Uitvaart Augsbuurt

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Dit is de reden dat we het jou ietwat gemakkelijker willen maken. Behoefte aan een fijne uitvaartondernemer uit Augsbuurt die bij jouw wensen past?

Dan ben je op de goede plek.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Augsbuurt verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het mooiste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Augsbuurt – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Augsbuurt gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Augsbuurt

Uitvaart Augsbuurt
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 123 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Augsbuurt aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Augsbuurt, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Augustinusga, Buitenpost en Kollum bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Augsbuurt

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Augsbuurt kan best een lastige zijn. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer uit Augsbuurt. Wij vertellen je met alle plezier waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Augsbuurt

Er komt veel werk kijken bij het inregelen van een begrafenis. Aangezien je onjuistheden wilt voorkomen is het te adviseren om dit door iemand anders te laten regelen. Vaak willen familieleden of vrienden je hierbij helpen, maar je kunt dit eveneens aan een uitvaartondernemer over laten. Dit is de partij die je zal assisteren bij het afstemmen van de verschillende aangelegenheden. Wat zijn nu echt de stappen die genomen moeten worden? Alles ontstaat bij het melden van overlijden bij de gemeente. Bij een teraardebestelling organiseren in Augsbuurt is dit altijd de belangrijkste actie die genomen moet worden. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in beweging kunt zetten. Buiten dit verlof kun je niet de daaropvolgende stappen ondernemen voor het organiseren. Natuurlijk zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten brengen rondom het heengaan. Je kunt ervoor kiezen om iedereen te benaderen die de overledene kende, maar het is vaak gebruikelijk om alleen de directe kring te verwittigen.

Daarna is het tijd voor de concrete uitwerking van de begrafenis. Hiermee bedoelen we natuurlijk het afstemmen van de uitvaartdienst en het uitzoeken van een kerkhof of strooigebied. Raadpleeg altijd de wilsbeschikking om te achterhalen hoe de overledene wil dat de ceremonie ingericht wordt. Als er geen wilsbeschikking voorhanden is zul je je als gezin moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden afgestemd. Dit geldt voor dingen als:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de plechtigheid is het tijd voor de concrete afronding. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan de boekhouding van de overledene of aan de financiële aangelegenheden. Dit is dan ook de tijd waarin er gekeken zal worden naar de erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Augsbuurt

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Augsbuurt te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Augsbuurt contacteren

Als iemand heengaat die je dierbaar is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Augsbuurt Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk doet. Op deze plek vindt het laatste afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak knap gemaakt en opgebaard wanneer dit verlangd is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene mooi opgebaard kan worden tot het afscheid. In eigen woning opbaren behoort ook tot de opties, dit kun je afspreken met jouw betreffende uitvaartondernemer in Augsbuurt. Zo is het onder andere mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Naast het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Augsbuurt er voor je als het aankomt op de behandeling van de overledene. De opties zijn bijvoorbeeld make-up en ook het aandoen van bepaalde kleding. Hiervoor kun je een illustratie aanleveren. Bij enkele uitvaartcentra mag je zelf bijdragen aan het klaarmaken. Voor de uitvaart kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Augsbuurt met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Bovendien kun je ervoor kiezen om een privé tijdstip te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het vertrek behoren de welbekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de begrafenis af te ronden.

Op de dag van de crematie of begrafenis zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Augsbuurt. Soms is het mogelijk om na afloop nog een laatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Augsbuurt

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis & Augsbuurt

Een van de eerste beslissingen die nabestaanden moeten maken is de keuze tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste gevallen is het wel duidelijk wat de voorkeur van de overledene was en deze voorkeur wordt normaal daarnaast gevolgd. De keuze kan daarnaast overgelaten zijn aan de naaste familie.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis exact inhoudt zullen de meesten wel weten. Maar wat is het effect op de uitvaart zelf? Feit is dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in vrijwel alle uitvaartcentra in Augsbuurt gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de plechtigheid naar een kerkhof gebracht worden. Er zijn uitvaartcentra die gevestigd zijn bij een kerkhof en zo nu en dan moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Indien er voor een crematie wordt gekozen, is het gewoon om te kiezen voor een uitvaartcentrum waar ook gecremeerd kan worden. Dat is overigens niet gedwongen. Het staat je vrij om vanuit een uitvaartcentrum naar een afgelegen crematorium te rijden.

Wel is het noodzakelijk om de tariefstellingen van een begrafenis en crematie Augsbuurt in het oog te houden. Normaal gesproken is een begrafenis kostbaarder dan een crematie. Dit komt in het bijzonder door de afdracht van grafrechten aan de gemeente en de extra kosten voor een (graf)steen of monument op de gedenkplaats. Uiteraard is de wens van de overledene meestal bepalend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Augsbuurt

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Augsbuurt

Piekeren over een uitvaartdienst kan een hinderlijk gevoel geven, zeker als je aan de prijzen denkt. Jammer genoeg is dit toch echt noodzakelijk, want een uitvaartdienst kan behoorlijk in de kosten lopen. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een kist, de finale verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Ook is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

  • De locatie van opbaren voor de uitvaartdienst
  • Rouwvervoer
  • Mogelijk in te huren dragers van de (graf)kist
  • Bloemen
  • Rouwkaarten
  • Een rouwadvertentie

De prijzen na overlijden lopen gemiddeld op tot tenminste 7.000,- euro. Een aantal zaken zitten hier gebruikelijk bij in. De kosten voor de uitvaart kun je afhankelijk van de wensen zelf vaststellen. Denk aan koffie en cake maar ook aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Denk je aan het laatste, dan zijn de tariefstelling hoger dan indien je enkel voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een alledaags graf zal goedkoper zijn dan een particulier graf.

Regelmatig zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Augsbuurt en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Augsbuurt inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Augsbuurt inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Augsbuurt

Een uitvaartverzekering in Augsbuurt is de belangrijkste selectie rondom je uitvaart. Als je in Augsbuurt een verzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een aanzienlijk onderdeel van de kosten zijn gedekt. De meeste uitvaartverzekeringen betalen een vastgesteld bedrag uit bij overlijden, wat ingezet kan worden voor de uitvaart. Je verzamelt bij deze uitvaartverzekering een vaststaand bedrag bij elkaar. Het is trouwens niet gedwongen om een dergelijke uitvaartverzekering af te sluiten. Wel is het wenselijk, het maakt het je immers echt een stuk zorgelozer in tijden van de uitvaart.

De verzekeringspremie van de uitvaartverzekering in Augsbuurt zal steevast afhankelijk zijn van meerdere factoren. Dat is dan eveneens de oorzaak dat de verzekeringspremie voor elk persoon zal afwijken. Een jonger persoon betaalt gemiddeld lagere verzekeringspremie dan een persoon op oudere leeftijd. Dit is begrijpelijk, de verzekeraar loopt anders teveel risico. Tevens zal de premie afhankelijk zijn van de soort verzekering die je wilt vastleggen en van jouw welzijn. Het is zo dat een verzekering in Augsbuurt geweigerd kan worden als de verzekeraar je een te riskant geval vindt. Nagenoeg iedere keer zul je dan ook jouw medische dossier moeten inleveren voordat je een verzekering wilt aanvragen. Je kunt er logischerwijs daarnaast voor kiezen om zelf geld apart te leggen in plaats van te verzekeren. Zorg er dan wel écht voor dat dit wordt gerealiseerd, anders komen je nabestaanden later een geldbedrag tekort bij het betalen van jouw uitvaart. Bij een gebrek zal de gemeente eventueel jouw naasten benaderen om de overige kosten te voldoen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Augsbuurt

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Augsbuurt verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Augsbuurt

Het is een goed besluit om een uitvaartondernemer in Augsbuurt in te schakelen voor het regelen van een uitvaartdienst in Augsbuurt. Even kort weer stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is verstandig. Het regelen van het afscheidsdienst is erg veel werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Dit is dan tevens meteen de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de passende manier zal worden georganiseerd.

Denk onder meerdere aan de plechtigheden die plaats zullen vinden of aan het regelen van de uitvaartdienst zelf. Wanneer je ervoor kiest om onmiddellijk in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Augsbuurt is het steevast slim om even via onze pagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Zo kun je even snel in contact komen en heb je direct een fatsoenlijk idee door wie jij bij voorkeur de laatste dag van jouw geliefde laat verzorgen. Tevens is het slim om de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan doen te bekijken en te vergelijken.

Behoren bloemen en rouwkaarten bijvoorbeeld ook tot de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan regelen? Of eventueel muziek (al dan niet live) ook binnen de mogelijkheden valt? Deze persoonlijke voorkeuren kun je meenemen in je zoektocht naar de passende uitvaartondernemer. We wensen jou sterkte in deze heftige periode, en helpen jou bij voorkeur met het vinden van de juiste connectie zodat alles net even iets eenvoudiger voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Augsbuurt

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Augsbuurt

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Augsbuurt. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Augsbuurtse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Augsbuurt. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Augsbuurt bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Augsbuurt die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Augsbuurt

Persoonlijke hulp en toeverlaat

20 juli 2024

Deze uitvaart is gedenkwaardig, de uitvaartverzorger was zeer doorgewinterd. Deze was heel nauw betrokken en hielp ons echt met alles.

- Sjoerd de Koning

Tot in de puntjes geregeld

15 juli 2024

Nagenoeg onzichtbare hulp op de dag van de uitvaart gehad. Regelmatig werden er vragen en opties aan ons voorgelegd waardoor de crematie vlot en tot in detail georganiseerd werd. Ook hadden we gauw contact met de uitvaartcentra na de aanvraag.

- Guido de Graaf

Snel en moeiteloos uit handen genomen uitvaart

10 juli 2024

De uitvaartorganisatie van onze keuze was heel erg betrokken. Het afscheid (en de locatie) voelde heel ontspannen ondanks het leed. Omdat het ook snel geregeld was en niet in een kille omgeving vonden wij het prettig dat het uit handen werd genomen.

- Johannes Post

Direct in contact met de correcte persoon

4 juli 2024

Vlak voor het heengaan kwamen wij in contact met de juiste persoon voor de uitvaart van onze tante. Daardoor waren we in staat de mogelijkheden en voorkeuren alvast door te nemen. Dit was erg uniek en denkbaar door dat we snel een aantal uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Bedankt voor het mogelijk maken hiervan!

- Michiel Hofman

De uitvaart was fantastisch

27 juni 2024

Gauw en uitmuntend alles georganiseerd na de offerteaanvraag. Daarnaast nog na de uitvaartdienst even gebeld of we nog vragen hadden.

- Alexander Kramer

Betrokken en behulpzaam

19 juni 2024

Deze uitvaart is gedenkwaardig, de uitvaartverzorger was erg doorgewinterd. Hij was erg aardig en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij mogen staan.

- Renate van Veen

Uitvaartdienst schitterend zoals verlangd

13 juni 2024

Het is precies gegaan zoals papa het bij voorkeur had gewild. Echt bijzonder mooi (en met betrekkelijk lage onkosten) hoe we dit afscheid hebben mogen invullen. Het was ontzettend mooi met alle ‘gekke’ voorkeuren die we hadden en dit kon ook allemaal. Naderhand is er ook nog even gepolst hoe het met ons ging en of alles naar wens was geweest.

- Michael Martens

Een integere begrafenis

5 juni 2024

Intiem en alleen met genodigden was de wens. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon regelen. Dank jullie wel.

- Maurice van Veen

Het vertrek was fijn

31 mei 2024

Vlot en voortreffelijk alles geregeld na de aanvraag. Bovendien nog na de uitvaartdienst even gebeld of we nog vragen hadden.

- Koen Koster

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Augsbuurt

Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân

Rondweg-West 158
9101 BG Dokkum
Nederland

0519 235 002
http://www.crematoriumnoordoostfryslan.frl/

Kaspersma Uitvaartkistenfabriek B.V.

Bocksmeulen 2
9101 RA Dokkum
Nederland

088 603 1200
https://kaspersmadokkum.nl/

Uitvaartzorg Zeilinga

De Schans 9
9101 HR Dokkum
Nederland

0519 297 280
http://www.uitvaartzorgnoordoostfriesland.nl/