Uitvaart Hitzum

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken de situatie graag draaglijker voor je. Ben jij opzoek naar een top uitvaartondernemer in Hitzum die bij jouw wensen past?

Dan ben je op de goede plek.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Hitzum verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het belangrijkste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Hitzum – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Hitzum gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Hitzum
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 107 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Hitzum aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Hitzum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Franeker, Tzum en Achlum bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Hitzum

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Hitzum kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer uit Hitzum. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Hitzum

Een uitvaart regelt zichzelf niet en hier komt flink wat bij kijken. Aangezien je fouten wilt voorkomen is het te adviseren om dit door een ander te laten organiseren. Je kunt dit niet alleen vragen aan kennissen of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te contacteren. Dit is de partij die je zal helpen bij het afstemmen van de verschillende zaken. Welke fasen doorloop je tijdens dit proces? De belangrijkste stap is om aangifte te doen bij de gemeente. Indien je een begrafenis in Hitzum wilt organiseren, zul je allereerst deze stap te zetten voor je verder kunt. Dankzij deze aangifte zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Dit verlof is noodzakelijk om de volgende stap te mogen zetten. De gebruikelijke vervolgstap is om het overlijden kenbaar te maken aan anderen. Dit kan veilig binnen de directe kring van de overledene, of publiekelijk door iedereen te informeren die de overledene kent.

Dan is het ogenblik daar om de teraardebestelling zelfstandig te gaan organiseren. Daarmee bedoelen we dus het organiseren van de uitvaartdienst en het uitzoeken van een begraafplaats of strooigebied. Raadpleeg altijd de wilsbeschikking om te ontdekken hoe de overledene wil dat de plechtigheid ingericht wordt. Wanneer er geen wilsbeschikking is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. Dikwijls kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Denk aan dingen zoals:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de begrafenis is het belangrijk om de resterende zaken te regelen. Hier kan je onder andere denken aan de boekhouding van de overledene of aan de financiële aangelegenheden. Tot slot is er dan nog de afwikkeling van de (eventuele) nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Hitzum

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Hitzum te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Hitzum contacteren

Als iemand overlijdt die je geliefd is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Hitzum Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk doet. Op deze plek vindt het finale afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak attractief gemaakt en opgebaard wanneer dit gewild is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het afscheid. Thuis opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je regelen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Hitzum. Een apart koelelement huren behoort ook tot de mogelijkheden. Daardoor is het mogelijk om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Wanneer je behandeling wenst van je dierbare is dit ook mogelijk in de uitvaartcentra in Hitzum. De opties zijn bijvoorbeeld make-up en ook het aandoen van bepaalde kleding. Foto’s aanleveren is aan te raden. Ook kun je bij verschillende uitvaartcentra assisteren met de verzorging voor het vertrek. Daarnaast kunt je in uitvaartcentrum Hitzum bijeenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de overledene. Ook kun je ervoor kiezen om een privé tijdstip te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na afloop bestaat er vaak de mogelijkheid om tezamen een kopje koffie te drinken en om het gezamenlijk af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Hitzum kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematorium. Soms is het geoorloofd om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Hitzum

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Hitzum

Het is belangrijk dat je nadenkt over de vraag of je graag gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Eigenlijk wil je deze vervelende keuzemogelijkheid niet aan nabestaanden overlaten. Een crematie is gemiddeld genomen goedkoper dan een begrafenis. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat voor een begrafenis in Hitzum een graf gehuurd moet worden. De tarieven kunnen aardig oplopen hiervoor. Elke gemeente in Nederland rekent zijn eigen tarieven voor een begrafenis. Het is dan wel aan te raden om eerst wat onderzoek te doen. Je bent behalve de kosten voor de rustplaats zelf ook geld kwijt aan een (graf)kist en een grafsteen. Afhankelijk van je eigen wensen kunnen de prijzen hierin natuurlijk ook weer enorm verschillen.

Crematies in Hitzum zijn aanmerkelijk beter geprijsd. Bij een crematie gaan de allermeeste tariefstelling in de urn zitten. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit regelmatig mogelijk tegen een kostenvergoeding. Je kunt er vanzelfsprekend daarnaast voor kiezen om het zelf te doen, mits dit in overleg gebeurt. Los van de kwestie of je een begrafenis of crematie in Hitzum wilt is het van nut om de tarieven altijd goed te vergelijken. Onderling zitten er namelijk forse afwijkingen tussen de aanbieders. Je kunt vanzelfsprekend al snel veel besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Hitzum

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Hitzum

Piekeren over een uitvaart kan een naar gevoel geven, vooral als je aan de kosten denkt. Helaas is dit echt noodzakelijk, want een uitvaartdienst kan aanzienlijk in de papieren lopen. Je gaat hoe dan ook sommige kosten maken, denk hierbij aan een (graf)kist of een (as)urn. Ook de verzorging van de geliefde en de tarieven van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de wensen komen er nog allerlei kosten bij, zoals:

  • Het opbaren in een uitvaartcentrum
  • Rouwvervoer
  • Eventuele dragers
  • Bloemen
  • Rouwkaarten
  • Een rouwadvertentie

De kosten na overlijden lopen gemiddeld op tot tenminste 7.000,- euro. Daar zitten weliswaar veel opties inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Hitzum zo exclusief maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar ook aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Dan zullen de kosten aanzienlijker zijn. De kosten zijn dus iets beïnvloedbaar, maar niet volledig. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een generaal graf zal beter geprijsd zijn dan een particulier graf.

Doorgaans zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Hitzum en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Hitzum inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Hitzum inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Hitzum

Het is voor elk persoon uit Hitzum raadzaam om een uitvaartverzekering te nemen. Zowel jij als je familie hebben dan de opluchting dat zij niet voor hoge tarieven komen te staan. Bij benadering zijn er twee aparte soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering verzeker je je van een dienstenpakket waarin alle basis diensten zijn geïntegreerd en waardoor je gegarandeerd bent van een degelijk geregelde uitvaart.

Tekenend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een bedrag uitgekeerd krijgt waarmee een uitvaart kan worden georganiseerd. Deze optie is ideaal voor wanneer je specifieke wensen buiten een dienstenpakket hebt.

Er zijn daarnaast nog vormen waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering gecombineerd worden. Het is niet eenvoudig om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel bedrijven voor een uitvaartverzekering in Hitzum dat het vergelijken ervan overweldigend lijkt. Toch is een vergelijking noodzaak. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het beste bij jouw situatie past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Hitzum

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Hitzum verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Hitzum

Vlak na het heengaan van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Hitzum Na een overlijden zul je niet in de sfeer zijn om meteen al dingen te organiseren. Als je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je doorgaans geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken georganiseerd moeten worden. Daarom bestaan er uitvaartverzorgers.

Om allerlei dingen uit je handen te nemen in een periode van verdriet zijn er uitvaartverzorgers. Zij organiseren alle dingen rondom een uitvaart. De familie kan dan stilstaan bij het rouwproces. Intussen zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de laatste verzorging en vervoer naar een rouwcentrum regelen. Aansluitend zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel gaan over het invullen van de uitvaart en alle wensen hieromtrent doorspreken.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een flinke hulp bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Hitzum zorgen voor een mooie finale groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Hitzum

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Hitzum

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Hitzum. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Hitzumse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Hitzum. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Hitzum bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Hitzum die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Hitzum

Persoonlijke steun en toeverlaat

22 mei 2024

Deze uitvaart is gedenkwaardig, de uitvaartverzorger was flink ervaren. Deze was zeer nauw betrokken en hielp ons echt met alles.

- Catharina van de Brink

Dank jullie wel!

16 mei 2024

Vlug waren we in aanraking met diverse uitvaartcentra. Dus hoefde we zelf nauwelijks iets te bepalen.
Super dankbaar!

- Erik Bosman

Volkomen de zorg uit handen

6 mei 2024

Via uitvaartplek zijn we algeheel ontzorgt. Van het ongecompliceerd aan mogen vragen van de offertes (en voor onszelf nog even en vergelijk op de verzekering gedaan naderhand) tot de werkelijke uitvaart. Snel en eenvoudig kwamen wij in contact met de passende uitvaartcentra. Fantastisch geregeld.

- Bas Evers

Lage tariefstelling en vreedzaam

3 mei 2024

Lage prijzen en een vredig afscheid was wat we wensten. We hebben niet zo veel geld dus was noodzakelijk.

- Nicole Dekker

Uitmuntend geregeld

26 april 2024

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw present. Vooraf veel gesprekken gehad en daarom was de crematie buitengewoon soepel georganiseerd. Verder hadden we vlot contact met de uitvaartcentra na de offerteaanvraag.

- Paulus de Lange

Snel in contact met de correcte personen

16 april 2024

Voor het werkelijke overlijden van onze tante zochten wij al contact met diverse uitvaartcentra. Aan het sterfbed konden de behoeften al besproken worden. Dit was erg bijzonder en denkbaar door dat we snel diverse uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Dank jullie wel voor het mogelijk maken ervan!

- Rob Brouwer

Uitmuntend geregeld

11 april 2024

Zowat onzichtbare begeleiding op de dag van de uitvaart gehad. Zo nu en dan werden er vragen en opties aan ons voorgelegd waardoor de crematie snel en tot in detail geregeld werd. Ook hadden we gauw contact met de uitvaartcentra na de aanvraag.

- Eveline Bos

Een eigen afscheid

30 maart 2024

Omdat we na de aanvraag vlot contact met een uitvaartbegeleider hadden was er gelegenheid voor alle zelfbedachte ideeën. Er waren meerdere behoeften en daarom werd afscheid precies zoals pap dat wilde. Ook vielen de tarieven ons alles mee dus erg blij met de offerte van uitvaartplek achteraf!

- Marjolein van Dam

Boven verwachting soepel

26 maart 2024

Omdat onze familie het niet volstrekt eens was werden er op het laatste moment zaken gewijzigd. Dit was geen probleem dus heel soepel deze mensen die ontdekt hebben.

- Robertus van Loon

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Hitzum

Begrafenis- & Crematieverzorging J AE de Boer & Zn

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 416 114
http://www.deboeruitvaart.nl/

Eelco de Vries Uitvaartverzorging

De Haven 3
8831 ZP Winsum
Nederland

0517 201 028
http://eelcodevriesuitvaartverzorging.nl/

Uitvaartcentrum & Crematorium Sneek

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 428 700
http://www.crematoriumsneek.nl/