Uitvaart Gieten

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Dit is de reden dat we het jou ietwat makkelijker willen maken. Heb jij behoefte aan ondersteuning voor de uitvaart in Gieten?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Gieten verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het mooiste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Gieten – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Gieten gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Gieten
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 128 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Gieten aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Gieten, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Schoonloo, Drouwenerveen en Grolloo bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Gieten

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Gieten kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zomaar een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer uit Gieten. Wij vertellen je met alle plezier waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Gieten

Het afhandelen van een overlijden is iedere keer intens. Denk aan de schok bij een onvoorzien overlijden en het daaruit voortkomende leed. Het is bovendien een periode waarin er zeer veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het organiseren van een uitvaart. Als eerste de administratieve mededeling bij de gemeente. Daarna moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Gieten gebracht worden. In de dagen ogenblikkelijk na het overlijden moeten er diverse keuzes gemaakt worden, zoals de keuze van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • De koffietafel
 • Hoe wordt de uitvaartdienst ingevuld

Als de overledene zelf al wensen over de uitwerking heeft vastgelegd, dan is het makkelijker om beslissingen te maken. Wanneer dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo goed mogelijk willen laten verbinden met de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een teraardebestelling in Gieten unieke aanpassingen aan een teraardebestelling aan te brengen.

Geheid zul je in deze drukke tijd een aantal zaken over het hoofd zien. Daarom is het regelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Waar moet je verder nog bij stil staan? Lees meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Gieten

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Gieten te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Gieten contacteren

Wanneer een geliefde komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in contact komen met een uitvaartcentrum in Gieten. Lang niet iedereen weet wat de rol is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de bewaarplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. In het uitvaartcentrum worden geliefden klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit wenselijk is. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene mooi opgebaard kan worden tot het vertrek. In eigen woning opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je afstemmen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Gieten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Daardoor is het mogelijk om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Wanneer je behandeling wenst van je dierbare is dit ook een optie in de uitvaartcentra in Gieten. De opties zijn onder andere make-up en ook het aantrekken van bepaalde kleding. Foto’s aanleveren is wenselijk. Ook kun je bij allerlei uitvaartcentra helpen met de verzorging voor het vertrek. Voor de begrafenis kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Gieten met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Wil je nog een klein 1 op 1 moment met de geliefde, dan is dit het ogenblik hiervoor. Daarna bestaat er vaak de gelegenheid om gelijktijdig een kopje thee te drinken en om het gezamenlijk af te ronden.

Op de dag van de crematie of uitvaart zal de rouwstoet afreizen van het uitvaartcentrum in Gieten. Tot slot kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een laatste afsluiting.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Gieten

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Gieten

Bij een overlijden is een significante keuzemogelijkheid waar de nabestaanden mee geconfronteerd worden de keus tussen een begrafenis of een crematie. Meestal heeft de overledene aan familie of via een testament laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. Bovendien kan het zijn dat de directe familie hier een keuze in moet maken.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Gieten zal helder zijn, maar wat hebben deze verschillen voor invloed op de uitvaart zelf? Weet dat los van de keuze een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat de ceremonie daardoor in praktisch alle uitvaartcentra in Gieten gehouden kan worden.

Ingeval men kiest voor een begrafenis, zal de overledene na afloop naar een kerkhof worden getransporteerd. Enige uitvaartcentra zijn gelegen direct naast een begraafplaats. Als alternatief moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Indien er voor een crematie wordt gekozen, is het gangbaar om te kiezen voor een uitvaartcentrum waar daarnaast gecremeerd kan worden. Dat is vanzelfsprekend niet noodzakelijk. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een afgelegen crematorium te rijden.

Zorg er gelijktijdig voor dat je de tariefstelling van een begrafenis of crematie in Gieten in de gaten houdt. Een begrafenis zal duurder zijn dan een crematie. Dit komt voornamelijk door de storting van grafrechten aan de gemeente en de bijomende tarieven voor een (graf)steen of monument op de rustplaats. logischerwijs is de voorkeur van de overledene doorgaans bepalend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Gieten

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Gieten

Piekeren over een uitvaartdienst kan een ellendig gevoel geven, voornamelijk als je aan de kosten denkt. Jammer genoeg is dit wel noodzakelijk, want een uitvaart kan best in de kosten lopen. Je gaat überhaupt diverse kosten maken, denk hier aan een kist of een (as)urn. Ook de verzorging van de dierbare en de kosten van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de behoeften komen hier nog allerlei kosten bij, zoals:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaart
 • Rouwvervoer
 • Mogelijk in te huren dragers van de kist
 • Bloemstukken
 • Overlijdenskaarten
 • Een aankondiging voor mededeling van overlijden

De kosten na overlijden lopen gemiddeld op tot minimaal 7.000,- euro. Een veelheid aangelegenheden zitten hier gebruikelijk bij in. De tarieven voor de uitvaartsdienst kun je afhankelijk van de voorkeuren zelf inschatten. Een koffietafel bijvoorbeeld, is gebruikelijk met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Denk je aan het laatste, dan zijn de tarieven aanzienlijker dan indien je alleen voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een alledaags graf zal minder duur zijn dan een particulier graf.

Dikwijls zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Gieten en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Gieten inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Gieten inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Gieten

Een uitvaartverzekering in Gieten is de voornaamste selectie van je uitvaart. Door een uitvaartverzekering in Gieten zul je er immers niet helemaal alleen voor staan als het aankomt op de kosten. De meeste uitvaartverzekeringen vergoeden de logische onkosten die komen kijken bij een uitvaart. Je verzamelt bij deze uitvaartverzekering een bepaald geldbedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet vereist. Wel is het aan te raden, het maakt het je immers echt een stuk zorgelozer ten tijde van de uitvaart.

De premie van de uitvaartverzekering in Gieten zal steevast afhankelijk zijn van meerdere factoren. Dat is dan eveneens de oorzaak dat de premie voor iedereen zal afwijken. Een jonger mens betaalt meestal lagere premie dan iemand op latere leeftijd. Begrijpelijk, want een ouder mens overlijdt statistisch gezien eerder dan een jonger mens. Tevens zal de verzekeringspremie afhankelijk zijn van de soort verzekering die je wilt hebben en van jouw welzijn. Het is zo dat een verzekering in Gieten geweigerd kan worden als de verzekeraar je een te riskant geval vindt. Vrijwel altijd zul je dan ook jouw medische dossier moeten inleveren indien je een verzekering wilt afsluiten. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf geld opzij te leggen in plaats van te verzekeren. Zorg er dan wel écht voor dat dit wordt gerealiseerd, anders komen de achtergeblevenen straks een geldbedrag tekort bij het bekostigen van jouw uitvaartdienst. Bij een gebrek zal de gemeente mogelijk jouw familie benaderen om de overige kosten te voldoen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Gieten

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Gieten verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Gieten

Meteen na het overlijden van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Gieten Na een heengaan zul je niet in de gemoedstoestand zijn om direct al zaken te organiseren. Wanneer je nog nooit met een overlijden te maken hebt gehad, heb je vaak geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken geregeld moeten worden. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

Om veel zaken uit je handen te nemen in een tijd van verdriet zijn er uitvaartverzorgers. Zij regelen alle zaken bij een uitvaartdienst. De familie kan dan stilstaan bij het rouwproces. Intussen zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de finale verzorging en vervoer naar een rouwcentrum organiseren. Aansluitend zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel zitten over het invullen van de uitvaart en alle voorkeuren hieromtrent bespreken.

De uitvaartondernemer geldt na een heengaan als een steun en toeverlaat voor de familie. Vergelijk dus diverse uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Gieten zal er een fijne uitvaartdienst plaatsvinden voor een prettige allerlaatste herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Gieten

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Gieten

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Gieten. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Gietense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Gieten. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Gieten bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Gieten die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Gieten

Betrokken en behulpzaam

28 mei 2024

Dit gaan we niet gauw vergeten want de persoon van het crematie centrum was super. Deze was erg nauw betrokken en hielp ons echt met alles.

- Esther Maas

Algeheel ontzorgt

20 mei 2024

Via uitvaartplek zijn we algeheel ontzorgt. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even checken tot het werkelijke afscheid, alles was overeengekomen. Het verliep gesmeerd en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Super geregeld.

- Femke Kuipers

Een persoonlijk afscheid georganiseerd

15 mei 2024

Mensen die echt meedenken zijn uniek. Geenszins verwacht dat we dit bij de uitvaart zo keurig georganiseerd konden krijgen.

- Mark Koning

De uitvaartdienst van opa was eerbiedig

9 mei 2024

Dit was het eerste overlijden wat wij meemaakten en moesten organiseren. Gelukkig hadden we zorgzame hulp, wat zo beslissend is voor een fijne en waardige begrafenis!

- Maria de Jong

Een persoonlijk afscheid georganiseerd

3 mei 2024

Personen die echt meedenken zijn sporadisch. Nimmer verwacht dat we dit bij de uitvaart zo mooi geregeld konden krijgen.

- Daniëlle van Vliet

Op maat begeleiding was super!

24 april 2024

Dag en nacht bereikbaarheid was enorm prettig. De lievelings lekkernij van oma stond gedurende de uitvaartdienst (bij de koffie) centraal. Werkelijk schitterend georganiseerd.

- Roel Vos

Persoonlijke begeleiding was fantastisch!

17 april 2024

Dag en nacht bereikbaar was enorm aangenaam. De lievelings lekkernij van grootmoeder stond gedurende de uitvaartdienst (bij de koffie) centraal. Schitterend.

- Bram Scholten

Uitvaartverzorger erg lief

6 april 2024

Na de schok van het abrupt heengaan van mijn schoonmoeder konden we gelukkig snel iemand inzetten (via uitvaartplek.nl) om ons te assisteren. Erg dankbaar dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de betrokkenheid en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was heel bijzonder. Niets geen nuchter gedoe, oprecht heel persoonlijk en niets was raar.Petje af.

- Deborah Blom

Attente mensen voor de uitvaartdienst

1 april 2024

De uitvaart is vlot, zorgeloos en persoonlijk begeleid.

- Rob Willemsen

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Gieten

Peter Dijkstra Uitvrt.verzorg.

Rozenlaan 5
9648 LG Wildervank
Nederland

0598 470 371
http://www.dijkstra-uitvaartverzorging.nl/

Uitvaartverzorging Dick Koster

Vosbergerlaan 26
9761 AL Eelde
Nederland

050 309 5674
http://www.begrafenis-crematieverzorging.nl/

Uitvaartzorg BijZonder

Berkenlaan 20
9482 RL Tynaarlo
Nederland

0592 853 435
http://www.uitvaartzorg-bijzonder.nl/