige opties om je geliefde vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de teraardebestelling is. Daarnaast is hier alles aanwezig om de overledene de finale behandeling te kunnen geven.

De zwaarstwegende activiteit van een uitvaartcentrum Kollum zijn de plekken waar de overledene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt gehouden. Vanzelfsprekend mag het opbaren ook thuis gebeuren, maar als je dit het liefste niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt voorafgaand een moment voor condoleances plannen voor alle mensen die de geliefde kenden. Verder kun je het besloten houden voor uitsluitend genodigden of naverwanten.

De meeste uitvaartcentra in Kollum hebben een gehoorzaal waar de dienst georganiseerd kan worden. De plechtigheid is het meest intieme stukje van de begrafenis en mag je als nabestaanden zelf invullen. De voorkeur voor muziek (live, cd of usb), wie er een zegje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. In menig uitvaartcentrum Kollum zijn er ook opties voor video- of foto presentaties tijdens de uitvaartdienst.

Na de begrafenis zijn er opties voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Je kunt dikwijls kiezen voor iets algemeens zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er uitgebreidere mogelijkheden. Vergelijk daarom de verscheidene uitvaartcentra in Kollum met mekaar en maak een bewuste selectie voor een uitvaartcentrum die aan alle wensen kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Kollum

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Kollum

Een van de eerste beslissingen die nabestaanden moeten maken is de keuze tussen een begrafenis of een crematie. Meestal heeft de overledene aan familie of via een wilsbeschikking laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. De voorkeur kan evenals overgelaten zijn aan de directe familie.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is het effect op de teraardebestelling op zichzelf? Vast staat dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in vrijwel alle uitvaartcentra in Kollum gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de overledene na de uitvaartdienst naar een kerkhof gebracht worden. Enkele uitvaartcentra zijn gelegen onmiddellijk behalve een begraafplaats. Als alternatief moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wanneer er voor een crematie wordt gekozen, is het gangbaar om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarin gelijktijdig gecremeerd kan worden. Dat hoeft trouwens niet. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een extern crematorium te rijden.

Zorg er gelijktijdig voor dat je de tariefstelling van een begrafenis of crematie in Kollum in het oog hebt. Meestal is een begrafenis prijziger dan een crematie. Dit heeft in het bijzonder te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en aanvullende kosten voor een steen of monument op de gedenkplaats. simpelweg is de wil van de overledene over het algemeen leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Kollum

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Kollum

De tariefstellingen voor een uitvaart in Kollum kunnen zeker aanzienlijk oplopen als je veel wensen hebt. We kunnen moeilijk een kostenplaatje noemen omdat een uitvaart erg persoonlijk is. Mocht je van plan zijn om uitvaartverzorging in te vliegen kost dat gemiddeld €1.500,-. Dat wordt (in de allermeeste situaties) helemaal afgedekt door de uitvaartverzekering. Dit is zeker weten raadzaam, gedurende deze ondersteuning zul je namelijk niet meer alles eigenhandig te hoeven doen. In de tijd van rouw is het fijn om dit soort zaken niet zelf te moeten organiseren. De tariefstelling voor de verzorging en het opbaren zullen afhankelijk zijn van wat je bij voorkeur wilt. Wanneer je dit op een uitvaart locatie laat uitvoeren kun je rekenen op in ieder geval 500,-. De kosten voor het vervoer variëren per uitvaartcentrum. Dikwijls kun je vooraf de gemiddelde kosten van de verschillende uitvaartcentra zien op de website van het vervoerbedrijf.

Uiteraard kunnen er bijkomende kosten ontstaan bij een uitvaart in Kollum. Hierbij kan men denken aan eventuele bloemen of aan kaarten. Afhankelijk van de extra kosten van een begrafenis of een crematie lopen de kosten op. Als je het liefste een begrafenis wilt regelen dan zal er in ieder geval een bedrag moeten worden uitgegeven aan het graf, aan een (graf)kist en aan een steen. Bij een crematie kun je te maken krijgen met gereduceerde uitgaven, echter zal je ook een (as)urn en dergelijke moeten aanschaffen. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Wil je meer weten over de gemiddelde aangelegenheden en kosten bij een overlijden? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Kollum en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Kollum inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Kollum inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Kollum

Een uitvaartverzekering in Kollum is de belangrijkste keuze rondom je uitvaart. Wanneer je in Kollum een verzekering afsluit, ben je ervan verzekerd dat een belangrijk stuk van de kosten zijn afgedekt. De meeste uitvaartverzekeringen betalen een afgesproken geldbedrag uit bij overlijden, wat ingezet kan worden voor de uitvaart. Bij genoemde optie spaar je als het ware een bedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet verplicht. Maar, aangezien het zaken zoveel makkelijker maakt bij een uitvaart organiseren, is het absoluut aan te raden.

Wat je aan verzekeringspremie betaalt voor je uitvaartverzekering in Kollum is afhankelijk van een aantal zaken. Daardoor verschilt de premie ook per verzekerd bedrag, per persoon en per verzekeraar. Zo valt een verzekeringspremie minder hoog uit als je hem op een vroegere leeftijd afsluit. Verstandig, want een ouder iemand overlijdt normaliter gezien sneller dan een jonger mens. Tevens is de premie afhankelijk van het soort verzekering wat je wilt regelen en van je persoonlijke gezondheid. Het is zo dat een uitvaartverzekering in Kollum niet geaccepteerd kan worden als de verzekeraar je een te gevaarlijk geval vindt. Bijna iedere keer zul je dan ook jouw medische verslag moeten aanleveren wanneer je een verzekering wilt aanvragen. Mocht je het zelf liever doen dan kun je natuurlijk ook gewoonweg een bedrag opzij zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit wordt gerealiseerd, anders komen de achtergeblevenen later een bedrag tekort bij het betalen van jouw uitvaartdienst. Indien dit niet gebeurt zal de gemeente mogelijk jouw familie aansprakelijk stellen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Kollum

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Kollum verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Kollum

Direct na het heengaan van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Kollum Na een overlijden zul je niet in de gemoedstoestand zijn om meteen al zaken te organiseren. Als dit de eerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overweldigend om aan alles te denken. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die meteen na een heengaan georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de aangifte regelt alsmede het transport van de overledene naar een uitvaartcentrum. Aansluitend kunnen jullie tezamen doorspreken wat de voorkeuren rondom het afscheid zijn.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een flinke hulp bij een overlijden. Vergelijk daarom diverse uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Kollum zal er een mooie uitvaart plaatsvinden voor een prettige finale herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Kollum

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Kollum

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Kollum. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Kollumse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Kollum. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Kollum bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Kollum die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Kollum

Magnifiek afscheid

16 juni 2024

Het was zo mooi! De verslagenheid was groot na het sterven van grootmoeder maar de uitvaartdienst had niet beter geregeld kunnen worden. De snelheid van de offerte heeft hier echt aan bijgedragen, daardoor was er veel tijd om de uitvaart te regelen.

- Alexander de Jonge

Fantastische uitvaart

10 juni 2024

De uitvaart was zeer imponerend. De verslagenheid was groot na het sterven van grootmoeder maar de uitvaartdienst had niet beter georganiseerd kunnen worden. Buitengewoon fijn hoe snel we de offertes binnen hadden.

- Karin van der Meer

Liefdevol opgevangen

3 juni 2024

Het mooie bestaan van onze moeder is prachtig omgezet in haar afscheid en de warme opvang was ontroerend. Alles was mogelijk en in het bijzonder afgestemd op wat wij wilden.

- Wilhelmus van de Wal

Snel en gemakkelijk uit handen genomen afscheid

25 mei 2024

De uitvaartorganisatie van onze keuze was heel erg betrokken. Het afscheid (en de plek) voelde volstrekt ontspannen ondanks het leed. Omdat het ook snel geregeld was en niet in een kille omgeving vonden wij het prettig dat het uit handen werd genomen.

- Gerrit van de Wal

Het afscheid was prachtig

18 mei 2024

Gauw en perfect alles georganiseerd na de aanvraag. Naderhand nog gebeld of ik nog vragen had.

- Bianca Hendriks

Het afscheid was geweldig georganiseerd

11 mei 2024

Ik heb werkelijk niet de passende woorden om te definiëren hoe passend het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al meteen contact met deze personen en het was vanaf begin af aan perfect. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de voorkeuren van grootpapa echt werden gehoord. We hebben echt een mooie allerlaatste groet mogen geven aan onze fijne grootpapa.

- Danny Evers

Het afscheid van opa was enorm mooi!

6 mei 2024

Het was het eerste overlijden wat wij meemaakten en moesten organiseren. Nu weten we hoe beslissend de geschikte persoon voor de uitvaartdienst eigenlijk is.

- Diana Hofman

Goedkoop en eervol

1 mei 2024

Lage prijzen en een vredig afscheid was wat we wensten. Aangezien onze inkomsten beperkt is was dit uitstekend.

- Frank Hendriks

De uitvaart van grootvader was eerbiedig

26 april 2024

Dit was het eerste overlijden wat wij meemaakten en moesten organiseren. Voortaan weten wij hoe belangrijk de juiste persoon voor de uitvaart eigenlijk is.

- Barry van der Meer

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Kollum

Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân

Rondweg-West 158
9101 BG Dokkum
Nederland

0519 235 002
http://www.crematoriumnoordoostfryslan.frl/

Kaspersma Uitvaartkistenfabriek B.V.

Bocksmeulen 2
9101 RA Dokkum
Nederland

088 603 1200
https://kaspersmadokkum.nl/

Uitvaartzorg Zeilinga

De Schans 9
9101 HR Dokkum
Nederland

0519 297 280
http://www.uitvaartzorgnoordoostfriesland.nl/