Uitvaart De Groeve

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken het geregel graag draaglijker voor je. Ben jij op zoek naar ondersteuning voor de uitvaart in De Groeve?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart De Groeve verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het belangrijkste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit De Groeve – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2021 en verder.

Uitvaartondernemer De Groeve gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart De Groeve
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 45 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart De Groeve aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in De Groeve, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Gasteren, Anloo en Annen bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart De Groeve

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in De Groeve kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in De Groeve vindt die hart heeft voor jouw zaak. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen De Groeve

Bij het wegvallen van een medemens spelen er verschillende gevoelens. Denk aan de schok bij een onverhoeds overlijden en het daaruit voortkomende leed. Het is ook een periode waarin er heel veel op je afkomt. Er moet veel besloten worden bij een teraardebestelling. Als eerste moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in De Groeve overgebracht worden. Daarna moet er over belangrijke aangelegenheden een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstukken
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • Aanvullende voorkeuren

Indien er van tevoren helderheid is over de wensen van de overledene, helpt dit enorm. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een uitvaart in De Groeve persoonlijke aanpassingen aan een begrafenis aan te brengen.

Zeker zul je in deze drukke periode enkele zaken missen. Dus is het inzetten van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer belangrijk? Lees aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in De Groeve

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit De Groeve te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in De Groeve contacteren

Als iemand heengaat die je dierbaar is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in De Groeve Lang niet iedereen weet wat de functie is van een dergelijk centrum. Op deze plaats vindt het finale afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak knap gemaakt en opgebaard wanneer dit wenselijk is door de nabestaanden. Door de uitgeruste koelcellen blijft het lichaam goed bewaard. Het is ook mogelijk om iemand thuis op te baren, dit kan regelmatig worden overeengekomen met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in De Groeve. Zo is het onder andere mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Door deze optie zal je in staat zijn om langduriger afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Behalve het opbaren van de personen is het uitvaartcentrum in De Groeve er voor je als het neerkomt op de verzorging van de overledene. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een foto aanleveren. Ook kun je bij verschillende uitvaartcentra helpen met de verzorging voor het vertrek. Ook kunt je in uitvaartcentrum De Groeve samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de geliefde. Wil je nog een klein 1 op 1 moment met de dierbare, dan is dit het ogenblik ervoor. Daarna bestaat er vaak de gelegenheid om gemeenschappelijk een kopje thee te drinken en om het gezamenlijk af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in De Groeve kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematorium. Tenslotte kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een finale afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit De Groeve

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis & De Groeve

Bij een overlijden is een belangrijke keus waar de achtergeblevenen mee geconfronteerd worden de optie tussen een begrafenis of een crematie. Veelal heeft de overledene aan familie of via een testament laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. De keuzemogelijkheid kan daarnaast overgelaten zijn aan de directe familie.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in De Groeve zal duidelijk zijn, maar wat hebben deze verschillen voor invloed op de uitvaart zelf? Vast staat dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in bijna alle uitvaartcentra in De Groeve gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de uitvaartdienst naar een begraafplaats getransporteerd worden. Er zijn uitvaartcentra die gevestigd zijn bij een kerkhof en zo nu en dan moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wordt er voor een crematie gegaan, dan is het gebruikelijk om te kiezen voor een crematorium waar ook de plaats is om een uitvaartdienst te regelen. Dat is uiteraard niet noodzakelijk. Je mag gelijktijdig van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Zorg er tevens voor dat je de prijzen van een begrafenis of crematie in De Groeve in het oog hebt. Doorgaans is een begrafenis prijziger dan een crematie. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en bijomende tariefstelling voor een steen of monument op de gedenkplaats. overigens is de wil van de gestorvene altijd leidend in de keuzemogelijkheid voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis De Groeve

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in De Groeve

Het voelt mogelijk wat zuur om na een overlijden te moeten stilstaan bij de tariefstelling van een uitvaart in De Groeve. Het is tevens noodzakelijk gezien het organiseren van een overlijden behoorlijk prijzig kan zijn. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een grafkist, de laatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Ook is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Het transport van de gestorvene
 • Eventueel in te huren dragers van de kist
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

De prijzen na overlijden lopen doorgaans op tot tenminste 7.000,- euro. Hier zitten weliswaar veel opties inbegrepen. De prijzen voor de uitvaart kun je afhankelijk van de voorkeuren zelf inschatten. Denk aan koffie en cake maar tevens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Dan zullen de tarieven hoger zijn. De tariefstellingen zijn dus iets beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een alledaags graf zal goedkoper zijn dan een privaat graf.

Regelmatig zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio De Groeve en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart De Groeve inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart De Groeve inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering De Groeve

Een uitvaartverzekering in De Groeve vergelijken is een van de beste keuzes die je maar kunt maken. Met het hebben van een uitvaartverzekering in De Groeve zul je er namelijk niet helemaal afzonderlijk voor staan als het neerkomt op de kosten. De meeste uitvaartverzekeringen vergoeden de algemene onkosten die komen kijken bij een uitvaart. Je verzamelt bij deze uitvaartverzekering een afgesproken bedrag bij elkaar. Het is overigens niet gedwongen om een dergelijke uitvaartverzekering af te sluiten. Maar, omdat het zaken zoveel eenvoudiger maakt bij een uitvaart organiseren, is het absoluut raadzaam.

Wat je aan verzekeringspremie kwijt bent voor je uitvaartverzekering in De Groeve is afhankelijk van een aantal zaken. Daarom varieert de verzekeringspremie ook per verzekerd bedrag, per mens en per aanbieder. Zo valt een verzekeringspremie lager uit indien je deze op een vroegere leeftijd afsluit. Begrijpelijk, want een ouder individu overlijdt normaliter gezien sneller dan een jonger iemand. Ook zal de premie afhankelijk zijn van het soort verzekering die je wilt hebben en van jouw welzijn. Een aanbieder is niet geforceerd om je te accepteren voor een uitvaartverzekering. Als een uitvaartverzekeraar in De Groeve je een te omvangrijk gevaar vindt, kunnen ze je weigeren. Vrijwel iedere keer zul je dan wel jouw medische verslag moeten aanleveren alvorens je een verzekering wilt aanvragen. Je kunt er simpelweg bovendien voor kiezen om zelf geld opzij te leggen in plaats van te verzekeren. Zorg er dan wel écht voor dat dit gebeurt, anders komen de achtergeblevenen straks geld tekort bij het betalen van jouw uitvaartdienst. Indien dit niet gebeurt zal de gemeente mogelijk jouw naasten aansprakelijk stellen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken De Groeve

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in De Groeve verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer De Groeve

Het is raadzaam om direct na het heengaan een uitvaartondernemer in De Groeve te bellen. Na een heengaan zul je niet in de gemoedstoestand zijn om meteen al zaken te organiseren. Indien je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je ook geen idee waar je moet zijn en hoe er dingen geregeld moeten worden. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

Om allerlei dingen uit je handen te nemen in een periode van treurnis zijn er uitvaartverzorgers. Zij organiseren alle dingen bij een uitvaartdienst. Daardoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de aangifte regelt alsmede het rouwtransport van de overledene naar een uitvaartcentrum. Aansluitend zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel gaan over het uitwerken van de uitvaartdienst en alle wensen hieromtrent doorspreken.

De uitvaartondernemer geldt na een heengaan als een steun en toeverlaat voor de achtergeblevenen. Vergelijk dus meerdere uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer De Groeve zal er een fijne uitvaart plaatsvinden voor een prettige finale herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in De Groeve

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

De Groeve

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio De Groeve. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De De Groevese uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in De Groeve. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in De Groeve bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit De Groeve die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in De Groeve

Bedankt!

21 september 2021

Vlug waren we in aanraking met diverse uitvaartcentra. Daarom hoefde we zelf amper iets te bepalen.
Super erkentelijk!

- Matthijs van de Veen

Een fijne uitvaartdienst

15 september 2021

Er is geen enkele uitvaartverzorger te bedenken die meer hulpverlenend is dan die van ons. We hebben alleen achteraf niets meer vernomen, betreurenswaardig.

- Johanna Boer

Attente mensen voor de begrafenis

10 september 2021

De uitvaart is vlot, onbezorgd en persoonlijk begeleid.

- Paul Veenstra

Echt betrokken bij de uitvaartdienst

2 september 2021

Zelden in het leven kom je mensen tegen die oprecht met je betrokken zijn. Nimmer verwacht dat we dit bij de uitvaart zo goed geregeld konden krijgen.

- Eva van de Pol

Bedankt!

25 augustus 2021

Gauw waren we in contact met diverse uitvaartcentra. Vandaar hoefde we zelf amper iets te organiseren.
Onwijs erkentelijk!

- Claudia van der Horst

Vlug geregelde huiselijke uitvaart

17 augustus 2021

De uitvaartorganisatie van onze keuze was heel betrokken. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg knus. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar mooi en warm.

- René Schouten

Uitvaartverzorger heel erg lief

10 augustus 2021

Na de schok van het plotseling heengaan van mijn schoonmoeder konden we gelukkig snel iemand inzetten (via uitvaartplek.nl) om ons te assisteren. Enorm dankbaar dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de betrokkenheid en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was erg speciaal. Niks geen koel gedoe, oprecht heel eigen en niets was eigenaardig.Petje af.

- Michael Driessen

Een waardig vertrek

3 augustus 2021

We hebben een uitermate waardige begeleider kunnen vinden. Alleen de nazorg kon eventueel wat netter.

- Jeroen Martens

Uitvaartbegeleider was erg vriendelijk

27 juli 2021

Na de shock van het plotseling heengaan van mijn schoonmama konden we gelukkig snel iemand inzetten (via uitvaartplek.nl) om ons te helpen. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten regelen en hoofdzakelijk verrast met hoe vriendelijk en persoonlijk deze begeleiding voor ons was. Persoonlijk contact en alles was mogelijk.Niks anders dan respect hiervoor.

- Arie de Koning

Uitgelichte uitvaartondernemers uit De Groeve

Uitvaartzorg BijZonder

Berkenlaan 20
9482 RL Tynaarlo
Nederland

0592 853 435
http://www.uitvaartzorg-bijzonder.nl/

Uitvaartverzorging Eefting B.V.

Vaartwijk 27
9611 SB Sappemeer
Nederland

0598 393 171
http://www.uitvaartverzorging-eefting.nl/

Uitvaartverzorging Brouwer

Parklaan 8
9601 AN Hoogezand
Nederland

0598 399 036
http://www.uitvaartzorg-brouwer.nl/