Uitvaart Hoornaar

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken dingen graag draaglijker voor je. Wil jij een top uitvaartondernemer uit Hoornaar die bij jouw wensen past?

Kijk dan niet verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Hoornaar verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het mooiste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Hoornaar – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Hoornaar gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Hoornaar
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 125 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Hoornaar aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Hoornaar, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Hoogblokland, Noordeloos en Meerkerk bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Hoornaar

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Hoornaar kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Hoornaar vindt die hart heeft voor jouw zaak. Wij vertellen je met alle plezier waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Hoornaar

Bij het heengaan van een naaste spelen er verscheidene emoties. Er is natuurlijk het verdriet en mogelijkerwijs de schrik bij een plotsklaps overlijden. Maar een overlijden houdt ook een drukke periode in, waarin in een kort tijdsbestek de uitvaart geregeld moet worden. Er moet van alles geregeld worden bij een begrafenis. Ten eerste moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Hoornaar vervoerd worden. Daarna moet er over belangrijke zaken een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstukken
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Het vervoer van de overledene
 • Wel of niet opbaren
 • De koffietafel
 • Aanvullende wensen

Indien er vooraf duidelijkheid is over de voorkeuren van de overledene, helpt dit enorm. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een uitvaart in Hoornaar persoonlijke aanpassingen aan een uitvaart aan te brengen.

Ongetwijfeld zul je in deze indrukwekkende tijd enkele dingen vergeten. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog bij stil staan? Lees aanvullende informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Hoornaar

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Hoornaar te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Hoornaar contacteren

Als iemand heengaat die je dierbaar is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Hoornaar Lang niet iedereen weet wat het nut is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de bewaarplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak knap gemaakt en opgebaard wanneer dit wenselijk is door de nabestaanden. Door de bijzondere koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. Het is ook geoorloofd om iemand in eigen woning op te baren, dit kan vaak worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Hoornaar. Een apart koelelement huren behoort ook tot de mogelijkheden. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Als je verzorging wenst van je geliefde is dit ook mogelijk in de uitvaartcentra in Hoornaar. De opties zijn onder andere make-up en ook het aandoen van bepaalde kleren. Hiervoor kun je een afbeelding aanleveren. Bij sommige uitvaartcentra mag je zelf bijdragen aan het klaarmaken. Eveneens kunt je in uitvaartcentrum Hoornaar bijeenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de geliefde. Bovendien kun je ervoor kiezen om een privé ogenblik te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het vertrek behoren de bekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de begrafenis af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Hoornaar kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematorium. Zo nu en dan kun je ook na het vertrek samen te komen in het uitvaartcentrum voor een finale afsluiting.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Hoornaar

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Hoornaar

Bij een overlijden is een belangrijke keuzemogelijkheid waar de nabestaanden mee geconfronteerd worden de optie tussen een begrafenis of een crematie. Vaak heeft de overledene aan familie of via een testament laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. De keuze kan evenals overgelaten zijn aan de directe familie.

Het verschil tussen begrafenis en crematie in Hoornaar zal duidelijk zijn, maar wat hebben deze afwijken voor invloed op de uitvaart zelf? Besef dat los van de keuze een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat de ceremonie daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Hoornaar gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de overledene na de dienst naar een kerkhof getransporteerd worden. Er zijn uitvaartcentra die gelocaliseerd zijn bij een kerkhof en af en toe moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wanneer er voor een crematie wordt gekozen, is het gewoon om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarbij daarnaast gecremeerd kan worden. Dat is overigens niet verplicht. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een extern crematorium te rijden.

Zorg er wel voor dat je de kosten van een begrafenis of crematie in Hoornaar in de gaten houdt. Normaal gesproken is een begrafenis duurder dan een crematie. Dit heeft in het bijzonder te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en bijomende tarieven voor een grafsteen of monument op de rustplaats. Uiteraard is de wens van de overledene doorgaans leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Hoornaar

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Hoornaar

Het voelt mogelijkerwijs wat bitter om na een overlijden te moeten stilstaan bij de prijzen van een uitvaart in Hoornaar. Jammer genoeg is dit toch echt nodig, want een uitvaart kan aanzienlijk in de papieren lopen. Je gaat überhaupt een aantal kosten maken, denk daarbij aan een (graf)kist of een asurn. Ook de verzorging van de geliefde en de kosten van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de behoeften komen daar nog aanvullende kosten bij, zoals:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaart
 • Het transport van de overledene
 • Eventuele dragers
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een rouwadvertentie

Een gemiddelde uitvaart kost momenteel circa € 7.000,-. Een veelheid dingen zitten hier gebruikelijk bij in. De tarieven voor het afscheid kun je afhankelijk van de behoeften zelf afwegen. Denk aan koffie en cake maar eveneens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Denk je aan het laatste, dan zijn de kosten aanzienlijker dan wanneer je slechts voor koffie en cake kiest. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een alledaags graf is namelijk minder duur dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Hoornaar en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Hoornaar inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Hoornaar inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Hoornaar

Wij raden iedereen in Hoornaar aan om een uitvaartverzekering te regelen. Zowel jij als je achtergeblevenen hebben dan de geruststelling dat zij niet voor enorme kosten komen te staan. Kort door de bocht kun je een keuze maken tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering verzeker je je van een dienstenpakket waarin de meeste basis diensten zijn geïntegreerd en waarmee je gegarandeerd bent van een fatsoenlijk geregelde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering bouw je een bedrag op waarvan de uitvaart georganiseerd kan worden. Deze verzekering biedt iets meer vrijheid, omdat je meer keuzes hebt. Dit is een hele verstandige uitvaartverzekering als je persoonlijke wensen hebt.

Er zijn verder nog vormen waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering gecombineerd worden. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Hoornaar behoorlijk fors is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering zeer aan te raden. Zo kies je de uitvaartverzekering die het beste bij jouw situatie past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Hoornaar

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Hoornaar verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Hoornaar

Het is goed om onmiddellijk na het overlijden een uitvaartondernemer in Hoornaar te bellen. Na een overlijden zul je niet in de sfeer zijn om onmiddellijk al dingen te regelen. Wanneer dit de allereerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overweldigend om aan alles te denken. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die onmiddellijk na een heengaan georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de aangifte regelt als ook het rouwtransport van de overledene naar een uitvaartcentrum. Dan kunnen jullie samen doorspreken wat de voorkeuren rondom het afscheid zijn.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een enorme hulp bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Hoornaar zorgen voor een mooie allerlaatste groet aan je geliefde.

Uitvaarthulp inschakelen in Hoornaar

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Hoornaar

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Hoornaar. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Hoornaarse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Hoornaar. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Hoornaar bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Hoornaar die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Hoornaar

Direct in contact met de correcte persoon

25 juli 2024

Vlak voor het overlijden kwamen wij in contact met de juiste persoon voor de uitvaart van onze tante. Daardoor waren we in staat de mogelijkheden en wensen reeds door te spreken. Dit was erg onvergelijkelijk en mogelijk door dat we snel verschillende uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Dank je wel voor het mede mogelijk maken daarvan.

- Nicolaas de Groot

Hele fijne plechtigheid gehad!

19 juli 2024

Het is precies gegaan zoals vader het bij voorkeur had gewild. Echt bizar mooi (en met relatief lage kosten) hoe we dit vertrek hebben kunnen invullen. Niets was apart of teveel voor de uitvaart, alle mogelijkheden die we wilden konden ook. Ook achteraf was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Karin de Wit

Een uitkomst bij rouw

6 juli 2024

Niet verwacht om via uitvaartplek een persoon te vinden die zoveel steun kon bieden. Buitengewoon goed en een dikke pluim voor de rappe reacties.

- Mark Koster

De allerlaatste groet was perfect

2 juli 2024

De woorden ontbreken om te verwoorden hoe mooi de ervaring met de uitvaartorganisatie was. We hadden vlot de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. Hierdoor hebben we een geweldig afscheid voor onze liefste opa kunnen regelen.

- Eva Postma

Een integere uitvaartdienst

23 juni 2024

We wilden het het liefste klein en privé houden en dat is geslaagd. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon regelen. Merci.

- Pieter Hermans

Vlug geregelde huiselijke uitvaart

21 juni 2024

De uitvaartorganisatie van onze keuze was zeer betrokken. Het afscheid (en de locatie) voelde heel relaxed ondanks het verdriet. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar smaakvol en warm.

- Hanneke Verbeek

Tot in de puntjes verzorgd

9 juni 2024

Bijna onzichtbare hulp op de dag van de uitvaart gehad. Zo nu en dan werden er vragen en keuzes aan ons voorgelegd waardoor de crematie snel en tot in de puntjes georganiseerd werd. Snel contact ook.

- Annemarie van Vliet

Persoonlijke uitvaart

4 juni 2024

Na het vlotte eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke wensen in het afscheid opnemen. Aangezien dit er behoorlijk wat waren was het een zeer persoonlijke uitvaart zoals onze vader dat het liefste wilde. De prijs was goed dus uitvaartplek heeft ons daarmee goed kunnen helpen.

- Steven Koning

Erg content door lieve hulp

27 mei 2024

De mensen van het uitvaartcentrum hebben mij zeer geholpen bij de uitvaart van mijn lieve man. Ik hoefde niets afzonderlijk te doen. Alles werd voor mij geregeld na het contact vinden met deze mensen. De volgende dag was dat geregeld.

- Adrianus de Bruin

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Hoornaar

Uitvaartcentrum De Grote Haar

Haarweg 1a
4205 ND Gorinchem
Nederland

0183 633 500
http://www.degrootuitvaartverzorging.nl/

Besems Uitvaartverzorging Gorinchem e.o.

Kleine Haarsekade 122
4205 NA Gorinchem
Nederland

0183 567 585
http://www.besemsuitvaart.nl/

De Groot Uitvaartverzorging

Arkelstraat 128
4201 KH Gorinchem
Nederland

0183 633 500
http://www.degrootuitvaartverzorging.nl/