Uitvaart Stavoren

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Dit is de reden dat we het jou ietwat makkelijker willen maken. Heb jij behoefte aan een professional voor de uitvaart in Stavoren?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Stavoren verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het belangrijkste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Stavoren – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Stavoren gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Stavoren vinden

Uitvaart Stavoren
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 142 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Stavoren aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Stavoren, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Bakhuizen, Hemelum en Workum bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Stavoren

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Stavoren kan best een lastige zijn. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer uit Stavoren. Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Stavoren kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Stavoren

Er komt veel werk kijken bij het regelen van een teraardebestelling. Omdat elke fase van doorslaggevend belang is raden wij je aan om ondersteuning te vragen bij het afstemmen van de teraardebestelling. Je kunt dit niet alleen verzoeken aan kennissen of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te benaderen. Dit is de partij die je zal assisteren bij het organiseren van de verschillende dingen. Wat zijn nu echt de stappen die genomen moeten worden? Alles begint bij het melden van heengaan bij de gemeente. Wanneer je een uitvaart in Stavoren wilt regelen, moet je allereerst deze stap te zetten alvorens je verder kunt. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in gang kunt zetten. Dit verlof is noodzakelijk om de daaropvolgende stap te mogen zetten. Uiteraard zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten brengen rondom het heengaan. Dit kan ingetogen binnen de directe cirkel van de overledene, of publiekelijker door iedereen te informeren die de overledene kent.

Dan is het ogenblik daar om de teraardebestelling eigenhandig te gaan regelen. Hier doelen we dus op de uitvaartdiensten en op het bestellen van een graf of askruik. Raadpleeg altijd de wilsbeschikking om te ontdekken hoe de overledene wil dat de ceremonie ingericht wordt. Als er geen testament aanwezig is zul je je als naverwanten moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden aangepast. Denk aan zaken zoals:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de plechtigheid is het tijd voor de praktische afronding. Hier kan je onder andere denken aan de administratie van de overledene of aan de financiële aangelegenheden. Tot slot is er dan nog de afhandeling van de (potentiële) nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Stavoren

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Stavoren te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Stavoren contacteren

Voor een teraardebestelling in Stavoren heb je de opties uit diverse verschillende uitvaartcentra die door de hele plaats zitten. Het uitvaartcentra heeft een omvangrijke invloed op alle zaken voor en na de begrafenis. In alle uitvaartcentra in Stavoren zijn er adequate faciliteiten om de overledene professioneel en met aanzien te behouden tot de dag van de teraardebestelling. Ook is hier alles aanwezig om de overledene de laatste verzorging te kunnen geven.

De zwaarstwegende functie van een uitvaartcentrum Stavoren zijn de ruimtes waar de gestorvene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt gehouden. Natuurlijk mag het opbaren ook thuis gebeuren, maar als je dit liever niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt hier een moment kiezen om voorafgaande aan de dag een condoleance te organiseren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook privé houden voor enkel intimi.

In zowat alle uitvaartcentra in Stavoren kun je gebruik maken van een aparte zaal voor het uitleiden. Als dierbaren van de overledene kun je het uitleiden erg persoonlijk maken. De keuze voor muziek (live, cd of usb), wie er een praatje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. In veel uitvaartcentrum Stavoren zijn er ook opties voor video- of foto voorstellingen bij de uitvaartdienst.

Na de begrafenis zijn er mogelijkheden voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Dit mag een eenvoudige koffietafel zijn, maar ook uitgebreid. Vergelijk daarom de diverse uitvaartcentra in Stavoren met mekaar en maak een weloverwogen keus voor een uitvaartcentrum die aan alle wensen kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Stavoren

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Stavoren

De keuze tussen een begrafenis of een crematie is een significante en zeer intieme keuze van mensen. Hiermee wil je jouw nabestaanden liever niet mee belasten. Over het algemeen is een begrafenis wat kostbaarder dan een crematie. Dit heeft grotendeels te maken met het feit dat voor een begrafenis in Stavoren een rustplaats gehuurd moet worden. De tarieven kunnen fiks stijgen hiervoor. De kosten voor een begrafenis in Nederland zullen per gemeente afwijken. Je doet er dus goed aan om dit eerst even degelijk uit te zoeken voordat je besluit om een keuze te maken. Je bent naast de kosten voor de rustplaats zelf ook geld kwijt aan een kist en een grafsteen. Ook hierbij kunnen de tariefstelling stijgen, afhankelijk van wat jouw voorkeuren zijn.

Crematies in Stavoren zijn flink minder duur. Bij een crematie gaan de meeste tariefstelling in de asurn zitten. Tegen een kostenvergoeding kun je iemand zijn as eveneens uit laten strooien. Je kunt er logischerwijs daarnaast voor kiezen om het persoonlijk te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Stavoren, is het immer verstandig om de tariefstelling tegen elkaar af te wegen. Over en weer zitten er namelijk grote verschillen tussen de aanbieders. Door dit te bekijken zal je in staat zijn om behoorlijk geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Stavoren

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Stavoren

Nadenken over een uitvaartdienst kan een ellendig gevoel geven, vooral als je aan de tarieven denkt. Jammer genoeg is dit wel noodzakelijk, want een uitvaartdienst kan aanzienlijk in de papieren lopen. Hier heb je te maken met onvermijdelijke prijzen, zoals een grafkist, de finale verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Tevens is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

  • Het opbaren in een uitvaartcentrum
  • Het transport van de overledene
  • Eventuele dragers
  • Bloemstukken
  • Rouwkaarten
  • Een rouwadvertentie

De prijzen na overlijden lopen over het algemeen op tot minimaal 7.000,- euro. Daarbij zitten wel een aantal opties inbegrepen. De prijzen voor de uitvaartsdienst kun je afhankelijk van de behoeften zelf inschatten. Denk aan koffie en cake maar eveneens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Dan zullen de kosten aanzienlijker zijn. De tarieven zijn dus een beetje beïnvloedbaar, maar niet volledig. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een generaal graf zal goedkoper zijn dan een privaat graf.

Meestal zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Stavoren en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Stavoren inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Stavoren inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Stavoren

Een uitvaartverzekering in Stavoren is de voornaamste selectie rondom je uitvaart. Door middel van een uitvaartverzekering in Stavoren zal je er tenslotte niet helemaal afzonderlijk voor staan als het betrekking heeft op de kosten. De meeste uitvaartverzekeringen keren een vastgesteld bedrag uit bij overlijden, wat gebruikt kan worden voor de uitvaart. Je spaart bij deze uitvaartverzekering een bepaald geldbedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet vereist. Maar, aangezien het dingen zoveel zorgelozer maakt bij een uitvaart organiseren, is het absoluut raadzaam.

De premie van de uitvaartverzekering in Stavoren zal altijd afhankelijk zijn van meerdere factoren. Daarom verschilt de verzekeringspremie ook per verzekerd geldbedrag, per persoon en per verzekeraar. Een jonger mens betaalt over het algemeen minder verzekeringspremie dan een mens op oudere leeftijd. Logisch, want een ouder mens overlijdt statistisch gezien eerder dan een jonger mens. Ook is de premie afhankelijk van het soort uitvaartverzekering wat je wilt uitzoeken en van je persoonlijke gezondheid. Een verzekeraar is niet geforceerd om je te aanvaarden voor een verzekering. Wanneer een uitvaartverzekeraar in Stavoren je een te groot risico vindt, mogen ze je afslaan. Nagenoeg altijd zul je dan ook jouw medische dossier moeten inleveren voordat je een uitvaartverzekering wilt aanvragen. Je kunt er overigens bovendien voor kiezen om zelf een bedrag apart te leggen in plaats van te verzekeren. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt immers wel zeker weten dat de uitvaart betaald kan worden. Indien dit niet zo is zal de gemeente mogelijk jouw naasten aanspreken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Stavoren

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Stavoren verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Stavoren

Vlak na het heengaan van een geliefde kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Stavoren Na een heengaan zul je niet in de stemming zijn om meteen al zaken te organiseren. Indien dit de allereerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Daarom bestaan er uitvaartverzorgers.

Om veel dingen uit je handen te nemen in een periode van treurnis zijn er uitvaartverzorgers. Zij organiseren alle dingen bij een uitvaartdienst. Daardoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de melding regelt als ook het vervoer van de overledene naar een uitvaartcentrum. Dan kunnen jullie samen doorspreken wat de behoeften rondom het afscheid zijn.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een enorme hulp bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Stavoren zorgen voor een mooie allerlaatste groet aan je geliefde.

Uitvaarthulp inschakelen in Stavoren

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Stavoren

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Stavoren. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Stavorense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Stavoren. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Stavoren bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Stavoren die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Stavoren

Speciale mensen

24 juli 2024

Alleen heel bijzondere mensen kunnen werken in de uitvaartzorg. Wat een prettige belevenis hebben wij gehad, zo persoonlijk dat was echt heel wenselijk in deze moeilijke tijd.

- Maria de Haan

Een vertrouwd afscheid

18 juli 2024

Na het vlotte eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke behoeften in het afscheid verwerken. Er waren meerdere behoeften en daarom werd afscheid exact zoals papa dat wilde. De prijs was keurig dus uitvaartplek heeft ons daarmee goed kunnen bijstaan.

- Antonius Meijer

Een persoonlijk afscheid

9 juli 2024

Omdat we na de aanvraag vlot contact met een uitvaartbegeleider hadden was er plaats voor alle eigen ideeën. Aangezien dit er nogal wat waren was het een enorm persoonlijke uitvaart zoals onze vader dat bij voorkeur wilde. Ook vielen de tarieven ons alles mee dus erg gelukkig met de aanbieding van uitvaartplek achteraf!

- Joris van der Meer

Goedkoop en eervol

3 juli 2024

Lage prijzen en een vredig afscheid was wat we wensten. Omdat onze inkomsten beperkt is was dit uitmuntend.

- Simon Koning

Volkomen de zorg uit handen

25 juni 2024

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij nauwelijks aan iets hoeven denken. Van het ongecompliceerd aan kunnen vragen van de offertes (en voor mezelf nog even en vergelijk op de verzekering voltooid naderhand) tot de werkelijke uitvaart. Het verliep gesmeerd en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Enorm tevreden.

- Anouk Willemsen

Snel in contact met de correcte persoon

16 juni 2024

Vlak voor het heengaan kwamen wij in contact met de juiste persoon voor de uitvaartdienst van onze tante. Aan het sterfbed konden de behoeften al besproken worden. Om dit samen zo te doen was het een indrukwekkende belevenis door deze uitvaartbegeleiders waarmee we gauw in contact waren. Dank jullie wel voor het mogelijk maken ervan!

- Matthijs de Lange

Uitvaart begeleiding was top

10 juni 2024

Elk ogenblik van de dag (of nacht) konden we contact opnemen, dat was enorm fijn. De lievelings lekkernij van grootmoeder stond tijdens de uitvaart (bij de koffie) centraal. Oprecht prachtig georganiseerd.

- Jeffrey de Vries

Passende uitvaart geregeld

3 juni 2024

Vlug en respectvol geregeld. Erg blij met hoe dit verlopen is.

- Ronald Meijer

Een uitkomst bij verdriet

25 mei 2024

Niet verwacht om via uitvaartplek iemand te vinden die zoveel steun kon bieden. Chapeau voor de vlotte en persoonlijke begeleiding.

- Jacobus Meijer

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Stavoren

Corina Uitvaartzorg

Oranje Nassaustraat 14 a
1611 EB Bovenkarspel
Nederland

0228 520 008
https://corinauitvaartzorg.nl/

Ontmoetingscentrum De Jonge

Rode Paard 9
1602 DG Enkhuizen
Nederland

0228 313 131
http://www.uitvaartverzorgingdejonge.nl/

Carla Basjes Uitvaartbegeleiding

Kleingouw 18a
1619 CA Andijk
Nederland

06 29241183
http://www.carlabasjes.nl/