Uitvaart Pietersbierum

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Dit is de reden dat we het jou iets makkelijker willen maken. Zoek jij hulp voor de uitvaart in Pietersbierum?

Dan ben je aan het juiste adres.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Pietersbierum verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het belangrijkste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Pietersbierum – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2022 en verder.

Uitvaartondernemer Pietersbierum gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Pietersbierum

Uitvaart Pietersbierum
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 79 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Pietersbierum aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Pietersbierum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Hitzum, Herbaijum en Klooster Lidlum bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Pietersbierum

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Pietersbierum is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zomaar een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Pietersbierum vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Pietersbierum

Er komt veel werk kijken bij het inregelen van een begrafenis. Omdat je ongemakken wilt voorkomen is het aan te raden om dit door iemand anders te laten organiseren. Vaak willen familieleden of kennissen je hierbij helpen, maar je kunt dit daarnaast aan een uitvaartondernemer over laten. Zij helpen je met het regelen van alles wat er doorslaggevend is op deze dag. Welke fasen doorloop je gedurende dit proces? De belangrijkste stap is om aangifte te doen bij de gemeente. Als je een teraardebestelling in Pietersbierum wilt organiseren, dien je allereerst deze stap te zetten voor je verder kunt. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in gang kunt zetten. Dit verlof is noodzakelijk om de volgende stap te mogen zetten. Natuurlijk zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten brengen rondom het overlijden. Je kunt ervoor opteren om iedereen te benaderen die de overledene kende, maar het is vaak normaal om louter de directe kring te informeren.

Hierna is het ogenblik aangebroken om de teraardebestelling zelfstandig te gaan regelen. Daarmee bedoelen we natuurlijk het organiseren van de uitvaartdienst en het vinden van een begraafplaats of strooigebied. Raadpleeg altijd het testament om te ontdekken hoe de overledene wil dat de ceremonie ingericht wordt. Wanneer er geen testament is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. Dikwijls kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Denk aan dingen zoals:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na afloop van de begrafenis is het verstandig om de andere zaken te organiseren. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan de boekhouding van de overledene of aan de geldelijke aangelegenheden. Tot slot is er dan nog de afhandeling van de (mogelijke) erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Pietersbierum

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Pietersbierum te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Pietersbierum contacteren

Wanneer een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in verbinding komen met een uitvaartcentrum in Pietersbierum. Lang niet iedereen weet wat de functie is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak knap gemaakt en opgebaard wanneer dit gewild is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene mooi opgebaard kan worden tot het vertrek. Het is ook geoorloofd om iemand thuis op te baren, dit kan regelmatig worden overeengekomen met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Pietersbierum. Een apart koelelement huren behoort ook tot de opties. Hierdoor is het een optie om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Indien je behandeling wenst van je dierbare is dit ook mogelijk in de uitvaartcentra in Pietersbierum. De mogelijkheden zijn onder andere make-up en ook het aantrekken van bepaalde kleding. Hiervoor kun je een afbeelding aanleveren. Bij een paar uitvaartcentra mag je zelf bijdragen aan het klaarmaken. Eveneens kunt je in uitvaartcentrum Pietersbierum samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de geliefde. Wil je nog een klein 1 op 1 momentje met de geliefde, dan is dit het ogenblik ervoor. Na het vertrek behoren de welbekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de uitvaart af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Pietersbierum kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematiecentrum. Tenslotte kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een laatste afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Pietersbierum

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie Pietersbierum

De selectie tussen een begrafenis of een crematie is een belangrijke en buitengewoon intieme keuze van mensen. Hier wil je jouw nabestaanden bij voorkeur niet mee opzadelen. Gemiddeld genomen is een begrafenis wat kostbaarder dan een crematie. Dit heeft vooral te maken met het feit dat voor een begrafenis in Pietersbierum een graf gehuurd moet worden. De tariefstelling daarvoor kunnen hard stijgen. Elke gemeente in Nederland rekent zijn eigen tarieven voor een begrafenis. Het is dan echt aan te raden om eerst wat onderzoek te plegen. Je bent behalve de prijzen voor de grafkuil zelf ook geld kwijt aan een (graf)kist en een grafsteen. Afhankelijk van je eigen wensen kunnen de kosten hierin logischerwijs ook weer gigantisch verschillen.

Een crematie in Pietersbierum brengt mindere tariefstelling met zich mee. Bij een crematie gaan de meeste tarieven in de asurn zitten. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit veelal geoorloofd tegen een vergoeding. Je kunt er natuurlijk daarnaast voor kiezen om het zelf te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Pietersbierum, is het altijd verstandig om de tarieven tegen elkaar af te wegen. Er bestaan tamelijk wat prijsverschillen onder partijen. Je kunt dus al snel flink besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Pietersbierum

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Pietersbierum

Bij persoonlijke voorkeuren bij een uitvaart in Pietersbierum kan dit erg in de papieren lopen. We kunnen moeilijk een geldbedrag vermelden omdat een uitvaart volkomen persoonlijk is. Indien je een uitvaartverzorger inschakelt kun je denken aan ongeveer 1.500,- euro, dit is gemiddeld afgedekt door een uitvaartverzekering. Dit is absoluut aan te raden, door deze ondersteuning zul je namelijk niet langer alles zelf te hoeven doen. Dit maakt het denkbaar om op de dag van het allerlaatste vertrek de taken uit handen te geven. De methode van afscheid nemen kun je eigenhandig regelen afhankelijk van je wensen. Indien je het in een uitvaartcentrum wilt doen dan ben je tenminste €500 kwijt. De prijs voor het vervoeren van je geliefde is afhankelijk van de uitvaartondernemer. Standaard kun je op voorhand de doorsnee tarieven van de diverse uitvaartcentra zien op de webpagina van het vervoerbedrijf.

Bijkomende extra kosten zijn afhankelijk van de wensen bij een uitvaart in Pietersbierum. Hierbij kan iemand denken aan potentiële bloemstukken of aan kaarten. Ook zal je moeten denken aan de prijzen die gepaard gaan met een begrafenis of een crematie. Als je graag een teraardebestelling wilt regelen dan zal er tevens een geldbedrag moeten worden besteed aan de rustplaats, aan een grafkist en aan een grafsteen. Bij een crematie zul je te maken krijgen met lagere uitgaven, echter zul je ook een asurn en dergelijke moeten aanschaffen. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Wil je meer begrijpen over de doorsnee zaken en tariefstellingen bij een overlijden? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Pietersbierum en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Pietersbierum inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Pietersbierum inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Pietersbierum

Een uitvaartverzekering in Pietersbierum regelen is een van de beste beslissingen die je maar kunt maken. Indien je in Pietersbierum een uitvaartverzekering afsluit, ben je ervan verzekerd dat een belangrijk deel van de kosten zijn afgedekt. De meeste uitvaartverzekeringen betalen een vast bedrag uit bij overlijden, wat gebruikt kan worden voor de uitvaart. Bij genoemde optie spaar je als het ware een geldbedrag bij elkaar. Het is trouwens niet verplicht om zo’n verzekering af te sluiten. Wel is het wenselijk, het maakt het je immers echt een stuk eenvoudiger rondom de uitvaart.

Hoeveel je aan verzekeringspremie betaalt voor je uitvaartverzekering in Pietersbierum is afhankelijk van meerdere zaken. Daarom wisselt de premie ook per verzekerd bedrag, per individu en per aanbieder. Een jonger mens betaalt grofweg minder premie dan iemand op oudere leeftijd. Begrijpelijk, want een ouder individu overlijdt normaliter gezien sneller dan een jonger iemand. Verder is de premie afhankelijk van het soort uitvaartverzekering wat je wilt hebben en van je persoonlijke welzijn. Het is zo dat een verzekering in Pietersbierum geweigerd kan worden als de verzekeraar je een te risicovol geval vindt. Vrijwel altijd zul je dan ook jouw medische verslag moeten overleggen indien je een uitvaartverzekering wilt aanvragen. Je kunt er overigens ook voor kiezen om zelf geld apart te leggen in plaats van te verzekeren. Zorg er dan wel écht voor dat dit gebeurt, anders komen de achtergeblevenen later een bedrag tekort bij het bekostigen van jouw uitvaartdienst. Bij een tekort zal de gemeente wellicht jouw familie benaderen om de overige kosten te voldoen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Pietersbierum

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Pietersbierum verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Pietersbierum

Meteen na het heengaan van een geliefde kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Pietersbierum Na een heengaan zul je niet in de stemming zijn om meteen al zaken te organiseren. Indien je nog nooit met een overlijden te maken hebt gehad, heb je meestal geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken geregeld moeten worden. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

Om meerdere dingen uit je handen te nemen in een periode van verdriet zijn er uitvaartverzorgers. Zij organiseren alle zaken bij een uitvaartdienst. De familie kan dan stilstaan bij het rouwproces. Tegelijkertijd zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de finale verzorging en transport naar een rouwcentrum regelen. Hierna zal de uitvaartondernemer met de nabestaanden om tafel gaan over het invullen van de uitvaartdienst en alle wensen hieromtrent doorspreken.

De uitvaartondernemer geldt na een overlijden als een steun en toeverlaat voor de familie. Vergelijk vandaar verschillende uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer Pietersbierum zal er een fijne uitvaartdienst plaatsvinden voor een prettige allerlaatste herinnering aan de gestorvene.

Uitvaarthulp inschakelen in Pietersbierum

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Pietersbierum

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Pietersbierum. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Pietersbierumse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Pietersbierum. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Pietersbierum bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Pietersbierum die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Pietersbierum

Wel betrokken bij de uitvaart

23 juli 2022

Soms in het leven kom je mensen tegen die echt met je betrokken zijn. Wij zijn een prettige ervaring rijker door deze uitvaartdienst, hoe gek dat misschien klinkt.

- Hendrika Scholten

Direct in contact met de correcte personen

12 juli 2022

Vlak voor het overlijden kwamen wij in contact met de juiste persoon voor de uitvaartdienst van onze tante. Aan het sterfbed konden de behoeften al besproken worden. Om dit gezamenlijk zo te doen was het een indrukwekkende belevenis door deze uitvaartbegeleiders waarmee we vlot in contact stonden. Dank jullie wel voor het mogelijk maken hiervan!

- Mirjam Dijkstra

Fijne helpende hand

3 juli 2022

Toen mijn moeder overleed was ik erg treurig en had ik geen zin om alles uit te zoeken en te pluizen. Dus kon ik via uitvaartplek.nl rap in aanraking komen met de passende mensen. Ik heb zoveel steun gehad van de begeleidster.
Na de uitvaartdienst heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Werkelijk heel lief.

- Angelique van de Velden

Prachtige uitvaart

26 juni 2022

Het was zo aantrekkelijk! Ondanks de rouw na het heengaan van oma hadden we geen fijner afscheid geregeld kunnen krijgen. De snelheid van de offerte heeft hier oprecht aan bijgedragen, daardoor was er flink wat tijd om de uitvaartdienst te organiseren.

- Adrianus van de Pol

Lage prijzen en sereen

20 juni 2022

Een evenzeer betaalbare als eervolle uitvaartdienst was uitgebreider dan we verwacht hadden. We hebben niet zoveel geld dus was van belang.

- Mariska van der Linden

Persoonlijke hulp was geweldig!

12 juni 2022

Ieder moment van de dag (of nacht) konden we contact opnemen, dat was zeer aangenaam. Kop koffie kon uitgebreid worden met het lievelingsgebakje van grootmoeder. Prachtig.

- Nicolaas Scholten

Boven verwachting meegaand

7 juni 2022

Omdat onze familie het niet helemaal eens was werden er op het laatste ogenblik zaken gewijzigd. De uitvaartverzorgster was enorm meegaand dus dit was gauw geregeld.

- Sandra de Bruin

Houvast in deze moeilijke tijd

2 juni 2022

Niet verwacht om via uitvaartplek een persoon te vinden die zoveel ondersteuning kon bieden. Chapeau voor de snelle en persoonlijke begeleiding.

- Matthijs Peeters

Uitvaartbegeleider was erg vriendelijk

22 mei 2022

Eerst komt het leed en de dreun en dan weet je dat er van alles geregeld moet worden, gelukkig konden we via uitvaartplek gauw mensen inzetten hiervoor. Zeer erkentelijk dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de interesse en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was zeer bijzonder. Niks geen nuchter gedoe, oprecht heel eigen en niets was eigenaardig.Petje af.

- Sjoerd Evers

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Pietersbierum

Anemoon Uitvaartbegeleiding

Heereweg 42a
8891 HT Midsland
Nederland

06 22334461
http://www.anemoonuitvaartbegeleiding.nl/

Begrafenis- & Crematieverzorging J AE de Boer & Zn

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 416 114
http://www.deboeruitvaart.nl/

Eelco de Vries Uitvaartverzorging

De Haven 3
8831 ZP Winsum
Nederland

0517 201 028
http://eelcodevriesuitvaartverzorging.nl/