Uitvaart Wier

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken het geregel graag draaglijker voor je. Ben jij op zoek naar ontzorging voor de uitvaart in Wier?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Wier verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het mooiste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Wier – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2022 en verder.

Uitvaartondernemer Wier gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Wier
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 75 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Wier aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Wier, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Ried, Peins en Schingen bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Wier

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Wier is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zomaar een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer in Wier. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Wier

Bij het heengaan van een medemens spelen er diverse emoties. Denk aan de schrik bij een plotseling overlijden en het daaruit voortkomende leed. Maar een heengaan houdt ook een zware tijd in, waarin in een kort tijdsbestek de teraardebestelling geregeld moet worden. Er komt veel kijken bij het regelen van een uitvaart. Allereerst moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Dan moet de overledene overgebracht worden naar een uitvaartcentrum in Wier. Hierna moet er over belangrijke zaken een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Rouwboeket
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • Koffie of thee
 • Hoe wordt de dienst ingevuld

Als de overledene zelf al voorkeuren over de invulling heeft gedocumenteerd, dan is het makkelijker om beslissingen te maken. Wanneer dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo correct mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een uitvaart in Wier unieke aanpassingen aan een begrafenis aan te brengen.

Geheid zul je in deze indrukwekkende tijd veel dingen over het hoofd zien. Dus is het inzetten van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer relevant? Vindt meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Wier

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Wier te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Wier contacteren

Voor een uitvaart in Wier heb je de keuze uit allerlei verschillende uitvaartcentra die door de hele plaats zijn gevestigd. Een uitvaartcentrum speelt een belangrijke functie bij zowel alle activiteiten voorafgaand aan de teraardebestelling als de uitvaart zelf. In elk uitvaartcentra in Wier zijn er adequate faciliteiten om de overledene bekwaam en met aanzien te bewaren tot de datum van de begrafenis. Ook is daar alles in paraatheid om je geliefde passend te laten verzorgen.

De zwaarstwegende activiteit van een uitvaartcentrum Wier zijn de ruimtes waar de overledene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt georganiseerd. Zonder twijfel mag het opbaren ook thuis gebeuren, maar als je dit liever niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt vooraf een moment voor condoleances organiseren voor alle personen die de dierbare kenden. Daarnaast kun je het besloten houden voor alleen genodigden of naverwanten.

De meerderheid aan uitvaartcentra in Wier hebben een zaaltje waar de dienst gehouden kan worden. Als nabestaanden van de overledene kun je het vertrek erg uniek maken. Er is de mogelijkheid voor persoonlijk gekozen muziek, al dan niet live, sprekers en er is mogelijkheid voor alle verschillende geloofsovertuigingen. Diverse uitvaartcentra in Wier kun je tevens media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Na de dag zijn er mogelijkheden voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Je kunt gewoonlijk kiezen voor iets simpels zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er uitgebreide mogelijkheden. Vergelijk daarom de andere uitvaartcentra in Wier met mekaar en maak een afgewogen keuze voor een uitvaartcentrum die aan alle voorkeuren kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Wier

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Wier

De keuze tussen een begrafenis of een crematie is een bepalende en zeer intieme keuze van personen. Hiermee wil je jouw nabestaanden eigenlijk niet mee opzadelen. Gemiddeld is een begrafenis wat kostbaarder dan een crematie. Belangrijkste reden hiertoe is dat er bij een begrafenis in Wier een grafkuil geregeld moet worden. De prijzen kunnen flink oplopen hiervoor. De prijzen voor een begrafenis in Holland zullen per gemeente verschillen. Het is dan ook aan te raden om eerst wat onderzoek te doen. Je bent behalve de prijzen voor het graf zelf ook geld kwijt aan een grafkist en een grafsteen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren kunnen de tariefstelling hierin overigens ook weer zeer veel afwijken.

Een crematie in Wier brengt minder prijzen met zich mee. Bij een crematie gaan de allermeeste prijzen in de urn zitten. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit dikwijls denkbaar tegen een compensatie. Het is tevens mogelijk om zelfstandig de as uit te strooien, indien dit in overleg wordt gedaan. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Wier, is het altijd wijs om de tariefstelling tegen elkaar af te wegen. Over en weer zitten er namelijk behoorlijke verschillen tussen de aanbieders. Je kunt dus al snel veel besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis Wier

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Wier

Nadenken over een uitvaartdienst kan een vervelend gevoel geven, zeker als je aan de prijzen denkt. Het is toch echt noodzaak gezien het organiseren van een heengaan best duur kan zijn. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke tarieven, zoals een grafkist, de finale verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Ook is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Het transport van de overledene
 • Eventueel in te huren dragers van de grafkist
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

Een doorsnee uitvaartdienst kost momenteel ongeveer € 7.000,-. Daarbij zitten wel flink wat mogelijkheden inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Wier zo hooggeprijsd maken als je zelf wilt. Een koffietafel onder andere, is standaard met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Denk je aan het laatste, dan zijn de tarieven hoger dan wanneer je uitsluitend voor koffie en cake kiest. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een regulier graf is namelijk goedkoper dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Wier en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Wier inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Wier inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Wier

Een uitvaartverzekering in Wier regelen is een van de beste keuzes die je maar kunt maken. Indien je in Wier een verzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een aanzienlijk stuk van de uitgaven zijn afgedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen compenseren de algemene kosten die komen kijken bij een uitvaartdienst. Je spaart bij deze uitvaartverzekering een afgesproken geldbedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet gedwongen. Wel is het wenselijk, het maakt het je immers echt een stuk eenvoudiger in tijden van de uitvaart.

De premie van de uitvaartverzekering in Wier zal voortdurend afhankelijk zijn van een aantal factoren. Dat is dan zeker de oorzaak dat de premie voor elk persoon zal uiteenlopen. Een jonger individu betaalt doorgaans lagere premie dan een persoon op oudere leeftijd. Verstandig, want een ouder individu overlijdt normaliter gezien sneller dan een jonger mens. Tevens is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort uitvaartverzekering wat je wilt vergelijken en van je persoonlijke welzijn. Het is zo dat een verzekering in Wier geweigerd kan worden als de verzekeraar je een te risicovol geval vindt. Het aanvragen van een uitvaartverzekering gaat dan ook vaak samen met het aanleveren van een gezondheidsverklaring en in een aantal gevallen het meesturen van een medisch dossier. Mocht je het zelf willen doen dan kun je natuurlijk ook gewoon een bedrag apart zetten. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt immers wel zeker weten dat de uitvaart bekostigd kan worden. Bij een gebrek zal de gemeente misschien jouw naasten benaderen om de overige kosten te voldoen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Wier

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Wier verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Wier

Het is goed om onmiddellijk na het heengaan een uitvaartondernemer in Wier te bellen. De rouw overheerst nadat een individu overlijdt en het laatste waar je aan wil denken is zaken regelen. Als dit de eerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overweldigend om aan alles te denken. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

Om allerlei dingen uit je handen te nemen in een tijd van verdriet zijn er uitvaartverzorgers. Zij regelen alle dingen bij een uitvaart. Daardoor kunnen jij en je familie er voor mekaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de melding regelt alsmede het vervoer van de overledene naar een uitvaartcentrum. Later kunnen jullie gezamenlijk bespreken wat de wensen rondom het afscheid zijn.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een flinke toegevoegde waarde bij een overlijden. Vergelijk vandaar diverse uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Wier zal er een indrukwekkende uitvaartdienst plaatsvinden voor een prettige finale herinnering aan de gestorvene.

Uitvaarthulp inschakelen in Wier

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Wier

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Wier. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Wierse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Wier. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Wier bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Wier die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Wier

Vlot geregelde huiselijke uitvaart

28 juli 2022

De uitvaartorganisatie van onze keuze was heel erg betrokken. Het afscheid (en de plek) voelde volkomen ontspannen ondanks het leed. Omdat het ook vlot geregeld was en niet in een koude omgeving vonden wij het fijn dat het uit handen werd genomen.

- Cornelia de Boer

Dankbaar voor een eigen afscheid

22 juli 2022

Het uitvaart centrum van onze voorkeur was vlot en erg lief. Zelfs het ondersteunen met de persoonlijke teksten was niet te veel en de assistentie was zeer gerespecteerd.

- Christian Brouwer

Een intieme uitvaart

11 juli 2022

Onze man van de uitvaart begeleiding was vlot bij ons en hielp ons met alles. De teksten werden ook herschreven met zijn assistentie en ook meedenken over alles was klasse.

- Sjoerd Brouwer

Boven verwachting flexibel

9 juli 2022

De veranderingen in organisatie van de dag was geen probleem. Dit was geen probleem dus heel inschikkelijk deze mensen die ontdekt hebben.

- Angela Kramer

Goedkoop en eervol

28 juni 2022

Lage tarieven en een sereen afscheid was wat we wensten. We hebben niet zoveel geld dus was belangrijk.

- Ellen Vos

Hele mooie uitvaartdienst gehad!

25 juni 2022

Exact zoals mijn papa het wilde! Onvoorstelbaar hoe op maat en relatief goedkoop deze begrafenis geregeld is. Niets was apart of te veel voor het afscheid, alle mogelijkheden die we wilden konden ook. Achteraf is er ook nog even gepolst hoe het met ons was en of alles naar wens was geweest.

- Evelien van de Berg

Enorm geholpen

14 juni 2022

Vrijblijvend eerst kunnen zien wie er bij ons paste. We vonden iemand die ons erg steunde en die dingen vlot voor ons regelde. We hoefde niet eens zelf het overlijden van onze zus aan te geven.

- Eric Maas

Bijzondere mensen

5 juni 2022

Mensen die werken in de uitvaartzorg zijn bijzonder. Zo betrokken zijn bij zoiets prive’s en het dan doen zoals wij wilde hebben… in 1 woord geweldig!

- Dirk van Dijk

Direct in contact met de juiste personen

3 juni 2022

Voor het werkelijke overlijden van onze tante zochten wij al contact met allerlei uitvaartcentra. Daardoor waren we in staat de mogelijkheden en voorkeuren alvast door te nemen. Dit was erg onvergelijkelijk en denkbaar door dat we snel meerdere uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Dank je wel voor het mede mogelijk maken daarvan.

- Cornelia van Wijk

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Wier

Anne de Jong Uitvaartzorg

Buorren 23
9012 DK Raerd
Nederland

0566 602 922
http://www.dejonguitvaartzorg.nl/

Eelco de Vries Uitvaartverzorging

De Haven 3
8831 ZP Winsum
Nederland

0517 201 028
http://eelcodevriesuitvaartverzorging.nl/

Noorderhof Uitvaartcentrum

Sem Dresdenstraat 6
8915 BZ Leeuwarden
Nederland

058 216 2021
https://noorderhofuitvaartcentrum.nl/