Uitvaart Berlikum

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken dingen graag behapbaarder voor je. Zoek jij een professional voor de uitvaart in Berlikum?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Berlikum verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het fijnste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Berlikum – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Berlikum gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Berlikum
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 93 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Berlikum aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Berlikum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Slappeterp, Wier en Beetgum bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Berlikum

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Berlikum kan best een lastige zijn. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Berlikum vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Berlikum

Er komt veel inspanning kijken bij het inregelen van een teraardebestelling. Omdat je fouten wilt voorkomen is het aan te raden om dit door een ander te laten regelen. Je kunt dit niet alleen vragen aan kennissen of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te benaderen. Zij helpen je met het regelen van alles wat er doorslaggevend is op deze dag. Welke stappen doorloop je tijdens dit proces? De belangrijkste stap is om aangifte te doen bij de gemeente. Indien je een uitvaart in Berlikum wilt organiseren, zul je eerst deze stap te zetten voor je verder kunt. Dankzij deze aangifte zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Zonder dit verlof kun je niet de daaropvolgende stappen zetten voor het organiseren. De normale vervolgstap is om het heengaan kenbaar te maken aan anderen. Dit kan ingetogen binnen de directe cirkel van de overledene, of publiekelijk door iedereen in te lichten die de overledene kent.

Hierna is het moment aangebroken om de uitvaart zelfstandig te gaan regelen. Hier bedoelen we dus op de uitvaartdiensten en op het bestellen van een graf of askruik. Het is altijd praktisch om in de wilsbeschikking te kijken van de overledene, hier is dikwijls wat in vastgelegd rondom de laatste voorkeuren. Indien er geen testament is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. Regelmatig kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Dit geldt voor zaken als:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de plechtigheid is het moment voor de concrete afronding. Hier kan je onder andere denken aan de administratie van de overledene of aan de financiële dingen. Als laatste is er dan nog de afwikkeling van de (potentiële) erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Berlikum

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Berlikum te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Berlikum contacteren

Indien een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in aanraking komen met een uitvaartcentrum in Berlikum. Lang niet iedereen weet wat de toegevoegde waarde is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. In het uitvaartcentrum worden geliefden klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewild is. Door de bijzondere koelcellen blijft het lichaam goed bewaard. Thuis opbaren behoort ook tot de opties, dit kun je regelen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Berlikum. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Hierdoor is het mogelijk om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Naast het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Berlikum er voor je als het aankomt op de verzorging van de overledene. De mogelijkheden zijn bijvoorbeeld make-up en ook het aandoen van bepaalde kleren. Foto’s aanleveren is aan te raden. Bij enkele uitvaartcentra mag je zelf bijdragen aan het klaarmaken. Ook kunt je in uitvaartcentrum Berlikum samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de persoon. Tevens kun je ervoor kiezen om een privé tijdstip te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na afloop bestaat er vaak de mogelijkheid om gemeenschappelijk een kopje thee te drinken en om het gezamenlijk af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Berlikum kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematiecentrum. Af en toe kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een allerlaatste afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Berlikum

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Berlikum

Bij een heengaan is een belangrijke optie waar de achtergeblevenen mee geconfronteerd worden de optie tussen een begrafenis of een crematie. Veelal heeft de overledene aan familie of via een testament laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. Daarnaast kan het zijn dat de naaste familie hier een keuze in moet maken.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zullen de meesten wel weten. Maar wat is de impact op de teraardebestelling op zichzelf? Vast staat dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in vrijwel alle uitvaartcentra in Berlikum gehouden kan worden.

Als men kiest voor een begrafenis, zal de gestorvene daarna naar een kerkhof worden getransporteerd. Sommige uitvaartcentra zijn gelegen onmiddellijk behalve een begraafplaats. Anders moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wordt er voor een crematie gekozen, dan is het gangbaar om te kiezen voor een crematorium waar ook de gelegenheid is om een uitvaartdienst te regelen. Dat is overigens niet noodzakelijk. Je mag eveneens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het van belang om de prijzen van een begrafenis en crematie Berlikum in de gaten te houden. Doorgaans is een begrafenis duurder dan een crematie. Dit komt in het bijzonder door de storting van grafrechten aan de gemeente en de aanvullende tariefstelling voor een steen of monument op het graf. simpelweg is de voorkeur van de gestorvene over het algemeen leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Berlikum

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Berlikum

Nadenken over een uitvaart kan een naar gevoel geven, zeker als je aan de tarieven denkt. Het is wel noodzaak gezien het organiseren van een heengaan aanzienlijk kostbaar kan zijn. Hier heb je te maken met onvermijdelijke prijzen, zoals een kist, de finale verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Tevens is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

  • Het opbaren in een uitvaartcentrum
  • Het transport van de overledene
  • Eventuele dragers
  • Bloemstukken
  • Overlijdenskaarten
  • Een aankondiging voor kennisgeving van overlijden

Een gemiddelde uitvaartdienst kost hedendaags circa € 7.000,-. Een aantal dingen zitten hier standaard bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Berlikum zo duur maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar eveneens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Dan zullen de uitgaven hoger zijn. De tariefstellingen zijn dus nogal beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een algemeen graf zal beter geprijsd zijn dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Berlikum en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Berlikum inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Berlikum inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Berlikum

Het is voor elk persoon in Berlikum verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Je weet dan echt dat je familie niet voor onverwachte enorme tarieven van de uitvaart komen te staan. Doorgaans zijn er twee verschillende soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering verzeker je je van een dienstenpakket waarin allemaal basis diensten zijn geïntegreerd en waarbij je gegarandeerd bent van een goed geregelde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering spaar je een bedrag op waarmee de uitvaart geregeld kan worden. Deze verzekering biedt iets meer vrijheid, omdat je uitgebreidere keuzemogelijkheden hebt. Dit is een zeer handige uitvaartverzekering als je persoonlijke voorkeuren hebt.

Daarnaast is er ook nog een versie waarbij er een combinatie wordt geboden tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Het is niet makkelijk om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel bedrijven voor een uitvaartverzekering in Berlikum dat het vergelijken ervan overdonderend lijkt. Toch is een vergelijk cruciaal. Zo betaal je niet teveel voor de keuzemogelijkheid die het allermeeste aansluit bij jouw wensen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Berlikum

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Berlikum verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Berlikum

Meteen na het heengaan van een geliefde kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Berlikum Na een heengaan zul je niet in de stemming zijn om onmiddellijk al zaken te regelen. Indien dit de eerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overweldigend om aan alles te denken. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die direct na een overlijden georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de nabestaanden. De familie kan dan stilstaan bij het rouwproces. Onderwijl zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de finale verzorging en rouwvervoer naar een rouwcentrum organiseren. Hierna zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel zitten over het uitwerken van de uitvaart en alle behoeften hieromtrent doorspreken.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een flinke toegevoegde waarde bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Berlikum zorgen voor een prachtige finale groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Berlikum

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Berlikum

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Berlikum. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Berlikumse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Berlikum. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Berlikum bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Berlikum die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Berlikum

De begrafenis van opa was eerbiedig

20 mei 2023

Het was het allereerste overlijden wat wij meemaakten en moesten regelen. Nu begrijpen we hoe bepalend de juiste persoon voor de uitvaartdienst eigenlijk is.

- Dave Kuipers

Vlug geregelde huiselijke uitvaart

8 mei 2023

Het bedrijf wat contact met ons zocht was heel persoonlijk. Het afscheid (en de plaats) voelde enorm relaxed ondanks het verdriet. Omdat het ook snel geregeld was en niet in een koude ambiance vonden wij het fijn dat het uit handen werd genomen.

- Pieter de Jong

Volkomen de zorg uit handen

1 mei 2023

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij nauwelijks aan iets hoeven denken. Van het makkelijk aan kunnen vragen van de offertes (en voor onszelf nog even en vergelijking op de verzekering gedaan naderhand) tot de echte uitvaart. Het verliep gemakkelijk en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Erg tevreden.

- Nienke Jonker

De uitvaart was prachtig

25 april 2023

Snel en uitstekend alles georganiseerd na de aanvraag. Tevens nog na de uitvaart even gebeld of we nog vragen hadden.

- Kim Gerritsen

Betrokken en hulpvaardig

21 april 2023

Deze uitvaart is gedenkwaardig, de uitvaartverzorger was erg doorgewinterd. Hij was erg vriendelijk en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij kunnen staan.

- Martijn Hofman

Blij met warme begeleiding

10 april 2023

De mensen van het uitvaartcentrum hebben mij uitermate geholpen bij de uitvaart van mijn lieve partner. Ik hoefde niets zelfstandig te doen. Alles werd voor mij georganiseerd na het contact zoeken met deze mensen. De eerstvolgende dag was dat geregeld.

- Mark Koster

Snel in contact met de correcte personen

4 april 2023

Vlak voor het sterven kwamen wij in contact met de juiste persoon voor de uitvaartdienst van onze tante. Aan het sterfbed konden de voorkeuren al besproken worden. Dit was erg speciaal en denkbaar door dat we snel meerdere uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Dank jullie wel voor het mogelijk maken hiervan!

- Thijs van der Meulen

Eervol afscheid begeleid

26 maart 2023

Vlug en respectvol geregeld. Erg content met hoe dit verlopen is.

- Rob van de Brink

Fijne helpende hand

21 maart 2023

Het doodgaan van mijn moeder had een grote impact op mij, diepe rouw en dus niet in staat zaken te bepalen. Via uitvaartplek.nl had ik binnen 24 uur een prettige uitvaartverzorgster die mij ondersteunde. Ze was zo behulpzaam en begripvol.
Na de uitvaart heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Eigenlijk heel lief.

- Catharina van de Ven

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Berlikum

Anne de Jong Uitvaartzorg

Buorren 23
9012 DK Raerd
Nederland

0566 602 922
http://www.dejonguitvaartzorg.nl/

Begrafenis- & Crematieverzorging J AE de Boer & Zn

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 416 114
http://www.deboeruitvaart.nl/

Eelco de Vries Uitvaartverzorging

De Haven 3
8831 ZP Winsum
Nederland

0517 201 028
http://eelcodevriesuitvaartverzorging.nl/