Uitvaart Schoonloo

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken de situatie graag draaglijker voor je. Heb jij behoefte aan ondersteuning voor de uitvaart in Schoonloo?

Kijk dan niet verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Schoonloo verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het beste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Schoonloo – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Schoonloo gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Schoonloo
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 122 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Schoonloo aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Schoonloo, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit De Kiel, Grolloo en Vredenheim bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Schoonloo

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Schoonloo kan best een lastige zijn. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Schoonloo vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Schoonloo

Het regelen van een overlijden is immer intensief. Denk aan de schok bij een onverhoeds overlijden en het daaruit voortkomende leed. Het is tevens een tijd waarin er enorm veel op je afkomt. Er moet veel besloten worden bij een teraardebestelling. Allereerst moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Later moet de overledene vervoerd worden naar een uitvaartcentrum in Schoonloo. In de dagen direct na het heengaan dienen er meerdere keuzes gemaakt worden, zoals de keuze van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Het vervoer van de overledene
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • De koffietafel
 • De executie van het testament

Als de overledene zelf al voorkeuren over de invulling heeft gedocumenteerd, dan is het gemakkelijker om keuzes te maken. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Gelukkig is er momenteel steeds meer ruimte voor het regelen van een zo persoonlijk mogelijke begrafenis in Schoonloo.

Ongetwijfeld zul je in deze drukke tijd een aantal zaken vergeten. Daarom is het inzetten van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer belangrijk? Lees aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Schoonloo

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Schoonloo te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Schoonloo contacteren

Voor een begrafenis in Schoonloo heb je de opties uit allerlei verschillende uitvaartcentra die door de hele stad vindbaar zijn. Het uitvaartcentra heeft een grote invloed op alle aangelegenheden voor en na de uitvaart. In alle uitvaartcentra in Schoonloo zijn er fatsoenlijke faciliteiten om de overledene vakkundig en met aanzien te bewaren tot de dag van de begrafenis. Eveneens is hier alles present om de overledene de laatste behandeling te kunnen geven.

Het belangrijkste in de uitvaartcentra in Schoonloo zijn de plekken waar de overledenen opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Natuurlijk kun je de geliefde ook in huis opbaren. Indien je dit het liefste in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle opties voor aanwezig. Je kunt voorafgaand een ogenblik voor condoleances organiseren voor alle mensen die de dierbare kenden. Daarnaast kun je het privé houden voor enkel genodigden of naverwanten.

De meeste uitvaartcentra in Schoonloo hebben een zaal waar de uitvaartdienst gehouden kan worden. Als dierbaren van de overledene kun je het vertrek erg sluitend maken. De keuzemogelijkheid voor muziek (live, cd of usb), wie er een zegje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. In menig uitvaartcentrum Schoonloo zijn er ook mogelijkheden voor video- of foto presentaties gedurende de dienst.

Wanneer het afscheid is genomen kun je later veelal nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Je kunt meestal kiezen voor iets standaards zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er uitgebreidere opties. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de diverse uitvaartcentra in Schoonloo en kies voor wat past bij jullie afscheid.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Schoonloo

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie Schoonloo

Het is noodzakelijk dat je nadenkt over de vraag of je graag gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Bij voorkeur wil je deze complexe keuze niet aan nabestaanden overlaten. Doorgaans is een begrafenis wat kostbaarder dan een crematie. Voornaamste aanleiding hiervoor is dat er bij een begrafenis in Schoonloo een graf georganiseerd moet worden. De tarieven kunnen aardig oplopen hiervoor. De tarieven voor een begrafenis in Nederland zullen per gemeente verschillen. Je doet er dus wijs aan om dit eerst even goed uit te vogelen alvorens je besluit om een keuze te maken. Je bent naast de tarieven voor de grafkuil zelf ook geld kwijt aan een grafkist en een grafsteen. Ook hier kunnen de tariefstelling oplopen, afhankelijk van wat jouw wensen zijn.

Een crematie in Schoonloo brengt mindere tarieven met zich mee. Bij een crematie gaan de allermeeste kosten in de urn zitten. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit dikwijls denkbaar tegen een kostenvergoeding. Het is ook een optie om zelfstandig de as uit te strooien, indien dit in overleg wordt gedaan. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Schoonloo, is het immer wijs om de kosten tegen elkaar af te wegen. Over en weer zitten er namelijk grote verschillen tussen de aanbieders. Je kunt zo al snel behoorlijk besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis Schoonloo

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Schoonloo

Het lijkt wellicht wat bitter om na een overlijden na te denken over de kosten van een uitvaart in Schoonloo. Het is echt noodzakelijk gezien het regelen van een overlijden aanzienlijk kostbaar kan zijn. Je gaat überhaupt meerdere kosten maken, denk hierbij aan een (graf)kist of een asurn. Ook de verzorging van de dierbare en de kosten van een uitvaartverzorger. Verder is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Overlijdenskaarten
 • Een advertentie voor aangifte van overlijden

Een gemiddelde uitvaartdienst kost tegenwoordig circa € 7.000,-. Een veelheid zaken zitten hier gebruikelijk bij in. De tariefstelling voor de uitvaart kun je afhankelijk van de behoeften zelf bepalen. Denk aan koffie en cake maar tevens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Denk je aan het laatste, dan zijn de kosten aanzienlijker dan indien je louter voor koffie en cake kiest. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een alledaags graf is namelijk minder duur dan een particulier graf.

Regelmatig zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Schoonloo en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Schoonloo inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Schoonloo inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Schoonloo

Een uitvaartverzekering in Schoonloo regelen is een van de slimste beslissingen die je maar kunt maken. Wanneer je in Schoonloo een uitvaartverzekering afsluit, ben je ervan verzekerd dat een aanzienlijk onderdeel van de uitgaven zijn gedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen compenseren de algemene onkosten die komen kijken bij een uitvaartdienst. Je verzamelt bij deze uitvaartverzekering een vaststaand geldbedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet verplicht. Maar, omdat het omstandigheden zoveel makkelijker maakt bij een uitvaart regelen, is het zeer aan te raden.

De verzekeringspremie van de uitvaartverzekering in Schoonloo zal altijd afhankelijk zijn van bepalende factoren. Dit is dan ook de reden dat de verzekeringspremie voor elk persoon zal wisselen. Een jonger iemand betaalt gemiddeld genomen minder premie dan een individu op oudere leeftijd. Logisch, want een ouder mens overlijdt statistisch gezien eerder dan een jonger persoon. Daarnaast zal de premie afhankelijk zijn van het soort verzekering die je wilt hebben en van jouw gezondheid. Het is zo dat een verzekering in Schoonloo niet geaccepteerd kan worden als de verzekeraar je een te risicovol geval vindt. Het aanvragen van een verzekering gaat dan ook regelmatig gepaard met het meezenden van een gezondheidsverklaring en in sommige gevallen het aanleveren van een medisch dossier. Je kunt er overigens ook voor kiezen om zelf geld apart te leggen in plaats van te verzekeren. Zorg er dan wel écht voor dat dit gebeurt, anders komen je nabestaanden straks geld tekort bij het betalen van jouw uitvaart. Als dit niet zo is zal de gemeente mogelijk jouw familie aansprakelijk stellen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Schoonloo

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Schoonloo verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Schoonloo

Het is verstandig om een uitvaartverzorger in Schoonloo in te huren voor een afscheidsceremonie in Schoonloo. We hebben het al even eerder vermeld in dit artikel, maar is het belangrijk om hier wat dieper bij stil te staan. Het regelen van het afscheid is erg veel werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Zij regelen gelijk voor een prachtig persoonlijke uitvaart waarin alles gesmeerd verloopt.

De meeste plechtigheden en de strakke planning wordt geregeld door hen. Vergelijken van uitvaartondernemers is handig aangezien het een hele persoonlijke dag is. Je kunt dit middels onze website simpel en vlug doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Zo kun je even kort in contact komen en heb je al snel een helder idee door wie jij het liefste de laatste dag van jouw geliefde laat regelen. Verder is het handig om de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan doen te analyseren en te vergelijken.

Horen bloemstukken en rouwkaarten bijvoorbeeld ook tot de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan organiseren? Of bijvoorbeeld muziek (al dan niet live) ook binnen de mogelijkheden valt? Deze persoonlijke voorkeuren kun je meenemen in je zoektocht naar de beste uitvaartondernemer. In deze periode van rouw wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een lange moeizame zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Schoonloo

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Schoonloo

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Schoonloo. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Schoonloose uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Schoonloo. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Schoonloo bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Schoonloo die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Schoonloo

Vlot geregelde huiselijke uitvaartdienst

22 juli 2024

Het bedrijf wat contact met ons zocht was erg persoonlijk. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg huiselijk. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar smaakvol en warm.

- Chantal van der Meulen

Betrokken en hulpvaardig

18 juli 2024

Dit gaan we niet snel vergeten daar de man van het crematie centrum was super. Hij was erg attent en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij mogen staan.

- Dave van der Meer

Op verzoek bijna onmiddellijk een passende begeleider

7 juli 2024

Voor het echte overlijden van mijn tante zochten wij al contact met allerlei uitvaartcentra. Aan het sterfbed konden de voorkeuren al doorgenomen worden. Om dit gezamenlijk zo te doen was het een indrukwekkende ervaring door deze uitvaartbegeleiders waarmee we gauw in contact waren. Bedankt voor het mogelijk maken hiervan!

- Arie Smeets

Een waardige uitvaartdienst

3 juli 2024

Er is geen enkele uitvaartverzorger te bedenken die meer hulpverlenend is dan die van ons. Alleen de nazorg kon eventueel wat netter.

- Brenda van den Broek

Dankbaar voor warme begeleiding

22 juni 2024

De mensen van het uitvaartcentrum hebben mij zeer geholpen bij de uitvaart van mijn lieve partner. Ik hoefde niets zelfstandig te doen. Ik hoefde uitsluitend de allereerste dag te zoeken naar wie mij kon assisteren. Gelukkig was dit binnen 1 dag geslaagd.

- Charlotte de Wit

Persoonlijke uitvaart

18 juni 2024

Na het snelle eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke voorkeuren in de plechtigheid opnemen. Aangezien dit er nogal wat waren was het een geweldig persoonlijke uitvaart zoals onze pappa dat graag wilde. Ook vielen de prijzen ons alles mee dus erg gelukkig met de aanbieding van uitvaartplek achteraf!

- Guido van de Wal

Persoonlijke steun en toeverlaat

8 juni 2024

Dit gaan we niet gauw vergeten daar de man van het crematie centrum was fantastisch. Deze was erg nauw betrokken en hielp ons echt met alles.

- Linda van de Brink

Eerbiedige uitvaartdienst

2 juni 2024

Respectvol afscheid kunnen nemen van mijn broer. De koffie was enigszins minder smakelijk maar verder alles goed georganiseerd.

- Ilse Jansen

Respectvol en eenvoudig afscheid

30 mei 2024

Respectvol afscheid genomen van mijn broer. De koffie was enigszins minder lekker maar verder alles goed geregeld.

- Steven de Jonge

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Schoonloo

Uitvaartvereniging Borger en omstreken

Westdorperstraat 1
9531 BH Borger
Nederland

06 23719576
http://www.uitvaartborger.nl/

Bouman Uitvaartzorg

Achter de Brink 19
9531 AZ Borger
Nederland

085 800 0079
http://www.boumanuitvaartzorg.nl/

Kirsten Boerema Uitvaartverzorging

Hoofdstraat 21A
9431 AB Westerbork
Nederland

0593 370 299
http://www.kirstenboerema.nl/