Uitvaart Oppenhuizen

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken het geregel graag behapbaarder voor je. Wil jij een top uitvaartondernemer in Oppenhuizen die bij jouw wensen past?

Dan ben je aan het juiste adres.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Oppenhuizen verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het fijnste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Oppenhuizen – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Oppenhuizen gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Oppenhuizen
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 115 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Oppenhuizen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Oppenhuizen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Sneek, Hommerts en Jutrijp bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Oppenhuizen

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Oppenhuizen is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Oppenhuizen vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Oppenhuizen

Het regelen van een overlijden is altijd intensief. Er is uiteraard het leed en misschien de schok bij een plotsklaps heengaan. Maar een heengaan houdt ook een drukke periode in, waarin in een korte tijd de uitvaart geregeld moet worden. Er komt veel kijken bij het regelen van een teraardebestelling. Allereerst de administratieve mededeling bij de gemeente. Dan moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Oppenhuizen gebracht worden. In de dagen ogenblikkelijk na het overlijden dienen er meerdere keuzes gemaakt worden, zoals de voorkeur van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Rouwboeket
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • De koffietafel
 • Aanvullende verlangen

Wanneer er vooraf duidelijkheid is over de wensen van de overledene, geeft dit een hoop richting. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds vaker mogelijk om bij een begrafenis in Oppenhuizen unieke wijzigingen aan een begrafenis aan te brengen.

Ongetwijfeld zul je in deze drukke periode enkele dingen over het hoofd zien. Dus is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer bepalend? Lees aanvullende informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Oppenhuizen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Oppenhuizen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Oppenhuizen contacteren

Als iemand heengaat die je dierbaar is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Oppenhuizen Lang niet iedereen weet wat de toegevoegde waarde is van een dergelijk centrum. Op deze plek vindt het finale afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden geliefden klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewenst is. Door de bijzondere koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. Thuis opbaren behoort ook tot de opties, dit kun je regelen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Oppenhuizen. Een speciaal koelelement huren behoort ook tot de mogelijkheden. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Naast het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Oppenhuizen er voor je als het neerkomt op de behandeling van de overledene. Hier kan je denken aan het gereedmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een illustratie aanleveren. Bij sommige uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Ook kunt je in uitvaartcentrum Oppenhuizen samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de overledene. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een privé tijdstip te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na afloop bestaat er vaak de mogelijkheid om gemeenschappelijk een kopje koffie te nuttigen en om het samen af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Oppenhuizen kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematorium. Soms is het een optie om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Oppenhuizen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Oppenhuizen

De keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie is een belangrijke en buitengewoon intieme keuze van personen. Hiermee wil je jouw achtergeblevenen liever niet mee opzadelen. Doorgaans is een begrafenis wat duurder dan een crematie. Dit heeft merendeels te maken met het feit dat voor een begrafenis in Oppenhuizen een grafkuil gehuurd moet worden. De tarieven kunnen behoorlijk oplopen hiervoor. Elke gemeente in Holland rekent zijn eigen tarieven voor een begrafenis. Je doet er dus wijs aan om dit eerst even goed te onderzoeken voor je besluit om een keuze te maken. Je bent behalve de tarieven voor de rustplaats zelf ook geld kwijt aan een (graf)kist en een steen. Ook hier kunnen de kosten oplopen, afhankelijk van wat jouw wensen zijn.

Een crematie in Oppenhuizen brengt minder tarieven met zich mee. Het duurste aan het cremeren is de urn. Tegen een compensatie kun je iemand zijn as bovendien uit laten strooien. Je kunt er logischerwijs tevens voor kiezen om het eigenhandig te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Oppenhuizen, is het altijd verstandig om de kosten tegen elkaar af te wegen. Onderling zitten er namelijk behoorlijke verschillen tussen de aanbieders. Je kunt daarom al snel veel besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Oppenhuizen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Oppenhuizen

Piekeren over een uitvaartdienst kan een hinderlijk gevoel geven, met name als je aan de prijzen denkt. Het is ook noodzaak gezien het organiseren van een heengaan best duur kan zijn. Hier heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een grafkist, de finale verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Tevens is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaart
 • Het vervoer van de gestorvene
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

De prijzen na overlijden lopen over het algemeen op tot minimaal 7.000,- euro. Een aantal aangelegenheden zitten hier standaard bij in. De tariefstelling voor de uitvaartsdienst kun je afhankelijk van de behoeften zelf afwegen. Een koffietafel bijvoorbeeld, is standaard met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Denk je aan het laatste, dan zijn de kosten hoger dan indien je uitsluitend voor koffie en cake kiest. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een algemeen graf zal minder duur zijn dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Oppenhuizen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Oppenhuizen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Oppenhuizen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Oppenhuizen

Het is voor elk persoon uit Oppenhuizen slim om een uitvaartverzekering af te sluiten. Zowel jij als je achtergeblevenen hebben dan de zekerheid dat zij niet voor flinke prijzen komen te staan. Bij benadering kun je kiezen tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering verzeker je je van een dienstenpakket waarin de meeste basis diensten zijn geïntegreerd en waarmee je verzekerd bent van een degelijk geregelde uitvaart.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een bedrag uitbetaald krijgt waarvoor een uitvaart kan worden geregeld. Deze variant is ideaal als je aparte wensen losstaand van een dienstenpakket hebt.

Er zijn ook nog vormen waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Oppenhuizen behoorlijk omvangrijk is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering zeer aan te raden. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het beste bij jouw leven past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Oppenhuizen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Oppenhuizen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Oppenhuizen

Het is slim om een uitvaartverzorger in Oppenhuizen in te zetten voor een afscheidsceremonie in Oppenhuizen. We hebben het al even eerder vermeld in dit artikel, maar is het verstandig om hier wat meer bij stil te staan. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het organiseren van een uitvaartdienst uit handen te nemen. Zij regelen gelijk voor een schitterend persoonlijke uitvaart waarin alles soepel verloopt.

De meeste formaliteiten en de strakke planning wordt geregeld door hen. Vergelijken van uitvaartondernemers is verstandig omdat het een zeer persoonlijke dag is. Je kunt dit middels onze site simpel en snel doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Zo kun je even snel in contact komen en heb je direct een goed beeld door wie jij graag de laatste dag van jouw geliefde laat regelen. Ook is het verstandig om de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan doen te analyseren en te vergelijken.

Is de uitvaartondernemer tevens in staat om bijkomende diensten te verrichten, zoals het aanschaffen van bloemstukken? Of eventueel muziek (al dan niet live) ook binnen de opties valt? Deze persoonlijke ideeën kun je meenemen in je zoektocht naar de juiste uitvaartondernemer. In deze tijd van rouw wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een langdurige pittige zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Oppenhuizen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Oppenhuizen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Oppenhuizen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Oppenhuizense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Oppenhuizen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Oppenhuizen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Oppenhuizen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Oppenhuizen

Uitvaart begeleiding was geweldig

26 februari 2024

Dag en nacht bereikbaarheid was heel erg fijn. Kop koffie kon aangevuld worden met het lievelingsgebakje van grootmoeder. Werkelijk geweldig georganiseerd.

- Rogier van Loon

Wel betrokken bij de uitvaart

19 februari 2024

Soms in het leven kom je personen tegen die werkelijk met je betrokken zijn. Wij zijn een fijne ervaring rijker door deze uitvaart, hoe gek dat ook klinkt.

- Karin Bos

Persoonlijke uitvaartdienst

13 februari 2024

Aangezien we na de aanvraag direct contact met een uitvaartbegeleider hadden was er ruimte voor alle persoonlijke ideeën. Er waren meerdere behoeften en daarom werd afscheid inderdaad zoals papa dat wilde. Ook vielen de prijzen ons alles mee dus erg blij met de aanbieding van uitvaartplek achteraf!

- Rob de Koning

Warmhartig bijgestaan

3 februari 2024

Ons mamma stond zelf enorm mooi in het leven dus de liefdevolle opvang was enorm welkom. Alles was mogelijk en voornamelijk afgestemd op wat wij wilden.

- Ilse de Lange

Prachtig afscheid begeleid

26 januari 2024

Razendsnel en respectvol geregeld. Erg content met hoe dit verlopen is.

- Daniëlle van der Heijden

Uitvaartbegeleider was erg lief

17 januari 2024

Allereerst komt het verdriet en de klap en dan besef je dat er van alles geregeld moet worden, gelukkig konden we via uitvaartplek gauw mensen inzetten daarvoor. Enorm erkentelijk dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de betrokkenheid en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was zeer bijzonder. Persoonlijk contact en alles was bespreekbaar.Niks anders dan respect hiervoor.

- Gerrit Boer

Vlug en moeiteloos uit handen genomen uitvaart

10 januari 2024

De uitvaartorganisatie van onze keuze was heel erg betrokken. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg huiselijk. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar smaakvol en warm.

- Miranda de Koning

Echt betrokken bij de uitvaart

6 januari 2024

Soms in het leven kom je personen tegen die echt met je betrokken zijn. Wij zijn een positieve ervaring rijker door deze uitvaart, hoe gek dat ook klinkt.

- Natascha Bakker

Warmhartig bijgestaan

29 december 2023

Ons moeder stond zelf enorm kleurrijk in het leven dus de attente opvang was ontzettend welkom. Niks was te eigenaardig en het was enorm persoonlijk.

- Klaas Vos

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Oppenhuizen

Anne de Jong Uitvaartzorg

Buorren 23
9012 DK Raerd
Nederland

0566 602 922
http://www.dejonguitvaartzorg.nl/

Begrafenis- & Crematieverzorging J AE de Boer & Zn

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 416 114
http://www.deboeruitvaart.nl/

Uitvaartcentrum & Crematorium Sneek

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 428 700
http://www.crematoriumsneek.nl/