Uitvaart Gasteren

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Dit is de reden dat we het jou ietwat gemakkelijker willen maken. Zoek jij ontzorging voor de uitvaart in Gasteren?

Kijk dan niet verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Gasteren verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het beste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Gasteren – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Gasteren gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Gasteren vinden

Uitvaart Gasteren
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 119 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Gasteren aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Gasteren, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Rolde, Balloo en Balloerveld bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Gasteren

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Gasteren kan best een lastige zijn. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Gasteren vindt die hart heeft voor jouw zaak. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Gasteren

Een overlijden is immer een heftige aangelegenheid. Er is natuurlijk het verdriet en mogelijkerwijs de schrik bij een onvoorzien overlijden. Maar een overlijden houdt ook een drukke tijd in, waarin in een kort tijdsbestek de uitvaart georganiseerd moet worden. Er komt veel kijken bij het regelen van een teraardebestelling. Allereerst de administratieve mededeling bij de gemeente. Daarna moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Gasteren vervoerd worden. Daarna moet er over belangrijke zaken een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Rouwboeket
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • De uitvoering van het testament

Als de overledene zelf al wensen over de invulling heeft vastgelegd, dan is het gemakkelijker om keuzes te maken. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Gelukkig is er tegenwoordig steeds meer aandacht voor het organiseren van een zo persoonlijk mogelijke begrafenis in Gasteren.

Ongetwijfeld zul je in deze indrukwekkende tijd meerdere dingen over het hoofd zien. Daarom is het inzetten van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer belangrijk? Vindt meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Gasteren

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Gasteren te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Gasteren contacteren

Als een geliefde komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in aanraking komen met een uitvaartcentrum in Gasteren. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk regelt. Op deze locatie vindt het finale afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden dierbaren voorbereid op de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit wenselijk is. Door de speciale koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. Het is ook een optie om iemand in eigen woning op te baren, dit kan doorgaans worden overeengekomen met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Gasteren. Zo is het onder andere mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Daardoor is het mogelijk om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Als je behandeling wenst van je geliefde is dit ook een optie in de uitvaartcentra in Gasteren. Hier kan je denken aan het gereedmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een foto aanleveren. Ook kun je bij diverse uitvaartcentra bijstaan met de verzorging voor het afscheid. Voor de teraardebestelling kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Gasteren met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Wil je nog een klein 1 op 1 momentje met de geliefde, dan is dit het tijdstip hiervoor. Na afloop bestaat er vaak de mogelijkheid om gelijktijdig een kopje koffie te drinken en om het samen af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Gasteren kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematorium. Tot slot kun je ook na het vertrek samen te komen in het uitvaartcentrum voor een laatste afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Gasteren

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie Gasteren

De selectie tussen een begrafenis of een crematie is een significante en zeer persoonlijke keuze van personen. Hiermee wil je jouw nabestaanden graag niet mee opzadelen. Meestal is een begrafenis wat kostbaarder dan een crematie. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat voor een begrafenis in Gasteren een rustplaats gehuurd moet worden. De tariefstelling hiervoor kunnen hard oplopen. De kosten voor een begrafenis in Nederland zullen per gemeente verschillen. Het is dan zeker aan te raden om eerst wat onderzoek te plegen. Behalve de prijzen voor de grafkuil zelf zal je gelijktijdig tariefstelling kwijt zijn aan de grafsteen en een kist. Ook hier kunnen de kosten stijgen, afhankelijk van wat jouw voorkeuren zijn.

Een crematie in Gasteren brengt minder prijzen met zich mee. Het duurste aan het cremeren is de asurn. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit dikwijls een optie tegen een compensatie. Je kunt er vanzelfsprekend tevens voor kiezen om het zelfstandig te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Gasteren, is het altijd verstandig om de kosten tegen elkaar af te wegen. Over en weer zitten er namelijk grote verschillen tussen de aanbieders. Door dit te beschouwen zal je in staat zijn om veel geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Gasteren

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Gasteren

Het voelt mogelijkerwijs wat zuur om na een heengaan te moeten stilstaan bij de prijzen van een uitvaart in Gasteren. Helaas is dit wel nodig, want een uitvaartdienst kan aanzienlijk in de papieren lopen. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke tarieven, zoals een kist, de laatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de behoeften komen daar nog aanvullende kosten bij, zoals:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Mogelijk in te huren dragers van de grafkist
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een aankondiging voor mededeling van overlijden

Een doorsnee uitvaart kost hedendaags rond de € 7.000,-. Daar zitten weliswaar allerlei mogelijkheden inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Gasteren zo hooggeprijsd maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar eveneens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Denk je aan het laatste, dan zijn de tariefstelling hoger dan wanneer je alleen voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een algemeen graf is namelijk goedkoper dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Gasteren en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Gasteren inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Gasteren inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Gasteren

Een uitvaartverzekering in Gasteren is de voornaamste selectie rondom je uitvaart. Door een uitvaartverzekering in Gasteren zul je er namelijk niet helemaal alleen voor staan als het neerkomt op de onkosten. De allermeeste uitvaartverzekeringen betalen een vastgesteld bedrag uit bij overlijden, wat gebruikt kan worden voor de uitvaart. Bij genoemde versie spaar je als het ware een bedrag bij elkaar. Het is trouwens niet verplicht om een dergelijke uitvaartverzekering af te sluiten. Wel is het te adviseren, het maakt het je wel echt een stuk makkelijker ten tijde van de uitvaart.

Hoeveel je aan verzekeringspremie kwijt bent voor je uitvaartverzekering in Gasteren is afhankelijk van meerdere zaken. Dit is dan zeker de reden dat de verzekeringspremie voor elk persoon zal afwijken. Zo valt een premie minder hoog uit indien je deze op een jongere leeftijd aangaat. Begrijpelijk, want een ouder individu overlijdt statistisch gezien eerder dan een jonger mens. Eveneens zal de premie afhankelijk zijn van het soort verzekering die je wilt afnemen en van jouw gezondheid. Een aanbieder is niet geforceerd om je te aanvaarden voor een uitvaartverzekering. Indien een uitvaartverzekeraar in Gasteren je een te omvangrijk gevaar vindt, mogen ze je weigeren. Vrijwel iedere keer zul je dan wel jouw medische dossier moeten overleggen voordat je een verzekering wilt aanvragen. Mocht je het zelf wensen te doen dan kun je uiteraard ook gewoon geld apart zetten. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt namelijk wel zeker weten dat de uitvaart betaald kan worden. Indien dit niet zo is zal de gemeente mogelijk jouw familie aanspreken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Gasteren

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Gasteren verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Gasteren

Meteen na het overlijden van een geliefde kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Gasteren Na een overlijden zul je niet in de gemoedstoestand zijn om onmiddellijk al dingen te regelen. Wanneer dit de eerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Daarom bestaan er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die onmiddellijk na een heengaan georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. Daardoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de aangifte regelt alsmede het rouwtransport van de overledene naar een uitvaartcentrum. Aansluitend zal de uitvaartondernemer met de nabestaanden om tafel zitten over het uitwerken van de uitvaart en alle wensen hieromtrent bespreken.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een enorme toegevoegde waarde bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Gasteren zorgen voor een prachtige allerlaatste groet aan je geliefde.

Uitvaarthulp inschakelen in Gasteren

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Gasteren

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Gasteren. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Gasterense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Gasteren. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Gasteren bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Gasteren die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Gasteren

Een persoonlijk uitvaart georganiseerd

25 juli 2024

Personen die echt meedenken zijn uitzonderlijk. Geenszins verwacht dat we dit bij de uitvaart zo mooi georganiseerd konden krijgen.

- Erik Huisman

Buitengewoon blij door lieve hulp

17 juli 2024

De personen van het uitvaartcentrum hebben mij heel erg geholpen bij de uitvaart van mijn lieve man. Ik hoefde niets afzonderlijk te doen. Ik hoefde alleen de eerste dag te zoeken naar wie mij kon assisteren. Gelukkig was dit binnen 1 dag gelukt.

- Dennis Janssen

Verwachtingen zijn overtroffen

10 juli 2024

Omdat onze familie het niet volkomen eens was werden er op het laatste moment zaken gewijzigd. Dit was geen probleem dus heel flexibel deze mensen die gevonden hebben.

- Linda Dijkstra

Op verzoek bijna direct een passende begeleider

3 juli 2024

Voor het echte overlijden van onze tante zochten wij al contact met verschillende uitvaartcentra. Hierdoor waren we in staat de opties en wensen reeds door te spreken. Dit was erg uniek en denkbaar door dat we snel meerdere uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Dank jullie wel voor het mede mogelijk maken daarvan.

- Dave Janssen

Een intieme uitvaart

28 juni 2024

Onze man van de uitvaart begeleiding was snel bij ons en hielp ons met alles. De teksten werden ook herschreven met zijn steun en ook meedenken over alles was goed.

- Ruud Prins

Betrokken en behulpzaam

18 juni 2024

Dit gaan we niet snel vergeten daar de persoon van het crematie centrum was super. Deze was geweldig nauw betrokken en hielp ons echt met alles.

- Kelly van der Horst

Liefdevolle mensen voor de uitvaartdienst

12 juni 2024

Lieve mensen die alles pijlsnel en degelijk organiseren ontdekt.

- Linda van Dam

De ultieme groet was perfect

5 juni 2024

Ik heb werkelijk niet de juiste woorden om te omschrijven hoe bijpassend het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. We hadden gauw de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. Daardoor hebben we een geweldig afscheid voor onze liefste opa kunnen regelen.

- Robin Sanders

Het vertrek was prachtig

25 mei 2024

Razendsnel en fatsoenlijk geregeld. Bovendien nog na de uitvaart even gebeld of we nog vragen hadden.

- Daniël Huisman

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Gasteren

Uitvaartzorg BijZonder

Berkenlaan 20
9482 RL Tynaarlo
Nederland

0592 853 435
http://www.uitvaartzorg-bijzonder.nl/

Van Bergen Uitvaartassistentie

Industrieweg 20
9482 TT Tynaarlo
Nederland

0592 544 066
http://www.vanbergenuitvaart.nl/

Onderlinge Uitvaartvereniging “De Laatste Eer” UA

Pottenbakkerstraat 48
9403 VX Assen
Nederland

0592 340 631
https://www.dlea.nl/vereniging