Uitvaart Meterik

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken de situatie graag behapbaarder voor je. Ben jij op zoek naar ontzorging voor de uitvaart in Meterik?

Kijk dan niet verder.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Meterik verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het mooiste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Meterik – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Meterik gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Meterik vinden

Uitvaart Meterik
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 116 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Meterik aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Meterik, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Castenraij, Horst en Hegelsom bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Meterik

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Meterik is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer in Meterik. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Meterik

Bij het heengaan van een medemens spelen er verscheidene gevoelens. Er is vanzelfsprekend het leed en misschien de shock bij een onvoorzien overlijden. Het is daarnaast een periode waarin er zeer veel op je afkomt. Er moet van alles georganiseerd worden bij een uitvaart. Als eerste de administratieve mededeling bij de gemeente. Daarna moet de overledene vervoerd worden naar een uitvaartcentrum in Meterik. Daarna moet er over belangrijke zaken een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • Koffie of thee
 • De executie van het testament

Indien er vooraf duidelijkheid is over de voorkeuren van de overledene, helpt dit enorm. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Gelukkig is er momenteel steeds meer ruimte voor het regelen van een zo persoonlijk mogelijke begrafenis in Meterik.

Geheid zul je in deze hectische tijd meerdere dingen vergeten. Dus is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer belangrijk? Lees aanvullende informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Meterik

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Meterik te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Meterik contacteren

Als iemand overlijdt die je geliefd is moet je op korte termijn contact opnemen met een uitvaartcentrum in Meterik Lang niet iedereen weet wat de rol is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de bewaarplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. In het uitvaartcentrum worden dierbaren voorbereid op de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewild is. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het vertrek. In eigen woning opbaren behoort ook tot de opties, dit kun je regelen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Meterik. Een speciaal koelelement huren behoort ook tot de opties. Daardoor is het mogelijk om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Behalve het opbaren van de personen is het uitvaartcentrum in Meterik er voor je als het neerkomt op de verzorging van de overledene. De opties zijn onder andere make-up en ook het aandoen van bepaalde kleren. Plaatjes aanleveren is raadzaam. Ook kun je bij meerdere uitvaartcentra assisteren met de behandeling voor het vertrek. Tevens kunt je in uitvaartcentrum Meterik samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de overledene. Bovendien kun je ervoor kiezen om een privé ogenblik te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het afscheid behoren de bekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de begrafenis af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Meterik kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematorium. Soms is het denkbaar om na afloop nog een laatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Meterik

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Meterik

Het is belangrijk dat je nadenkt over de vraag of je liever gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Liever wil je deze moeilijke keuzemogelijkheid niet aan nabestaanden overlaten. Gemiddeld is een begrafenis wat duurder dan een crematie. Dit heeft vooral te maken met het feit dat voor een begrafenis in Meterik een graf gehuurd moet worden. De tariefstelling kunnen aardig oplopen hiervoor. De tarieven voor een begrafenis in Nederland zullen per gemeente verschillen. Het is dan echt om eerst wat onderzoek te plegen. Behalve de tarieven voor de grafkuil zelf zal je tevens kosten kwijt zijn aan de (graf)steen en een grafkist. Ook hier kunnen de tariefstelling oplopen, afhankelijk van wat jouw wensen zijn.

Crematies in Meterik zijn aanmerkelijk minder duur. Het duurste aan het cremeren is de asurn. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit dikwijls een optie tegen een kostenvergoeding. Het is ook mogelijk om eigenhandig de as uit te strooien, wanneer dit in overleg wordt gedaan. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Meterik, is het immer verstandig om de kosten tegen elkaar af te wegen. Er bestaan behoorlijk wat prijsverschillen onder partijen. Je kunt vanzelfsprekend al snel aardig besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Meterik

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Meterik

Nadenken over een uitvaart kan een ellendig gevoel geven, vooral als je aan de prijzen denkt. Jammer genoeg is dit wel noodzakelijk, want een uitvaart kan enorm in de papieren lopen. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een grafkist, de finale verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de voorkeuren komen hier nog extra kosten bij, zoals:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Overlijdenskaarten
 • Een rouwadvertentie

Een doorsnee uitvaartdienst kost tegenwoordig ongeveer € 7.000,-. Daar zitten wel flink wat mogelijkheden inbegrepen. De tariefstelling voor de uitvaart kun je afhankelijk van de behoeften zelf afwegen. Een koffietafel onder andere, is meestal met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Dan zullen de uitgaven hoger zijn. De kosten zijn dus enigszins beïnvloedbaar, maar niet volledig. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een regulier graf is namelijk goedkoper dan een privaat graf.

Vaak zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Meterik en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Meterik inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Meterik inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Meterik

Het is voor iedereen uit Meterik verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Zowel jij als je nabestaanden hebben dan de geruststelling dat zij niet voor aanzienlijke kosten komen te staan. Kort genomen zijn er twee aparte soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin allemaal basis diensten zijn geïntegreerd en waardoor je gegarandeerd bent van een degelijk georganiseerde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering spaar je een geldbedrag op waarmee de uitvaart geregeld kan worden. Deze verzekering biedt iets meer onafhankelijkheid, omdat je meer keuzes hebt. Dit is een zeer geschikte uitvaartverzekering als je persoonlijke wensen hebt.

Tot slot is er ook nog een optie waarbij er een combinatie wordt aangereikt tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Het is niet makkelijk om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel bedrijven voor een uitvaartverzekering in Meterik dat het vergelijken ervan overdonderend lijkt. Toch is een vergelijk onmisbaar. Zo betaal je niet buitensporig voor de keuze die het meeste aansluit bij jouw voorkeuren.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Meterik

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Meterik verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Meterik

Vlak na het heengaan van een geliefde kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Meterik Na een heengaan zul je niet in de sfeer zijn om onmiddellijk al zaken te organiseren. Indien je nog nooit met een overlijden te maken hebt gehad, heb je over het algemeen geen idee waar je moet zijn en hoe er dingen geregeld moeten worden. Daarom bestaan er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die onmiddellijk na een overlijden geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de familie. De nabestaande kan dan stilstaan bij het rouwproces. Onderwijl zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de allerlaatste verzorging en rouwvervoer naar een rouwcentrum organiseren. Aansluitend kunnen jullie gezamenlijk doorspreken wat de wensen rondom het afscheid zijn.

De uitvaartondernemer geldt na een overlijden als een steun en toeverlaat voor de nabestaanden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Meterik zorgen voor een mooie allerlaatste groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Meterik

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Meterik

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Meterik. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Meterikse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Meterik. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Meterik bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Meterik die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Meterik

Welgemeende betrokkenheid

16 april 2024

Toen mijn mama overleed was ik erg droevig en had ik geen zin om het uit te zoeken en te pluizen. Dus kon ik via uitvaartplek.nl rap in contact komen met de passende mensen. Ik heb zoveel hulp gehad van de begeleidster.
Na de uitvaartdienst heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Enorm gewaardeerd.

- Angelique Koning

Dank jullie wel!

11 april 2024

Vlot waren we in aanraking met diverse uitvaartcentra. Daarom hoefde we zelf nauwelijks iets te organiseren.
Super dankbaar!

- Yvonne van Veen

Wel betrokken bij de uitvaartdienst

3 april 2024

Personen die echt meedenken zijn uitzonderlijk. Nimmer verwacht dat we dit bij de uitvaartdienst zo keurig geregeld konden krijgen.

- Janneke Schouten

Liefdevol opgevangen

26 maart 2024

Ons mamma stond zelf enorm mooi in het leven dus de attente opvang was erg welkom. Niets was te vreemd en het was heel persoonlijk.

- Pascal Postma

Geheel de zorg uit handen

22 maart 2024

Via uitvaartplek zijn we volledig ontzorgt. Van het simpel aan kunnen vragen van de offertes (en voor mezelf nog even en vergelijking op de verzekering voltooid naderhand) tot de echte uitvaart. Vlot en gemakkelijk kwamen wij in contact met de juiste uitvaartcentra. Enorm tevreden.

- Diana Schipper

Dank jullie wel!

11 maart 2024

Vlot waren we in aanraking met diverse uitvaartcentra. Vandaar hoefde we zelf nauwelijks iets te regelen.
Enorm bedankt!

- Anita de Leeuw

Geweldig geholpen

6 maart 2024

Wij konden eerst goed kijken wie wij fijn vonden. We vonden een persoon die ons erg steunde en die dingen vlot voor ons regelde. Zelfs het aangeven bij de gemeente (van het sterven van mijn zus) was georganiseerd.

- Rutger van Leeuwen

Tot in de puntjes verzorgd

28 februari 2024

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw voorhanden. Zo nu en dan werden er vragen en keuzes aan ons voorgelegd waardoor de crematie snel en tot in detail geregeld werd. Verder hadden we vlot contact met de uitvaartcentra na de aanvraag.

- Sabine de Graaf

Liefdevol opgevangen

17 februari 2024

Ons mamma stond zelf enorm kleurrijk in het leven dus de liefdevolle opvang was ontzettend fijn. Alles was mogelijk en voornamelijk afgestemd op wat wij wilden.

- Marjolein Bakker

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Meterik

USP – Uitvaart Service Provider

Ambachtstraat 50
5804 CD Venray
Nederland

0478 648 645
http://uitvaartserviceprovider.nl/

Goemans Uitvaartzorg

Keizersveld 54
5803 AN Venray
Nederland

0478 588 889
http://www.goemansuitvaartzorg.nl/

Uitvaartverzorging Van der Laan

Grote Blerickse Bergenweg 24
5927 PB Venlo
Nederland

077 387 4141
http://www.vanderlaan-uitvaart.nl/